pikatara
|
Pri nas je zaenkrat še vse mirno, otroka sta pridna in ful spita, imam pa eno težavo, da mi oba med hranjenjem zaspita, sploh Patrik, ko že tako ali tako nič ne je. Najprej oba podojim, pol dobita pa dodatek. Oba mi zaspita na dojki, pa ju skoz žgečkam, božam, nagajam,... Sem pa ugotovila, da ne spijeta vsega, zato si ostalo mleko še stisnem in ima pol eden to namesto adaptiranega mleka. Kupila sem kar novilac, ker je bil edini v lekarni, pa sploh ne opazim spremembe med bebe in tem. Danes grem po blazino za dojenje, da bom oba naenkrat dojila, ker če ne rabim za vsakega pol ure. Pol pa spita dokler dobita flaško. Danes zjutraj sem se ulegla na hrbet in oba naenkrat dojila, med tem je mož naredil flaški. Pol sva se pa zamenjala, je on oba naenkrat hranil po flaški, jaz sem si pa mleko izčrpala. Malo moram za nazadj prebrat kaj ste napisale, ker sem že malo pozabila, da dobim kakšen koristen nasvet. Noki Patrik je bil pod lučko en dan, bilirubin mu je padel iz 280 na 150. Moral bi bit še en dan na opazovanju in pa v nadavdni posteljci. Oba sta imela tople, Karolina je bila en dan brez, Patrik pa ne, ker je glih takrat šel pod lučko. Nikakor nas ne bi spustili domov, če ne bi bila takšna gužva v porodni. Kako hitro mine, že dva meseca praviš. Naša dva še ne polivata in bruhata, ampak verjetno ker tako malo pojesta. Edino včeraj je Karolina malo bruhnila ampak zato ker jo je oči preveč nafutral. Mala je ful požrešna, poje skoraj enkrat več kot Patrik, ampak mož misli, da če mora malemu stiskat mleko v usta in ga pretentat, da mora mali tudi. Na postelji sploh ni problem oba naenkrat hranit, ker se tako ugrezne, da jima sam malo glavico s kovtrom podpolcam. Sva razmišljala, da bi jima ponoči samo flaško dala, da bomo hitreje gotovi, pa čez dan več dojenja. Kaj pravite izkušene mamice? A imate kakšne izkušnje s kolcanjem? Naša oba ful kolcata, tako da jima sedaj takrat kar čaj dava za pit in je bolje. Mož se je znašel in zaenkrat kar posteljco in spalnice v dnevo pripeljeva tako da imasta samo eno. A ste kaj razmišljale, da ko bosta večja, da bi kar v ležalnikih spala čez dan. Tako so vse moje kolegice pri enem naredile. Pa še to me zanima ali malo kasneje še tudi tolk spijo? Lara zaenkrat imam 30 tetra plenic, bom videla koliko jih bosta rabila. V treh dneh odkar smo doma, jih imam sigurno vsaj še pol, bom pa danes dala cote prat in bodo spet nove. Imam ful malo oblekc oziroma skoraj nič tako majhnih zato mora tako ali tako bolj prat. Številka 44 jima je glih prav, 50 - 56 pa prevelika ampak gre.
|