urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nogavica Jaz sem še vedno v veliki dilemi glede vrtca: mala je bila prej 2 tedna doma, ker je bila bolna, ta teden pa je spet hodila. Seveda je bila konec tedna že smrkava, tako da zdaj spet na veliko čistimo nos, da ne bi prišlo še do česa. No, patronažna pravi, naj bo Živa doma ta mesec, dokler ima D. dopust in dokler je Tilen še "čisto svež", da ne bo nosila domov bolezni, mala bi pa rada šla v vrtec. Sploh ne vem, kaj naj naredim in sem že čisto obupana glede tega. Hudo mi je, ker bi Živa rada šla, jaz pa bi ji naj zdaj "prepovedala", po drugi strani pa me je tudi strah za malega, da ne bi vsega pokasiral od nje, čeprav ne vem, ali bo čez en mesec, ko D. konča z dopustom, kaka bistvena razlika, glede na to da je Živino prvo leto v vrtcu in da bo zgleda celo leto pestro. Kak nasvet ali vaše izkušnje? Naš Miha je bil tud prvo leto v vrtcu, ko se je rodila Špelo.Pa je kar lepo hodil. Ga nisem nič doma držala. Pa če pomislim, sem popolnoma neodgovorna mama, ker sem Špelo, komaj tri tedne staro, peljala v vrtec na delavnico in jo pustila vsem otrokom pobožat. Pa je bil tud bolan in ni nič mali prenesel. Zmenjena sva bila, da ne kašlja vanjo, da si roke še bolj umiva, kadar smrka in to je bilo to. Pa jo je tud prehlajen lubčkal (sam pazila sem, da ne na usta in učke, da so bili lubčki na lička). In mislim, da sem naredila čisto ok. Sej če boš imela Živo doma, bo pa kak obisk prehlad prinesel, ali pa bo D. v trgovini kaj fasal. Ne vem, jaz nisem nič komplicirala, pa se je vse ok izšlo. Sej se je kdaj tud mala nalezla česa, ampak Miha se je pa vrtca navadil (smo imeli malo težav, ker je težko sprejel novo okolje, čeprav je bil navduše nad otroki), pa s Špelo sva imeli dopoldne čas za crkljanje, da sem se popoldne lažje Mihu posvetila.
|