Snezinka4
|
Evo mene... saj ne vem kaj naj povem, moje razpoloženje kot sinusoida, tako pa tudi pripravljenost otrok do dojenja... včasih nam gre lepo, včasih so joške prazne ravno, ko bi se otroci silno radi dojili, takrat ko so polne pa zgleda, kot da jim gravž ponujam... Skratka doživljamo tisto kar je že marsikatera od vas skoz dala. Klasika. Obupali še ne bomo. A sem povedala, da sta obe nad 2kg? 2,0 in 2,42 !!! D napredujo s svetlobno hitrostjo, R pa počas pa ziher. Sem klicala LLL pa mi je ena silno prijazna (se jih splača poklicat, vejo o čem govorijo!) svetovala naj imam 8-9 obrokov na dan. Ponoči kot jih imamo (00-1h, 4-5h, 7-8h), čez dan pa na dve do 2,5 ure. Pa naj vsakič čez dan dojim in dodam po flaški, če bosta še lačni. Še vedno sem v šoku glede tega, ker se mi zdi nemogoče to izvest, sploh če imamo trenutno najslabšo varinato hranjenja: dojenje, flaškanje in črpanje (mogoče bi jo morala še enkrat poklicat pa še mal podebatirat, ker včeraj nisva imeli dovolj časa). Včeraj smo torej poskusili in smo rabili 2 uri za previjanje, dojenje in hranjenje po steklenički. Najhuje je pa to, da vmes naj si pa še črpam. Sicer pa če si izčrpam, pol ne morem dojit, ker ne bom imela mleka, če si pa ne črpam, pol pa dodajat po flaški ne morem. Začaran krog. Danes me je itak ven iz ritma vrglo, ko sem bila sama zjutraj ob 8h s polnimi dojkami. In ker mi prva ni hotla pit, druga je bila pa že živčna sem začela obe naenkrat pristavljat s pomočjo blazine čarodejke. Dobro uro smo se guncale, dokler nisem šla dol po flaše, spraznila ves svoj bes, depro in žolč po telefonu na dragega (šejm on mi) in s polnimi joškami nafutrala otroke po flaši . Pol sem si pa izčrpala samo eno dojko in zdaj asimetrična čakam, da bo 2,5 ure minilo, da bom začela otroke budit in jim napol spečim turit bradavico... No to nam dogaja. Moram en sistem najt, pol bo pa lažje. Ker vsa ta konfuza ni dobra za mojo psiho. Ampak bo že. Sem si itak ta prvi mesec tako grozen prestavljala, da je zdaj super truper . Ej, jaz pa Noki pogrešam. Kjeeee si? Dej kakšno duhovito štajersko prilepi sem na forum, da ne bom jaz zamorila scene Taškica jagode (pa med pa arašidi) so no, no. Alergija se jim lahko razvije kasneje, ni nujno, da jo takoj kasirajo. Češnje si pa kar privošči. Jaz jih tudi jem. Pa nektarine, pa jabolka, pa melono... Pika kdaj boš ti julija v Premanturi? Mi znamo tudi kaj uletet takrat dol. Če ne za dalj časa pa vsaj čez vikend ko bodo starejši z babico in dedkom tam. Vsem ostalim: naj vas vreme ne vrže iz tira. Ne se pustit!
|