|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
5.6.2009 14:55:07   
malaflobe
ja Taškica prav si razumela. Mam slikco pa ni preveč diskretna.
Bosta pa z vsakim dnem bolj pridna za jest in bo tudi tebi lepo šlo.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 551
5.6.2009 15:10:39   
Snezinka4
Hojla!
Saj sem vedla, da se boste v moji zgodbi našleuser posted image . Ja take so naše zgodbe...user posted image

Sosedica bravo za teže!!! Teh 150g so tudi meni že omenjali in jih tudi dosegamo in dokler jih se ni za sekirat. Lepo, da si se oglasila, je kar fino imet enega, ki je istočasno v isti zgodbi. Tiste, ki ste pa bile pa lahko še malo obujate spomine. Nasveti dobrodošli.
Sosedica, kakšne cuclje pa imate? Koliko ti pa pojesta na en obrok?

Sicer pa mislim, da je moja tamala še premajhna za samo dojenje. Ti malčki se ne zbujajo, če so lačni. Pri njih velja malce drugačen režim. O tem se da tudi na mon-u prebrat. In tu je zoprna zadeva, ker nikoli ne veš ali je dovolj pojedel in zato zaspal ali je samo utrujen od hranjenja. No dokler gredo kile gor je vse ok.
Mokatela moji sta bili tudi rojeni stari 33t.

Meni so pa ad3 kapljice že v porodnišnici dali in naj bi jih dajala 8 kapljic na dan. In nobenega postopnega uvajanja ni bilo. 8 kapljic takoj v žilo za zajtrkuser posted image . Ampak zdaj sem že nehala dajat...podabla. Vsake toliko časa se sicer spomnim, ampak bomo kar na P počakal, da še enkrat pove, da je to must haveuser posted image . Reakcije ni bilo pa nobene.

(odgovor članu mokatela)
Neposredna povezava do sporočila: 552
5.6.2009 18:44:48   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: sosedica

Punce, zdravo!

Dans smo stari 1mesec!!!! Bravo mi! Včeraj smo imeli prvi obisk pri pediatru in midva sva navdušena nad težo- Pia je z 2610g prehitela Ažbeta- 2575. Pediatrinja pa pravi, da moramo Ažbeta še bolj intenzivno rediti. Pojest bi sicer morala 150g na kr telesne teže in to nam  zaenkrat uspeva, zato ne delava panike.Malena ima prav okrogla lička, je že prava bajska.  Zrasla sta 3,5 cm in 1,5 cm, tako da se približujemo 50 cm.
Tudi jaz sem včeri dobila recept za AD3, me prav zanima reakcija na vsa vaša pisanje, včeri namreč še nismo nič servirali.
Evo, da povem kako so tele ad3 pri nas...
Naša dva sta mela krče (juhu jih ni več!!oz.reeeedkokdaj) in sem rekla, ****u zdej pa še tele kaplice.In sva jima dala prvič, seveda popoldne, zvečer joook, drug dan isto. Sem rekla mojmu, ma jaz jima ne dam, to jih napenja.
In sva jima dala al pa ne, cca.14 dni sva neki motovilila, meni se je zdelo da ju itak ful napenja. Potem sem jaz glede kaplic vrgla puško v koruzo. Po lepem času pa pravim mojmu, če ne bi bilo fino vseen dat te kapljice da ne bo kakšnih težav in mi pove, da jima jih on itak že ves čas daje v nočni obrok user posted image user posted image user posted image  Nadmudril me je, na celi črti...Seveda ni bilo krčev...user posted image user posted image

Nokes- PDP smo imeli 24.5., velika pa sta bila 45 (Pia) in 48 (Ažbe) cm.
Snežinka4- tvoj opis hranjenja je podoben našemu in zato sem včasih čist ob pamet. Včeri nam je pediatrinja rekla, naj sploh Ažbeta pristavljam vsakič (sedaj sem dojila izmenoma, enkrat enega, drugič drugega), da popolnoma osvoji dojenje. Men pa to komaj znese, glede na ciklus previjanje, dojenje, cuclanje in črpanje. No, včeri mi je celo uspel, da po dojenju nista hotla več cucljat, edin ne vem, a zato ker sta bila utrujena, al sita. Ne glede na to se mi je dobr zdel!

Zadnje čase jih sam previjam in preoblačim, saj se izčrpno izpraznita v svežo pleničko takoj po hranjenju, da še plenička ne zmore zdržat vsebine.  Umazano je vse, oblekice, plenice in še midva, ko naju obvezno polulata med previjanjemuser posted image . Peremo ko nori. Se mi zdi,da bo treba  vrstni red zamenjat- najprej  malo pojest, počakat, da opravita svoje, potem pa umivat, previjat in do konca pojest. Najboj je zanimivo, da so plenice polne takoj po večernem kopanju in hranjenu!

Aha, tudi poznano. Midva sva jih najprej previjala pred obrokom, ker sta se tako lepo uspavala ob hrani.Ju nisva hotela prebujat. Ampak šment ko sta se potem skoraj vedno pokakala...user posted image  Sva torej previjala dvakrat user posted image
Naš Miholin zdaj kaka večinom,a samo še enkrat dnevno in sicer točno ob 7:00 user posted image  user posted image In to izdaaatno.
Špela, pa še vedno ene dvakrat ali včasih trikrat. Ima hitrejšo prebavo in tudi pokaka manj in manj smrdi. Po damsko.user posted image

Šibam, je treba začet z novim krogom!

No sicer pa smo mi danes sami cel ljubi dan in ker nam je bilo dolčas smo šli k babici se važit z novim avtom in lepo deco. Žal je padal dež in se nisem nič važila user posted image user posted image user posted image  sem pa zato dobila ornk svinski šnicluser posted image user posted image

Ja, Nokiii, res! Kje si, madoniš!!???

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu sosedica)
Neposredna povezava do sporočila: 553
6.6.2009 13:56:56   
taškica
Nokes in Lara Light sta se nam čist odpovedali. Sta našli boljšo družbo vam povem! Me ju pa pošteno pogrešamo!

Hedi, ti si edina pridna, da se nam oglašaš. dej napiš kdaj se socialno začnejo dojenkoti smejčkat in ali tvoja dva že dojemata en drugega (npr. se tepeta, spotikata, itduser posted image ). aja full sem se nasmejala kaj ti je ušpičil tvoj možek....

Malaflobe - oprosti tebi in drugim - samo še tole me zanima - kdaj začenjaš spravljat spat otroke, skupaj s kopanjem. Jaz začnem že okoli 18h, najprej dvojčke, potem večerja, potem pa stareja dva in komaj mi znese do 21h. Pa ti?

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 554
6.6.2009 17:03:36   
lara light
Lepotičke, nisem našla boljše družbe, nikakor, nemogočeuser posted image ...tudi jaz sem vas pogrešala, a po pravici povem,da je očka zdaj z nami ves čas in se končno, prvič odkar smo dobili 100% povečavo dr. članov, posvečamo drug drugemu in se igramo družinico...lepo nam je, pa še žlahti smo se šli pokazat in je 'tektnoskih premikov' veliko, mamica scagana (dans še posebej sitna, samo ne me tikat), očka fit, maladva zadovoljna odkar sem razbila železouser posted image
Sosedica, čestitke za 1m! Taški, enako, čestitam!user posted image

Mlinčka, kje si žeee? Bravo, držim pesti!!user posted image

Hedi, z mojima je glede kakanja isto, on veliko manjkrat kot ona, k ma vsako plenico pokakano...njami šnicl, jaz bi tudiuser posted image
Mene tudi to kot Taškico zanima..hvala.
Taškica, bravo za velika fanta!user posted image  Kako gre dojenje? Pridna, še vedno ne dodajaš, pa tko sta zrasla, res bomba.

Snežinka, povej mi, a vam ni P nič železa dala? Ne vem kaj naj naredim, ker jima zdaj že cel t ne dajem Intrafer-a (kupljeno v Italiji)? Dobra si, hvala za izpovedi, se dobim marsikje in veliko naučim.

Pika, a ti si oboje skenslala, in železo in vitamine? Kako se mate, vreme? Še plavaš?Lp vsem 3user posted image

Taškica, Mf, jaz začnem s spravljanjem spat ob 19h pa se pogosto zgodi, da mala niti ob polnoči ne spi, ponavadi pa do 22.30...kaj delam??? Pismo rosno, pa jaz imam le 2??user posted image

A je Noki šla na morje?user posted image

HVALA vsem za nasvete!Lubčke!

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 555
6.6.2009 18:13:36   
Snezinka4
Hojla!
Lepo Lara da se bondateuser posted image .
Mi imamo pregled šele naslednji teden, tako da takrat verjetno dobim železo za punci...

Danes sem spet brez starejših otrok in možička - so šli na izlet. In sem dopoldan dovolila babici in dedku da sodelujeta pri kopanju otrok in pri hranjenju. Sama ne morem (znam?) skopat. Bi rabila tri roke. Kako vi to izvedete? Z eno roko držim otroka za roko (nadlaht) in mu podpiram glavo (glavo ima naslonjeno na mojo roko) z drugo roko moram pa glavico splakovat, pa gubice izpirat. S tretjo roko je pa treba ritko držat, ker sicer tako opleta z nogicami, da se zna zgodit da se mi kljub držanju roke in podpore glave prekopicne na glavo v vodo. Se pa rokico bojim preveč stisnit (je tako tanka) da je nebi prelomila. Zato rabim 3 roke. Kaj pa ve? Verjetno ste bolj spretne. Upam, da to pride tudi z otroškimi kilami? Al samo z vajo mame?!?user posted image
Ko mi je tamala danes (Spet!) konkretno bruhnila sem kot izkušena mama (user posted image ) najprej zagnala paniko in si prebrala vse o bruhanju v loku na internetu. Še dobro, da sem bila sama, da nebi očividci spet komentirali o vplivu hormonov itd...user posted image No potem sem se pomirila in šla študirat moj blokčič, v katerega si zapisujem mililitrčke in ugotovila, da zadnje dni, ko se dojimo v bistvu stradam otroka. Po flaški dobi občutno premalo na dan, tisti manjko pa dvomim da nadomesti z dojenjem...no ukinjam dojenje za en dan in pri naslednem previjanu uvedem tehtanje, da preverim napredek v zadnjih 3 dneh. Komaj pa čakam pediatrinje v torek. Se je že tako veselim kot ginekologinje med nosečnostjouser posted image .

Kako pa otroke dajete spat? A je kaj drugač kot ob 9h 14h al pa 17h?!? Jaz jih nahranim in dam v posteljo (če se ne cortamo) in spijo. Včasih katero še malo pobožam, če čivka, ampak to je to. V spalnico gremo pa takrat ko greva tudi midva spat, sicer spita v posteljici v dnevni sobi.
Sem pa danes uvedla dnevne ležalnike. Že zaradi naklona in bruhcev, pa še zato ker sem punci parkrat zalotila, da v posteljici gledata - tam pa nimata kej videt, tako daj jima bomo z ležalniki malo obzorje razširiliuser posted image

Noki, ku, ku user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 556
6.6.2009 18:33:40   
mokatela
Snežinka - Mene je na začetku bilo tudi malo "strah" kopanja najin pup. Ampak potem pa je šlo z malo vaje. Sem opazovala malo moža kako on to dela in potem kopala tisto, ki je bila bolj pridna, da ni preveč kolovratila po baniuser posted image  (beri, obe sta zelo živahni v vodi). Ko pa sta začeli sedeti, pa je bilo dosti lažje. Z eno roko sem držala, z drugo umivala in krotila rokice in nogice, ki so veselo čofotale po vodi, da je bila cela  poplava. Sedaj pa ju tako ali tako kopamo v veliki bani, ker je banjica absolutno premala. Brez skrbi, boš videla, da ti bo šlo, brez strahu. Otroci niso tako krhki kot zgledajo.

Kar se spanja tiče, mi imamo že od vsega začetka en red, ki se ga še danes držimo. Res je bilo na začetku hudo, ker nikakor nista hoteli zaspati, sploh Minea, a se je ves trud poplačal. Tako sva dosegla, da obe spita celo noč.
Zvečer ju dava spat najkasneje ob 18.30 - 18.45 in spita. Dopoldne imata dremež kakor jima zapaše. Po kosilu pa obvezno počivanje tam okrog 12.30 - 13.00 ure, ko spita tudi do uro in pol.

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 557
7.6.2009 15:05:04   
taškica
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Hojla!
Ko mi je tamala danes (Spet!) konkretno bruhnila sem kot izkušena mama (user posted image ) najprej zagnala paniko in si prebrala vse o bruhanju v loku na internetu. Še dobro, da sem bila sama, da nebi očividci spet komentirali o vplivu hormonov itd...user posted image

Hi, hi hi, joj me nasmejiš. Še kaj napiši....tudi meni bruhata, ampak se mi ne zdi da je tega veliko. Glede kopanja, pa kaj jaz vem, sama jih kopam popolnoma tako kot ti, morda ne dam toliko vode in se mi skoraj z ritho dotika podna, pa je mogoče lažje.Jaz gubice potem obrišem, v banji redko, tudi glave ne. Tako, da ste obe roki pratično na dojenčku, kadar sta satbilna pa spustim.

Ležalniki pri nas fajn v uporabi, tudi spita rada notri. Enega sposojenega imamo celo z vibracijami, kar je sploh super. Uspeh zagotovljen.

Ja kje pa ste danes vse? Grozno vreme za junij, ni res?

Baj, baj

Neposredna povezava do sporočila: 558
7.6.2009 18:40:25   
Snezinka4
Ja, res je, kje pa ste vse?!? A imamo res samo mame s 4 otroki čas za internet, ker ostale ste prezaposlene?!?user posted image user posted image user posted image
Bo treba spet kakšen ultra pameten nasvet z moje strani?Ne vem,če bi si jaz tega želela, če bi bila na vaši strani...

No danes sem vsako samo enkrat dojila (se nisem mogla upret, da nebi polne dojke v zevajoča lačna usteca potisnla...jojkako se na tak način časa prišpara!!!), popito količino po flaški pa pridno beležila in ugotovila, da dobita dovolj. Že zdele popoldan sta zeksali predpisano zdravniško dozo, pa nas čaka kar še nekaj hranjenj do konca dneva. Nauk zgodbe:mame ne paničart!!! (vam ne solim pameti, to je letelo predvsem nameuser posted image

Taškica, mogoče ostalih ni, ker ne znajo samo z eno roko tipkat (samo 10 prstno al pa nič)user posted image user posted image user posted image

Noki,  počitnice so že ok, tud dozvole od tukaj ne rabiš, ampak prijavo za njih je pa tle treba vložit...user posted image ...ja, bom spet mal nauk moje zgodbe prebrala...user posted image

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 559
7.6.2009 20:12:59   
hedviga
Je.be.mu!!!Mela sem napisan vse o odzivanju in mi je timeoutnilo AAAAAA grrrrr
No, zdej bom na hitr na kratko. Torej smejkat sta se začela zavestno nekje pri mesecu in pol. Najprej bolj redko pa potem vedno večkrat. Sej niti ne vem kdaj je blo kaj, nekako samo preide, se razvija... Razmišljam kda sta začela "čvekat" pomoje nekje pred enim mesecem, tudi to malo pa vedno bolj. recimo Špela se mi zdi da je šele zdaj v polnosti dojela da ima glasilke tudi za kaj drugega kot jok. Spuša krike, vriske ipd da je joj. Miha kot ponavadi malo naprej še mamama-ja in ngngng-ja. Smehci so že glasni, sovpade nekje s pogovarjanjem. Tako, po filingu bom rekla, da se mi zdi da sta se zares socializirala med 2,5 in 3 mesecem. Tudi v vozičku sta nehala non stop spat in sta se začela igrat z gosenicami. Potem malo z zamikom pride še premikanje, se pravi na bok in poskusi prevaljenja, to nekje po 3 mesecu oz. 3,5. Pa od nazadnje od piva nekje se je Miha začel dvigat od podlage. Tudi v vozičku. Se bojim da bo kmal kriza ker mu je očitno ratalo dolcajt. Špela pa je to nardila po damsko. Miha se matra, matra dneve da bi se s pomočju malo dvignil, ona pa hop in je bla gor.  user posted image user posted image
Phm, no tolk o hendlingu.user posted image user posted image
Skratka...ma mogla bi pisat, ampak se mi je ves čas zdelo da ne vem določit kater je bil "usodni "dan... nekako počasi se zgodi, malo po malo...najprej malo ustka na smeh, pa malo pa malo, enkrat ugotoviš da se otroče smeje ko sonce user posted image user posted image
Interakcije pa do nedavnega ni bilo kaj posebnega, sta se zbujala ipd ampak nič takega. Zdaj pa sta začela čvekat po lokom, kjer ju dam oba, tako da imata glave skupaj. Gledata en drugega, kaj drugi dela in se pogovarjata. če ju soočimo se Špela Mihcu smejčka, Miha pa jo gleda z zanimanjem kot bi videl vesoljca. Pa za roke se velikokrat držita med ležanjem v stajci.

Taški, naša dva sta začela tolerirat ležalnike, ampak samo za jest, pa tolk da enga previjem, drug počaka. Potem je pa že odveč. Zgleda jima gre na živce, ker nista tolk frej in ne morta na polno dvigat riti in nog in brcat in se na bok metat.

Kopanje- zadnjič ko je bil moj na NTK sem ugotovila, da ju jaz sploh ne znam več prav skopat. Sta bila nezadovoljna. user posted image  Jasno če ju pa velike roke od mojga bolš držijo in on ju carta ful in klepeta z njima itd itd..vsak večer že od začetka.

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 560
7.6.2009 22:35:36   
malaflobe
Mi smo se danes potepal.Smo bili pri mojih na kosilu. Pa sem se sedaj ko že vsi spijo prišla mal "spočit" na RR.

Snežinka oprosti, ker sem te napadla, da samo doji. SE vidi, da je res, da le mami najbolj ve kaj je prav za njenega otročka.

Pri nas začnemo večerni ritual ob 18-19h. Mala dva zaspita okrog 20-21h večja dva pa okrog 22h. in res ne vem kako bo ko gre starejša jeseni v šolouser posted image Sem pa prepričana, da bo takrat drugače in le ne bo treba da mami vsak večer prebere 3 pravljice in bo dovolj le ena (upam). JA je velik dela pa organizacije. bo boljše, ko bodo dvojčki malo večji in bo večerja za vse enaka (če ne bodo izbirčni).

Mi pa nismo dobil kapljic železa. A je to za zlo prezgodaj rojene? nimam pojma

Tudi jaz pogrešam nokes. Upam, da nima kakšnih skrbiuser posted image in se je le drugače zaposlila in uživa z malčkoma.

Lepo se imejte in lepo pančkajte.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 561
8.6.2009 7:08:47   
nokes
jutro mamiceuser posted image !!!

uf,vidim, da me pogrešate, tukaj sem user posted image . imamo dneve postavljene na glavo, spita pol dneva, zdaj en zdaj drugi, vmes pa je dretje in kričanje, ki ga mirimo z pestovanjem, kar je bilo do sedaj absolutno neizvedljivo. zvečer pa ne moreta zaspat, ne vem še ali od izčrpanosti ali ker sploh nista utrujena, se premetavata po postelji, jaz pa laufam od enega do drugega in tiščim dudo v usta. sem pa ugotovila vzorec, da se je to dogajalo že prej in to med vikendom!!!?? zdaj pa moram ugotovit, kaj za vraga počnemo drugače kot med tednom, no, razen, da je fotr nonstop doma. no, jst zgledam nekako takole user posted image
res pa je, da nismo bili nič zunaj, ker non stop dežuje, zato danes moram nujno ven!!!!

uf, pogovori o dojenju, kje je že to??? pa pogovori o dopustu?? nimamo nobenega načrta za poletje, bomo videli... raje septembra.

kapljice: imamo D3 in po stari navadi, jih mati spet pozablja dodajatuser posted image , železa pa tudi mi nismo dobili, ne vem, zakaj. v glavnem: v petek zvem kaj so pokazali krvni testi pri ivani, ali alergija je ali ne, potem pa čarat z dieto, če bo potrebnouser posted image  imamo pa v četrtek razvojno, no, pa da vidim to čudo...

mala, hedi, taški, lara, snežka, pika, lep začetek tedna, bodite pridne in nasploh supermame, vse ostale, ki ste se kdaj pofočkale tukaj za seznamček, kako ste, kaj počnete, tudi vaše izkušnje so dragocene. pišite kaj!! pa-pauser posted image

uf, pa še sosedica, živjo! pa mokatela, dobrodošla.... me prav zanima, če nam bo polna luna prinesla kako novo duplo mamico??!!

nokes

(odgovor članu malaflobe)
Neposredna povezava do sporočila: 562
8.6.2009 8:48:57   
pikatara
Snežinka za julija še ne vem kdaj bom na morju, bom sproti poročala. Končno bo zgleda lep teden, ker če bi bil še en tak kot je bil prejšnji, bi obupala in šla domov. Se pa naše jutro ni najlepše začelo. Oči je šel, oba otroka sta bila sitna in jokala, kljub temu da sta šele dobro jedla. No pol pa patrik ni nič spil, Karolina pa vse po postelji zbruhala. Ampak zunaj sije sonček in se ne damo.

Sosedica bravo za težo. Tudi pri nas je Karolina pri enem mesecu več pojedla kot Patrik, sedaj pa je začela na linjo pazit, pa se je mali poredil, je pravi bajsek.

Hedi ti me pa vedno nasmejiš.

Larči oboje sem do nadaljnega ukinila, ker nas ne bom mučila. Tako histerijo zganjata da je za znoret. Je ful bolje odkar jima ne dajem. Kopala sem se samo v sredo, ker je bilo vreme do danes za znoret slabo, bomo videli kako bo ta taden. Jaz ju dajem spat ob 21.30 ali pa 22.30 odvisno. Prvi del ponavadi spita 4 do 5 ur, drugi pa 3, pol sta pa obvezno okoli 7 pokonci, ne glede na to kdaj jemo. Danes je bila samo ena ura. Tako da do 8 zavčelemo, se previjemo, oblečemo in spet papanje.

Neposredna povezava do sporočila: 563
8.6.2009 11:19:13   
lara light
Lepotičke, dan!user posted image

Mi smo še vedno sitni, jokamo, krčimo, slabo spimo..vit. dajem po 2 od 4 kapljic, pa ju zviza full, Pika, mislim, da te bom posnemala, a me skrbi, da ne bi dobila dovolj vseh hraniluser posted image

Sicer pa sta moja hlebčka lepa in okroglauser posted image , mislim, da lepo pridobivata, čeprav nimam vage, sem dva pajacka skenslala, ker sta bila čisto premajhna, jupiiii

Pika, pridni ste, lepo spita, vidiš kaj dela morski zrakuser posted image

Taški, kako ste vi, spite in pridno papcateuser posted image

Hedi, hvala, srce siuser posted image

Noki, pr nas tudi ni nobenga reda več, no po pravici, ga nikol ni blouser posted image

Snežinka, super ti gre, vse pohvale, saj ti pravim, da ste ve s 4. nekaj posebnegauser posted image

Mf, koliko prej sta bla tvoja? glede železa sprašujem, jaz točno 1m prej

Hedi, Noki, vedve tud brez železa do sedaj?

Se grem uredit, ker imam G čez urco, lubčke vsem! In lep dan, upam, da boste imele tudi ve, tako kot mi, sonček!user posted image

Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 564
8.6.2009 11:38:01   
taškica
Ojla babike!

Pozabila sem vam povedat kako je šlo z Oleovitom. Pika - ni tko hudo, veš. Vsaj jaz ne razlikujem stanje prej in potem. Tko, da jaz tole veselo dodajam, v zrak jih ne meče, imata pa tiste pukce in smrdke, kot vedno. Ad3 so bile pri mojih prejšnjih fantih katastrofa, D3 pa bolje.

Ta teden bo krasenuser posted image . Pika uživaj na morju - poročaj!

Od danes naprej sama kuham za celo familijo. Si predstavljate? No tut jest ne....user posted image . Bomo šli kar konzerve kupit....

Snežinka - ti si itak carica.

Aja - G. A mislite da je to res dobro iti? Meni se tolk ne da...vsa ta procedura, pa čakanje. Imamo me kakšno prednost? Snežinka, ti boš šla?

Neposredna povezava do sporočila: 565
8.6.2009 13:14:04   
malaflobe
ojla. Sem ravno iz sprehoda in mala dva sladko spita. user posted image user posted image user posted image

HB noki, da si se oglasila in da ti ni hujšega. Tole vreme, ki smo ga imeli prejšni teden ni bilo za nikamor in naši "sončki" imajo raje sonce. Se po potepanjih na zraku lažje spi in je manj sitnarjenja. Upam da bo tudi pri vas bolje da si boš lahko odpočila.

Mi smo se rodili 22 dni pred PDP. Moja P mi ni nikoli omenila železa??? Ne vem kakšne kriterije imajo in zakaj ga predpisujejo. Sicer pa mislim da ga ne potrebujemo saj super napredujeta.

Jaz sem bila pri G in sem bila takoj na vrsti. Pa še pregledala me ni ker sem bila 14 dni prej na urgentnem pregledu zaradi krvavitve in sem dobila kapljice za krčenje maternice. Me je samo glede K spraševala in sem bila hitro gotova. Po prvih dveh porodih pa nisem šla, ker sem imela zoprnega G in mi je blouser posted image user posted image user posted image . Pa HB ni blo težav.

user posted image Čestitam vsem TAŠKICA, LARA, PIKA, NOKES, HEDVIGA, SNEŽINKA, ... , ker lepo napredujete s svojimi sončki. In, ker  ste user posted image pozitivne, samozavestne in polne energije kljub veliko dela. Vesela sem , da vas poznam in  lahko z vami delim skrbi in veselje. user posted image

Uživajte na sončku.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 566
8.6.2009 15:52:49   
mlinčka
Ojla, ta dvojne mamike user posted image !

Štulim se z enim vprašanjcem za Pikataro, dobrodošle pa seveda tudi izkušnje ostalih. Danes je prišla po pošti "formula" (beri: voziček user posted image ) za najini dve pupiki in me zdaj zanima, kaj vse in kako, ste ve pri tem šmentu predhodno oprale? Predvsem Pikatarin odgovor bi bil zaželen, saj je voziček enak njenemu. Torej, a se da kej v stroju oprat, al se samo prebriše z vlažno krpo, skratka, kako z najmanj truda doseč maksimalen učinek user posted image ?

Se vam bom pa mogoče kar kmalu pridružla, je dans moj G kar mal panike zagnal. Končno si je blagovolil moje zatečene noge ogledat pa pritisk je mal povišan (čeprav je doma največ 125/75, je bil danes tam 140/85) pa kile grejo prehitro gor (4 kg v 14 dneh user posted image , za kar krivim pretežno nabiranje vode) in ga je mal zaskrbelo. Ker je urin bp, me je zaenkrat samo najuril, da se moram prej za k Cerarju naročit (drugač ga mam naslednjo sredo pa pravi, da ni šans, da bomo do takrat čakal) in ga potem obvestit, kaj pravi. Hmnja...jaz še ne bi user posted image . Doma je bil zdejle pritisk spet čist ok (je pa res, da mam neko predpotopno čudo od merilca), zatekam pa že dalj časa, kar tud ni neki blazno neobičajnega proti koncu nosečnosti z dvojčki, v tejle vročini...

Pridne ste, vse po vrsti user posted image user posted image user posted image !

In vendarle so bile štorklje...

Neposredna povezava do sporočila: 567
8.6.2009 17:43:55   
Snezinka4
Daaan!
Zelo lepo od tebe Mlinčka, da se uvajaš na tem terenuuser posted image . Kar se povijalnih plenic tiče (ti kar tu odgovatjam na vprašanje iz drugega forumauser posted image ) jih jaz nebi kupovala na tvojem mestu. Če jih boš rabila bo že možek skočil v trgovino in jih opral in v tem vremenu bodo suhe v eni uri. Tako da si ne stroškov delat, ker s tem pol nimaš kej delat. Sicer jih v porodnišnici uporabljajo za pritrditev mako majčk, ampak jaz tudi te majčke uporabljam doma, pa precej prevelike so, pa vseeno ne uporabljam še previjalnih plenic (sam nadloga so), čeprav jih imam.

Taškica kar pejt na pregled. To je must do, ni kej. Saj avto pa pridno na servis vozite ne, sebe bi pa zignorirala al kaj? Pa po takem camel trophyju!?user posted image  Kar se čakanja tiče te pa čist razumem. Mogoče moraš pa G zamenjat? Taškica, pa že kuhaš za celo famijijo!?! VSAKA ČAST! Mimogrede bošpa še polno dojila?! Upam, da imaš še študentko,ki uletava...user posted image

Punce, sem vam tudi jaz hvaležna za vse dobre in vzpodbudne besede. Mislim, da nam gre vsem dobro, vsaka ima pač malo drugačno zgodbo, kar vso stvar naredi zanimivo user posted image user posted image user posted image

Malaflobe, nič se ne rabiš opravičevat. Jaz vse vzamem dobronamerno, gre samo zato, da sem pri teh dveh puncah malo bolj presr.ana, ker sta lahkokategornici. Je danes patronažka uletela (tretjič in zadnjič pred 5 mesecem) in je rekla, naj čim več dojim, ampak samo dojit pa nikakor ne, ker sta še premajhniuser posted image . Čakam pediatra!!!!!Pa ga nimam jutri, pač pa šele v petek....user posted image
Nokica draga, lepo te je slišat. Saj bodo tudi lepši dnevi prišli!user posted image
Larica - spet polna toplih besed za vse! Lepo od tebe!user posted image

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 568
8.6.2009 18:29:26   
taškica
Snežinka - ti si taka faca. user posted image user posted image  Ampak res se mi ne nda k G. Ker mi hoče uno Marelo uturit, jaz pa hormonske zaščite nebi. Mehanske tut ne. Najboljš da mam 1o otrok user posted image user posted image user posted image  Ja kuhancija mi gre kr na nerve, HB še imam študentko k se ji bolj sanja k ne. ???? Bo že. Enkrat na teden bomo ven hodili jest. Bomo že.

Mlinčka - PRITISK, sem ga jaz imela tudi 140/90, pa je pravilo, da je to točno mejnik. Če gre čez 140 moraš TAKOJ v porodnišnico (navodilo iz porodnišnice). Če je doma nižji je vse ok. JAz sem si zadnje 10 dni merila kot nora in imela zgornjega skos na 140. Tko da ne panike zganjat ampak previdno monitorirat. Tudi jaz zatekala in voda se nabirala. Postala ČLOVEK SLON. Pa je šlo, vse bilo okidoki. Drži se.

Glede pranja naj se ti Pika oglasi - jaz sem kupila rabljenega, pa mi je že tista ki prodaja vse oprala in zložila, ker ti povem, da jaz tega ne bi znala. Če zložim ga čist težko.

Neposredna povezava do sporočila: 569
8.6.2009 22:48:54   
Snezinka4
Taškica - sploh ne štekam kako ima lahko tvoja G tak vpliv nate? Na mamo 4 otrok!!!user posted image Pa če ti rečeš, da ne, je ne. Halo! Ali pa poskusi z:"Joj, danes je nimam s sabo, jo bom naslednjič prinesla" S tem boš imela za en let mir - do naslednjega pregleda. Če se bo hotla pa za termin zment ji pa reč, da jo boš poklicala, ko boš vedla kdaj bo lahko mož otroke pazil. user posted image  Pa si zmagala. Klicala te pa valda ne bo? Ali pač?user posted image
Ampak pejt na pregled. Greš pa tja zato, da ti bo povedala, da je vse v redu in se tega razveseliš in ne zato, da boš pol rekla, no 2 uri sem čakala, da sem zvedla, da je vse v redu, kar sem itak že vedlauser posted image
Danes je uletela patronažka - tretjič in zadnjič. Odneslavagouser posted image . No pride še, ko bosta mali stari 5 mesecev, da mi bo povedala, kaj morata jestuser posted image . Meni pa vsakič pove, da moram veliko pit, pa jest 5x na dan in predvsem veliko žrebička user posted image user posted image user posted image . Nikol ga nisem ga tud zdaj ne nameravam... Če bi vedla, da že skoraj 2 desetletji ne jem mesa...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 570
9.6.2009 0:54:49   
lara light
Hej klapa, kako kaj? Jaz tle plašim ob tej uri, a zdaj mam miruser posted image

Taškica, kuhinja za vse na tebi?? Vsaka častuser posted image

Mf, menda je vsak dan pod 30 dnevi pred pdp pomemben za železo, torej če se rodijo več kot mesec dni prej, ga menda dobijo. Ne vem, naj bi se v zadnjem mesecu začelo malim nabirati iz materine krvi..ne me držat za besedo. Zaenkrat ga ne dajem, ker se steklenično (po nesreči) razbila. Taškica pravi, da je bil znak kozmosauser posted image , da naj ga opustim.
Komaj čakam, da bosta moja dva 4m kot tvoja sončka, super ste!user posted image

Mlinčka, čakamo teuser posted image  . Glede pranja kot pri taškici, dobila rabljeno oprano. In sama nisem še 1x.

Jaz sem bila danes pri G in mislim, da je prav da se gre. Pri dvojčkih je matrenica bolj raztegnjena, nosečnost težja....da pogleda, kako gre na mesto, č je sluznica v redu, taški, moraš it!! Pa še kri ti pogledajo, pripada.
Pr meni vse ok, ju3 pokličem za izvid krvi. Če bo moja kri in hemoglobin ok, bo tudi od tamalih, kaj menite?

Snežinkica, hvalaaaaa,user posted image jaz bom tudi te povijalne ukinla, sem do sedaj gor dajala še to in je smotano zamudno, moj se tega otepa in ni navdušen nad previjanjem...saj mi je že hedi o tem govorila, mater sem neumna, čisto sem pozabila, pa še cunj je več za pranje in še tisti štrikci se mi povsod zamotajo, če se pralna vrečka po nesreči med pranjem odpre in dajem sušit pol ure preden vse odmotamuser posted image

Punce, zlate ste, lubčke vsem, grem ajat!user posted image

Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 571
9.6.2009 9:08:13   
hedviga
No, mi nismo dobil železa. Mi nismo mel kontrole kolkov. Mi smo ...kako bi se reklo...samorastniki user posted image user posted image user posted image user posted image

Snežki srčica... a ti vaga velik pomeni?? Odgovor "da" ti prinese eno mojo posojeno vago, dokler ne dosežeta magične meje, vsaj za kak mesec. Odgovor "ne", pa ti prinese...ja nč, ne.

Taški, pejt k G, ****u. Taka pametna baba kt ti.... Za Marelo pa tkole, jest se bom kmal naročila in DALA VN. Jest nisem srečna s tem. Mam skos mal izcedka, sem in tja me žoka in IIITAAAKKK ne mormo met otrok. Če pa bo ker ratal, pa bomo rekli: ma kak fino! Ti njej lepo reč, da NOČŠ met tega in amen. Da obožuješ kondome, da maš najraj rough rider-ja in se temu ne misliš odpovedat....user posted image user posted image

Mlinčkova, jest sem ga samo z vlažno krpo podrgnila. Zdej bi pa rabil že eno ornk pucanje pa se mi ne lup...

LArčica, pa ti si bla reeesno nosečniško pozabljiva. Jaz ti cel roman napišem, ti pa tlačiš tisto kramo gor...pa še v vročini..ajajajaja..Ukini!

Tko zdej gremo s tamalmi na kafe..LP

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 572
9.6.2009 9:11:04   
pikatara
Larči za enkrat ne mislim mučit sebe in otrok. Čez nekaj časa, ko bom malo pozabila, bom spet probala, pa bomo videli kaj bo. Tudi brez tega bostra zrastla. Dokler sta zdrava se ne bomo mučili. Čakam da Taški poroča kako so one kapljice. Aha je že.

Taški bom naročila te kapljice ko pridemo domov. Ta teden je pa res super, vreme je prekrasno, otroka končno spet pridna. Prejšnji teden je bila katastrofa, sam not smo mogli bit, ker je zunaj pihalo kot pri norcih, pa še cel teden sem ju mučila z železom in kapljicami. Včeraj sta cel dan v vozičku spala in sem nadoknadila učenje za cel prejšnji teden. Zjutraj in zvečer smo pa na postelji, da se pogovarjamo in smejimo, včeraj sem jima še lok naštimala. Taški ti boš vse zmogla, kuhanje ti bo mala malica. H ginekologu pa obvezno, ni se igrat, da ne bi bilo kaj narobe. Prvi pregled po 6 tednih, drugi čez 6 mesecev. Vse pregleda, če je vredu po porodu, meni je dala neke tablete, ker sem imela rahlo vnetje. Pa ti čist odkrito povem, da mi je pasalo it, ker sem šla prvič za več ur od doma, mi sploh ni bil problem počakat.

Pediatrinja je rekla, da dvojčkom in nedonošenčkom žeelzo preventivno pišejo.

mlinčka če ti odkrito povem nisem nič oprala pri vozičku, sploh nisem pomislila na to. V košarah imata na podno tanko dekco in plenico za pod glavo. Držim presti, pa čist nič ti ne zavidam nosečnost v tej vročini. Meni je bilo že pri - 15 vroče. Joj te naše bebike, prej sta oba spala, sedaj ko gre mami na internet pa jok in stok. bomo spet pesmice peli, to jima je všeč.

Snežinka dobro si tole Taškici napisala, ja tudi me rabimo servis. vsaka patronažna je poglavje zase. Poslušat jih je treba le na pol, saj sama veš kaj je najbolje zate in za otroka. Moja je bila super, ampak mi je zvesto prodajala štorjo, da so kupljene kašice in soki bljše kot doma pripravljeni, ker morajo not dat najboljše sadje in da mi takega ne moremo kupit. Halo.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 573
9.6.2009 9:49:08   
Snezinka4
Hedi - tale z raf rajderjem mi je pa kar solze smeha prineslauser posted image . Če s takim smehom dan začneš je superuser posted image . Thx. pa samorastnikiuser posted image , pa kje jih najdešuser posted image ?!
Taškica, da povzamem zadnjih nekaj postov različnih avtorjev: kar začni baby sitterja iskat, ker me smo se odločile, da greš k Guser posted image user posted image user posted image
Mlinčka, ti si super. Še dobro, da si vprašala tole z vozičkom, da nebi slučajno še jaz prala mojga EWja (če ga sploh kdaj dobim - no bosta pa mal prej shodiliuser posted image ).
Pika - tole o hrani je pa hudauser posted image . A je bila pijana?
Lara - jaz bi pa rada enkrat tebe spoznala user posted image  (v živo)
Ko se izčrpamuser posted image , gremo na sprehod do vrtca po prijavo...
Objem vsem!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 574
9.6.2009 10:31:10   
malaflobe
Taški vidiš tuki sva si pa čist podobni. Jaz sem bila tudi proti vsakršni zaščiti. Mogoče se zato kateri zdim neumnauser posted image In sem zavrnila G, da načrtujeva naravno. Pa mi je nekaj rekla da do dvojčkov in preedlagala mirelco. Ampak sem proti splavu in te kontracepcijske metode so aboritivne. Pa še ženska je sama na tem in moški niso nič odgovorni. Midva z mojim imava na programu naravno načrtovanje družine, ki se je zelo dobro obneslo. Sicer po tem porodu nise še dobila normalno obiska in mi je malo user posted image ,   si je treba pa življenje temu prilagodit.user posted image

Ti sama odločaš o svojem življenju in če si proti zaščiti ti ona nič ne more. Pa tud če imaš pol 20 otrok je to čist tvoja stvar. ( sem zanbalašč mal pretiravala, saj boš ti skrbela zase in ne ona)

Jaz tud vozička nisem nič čistla. Imata pleničke podložene pa je.

Mi smo čist ritem zgubil in sta mi včeraj zaspala ob 22h. Sta pa kljub temu dobro spala F do 4h, B pa do 7h.
Pridni so ti moji otročki in hiter rastejo.

Uživajte!!!!!!!!!!!!!

< Sporočilo je popravil malaflobe -- 9.6.2009 10:32:32 >

Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?