Anonimen
|
Pozdravljene babuške! No, zdaj pa imam. Mi včeraj pospravljanje ni dalo miru in sem kar malo pretiravala, tako da me je zvečer vse bolelo. In tako sem ponoči imela mislim da prve lažne popadke. Ker tako trdega še nisem imela. Trebuha mislim. Prav čutila sem, kako je bila cela maternica skrčena. Moram reči, da sem prav vesela za te "vaje", saj me je presenetilo, da gre za občutek, ki prevzame celo telo, sem si nekako bolj lokalno predstavljala . Enih trikrat sem se zbudila od krča, do stranišča pa sem se komaj splazila, saj se mi je zdelo, da že hodim težko. Joj, če bi me kdo posnel, to bi bila komedija leta, sem najbrž hodila kot stara betežna baba. V glavnem, zdi se mi, da sem zdaj uradno pripravljena na porod. Sem pa zato danes bila strašansko zaspana, tako da sem se vstala ob 8h, pojedla zajtrk, dala prat in šla nazaj spat za dve uri. Kako je pasalo. Spanec čez dan mi zadnje tedne izjemno ustreza, se nekako ojačam in odženem utrujenost, pa tudi trebuh se mi čisto zmehča. Pomarančica - Ta dva filma iz festivala sta danes ob 16h, tako da ti bom lahko javila šele jutri. Za Frančka pa bo baje ful naval. Če greš plezat kakšno smer, ki jo je prvi preplezal in ocenil on, je baje treba prišteti kar dve ali tri stopnji, so mi povedali. Pa ne da bi bila sama že tako daleč, sem le dvakrat poskusila. Je pa zato moj pravi pajek , že vidim, kako bo Ela ponosna na svojega očka, ki tako vse obvlada. Jaz bom pa tipična mamica, ki si ne bo upala v steno . Neuporaba plenic - Tudi sama sem pred časom brala o tem na med.over.net in se mi sliši kar zanimivo, toda sem se odločila, da do pol leta tega gotovo ne mislim izvajat, saj potem moraš res ves cajt imeti bebico na očeh, da vidiš, kdaj ti da znak za lulanje ali kakanje. Se pa strinjam, da jim zagotovo ni fajn biti zavit v lastne fekalije. Toda saj jih bomo redno previjale in jim lubčkale ritko po previjanju, tako da se nam malo odpusti. Predvsem pa se mi zdi uporabno, ko začne otroka jesti trdo hrano in ne kaka več po osemkrat na dan, da se naučiš prepoznati te znake in ga daš ali na kahlico ali nad kakšen lavorček. Tako da kakce pa bom morda poskusila se naučiti "loviti", ko bodo v enem kosu seveda. Banjica ali čebriček - Midva sva nabavila kar banjico, čeprav je baje čebriček bolj naraven za otročka, ker je bolj podobno maternici. Pogovarjala sem se z mamico, ki je čebriček poskusila in je rekla, da kot prvo v njem otroka sploh ne moreš umiti, da je bolj za igranje v vodi, kot drugo pa se je njena ta mala začela bati velike banje, ker je bila prevelika. Tako da bova midva kar ostala pri banjici, jo bomo pa tesno držali in zavili v pleničko, da se bo počutila varno kot v maternici. Se pa tako kot cveta28 tudi sama veselim, da se bomo skupaj kopali. Jaz načrtujem it v veliko banjo kar skupaj z mojo princesko, morda že pri pol leta, enkrat jaz, drugič očka, tako da združimo kopanje z igro in nežnostjo. Krpice - Sama sem nabavila od Toto bombažne krpice, ki jih bomo prali, ne bova pa uporabljala za enkratno uporabo, da prišparamo malo dreves. Sploh pa ne teh vlažilnih, saj najbolj zaupam topli vodi. Malo se bo treba zorganizirati, ko bomo šli kam, toda si bom že izmislila en funkcionalen sistem. Že tako bo treba malo več organizacije zaradi pralnih pleničk (Lotties), toda če se hoče, se vse da. Ravno danes sem jih vse prvič oprala in so še vedno tako zelo mehke. Komaj čakam, da to malo ritko, ki mi jo Ela tišči ven na desni strani trebuščka, zavijem v pleničko. Majčka - Babe tako ste me zrajcale s temi majčkami za očka, da sem jih šla gledat in se odločila, da tudi jaz naročim eno. Toda imam problem: nobena pisava ne pokaže sičnikov in šumnikov. Sem napisala Najboljši očka na svetu, pa š-ja in č-ja kar ni bilo. Ve morda veste v čem je fora? Tako vem, da vse obvladate. Hvala. Pozabljen v vrtcu - Ja ja, tudi to se lahko zgodi, da te pozabijo v vrtcu. Ko sem bila majhna, je mama mislila, da sta pome šli sestri, sestri pa sta mislili, da je šla mama, in tako so me lepo pozabili v vrtcu. Takrat še seveda ni bilo mobitelov in je ena vzgojiteljica čakala z mano v praznem vrtcu, da so doma končno ugotovili, da so me pozabili (kakšne pol ure po zaprtju vrtca, saj ni bilo tako grozno, toda vsi otroci so šli domov pred mano ). Od takrat me nikoli več niso pozabili, toda hočem reči, da se da. Kozmetika za dojenčka - Midva sva nabavila od Welede olje za kopanje, olje za telo, trdo milo in kremico za ritko. In to je to. Pa škarjice za nohte, krtačko z glavničkom in Omronov digitalni termometer (sem vzela kar navadnega, je bil okrog 7€, bomo morda naknadno vzeli za uho, saj je kar drag - slabih 50€). Mi je pa ta tečni lekarničar (ki sem ga šinfala prejšnji dan ) pokazal ful fajn zadevščino: trakec, ki ga dojenčku nalepiš enih 5 cm pod pazduho in meri temperaturo še dva dni. Ga lahko s trakcem vred tudi kopaš. V kompletu so 4 takšni trakci, cena pa je bila okrog 7€. Sem vzela en kompletek, da preizkusimo. Morda pa pride prav v kakšnih obdobjih, ko je otrokec ful nemiren in ga vse moti. Zdaj pa hitim si nekaj skuhat, se malo odpočit, potem pa greva z dragim na festival. Se bom kar toplo oblekla, ker me bo gotovo zeblo, ko bom gledala te nore Slovake kako zmrzujejo na Antarktiki. Pridno božajte bušije, bebice ve pa nič hitet ven iz mamic! NenaLena
|