Skorpija
|
Pozdravljene, evo mene, se malo javljam, ker smo danes prvič kopali deco in sta totalno pokošena - po flaši mleka sta se samo še zvrnila v ležalničke in sta v globoki komi Bom še jaz malo napisala, kako hranimo, umivamo in podobno... Hrano imasta naša Aptamil, na začetku ju je malo zaprla, pa sem jima dala močno sladek čajček ali pa malo laktoze in sta potem srala kot za stavo. Po kakšne 10 dneh se jima je prebava uredila, zdaj kakata vsak dan normalno. Sicer jima dam za pit malo čaja, ampak ga spijeta komaj kaj, silim ju pa ne. Danes ponoči sta si povečala dozice na 120 ml na oborok, jesta pa nekje 8-9krat na dan (in noč, seveda)... Flaške imam aventove, cucelj 1, bom pa počasi šaltala na dvojko in velike flaške, tamale flaške z enko pa bosta imela za čaj. Flaš ne prekuhavam, ampak splaknem z mrzlo vodo, nato detergent in vroča voda s pipe, pa je. Vodo pa prekuham, nalijem v termosko in jo imamo potem za cel dan, zvečer za noč pa pripravim novo. Temperature ne merim. Naša otroka si tudi delita flašo, dude, brisačke za umivanje, uglavnm vse, ker sta zdrava in se mi zdi prav, da se prekužita en od drugega - drugo je, ko bosta kaj bolana, takrat bom vse striktno ločila. Jaz sem z njima sama že drugi teden in ni težav. Kadar se oba zbudita lačna, ju hranim v ležalničkih, samo glave jima podložim, da jih lepo držita, pa potem ornk podremo kupčke, ker seveda ne moreta jest tako fino kot v naročju. Krčkov nimata hudih, čez dan ju malo zvija in lepo prdkata, da gre vse ven, sta pa itak oba pridna in vzdržna fantina. Na sprehodih smo vsaj 3 ure na dan, nahranim ju kar zunaj, imamo vse s sabo, vsako popoldne pa gremo še na kratek sprehodek ali pa se gresta malo sončit v voziček na vrt Bili smo že tudi na pregledu in sta dobila napotnico za razvojno ambulanto, ki jo imamo aprila. Baje sta hipertonična al kaj že, samo patronažna mi je rekla, da sta čisto normalna in naj se niti najmanj ne sekiram - no, škodvat itak ne more zadeva, jo pa jemljem z rezervo, ker vidim da se fanta lepo razvijata, zdaj že veselo opazujeta svet, reagirata na naju dva, paseta kravice in počneta vse tisto, kar pač delajo mesec stari otročički. V kopanju sta pa danes zelo uživala, ju bom pa jaz kopala ene dvakrat na teden, nič več, druge dni pa umivala... Imamo že tudi eno dnevno rutino, da ju zvečer umijem, nato lepo počasi pojesta in gresta spat v posteljo, kjer jima zavrtiva uspavanko in do enajstih sta pokošena. Je pa prav hecno, da sta tega že tako vajena, da tudi če prej jesta, sta po umivanju lačna in pojesta vsaj 30 ml, potem pa padeta okoli... Druge obroke v dnevu pa si določata samedva, sta pa zelo usklajena in se zbujata nekje s pol ure zamika... No, še vedno pa med hranjenji ni več kot 4 ure, večinoma so kar 3.