Naty*Taja
|
Zdravo punce. Evo me še tule. Je tolk tem, na katerih sem aktiv, da je kr preveč včasih - zaenkrat še mal očke šparam. Časa je pa dost, ker je mali ful priden. No 18.6. smo po hitrem postopku dobili našega Urbana. Me je začelo že ob 4 zjutraj nekaj špikat v spodnjem delu trebuha - sam je blo tak na 40-30 min. Vedla sem, da se je nekaj začelo, ampak, da to ni še nič. Kljub vsemu sem mojmu rekla, da hočem prej v bližino porodnišnice, ker me je blo kr mal strah da kje v avtu rodim. Pa še prav sem imela. No okrog 12 sem šla z mojim še na pulmologijo (je imel nek preventivni pregled) potem pa sva od tam kr v p zavila. Sem rekla, da verjetno bomo rodili, da bi jaz kak ctg pa pregled, glede na to, da je tretjič in glede na prejšnji porod, bo verjetno ekspres.. So me kr sprejeli, pa ctg mi je ena sestra naštimala tak, da sem itak vedla, da ne bo nič pokazal! Tiste elektrode mi je naštimala zgori jaz pa popadke spodi... No ja! Potem me je pa zdravnica pregledala in kr začudeno pogledala in rekla. Glede na to,d a je tretjič in je tole vse lepo pripravljeno, odprto 2 cm, bi vas kr tu obdržala... ja prav je imela. Ob 16:15 je prišu en tak popadek, da me je skor dol vrglo... in so se začel kr drug za drugim brez postopnosti. Komaj smo s sestro prišle do porodne! Me je tam (je bla že smena sester) hotla ona nova na ctg...pa ko me je dohtarca vidla nas je kr v porodno pošibala. Po hodniku nasproti se mi je prikazal angel - babica Alenka, ki je spremljala in super izpeljala moj drugi porod! Me je naštimala na postlo in pri četrtem popadku je mali že ven začel bost...še malo smo porinli - fejst, pa mal, pa predihat, pa orng.... in je bil zuni! Končno sem vse do podrobnosti spremljala in še atija spomnila, da naj mi slika vse, tudi babico, na katero bomo imela res lepe spomine. Malega je kr na postli med mojimi nogami umila z enim oljem, ker je imel še ful one bele zadeve po sebi. Potem pa je ati prerezal popkovino in potem so ga uredile. Frizurco mu je kr pod pipo zrihtala - pa tako rokezico mu je naredla! Evo, potem pa še tri ure cartanja in hop v sobo. Prvič sva šla na rok domov...Mislim po tistih obveznih 4 dneh! (prejšnjikrat je bilo vedno treba kej podaljšat) Tale naš mali pa je perfect baby! Apgar 10, 10, Nič zlatenice, lepo se doji - do odhoda iz porodnišnice sva že pridobivala na teži, ledvičke super, kolki 1A 1A brez širokega povijanja... skratka vse ok. Jaz sem bila ful srečna.... Pa bratec in sestrica sta ga tudi komaj čakala, da pride domov. Evo še slikce, pol pa grem počivat... Urban S sestrico Marušo in bratcem Marcelom IZVIRNO SPOROČILO: tinca84 Sem včeraj brala na enem forumu, da kravje mleko (če ga jaz uživam ko dojim) povzroča krče oz. napenjanje pri dojenčku. Ima katera izkušnje s tem? jaz namreč vsega po malem jem, edino svežega sadja ne. Kaj pa banane? Tinca tudi sadje jej! Meni je patronažna povedala, da kravje mleko povzroča krčke, ampak samo če ga piješ popoldan in zvečer! Če pa zjutraj in dopoldan da pa je ok. Spet sem zvedla nekaj novega, kljub tretjem otroku! Pa bom sprobala. Ravno danes sem en kapučino z mlekcem in jogurt. Pa da vidmo. Sem pa v porodnišnici en dan zjutraj skodelico mleka pa potem popoldan, ko ponudijo malico tudi in je bil mali tak bogi, da sem kr nehala mleko pit!!Če bi pri prvem jaz to vedla.... Tole glede papirjev - midva sva bila pri prvihdveh neporočena, sva si pa preračunala, da si čist na istem tako al drugače! Sam če ne rihtaš tele preživnine pa to ne zgubiš tolk živcev. Sva kr skupno gospodinjstvo prijavla pa basta. Sem imela sicer manjši OD je pa zato ati not dobil, ko ga je prijavil, kot olajšavo... v glavnem se strinjam z Bethany, da ni vredno vseh živčkov. Pa še to Tinca...kmalu bodo sodne počitnice in lahko, da boš odgovor dobila šele septembra...tak bi bilo pri meni pri prvem, ki je aprilček. Se pa strinjam tudi s tem, da če država dopušča take luknje v zakonih, pa naj nosi posledice! Sej bi lahko to kako bolj natančno definirali in se izognili takim in še mnogim drugim goljufijam...pa na ta način rešli gospodarsko krizo...evo en predlog, če ima katera veze tam na naši zafurani vladi! Katja, čestitke za diplomco. Imaš pa čist druge občutke, kot jaz takrat...meni je bilo to tako olajšanje, da dol padeš! Sem imela poln kufer tega učenja in občutka, da ti kr neki nad glavo visi...Sem delala še 11 izpitov in diplomo ko sem že imela prvega in drugega otročka. Zadnji izpit sem naredla, 14 dni prej, ko se je Maruša rodila... Groza... Zdej pri tem sem pa aprila še strokovca naredla,pa uspešno zaključla tečaj za gč, tak da zdej totalno uživam v novem položaju - nič mi več nad glavo ne visi...!! Bethany - ne nisi tak stara ti, pač pa bila si tako pridna, da si vse takoj naredla! Jaz sem zadevo zategnila na 9 let! No,ja, sicer sem vmes ene par šihtov sprobala pa dva otročka povila... Pa se mi kr dopade, da imam pri 31 tole vse pošlihtano in da začnem uživat v malih tako, kot je treba. Sem ravno včeraj študirala, kako malo sem v bistvu bila s prvimadvema, ko sem se kr naprej neki učila pa na izpita in to laufala... Vidim, da se vam je pri okol 6 mesecih začelo tole zbujanje ponoči...standard, če mene kdo vpraša... Sredi noči v luft pa oke ko sovice... Bodo tole menda zobki, kar traja nekje do 2,5 let.... (sem mal hudobna, a?) Seveda izjemem potrjujejo pravilo. Jaz sem kr pripravljena na to, ker je bilo pri prvihdveh isto. Vedli smo za vsak zob posebej in ni blo miru do zadnje petkice. Jaz sem jima kr kako svečko paracetamola dala, ko je bilo najbolj hudo! No hvalabogu vsaj naša tavečja dva ponoči čist mir data - gresta sama lulat in nazaj spat, tak da vsaj z njima ni več nobenga dela ponoč! Mbd0411 - ti mu kr daj pivo - sam brezalkoholno, ker jim paše zaradi zobkov po moje. So pa hecni - je mali od kolegice en čas imel piko na pivu! Vsak dan par požirkov je bilo nujno. Je mali kr sam pokazu na pirovsko piksno! Blu eye - kak lepooooo...... Pa iste kopalke maš, kot jaz Sahary - madona no! Ja, jaz pa verjamem, da je tole čist možno. Sam da nebi brcik čutla, to pa mi ni jasno. Pa kaj je misla, da ima vetrove skoz... No ja, mogoče si je pa zanikala... Me pa res zanima. Kar se bušija tiče verjamem, da se pri taki teži nič kaj ne pozna. Sam druge zadeve...ni m, brcike...???? Pa z bebico je vse ok? No, pa sem prišla do konca... zdej pa res neham.. že itak je cel roman!