Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 10:41:13
|
|
|
|
zupancdam
|
IZVIRNO SPOROČILO: štorkljica Dober dan punce! Danes mam pa ful cajta, sama doma, nič dost obveznosti (edino kopalnico za počistit, ki pa na srečo ni velika, pa knjigo brat). Sem včeraj malo pretiravala z vsem skupaj, pa sem tko ful zatekla, da mam še danes cele trde prste. Se morem danes zato malo pazit s hrano in več počivat. Zdaj se je začel moj čas izrednega zatekanja, isto ko v prvi nosečnosti. Me je že prav strah, kaJ bo spet vaga kazala 31.3 pri pregledu Ponoči nč skor spala , najprej me je tamala zbudila k je v spanju neki "razgrajala", nevem al se ji je ful dogajalo v sanjah al kva. Pol pa je še moj začel tko smrčat, da sem bla čist adijo, pa sploh ga nisem mogla zbudit, no na koncu sem ga po 4 urah končno deportirala iz spalnice v dnevno sobo. Mogle bi ga videt kako je bil jezen jaz pa ful srečna zaspala v treh minutah Drugače mamo pa zlo lepo vremem zunaj, bom šla kasneje malo pomartinčkat moje zaspano telo. Imaš isti problem kot jaz, moja mala že 2 noči nekaj v spanju godi, pa se zbudi, da še mene zraven zbudi ravno takrat ko fajn zaspim, ker drugače neč ne spim ponoči, pa moj tudi tako smrči, tako da ga vedno selim iz spalnice v dnevno, se je kar navadil v dnevni spat, hihi ti deci ej Mu bom res kupila tisti flajštr za na nos, ko je sedaj v reklami
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 10:48:41
|
|
|
|
zupancdam
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 pomarančica.za doma potrebuješ za otročka za prvo samo,mandljevo olje,hladilno kremo,bepanten(jaz sem ga),fiziološko,trdo milo in misli ,da je to to.Ker za temenca ne veš če boš potrebovala,milo sem jaz kupila trdo ,če ga bom uporabljala ga bom čene pa ne Se strinjam s sončkom. Jaz sem imela prvič pripravljeno samo olivno olje iz lekarne, tam zmešano pa olivno kremo za ritko iz lekarne zmešano, pa samo eno milo ali pa tekoče milo, kadar kopaš v banjici , sem ga dala malo notri, drugače pa od začetka, ko se ne kopa tako pogosto uporabljaš samo vodo in krpico, da ga obrišeš zjutri in zvečer, za pokakano ritko isto, le da sem jaz imala te robčke osvezilne za občutljivo kožo brez vonja, da sem ta večjo umazanijo obrisala, potem pa še s krpico in vodo. No, potem po nekaj časa pa itak uporabljamo te robčke za rito, posebej če kam gremo. Čim manj kompliciraš, bolje je. Vsakemu pa paše, da ga umiješ s toplo krpico in vodo kot pa s tistimi robčki ko so mokri in mrzli
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:04:24
|
|
|
|
štorkljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: zupancdam Mu bom res kupila tisti flajštr za na nos, ko je sedaj v reklami A veš, da sem jaz že to tuhtala, da bi mu nabavla, sam sem ful skeptična. Namreč ene 2 meseca nazaj sem mu kupila tisti šprej za nos - ASONOR (20€ ), pa je čist za drek, sploh ne deluje...no vsaj pri mojmu ne. Zdaj pa nevem, tale trak, mogoče je mogoče ni...bi blo skor vredno poskusit, vsaj ponoči to tuhtam, ko nemorem spat
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:07:33
|
|
|
|
štorkljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pomarancica Ma mal sem se razpisala. Sto nosečnic, sto mnenj in sto čudes Meni so različna mnenja vedno dobro došla Vse kar si napisala drži, sam veš v čem je problem, mi "moderna" ljudstva pa smo se že preveč razvadili z udobjem in luksusom, da bi zdaj spet lahko začeli od začetka. Normalno, da tam kjer plenic ne uporabljajo jih sploh ne pogrešajo
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:09:12
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: janja* Detelja pa nazdravje za 1cm. pol pa nazdravje....a je še katera v tem klubu ali sve same?...sam mislim, da bo kar hitro priletela še ena, in druga in tretja itd...mogoče pa bova midvi zadnji šli v rim....
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:11:49
|
|
|
|
štorkljica
|
Detelja RAPORT!!!!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:15:16
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini detelja - a na naslednjem pregledu imaš ultrazvok? kaj ti je gin rekla? tudi jaz nimam strij,... a to pomeni, da imam elastično kožo .... dvomim pa, da bom jaz na lahko rodila .... resno dvomim .... rekla je samo za ctg...za uz nič...mogoče pa želi kaj preverit...mogoče kaka lega ali kaj ne paše???...ali pa je spregledala da si imela prejšnjič uz...meni ni rekla, da bom imela lažji porod zaradi kože...mene ko je otipala tam spodaj je rekla, da sem pač odprta dober cm in da ne bo problem porod, ker so ful elastična tkiva tan spodaj in da pri takšnih ponavadi gre vse zlahka...kako pa bo bom pa videla ko bom rodila...ti sporočim
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:17:04
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: štorkljica Detelja RAPORT!!!! zakaj pa raport??
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:19:52
|
|
|
|
detelja
|
ja, sem vam pozabila povedat, da sva včeraj z dragim uredila glede stalnega prebivališča...tako, da imamo sedaj vsi isto stalno prebivališče...edino mamica bo imela še nekaj časa drug priimek in v bistvu mi ni blo treba nič plačat...v potnega ti itak še en naslov napišejo-to ne stane nič...za vozniško pa je rekla gospa tako, da če imaš en dok. kjer piše nov naslov ti ni treba vozniške menjat, ker bodo baje konc aprila začetek maja nova voz.dovoljenja...neke kartice bodo...tako, da bom to počakala...itak imam potni list pa to je dovolj, da vidijo, da sem jaz DETELJA
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:28:13
|
|
|
|
štorkljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja ja, sem vam pozabila povedat, da sva včeraj z dragim uredila glede stalnega prebivališča...tako, da imamo sedaj vsi isto stalno prebivališče Bravo ...edino mamica bo imela še nekaj časa drug priimek in v bistvu mi ni blo treba nič plačat...v potnega ti itak še en naslov napišejo-to ne stane nič...za vozniško pa je rekla gospa tako, da če imaš en dok. kjer piše nov naslov ti ni treba vozniške menjat, ker bodo baje konc aprila začetek maja nova voz.dovoljenja...neke kartice bodo Super, že spet nas bodo brezveze kasirali za dokumente...na koncu bom mela že toliko kartic, da več itak ne bom vedela kje katero ponucat Na banki bom dajala vozniško, v zdr. domu BA kartico, policistu zdravstveno, zmes še kateremu Karanto poturim... ...tako, da bom to počakala...itak imam potni list pa to je dovolj, da vidijo, da sem jaz DETELJA Pol tebi naj na pasuš na aprednji strani namesto grba udarijo gor deteljico
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:28:51
|
|
|
|
anchika
|
Samo da vas vse pozdravim. Vidim da se imate kar lepo. Pač normalne nosečniiške težavice imamo vsi. Če hujžga ne bo .... Zdaj vas grem pa malo prebrat saj vas nisem že dolgo.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:35:45
|
|
|
|
detelja
|
da ne boste rekle, da se detelja več nič ne potrudi...včeraj sem bila mal zmedena zaradi cm pa še obiske smo imeli...pa skoz je gsm zvonil...danes pa vam moram mal pripravit "ženske zabave z moškimi"
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:51:44
|
|
|
|
Tabletka dOr
|
Živijo čvekice Sonček, Junona in Brigta, jaz sem se tud odločila za tisto majčko. Misem pa še izoblikovala napisa. Katero velikost za črke pri napisu pa ste ve uporabile? Lepo se sončite Tabletka
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:52:46
|
|
|
|
janja*
|
Tole brez plenic pa svaka čast tistemu,ki to lahko prakticira.Pa saj to drugega ne počneš kot,da gledaš ali se bo polula ali pokakal. Sto ljudi sto čudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:55:48
|
|
|
|
janja*
|
Detelja še dobro,da te imamo,da nam popestriš dan s pomočniki. zate!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 11:58:34
|
|
|
|
mišk
|
Banjica ali čebriček: Pri Doni smo imeli banjico na stojelu in čebriček, pa sem jo v čebričku samo dvakrat kopala. Mi ni nekako šlo... Pa še ful lask je imela, katere sem ji potem za vsako kopanje umivala, pa v čebričku to ni bilo izvedljivo. Banjica s stojalom pa je zakon! Vatke ali robčki: Prve mesece za doma samo vatke, na poti pa robčki. Kasneje smo pa kar na robčke prešaltal, tako doma kot na poti. Danes ji z vatko umijem ritko samo takrat, kadar se mandarin naje, se pokaka, in ima kar mehurjasto ritko! Takrat že ob čiščenju z vatkami in vodo kar vrešči, tako jo peče. No, po moje da so krive mandarine, ker se mi je to že ene trikrat po velki dozi zaužitih mandarin zgodilo. Pa sploh pol, če takoj ne opaziš, da je pokakana, recimo ponoči, se tisto vse pajstra in vneta ritka je tu.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 12:00:09
|
|
|
|
mišk
|
Pleničke ali ne: Eh, jst bom kar po starem sistemu, torej pleničke. Že tako bom imela letos posla z začetkom odvajanja od plenic pri Doni. Ostal bomo pa kar pri Pampers, razen če bi ugotovila, da ne ustrezajo.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 12:00:11
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: štorkljica IZVIRNO SPOROČILO: zupancdam Mu bom res kupila tisti flajštr za na nos, ko je sedaj v reklami A veš, da sem jaz že to tuhtala, da bi mu nabavla, sam sem ful skeptična. Namreč ene 2 meseca nazaj sem mu kupila tisti šprej za nos - ASONOR (20€ ), pa je čist za drek, sploh ne deluje...no vsaj pri mojmu ne. Zdaj pa nevem, tale trak, mogoče je mogoče ni...bi blo skor vredno poskusit, vsaj ponoči to tuhtam, ko nemorem spat A pa ni tinaja neki omenjala o tem ,al se motim,jaz sem rekla da bi ga tud kupla ,smao nevem kolk je in če deluje detelja.bravo za st.prebivališče anchika:hejla
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 12:00:12
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tabletka dOr Živijo čvekice Sonček, Junona in Brigta, jaz sem se tud odločila za tisto majčko. Misem pa še izoblikovala napisa. Katero velikost za črke pri napisu pa ste ve uporabile? Lepo se sončite Tabletka jaz sem dala slikco,za napis pa ne vem kolk so dale velikost,ti bojo same povedale,saj jaz nisem dala napisa
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 12:01:14
|
|
|
|
sonček85
|
tko zdaj grem pa na CSD urejat papirje in vam potem poročam če je bila ta tečna gospa danes spet tečna upam ,da ne in da vse uredimo papa
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 12:04:29
|
|
|
|
zupancdam
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja ja, sem vam pozabila povedat, da sva včeraj z dragim uredila glede stalnega prebivališča...tako, da imamo sedaj vsi isto stalno prebivališče...edino mamica bo imela še nekaj časa drug priimek in v bistvu mi ni blo treba nič plačat...v potnega ti itak še en naslov napišejo-to ne stane nič...za vozniško pa je rekla gospa tako, da če imaš en dok. kjer piše nov naslov ti ni treba vozniške menjat, ker bodo baje konc aprila začetek maja nova voz.dovoljenja...neke kartice bodo...tako, da bom to počakala...itak imam potni list pa to je dovolj, da vidijo, da sem jaz DETELJA Detelja, kako si pa to uredila? Jaz namreč premišljujem, da si bom dala po porodu uredit naslov pri mojmu, ker ga imava s hčero še kar skupaj pri nas doma. Samo počakam še, da dobim od občine tisti denar ko ti pripada, ker tu pr mojmu v občini dobiš enkrat manj. Kaj si rabila vse, da ste si naslov skupaj uredili, mene najbolj skrbijo ta pota po porodu, pa sprememba podatkov na vseh dokumentih.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 12:06:00
|
|
|
|
zupancdam
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 tko zdaj grem pa na CSD urejat papirje in vam potem poročam če je bila ta tečna gospa danes spet tečna upam ,da ne in da vse uredimo papa Upam, da nebo tečna, ta presneta baba , dobr da sem že vse uredila, pa da jo ne vidim nekaj časa, lepo uredi vse!
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 12:06:41
|
|
|
|
štorkljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mišk kadar se mandarin naje, se pokaka, in ima kar mehurjasto ritko! Takrat že ob čiščenju z vatkami in vodo kar vrešči, tako jo peče. No, po moje da so krive mandarine, ker se mi je to že ene trikrat po velki dozi zaužitih mandarin zgodilo. To je zaradi C-vitamina, isto bi bilo, če bi se prenajedla kivija ali pa pomaranč. C-vitamin je zelo močen in kisel in ima pač pri otrocih rad tak očinek. Sčasoma se bo telo navadilo, do takrat pa čim manjkrat pretiravajta.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 12:09:26
|
|
|
|
Nalini
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: Nalini detelja - a na naslednjem pregledu imaš ultrazvok? kaj ti je gin rekla? tudi jaz nimam strij,... a to pomeni, da imam elastično kožo .... dvomim pa, da bom jaz na lahko rodila .... resno dvomim .... rekla je samo za ctg...za uz nič...mogoče pa želi kaj preverit...mogoče kaka lega ali kaj ne paše???...ali pa je spregledala da si imela prejšnjič uz...meni ni rekla, da bom imela lažji porod zaradi kože...mene ko je otipala tam spodaj je rekla, da sem pač odprta dober cm in da ne bo problem porod, ker so ful elastična tkiva tan spodaj in da pri takšnih ponavadi gre vse zlahka...kako pa bo bom pa videla ko bom rodila...ti sporočim ni spregledala, da sem imela uz .... je rekla - naslednjič pa zadnji uz ......čudno,.. ker jaz mislim, da je naš bejbi še vedno na glavi ..... hehe .... sem pa videla, da je delala uz trem, ki imajo rok kak teden pred mano pa še ctg,...... mi je bilo čudno zakaj dela tak pozno še uz ..... no ne vem,.... bomo videli kaj bo rekla gin v ponedeljek .... upam samo, da bo vse ok .... uživajte ...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 18.3.2009 12:09:35
|
|
|
|
Tabletka dOr
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 tko zdaj grem pa na CSD urejat papirje in vam potem poročam če je bila ta tečna gospa danes spet tečna upam ,da ne in da vse uredimo papa Upam, da ne bo tečna Se mi zdi, da v poprečju so itak. Jaz sem s svojo uredila kar preko telefona. Pa že po glasu se mi je zdela teč..
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?