|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
1.6.2009 21:21:45   
nokes

user posted image

Svoja zakladka dobile v letu 2009:

4pikice PDP 10.12.2008 ; rodila 4.12.2008
user posted image  ANA 2755g, 49cm in user posted image  LINA 3015g, 51cm 

Pikica5 PDP 22.2.2009 ; rodila 28.12.2008, CR
user posted image TAJ 2005g, 43,5cm in user posted image MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009 ; rodila 7.1.2009 
 user posted image TOMAŽ 1550g, 41cm in user posted image ANŽE 1840g, 43,5cm

Alenka-8 PDP 9.3.2009 rodila 19.1.2009
user posted image  LANA 1510g, 42cm in user posted image  JAŠA 1720 g, 44cm 

Thula PDP 7.2.2009 ; rodila 24.1.2009, CR  
 user posted image KIAN 3140g, ??cm in user posted image TAJA 2400g, ??cm

nokes PDP 9.3.2009 rodila 1.2.2009
user posted image  IVANA 2040g, 46cm in user posted image VITAN 2450g, 49cm

malaflobe PDP 27.2.2009 rodila 5.2.2009 
user posted image  FLORIJAN 2800g, 48cm in user posted image BENJAMIN 3135g, 51cm

Hedviga PDP 2.3.2009 rodila 9.2.2009
user posted image  ŠPELA 2140g, 47cm in user posted image MIHA 2700g, 48cm 

aknela1 PDP 1.4.2009 rodila 13.2.2009
user posted image  GAJA 1920g, 42cm in user posted image  ZOJA 1910g, 44cm

Skorpija PDP 14.3.2009 rodila 17.2.2009 
user posted image  TILEN 2690g, 47cm in user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 25.4.2009 rodila 18.2.2009 
user posted image  FRAN 1205g, 40cm in user posted image DANE 1640g, 41,5cm

Suncicica PDP 28.3.2009; rodila 21.3.2009
user posted image  STELLA 2700g, 48cm in user posted image PIA 2490g, 47cm

Pikatara PDP 17.4.2009 rodila 28.3.2009
user posted image  KAROLINA 2090g, 46cm in user posted image PATRIK 2350g, 46cm 

Mucka25 PDP 8.5.2009; rodila 2.4.2009
user posted image  TINA 1530g, ?cm in user posted image  NINA 1970g in ?cm

lara light PDP 26.5.2009 rodila 25.4.2009
user posted image   ZARJA 1820g, 45cm in user posted image   IZAK 2100g, 46cm  

Taškica PDP 17.5.2009 rodila 4.5.2009
user posted image   JURIJ 2765g, 49cm in user posted image   ANDRAŽ 3160g, 51cm 

sosedica PDP 2009 rodila 5.5.2009
user posted image   PIA 2110g, ??cm in user posted image    AŽBE 2140g, ??cm  

Ona23 PDP 29.5.2009 ; rodila 8.5.2009
user posted image  
MARK 2650g, 49 cm in user posted image   BOR 2730g, 48 cm

Snežinka4 PDP 26.6.2009 ; rodila 9.5.2009 
user posted image   ROŠA 1780g, 43cm in user posted image  DAŠA 1970g, 42cm

< Sporočilo je popravil nokes -- 1.6.2009 21:22:37 >

nokes

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 501
1.6.2009 22:33:16   
Snezinka4
Hojla!
Hvala za vse komentarje glede oblačenja. Sem danes dekletci malo bolj oblekla. Se je možek zgražal, da pretiravam, po pregovarjanjih in debatah je pa zaključil, da je bolje, da so otroc vijolčasti (od vročine) kot modri (od mraza) inje popustil moji volji. Sicer pa - hepi vajf, hepi lajf...user posted image user posted image user posted image . No otročki so bili po sprehodu lepe rožnate barve kot morajo bituser posted image .

Sosedica in Lara - sem vama prav hvaležna s temi podatki o dojenju. Saj ne da bi že obupovala, ampak če ti kdo preda izkušnje imaš vsaj neki, da v roke primeš. Torej kile mormo pridobit, pa vsaj en mesec vztrajat pa bo. Je laže zdaj, kot pa samo plavat v temi. Res hvala.user posted image user posted image user posted image
Kar se pamoje patronažke tiče pa imam samo eno korist od nje -in sicer vago. Mi jo je pustila od cetrtka do torka,potem me je pa danes poklicala, da je jutri ne bo in da pride šele v ponedeljek in da do takrat lahko imam vago. Ja lepše novice mi ni mogla povedat. Ko sem pa želela kakšen nasvet glede dojenja mi pa ni znala nič drugega povedat, kot "gospa še en teden vzrajajte". No saj sem malce (precej?) neprizanesljiva do nje, saj je čist prijazna, saj se trudi...Pa dobro finto za nos čistit mi je povedala - iz vate zarolaš tanek in dolg stožec, ga prepojiš s fiziološko in potem ga otročku vtakneš v nosek in ga notri zavrtiš. In na tak način marsikaj ven potegneš (ostanki mleka in smrklja). Če pa ne gre invidiš, da je kakšen zasušen mlekec v nosku, pa prej kapljico fiziološke v nosek kapneš in ponoviš vajo - uspeh zagotovljen. Mojih dveh cel ta postopek tudi nič kaj poseben ne zmoti. Smo pa na tak način že večkrat prepustnost noska izboljšali.

Črpanje mleka je pa tekma sama s sabo. Več načrpaš boljš se počutiš. Se bojim dnevov, ko bo zadeva usihala oz. ko bo potrošnja večja od proizvodnje. Pol pa depra uleti. Mislim, da smo zdaj zopet na eni od prelomnic, ker se je potrošnja povečala in smo porabili zaloge. zdaj bom morala malo več reda uvesti, ker drugače bomo morali spet Bebo dodajat. Tistih 350 sem si načrpala samo enkrat, pa še to samo zato, ker si 11 ur nisem nič črpala. In sem bila malo važna, pa sem se považila. Sori.

(odgovor članu sosedica)
Neposredna povezava do sporočila: 502
2.6.2009 8:53:47   
hedviga
350 se da načrpat. S predpostavko vsaj malo počivanja zraven in nobenih sekiranj.
LArči sej sem izključno dojila, približn tolk časa kot ti,pa potem še en mesec z dodajanjem, edin da se je našmu odpililo ravno po enem mesecu in je imel borbe tudi s flašo. Sej si ne predstvaljam kaj bi z mano naredil zdaj pri 7 kilah....user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lara light

Stimulacija je bujenje. Grobo bujenje mi je rekla P. Slačit, močit, silit na hojo in take finte...meni se zdi kar preveč. jaz sem mojo močila z vodo in pihala, včasih sem uspela, ene parkrat pa sem jo stisnila za nogico, ja res, sej mi je bilo potem žal, a sem se poldrugo uro matrala z bujenjem...ni lahko in ni prijetno.

No, tole P bi recimo jaz al zamenjala al pa poslala v p....Silit na hojo????Grobo bujenje???? Pa dobr, sej razumemo vsi kaj pomeni zbudit otroka iitd..ampak tole je res srednjeveško! Kaj se je zgodilo z menjavo plenic in tapkanjem pod brado?
Ma, kokr mi je žal da se pri njunih 4 mesecih (ko bi mogla sproducirat slaba dva litra na dan, pa ne vem če bi blo dost) ne dojimo več, sem pa vesela, da nisem Špele recimo sredi noči silila na hojo.
Vse za dobrobit otroka al kako... no, ja, kaj pa jaz vem.

Larči vseeno tebi vsaka čast za trud, vztrajaj!!!!!!user posted image user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 503
2.6.2009 9:58:43   
pikatara
Da se vam še moja malenkost malo javi. Mi uživamo na morju, le vreme nas jezi. Upam, da bo danes kaj bolje, zunaj že sije sonček, le piha še. Pa železo nas jezi, revčka tako zvija d tulita od bolečine, smo ga že ukinili.

Snežinka to pa je količina mleka. Moj rekord je bil 70. Še dobro da imaš en voziček na rezervi, ker bi bilo ob tako lepem vremenu škoda spustit sprehod. Malih ne občalim preveč, imam pa skoz dekce s sabo. Tanke so skoz na podnu košar da ležita gor, če je pa mrzlo dam pa v torbo te iz flisa. Pa jakence imam skoz v torbi od vozička. Dostrkart jima potipam ličke, ker se tam najbolje vidi temperatura. Noge in roke imata pa vedno hladne kot vsi taki mali.

Hedi Patrik je imel vneto očko, pa sem mu jo čistila s fiziološko, mojim mlekom in kamilicami, pa ni pomagalo, ker mu je že gnoj ven tekel, pa smo dobili pri pediatru kapljice, pa je bilo v parih dneh vredu. Je rekla, da zato ker še nima vredu razvitih solznih kanalov. Karolini že skoz tečejo debele solze, njemu pa se le malo očke solzijo. Tako da prvo kar s fiziološko poskusi, večinoma pomaga.

Taški malemu bo bolje na morju, ne skrbi.

Snežinka Karolina večkrat v loku izbruha. Sem vprašala pri pediatru pa je rekla, da lahko od tega da prehitro pije. Če imaš toliko mleka sigurno dobro teče. Poskusi sama iz aventove flaške potegnit pa boš videla kako se morajo matrat, sploh če imaš gor dudo z eno luknjo. Mi smo dali tisto z dvema pa še ni šlo, tako da sem kupila Nukove za mleko, tu pa samo teče.

Larči za bujenje pomaga žgečkanje podplatov, uhic in dlani.

Sosedica lepo da si se upogumila in se nam pridružila.

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 504
2.6.2009 11:57:07   
taškica
Ojla Sosedica - kako kaj vreme v vašem nadstropju?user posted image  Super, da si prišla.

Snežinkica - ti lepo vztrajaj pa bo. Jaz vem, da ti bo uspelo, ker imaš moč in pozitivo in sploh naj te ne motijo mililitri, naslednjič jih bo še več!

Lara - da mi ne bi začela obupavat nad dojenjem! Lepo vztrajat, ti pa povem, da sčasoma (še malo, še malo) postane dojenje tudi hitrejše - v 10 minutah se lepo najesta in gotovo.

Dojenje - osebno mi je na primer najhuje, ko se zbudita istočasno in sta lačna. Takrat pride do izraza vsa moja gibčnost in spretnost in ubogi dojenčki se prelevijo v mucke (Noki bo vedela zakaj). Nekako mi je hudo enega pustit jokat, zato skupaj zmoremo.user posted image  Nekako.

Snežinka - bravo tole z vatko, sem tudi jaz opazila da sta nekam zamašena.

Pikatara - ja lepo da si se javila punca. Vidim da se imate super - in HB da poveste da imajo tudi vaši vnete očke, ker sem bila mal že v skrbeh...sčasoma se nam kar ponavlja....user posted image uživajte na morju - sem ti folš, zdaj je najlepši čas ...

Če ni skrivnost, kam greste pa ostale na počitnice? Sploh greste z dvema nadebudnežema?

Kolonija - se mi je javila učiteljica iz kolonije, mali je supersko, ponoči ni nič kašljal. Jaz pa v taki travmi. HB da je šel. Mogoče so pa pomagal dobre misli. Tnx za vse!!!!!!!!!!

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 505
2.6.2009 14:36:19   
Snezinka4
Hojla!
No takole je pri nas. Oča so šli danes službeno na teren in smo punce same in imamo mir, pa smo se dojile in mi je tamala popila 40, pa skoraj nič zbruhala, ta večja, ki pa se sploh ni hotla dojit zadnje dni je spila pa 60!!! Sem tako zadovoljna, da se spet hvalim. SMo ta večjo včeraj še tehtali pa smo že čez 2300!!! Očitno je prebrala Sosedičina navodila in ve, da zdaj ji ni spasa in da se mora dojit. priden otrok ni kej, že uboga user posted image . Zdaj pa upam,da se nisem preveč hvalila in da se zadeva ne obrne prehitro.

Taškica mame itak preveč paničarmo, otroci se pa brez nas vedno sijajno znajdejo. Ampak tega se ne da spremenit. Tako je.user posted image
Tega o muckih pa nisem dojelauser posted image

Sosedica - nisem ti izrekla dobrodošlice - sem te samotakoj napadla z vprašanji...Torej prav fino, da si se nam pridruzila. Dobrodošla!!! Si mi pa na pogled znana, veš. Samo še vedno ne vem od kod?!?

Dej Pika imej dopust no! A tud tam ne moreš brez kompjuterja, kaj!? user posted image user posted image user posted image  saj vem, ni dragega pol je pa preveč časa...user posted image
Ja tole o cucljih in številu lukenj me tud zanima. Mi smo jima dali aventove dvojke. Na enkah sta se prevec matrali. Kaj ostale svetujete? sosedica?

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 506
2.6.2009 14:47:06   
pikatara
Taški ti bom kar tukaj idovorila, ker mi je lažje pisat. Otročka spita v košarah od vozička kot sem ti že napisala, najbolj varno se počutita ker je majhen prostor, pa še kamor koli ju lahko postaviš. Pred leti nam je enčak na morju (bil je star 2,5 meseca spal kar v lupinici, ampak nisem preveč pristaš tega. Previjam ju na mizi za jest. Za prvi maj me je pol hrbet bolel kot hudič, saj je prenizka. Zato sem si sedaj prinesla s sabo podlogo za previjanje s previjalne mize inn sem jo na mizo kar na dve plastični posodi za pomivanje posode postavila. Lahko si pa kar s čim podobnim pomagaš. Kopam ju le enkrat na teden, maja sem ju kar v plastični posodi za posodo pomivat, sedaj bom pa še videla. Sem mislila, da bo dovolj toplo, da ju bom čez dan kopala v otroškem bazenčku za napihnit, da bom not dala morsko vodo in pogrela na soncu. Največ prostora v avtu zasede voziček, oblekce so majhne, edino plenice vzamem s sabo, pa hrano ker je tu ne dobim, kar pa ti ne rabiš.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 507
2.6.2009 15:06:59   
hedviga
No pPika, tale tvoja logistika pa zdaj tudi mene zanima:
Kje ju imaš pa čez dan?
Kaj delata vmes ko ti opravljaš opravila, študiraš, prenašaš morsko vodo ipd? A spita? A če sta budna kaj jokata? In če jokata/sitkata kako potem ti rata kaj naštudirat?
Kako pa opraviš z umazanimi cunjami? A si vzela toliko sabo? Kaj pa tetra plenice?
A vodo imaš sabo? Greješ na šporhetu? A sistem s podstavljanjem flaš še laufa al se že kaj vrtita okoli?
Kam pa na sprehod? Pa komarji?
Pa zablodeli nori turisti?user posted image
Ma, dobra si, men bi blo in dolgčas sami in strah bi me blo, v divjini pa to...user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 508
2.6.2009 15:07:36   
Alenka-8
a tole o cucljih in številu lukenj me tud zanima. Mi smo jima dali aventove dvojke. Na enkah sta se prevec matrali. Kaj ostale svetujete? sosedica?

Tudi mi smo dali aventove dvojke takoj na začetku, ker po enkah sta komaj kaj spila. Zdaj pa imamo trojke ze kak mesec. Pa saj vidiš, če lepo pijeta, če se jima nič ne zaleti,... je OK

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 509
2.6.2009 16:06:47   
buba.miska

Pozdravljene se javlam da smo rodili Žani in Klemna

Končno sem prišla do računalnika in upam da se spet ne prižke otroški alarm
Kot vete sem šla v bolnico 6.5. tam so me obdržali in se zmenili za sr 14.5. (čeprav so mi ga mislili že narediti 7.5., pa so si premislili).
Torej sem čakala en teden v bolnici (semk upala da me domov pošlejo pa pridem v četrtek na cr pa ni tak šlo)
Ko je prišo dan D sem že ob 8.00 čakala spodaj na vrsto, pred meno je bla 1 potem pa jaz. Na vrsto sem prišla ob 10.00 in še preden vse zrihtajo hitro mine pool ure. Imela sem splošno narkozo (sem spala, čeprav mi je zdaj žal).
Najprej se je rodila Žana ob 10.45, teže in dolžine že veste. Minuto nkasneje pa je prišel Klemen.
Jaz sem k sebi prišla ob pol 1, pravijo da sem bla že vmes budna ampak tega nevem.
Oba sta sama zadihala iun se zajokala. Nato so pri Klemnu opazli da diha zelo neenakomerno in potreboval je že več kot 50% kisika. Naslednji dan so mi na intenzivno pripeljali Žano. Klemna pa so še isti večer premestili na pediatrijo. Tam so ga priklopili na raspirator (ko sem ga videla se mi je kar srce paralo). No 3 dan sem šla na oddelek in dobila Žano k sebi.
29.5. pa tudi Klemna ugotovili so da je imel prirojeno pljučnico, in čle bi bil do konca v meni bi bilo samo še slabše. Hvala bogu je zdaj zdrav ampak še vedno se mi zdi tako bogi čeprav ima več kil kot Žana

Včeraj smo prišli domov Klemnu so posodli baby sense, za Žano pa sva kupila Angelcare
Sedaj smo se že navadili na domačo okolje.

Najbolj noro je to, da sem se kar navadla na bolnico, čeprav sem se pred tem bala

tatam hvala da si javla, se po vsej verjetnosti vidimo na pikniku, če bomo zdravi

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 510
2.6.2009 19:05:15   
lara light
Hej,sosedica dobrodošla in iskrene čestitke za parčekuser posted image

Hedi, noki, vem, da se čuje grozno, a verjemte, da je to P res rekla. Saj sem  bila tisti dan potem full slabe volje...da ne boste mislile, jaz Zarjo previjem, ji prigovarjam, jo tapkam, jo ujčkam, ji pojemuser posted image  (ta je srednjeveška šele)...ali pa močim, v smislu, potapkam z vodo po ličkih in popiham...če se pa ne zbudi jo kratko malo pustim, da aja dalje in si mislim, da pri polnih dojkah in flašah na razpolago ji ne more bit hudega, če noče, ji pa ne gre in ne rabi.
Sicer pa je zadnji teden zašibala in je precej lažje. Po 30 min se zagotovo zbudi, še posebej ko usekam kakšno po domače al pa partizansko.

Taškica, v 10 min??? Bog te usliši in tudi meni nameni tako srečo. Glej, ti opišem mojo zadnjo noč: Z se zbudi ob 1.30, lačna, pade dojka, poje vse in zaspi. Kupčkava, jo dam v posteljo, že cmiha in čez par min tuli. Spet ven. Ujčkam, odpira usteca. Dam 30 ml flaša. Poje in mi zaspi v naročju. Preden jo dam v posteljico pokaka, da je joj, polna plenica, previjem, odpira usteca, lačna. Izak spi, odločim se da ji dam še drugo dojko, v upanju, da se on še kako uro ne zbudi...posesa do konca...končno zaspi, ura? 3.50. Preden je zaspala, se je zbudil fant, pa spet ona, pa fant, za ne verjetuser posted image  in mati je zaspala ob 11h do 12.15. Upam, da je bila ta noč izjema.
Hočem rečt, da moja tako počasi je', da preden konča, pokaka in je spet lačna. To se mi nenehno dogaja, tudi čez dan. Vse gre skoz njo, on precej več zadrži v sebi in veliko manj kaka.

Pika, povej mi kakšne kapljice železa imaš?? Jaz jima kak teden dajem  Intrafer, železo po 2 kapljici, zadnje tri dni pa poleg tega dobivata Idroplurivit-vit a,d,c..., zaenkrat po eno kapljico (namesto štirih, sem začela počasi) ...in je totalna štala. Napenjanje, zvijanje itd...boga sta tudi ponoči ju slišim, kako streljata in cmihatauser posted image user posted image . In ti si se odločila, da jima ne boš dajala?? Jaz imam super kri, 140 hemoglobina sem imela na zadnjem odvzemu...tole pediatrinja vse preventivno fila, ker jima bo kri pogledala šele pri 3 mesecih, ne vem.

Taški, vidiš, mali uživa full, da je pozabil še kašljati! Sem vesela zate!user posted image

Glede flaš, mi smo še vedno na 1. Se jima bojim dat 2., ker bi teklo lepše in potem pri meni ne bi vlekla, kaj menite? Še tko mi je P zatežila, da je Novalac 'predobro' mleko in da mojega ne bosta več hotela, ko enkrat  to poskusita. A zaenkrat temu ni tako, hb!
Buba dobrodošla! In čestitke še enkrat!user posted image  Super da ste doma in da je vse ok! Tudi sama sem imela CR, ker drugače žal šlo, sem imela oba medenično in te lahko potolažim, da pri dvojčkih ne gre drugače kot s popolno narkozo, sem se pozanimala na G. Samo da jih imamo, a ne? Vse lepouser posted image !

Hedi, tudi mene vse to zanima, Pika, ker bi rada šla sama z njima v kamp, a mislim, da bo zelo težko, če nimaš koga, da ti ju popazi...po mojem je to nujno. Saj tam je vedno kdo, ki bi lahko zaupala par min, da grem npr povodo, na wc, itd,..moj bo zavijal z očmi in že vidim,da nas ne bo pustil.

Šibam, lep in miren večer vsem!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 511
2.6.2009 20:31:55   
pikatara
Hedi ja zvečer je kar dolg čas. Sem še hotla leptopa sabo nest za filme gledat, pol sem pa le ta malega vzela zaradi interneta, da ne bi imela potuhe glede učenja. Čez dan imam otroka v vozičku, sedaj ko je pa slabo vreme pa v prikolici na postelji. Ko bo pa dovolj toplo pa bosta vmes verjetno še kaj na ležalnik v senci. Večino dneva še prespita, ali pa gledata listje, ki ga veter premika. Kadar kuham ju imam v kuhinji na fotelju da me gledata, morske voce še ne nosim, učim se pa kadar je tišina. Vmes pa dudo v usta kadar je treba, še dobro da imam kapljice proti krčem, ker zelo prav pridejo. Učim se njunemu stokanju in bedenju primerno, gre sam bolj počasi. Čez dan večinoma jokata samo kadar sta lačna, drugače ju pa duda pomiri. Sedaj smo vsi na postelji in oba jokata, ker ju krči dajejo in ju duda za par minut potolaži, ob vsakem spuščanju vetrov pa jok. Malo je eden v naročju, malo pa drugi. Cunje sem vzela vse kar jih premoremo, tudi tetra plenice, če bo pa kriza bom pa na roke oprala. S plenicami pa malo šparamo. Za 14 dni že bo, če bi bila pa dlje, pa tako ali tako možek čez vikende hodi in lahko med tednom doma vse opere. Vodo za njiju imam sabo, sva doma filtrirano natočila, če ne bi jo pa kupila. grejem jo na šporhertu in imam skoz krop v termovki in kombiniram s hladno. Grejem jo zjutraj in zvečer. Za umivanje in previjanje jo pa sproti pogrejem kar to s kampa. Smo maja anbavili 1000 litrski rezervoar in mi ga je možek pridno napolnil. Sistem podstavlajnja flaš ne laufa več tako dobro ker preveč migata s glavami. Je pa mož pogruntal dober sistem. Vsedem se na posteljo in se naslonim, enega imam med nogami da imama malo dvignjeno glavo, drugega pa na nogi s strani, tako da imata glave skupaj in jima komot flaške držim. Na sprehod gremo do Premanture ampak bo poleti kriza ker je velik klanc in se zmatraš do gor. Me kuža na povodcu vleče. Ali pa gremo samo okrog po kampu ali pa malo po obali. Sam tam preveč ruka, Karolini je všeč, Patriku pa ne tolk. Še dobro da ima voziček taka kolesa, ker imamo tudi do kampa kar ornk kamenje. Komarjev še ni, ima pa voziček fajn mrežo proti komarjem in jo v Ljubljani že uporabljam, v prikolici bo pa bajgon laufal. Strah me ni, ker imam Taro, pa na sosednji parceli je starejši par. Čez dan pa dost ludi mimo hodi. Od turistov mi gredo pa najbolj na živce Italijani, ker so kot nadležne muhe, vsak se v voziček vtakne. Avstrijci buljijo, le Slovenci dajo mir. Čez dan je kar luštno, zvečer pa očija pogrešamo. Poleti bo bolje, ko bo polno sosedov okrog.

Buba miška čestitke in veliko veselje ter malo neprespanih noči. Sam da ste sedaj v vredu pa bo.

Joj Larči te noči ti pa nikakor ne zavidam. Pri nas spimo vsaj 3 ure od začetka hranjenja, kar meni predstavlaj 2 uri, včasih pa malo potegnemo. So pa v tem primeru flaške fajn, saj traja le pol ure. Od železa imamo Ferrum Lek, ja ne bom jima ga dajala če revčka tako trpita. Sploh Karolina ima nizek prag bolečine in se dere kot bi jo klali. Tudi ad3 kapljice sem jima zadnjič nehala dajat, ker je bila katastrofa in imamo sedaj d3. Tudi brez tega bodo zrastli, bolje kot pa da trpijo. Ko pridem domov bom pediatrinjo poklicala in bomo videli. Larči kakšne neumnosti te učijo, sama probaj Novolac in tvoje mleko pa boš videla kakšna razlika je. Umetna hrana je sam cuker. Imam pa srečo tukaj na morju, da imam wc v predprostoru, tekočo vodo, ki mi jo možek napolne, le hladna je. Tako da imam kar luksuz. Najbolje da se zmeniva, da greste z mano pa ne boš sama pa še jaz bom imela super družbo. Pa naj očkati sam čez vikend hodijo.

Hedi ampak večer pa hitro mine če imaš internet. To danes vidim. še dobro da nam je očka svojega službenega posodil. Sedaj pa šibam, ker je že alarm. Prej nista skoraj nič pojedla, sedaj je pa kriza.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 512
2.6.2009 23:32:53   
lara light
Pika, ne reci 2x, se ti kar dol narišemuser posted image . Res sta si super zrihtala, bravo! Vidim, da sta na vse pomislila, res pohvalno.
Tebe je pa kljub temu treba pohvalit, več kot dobra si tkole sama z dvema, pa še učenje in kuhanje...odkar sem te spoznala pravim: wonder womanuser posted image

Pametno glede kapljic.
Par minut po prejšnjem postu, ko sem te sprevala o železu, sem flaškico po nerodnosti zabrisala po tlehuser posted image ...drgnila sem pol ure in pobirala steklo, tko, dokler ne dobim novih, jih zagotovo ne bomo dajali, konec dilemeuser posted image

Bom pa odslej kapljice vitaminov zmešala z nekaj kapljicami mleka in jima z žličko dala v usta, se mi zdi da bo lažje in da ne bo tko neokusno...z železom bom probala isto, ker je ogabno zanič, pa še stalno smo umazani od te rje, čeprav pazim in brišemuser posted image
Imate boljše ideje, izkušnje? Hvala.

Pri nas je že ena ura miru za nami, hb naj traja, grem ajat tud sama! Od ju3 pa oči z nami, jupi! Še na pedikuro bom šla, japajadeuser posted image

Lahko nočko!

Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 513
3.6.2009 7:25:05   
nokes

user posted image

Svoja zakladka dobile v letu 2009:

4pikice PDP 10.12.2008 ; rodila 4.12.2008
user posted image  ANA 2755g, 49cm in user posted image  LINA 3015g, 51cm 

Pikica5 PDP 22.2.2009 ; rodila 28.12.2008, CR
user posted image  TAJ 2005g, 43,5cm in user posted image MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009 ; rodila 7.1.2009  
 user posted image TOMAŽ 1550g, 41cm in user posted image ANŽE 1840g, 43,5cm

Alenka-8 PDP 9.3.2009 rodila 19.1.2009
user posted image  LANA 1510g, 42cm in user posted image   JAŠA 1720 g, 44cm 

Thula PDP 7.2.2009 ; rodila 24.1.2009, CR  
 user posted image KIAN 3140g, ??cm in user posted image TAJA 2400g, ??cm

nokes PDP 9.3.2009 rodila 1.2.2009
user posted image  IVANA 2040g, 46cm in user posted image VITAN 2450g, 49cm

malaflobe PDP 27.2.2009 rodila 5.2.2009 
user posted image   FLORIJAN 2800g, 48cm in user posted image BENJAMIN 3135g, 51cm

Hedviga PDP 2.3.2009 rodila 9.2.2009
user posted image  ŠPELA 2140g, 47cm in user posted image MIHA 2700g, 48cm 

aknela1 PDP 1.4.2009 rodila 13.2.2009
user posted image  GAJA 1920g, 42cm in user posted image  ZOJA 1910g, 44cm

Skorpija PDP 14.3.2009 rodila 17.2.2009 
user posted image   TILEN 2690g, 47cm in user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 25.4.2009 rodila 18.2.2009 
user posted image   FRAN 1205g, 40cm in user posted image DANE 1640g, 41,5cm

Suncicica PDP 28.3.2009; rodila 21.3.2009
user posted image  STELLA 2700g, 48cm in user posted image PIA 2490g, 47cm

Pikatara PDP 17.4.2009 rodila 28.3.2009
user posted image  KAROLINA 2090g, 46cm in user posted image PATRIK 2350g, 46cm 

Mucka25 PDP 8.5.2009; rodila 2.4.2009
user posted image  TINA 1530g, ?cm in user posted image  NINA 1970g in ?cm

lara light PDP 26.5.2009 rodila 25.4.2009
user posted image   ZARJA 1820g, 45cm in user posted image   IZAK 2100g, 46cm  

Taškica PDP 17.5.2009 rodila 4.5.2009
user posted image   JURIJ 2765g, 49cm in user posted image   ANDRAŽ 3160g, 51cm 

sosedica PDP 2009 rodila 5.5.2009
user posted image   PIA 2110g, ??cm in user posted image   AŽBE 2140g, ??cm  

Ona23 PDP 29.5.2009 ; rodila 8.5.2009
user posted image   
MARK 2650g, 49 cm in user posted image   BOR 2730g, 48 cm

Snežinka4 PDP 26.6.2009 ; rodila 9.5.2009 
user posted image   ROŠA 1780g, 43cm in user posted image  DAŠA 1970g, 42cm

buba.miska PDP 30.5.2009; rodila 14.5.2009 
user posted image   ŽANA 2130g, 42cm in user posted image   KLEMEN 2310g, 46,5cm

< Sporočilo je popravil nokes -- 3.6.2009 7:29:43 >

nokes

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 514
3.6.2009 10:43:26   
malaflobe
Pozdravljene po dolgem času.
Lepo vam gre, sam lepo tuki berem. Male težavice pa skup rešujete.
Na "pivu" ste se tud zabavale, sem bila v mislih z vami.
Ste hude ker se nič ne oglasimuser posted image . SAj  vem da ne. Smo polno zaposleni. KO mala dva spita z velikimi pečemo piškote in ustvarjamo kaj iz kartona, pa rišemo,.. sta me kar okupirala. Pa to vreme mi ni nič všeč. Ju tudi jaz oblačim bolj ker, če mene zebe tud njima ni vroče. Se kar po sebi orientiram. Pa ju raje slečem, kot da bi ju zeblo.
Noske tud jaz čistim z vatko in zmeraj  fiziološko not, ker gre potem lepše ven.
Vnete očke s fiziološko očistit in potem mleko not, ki deluje kot antibiotik.
D3 kapljice na žličko in zraven svojga mlekca al pa čaj in nato takoj obrok. Nismo mel krčev.
Glede kopanja k sem zadnjič rekla. To kopanje je v bistvu umivanje, ker traja minutko v vodi in je hitreje kot če ju umivam s krpico na previjalni, kar traja dlje. Kopam z milom pa ju 1-2x na teden.
Kako dolgo spijo pa je odvisno od več dejavnikov: od samega otroka odvisno, od tega kolk se naje, kolk je na zraku in kolk je utrujen, eni se zelo utrudijo ob kopanju, nekatere pa celo prebudi. Tako sem morala sina jaz kopat popoldne in ne čist pred spanjem, ker se je razživel. Moja dva spita čist različno eden celo noč, drgi pa 1-2x na noč je.

Vse, ki se trudite dojit: SUPER VAM GRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pika na morju uživaš, pa še vse poštimaš super mami resuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Čestitke ob rojstvu sosedica in buba.miška.

VSE LEPO UŽIVAJTE!!!!!!!!!

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 515
3.6.2009 15:44:42   
pikatara
Larči te dfžim za besedo, ti boš glih prava zame. Le nakvihtaj se, ker je do asfalta kar nekaj kamnov, pol na asfaltu pa še nekaj brega. voziček pa imaš z velikimi kolesi, ker drugače še do morja ne prideš. Ampak kaj hočeš, če smo pa na kamenjaku. Se že veselim, tako da glej da ne zatajiš. Grem julija spet, pa vsak mesec znova, ker je kljub temu da pogrešamo očija, tukaj lepo.

Punce zaplavala sem. Voda je prijetna ko si enkrat notri. En domačin pravi, da bo še dva dni slabo, vikend pa lep. Komaj čakam da bom lahko malima noge not namočila. Sedaj sta čist srečna ko sem jima slekla hlače. tako rada imata gole nogice. Naše železo je pa sladko, tako da jima je všeč, ampak kaj ko ju pol čez par ur zvija, Patrik revček sam jamra, Karolina se pa histerično dere, da je za znoret.

malaflobe lepo da si se oglasila, pri štirih bom tudi jaz imela manj časa. Ni slučajno ne tvegam, da bi enega pustila spat, kadar se drugi zbudi za hrano. Karolina bi večinoma še spala. Enkrat sem probala in sem mogla pol z zamikom ene ure vstajat, torej sem spala po 1 urco. Bota mogla bit usklajena, ker moram malo tudi na naju gledat.

Se vidi, da mi ni treba pospravljat in da nimam televizorja, da imam čas tukaj viset. Grem še za kakšno urco na ležalnik, otroka sta pravkar pojedla in imam mir, pol pa kuhat, me že Tara preganja, ker je lačna. Še dobro da jo imam, ker se mi drugače verjetno ne bi dalo kuhat. Hedi saj si videla kako hitre gredo smokiji.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 516
3.6.2009 18:02:53   
malaflobe
Pika tud jaz ju takrat ko sta se zbujala na tri ure nisem pustila spat, ker sem potem prečula celo noč. Sem ju raje skupaj na blazini podojila in je bilo v eni uri konec. Potem, ko sta mi začela spat po 6ur pa ju nisem več zbujala hkrati, ker mi je lažje dojit po enega. Tako mi sedaj zaspita skup nekje okrog 8-9h in mi Florijan spi do 3h in se podojiva in spi naprej. Benjamin pa spi do 6-7:30h in se takrat zbudi tudi Florijan in oba jesta. Takrat tudi zjutraj vstaneta in okrog 9h zaspita nazaj. Včasih pa se zgodi, da se F zbudi dvakrat na noč. A kaj naj bosta itak hitr zrastla.

Želim ti lepo vreme, da boste lahko uživali v morju.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 517
3.6.2009 18:37:33   
taškica
Malaflobe - kdaj sta ti začela celo noč spat, oziroma vsaj dlje od treh, dveh ur?
Koliko ti spita čez dan?

Pika - super info daješ glede morja. Ali so ležalniki must have? Jaz ju imam zdaj kar nekaj časa v ležalnikih, s emi zdi da rada okoli gledata, kaj pa vem. Pa ne vem ali naj jih vzamem ali ne. Spala bosta v vozičku, edino previjalko ne vem kam naj dam.  Kopanje - škaf je idealna rešitev. Komarji - bajgon rules.

Lara - aja glede 10 minut - sem ti pozabila povedat; v 10minutah se dejansko najesta, naslednjih 10 minut se crkljata, potem počivata in se v naslednjih 10 minut ponovno nafilata z preostankomuser posted image . Sem ti hotela samo vzpodbudo dat.

Mala flobe - koliko hitro gre pri tebi? IN ju zbujaš? Tudi čez dan ju dojiš skupaj?

Moja noč zgleda vsakič drugače: današnja - A je potegnil od 10h do 3h, ampak se je J zbujal skoraj na 2 uri, kaj naj pol z Ajem? ga zbujam ali ne? Potem sem spet dojila ob 4.30, pa 6.30. To pa zgleda tako, da ležim in zaspim zraven. Ponoči se zbudim pa ju iščem okoli sebe, zjutraj pa ju imam oba enega na levi strani, drugega na desni . user posted image  Mislim da se temu specialno reče  co-bedding.

Kupila sem senčnik - super pogruntavščina za tole močno sonce http://soncek.si/si/sencnik-pepeny-uv-35-i8512.shtml
in paše tudi na dvojne vozičke.

Pika - a veš da bom še rabila tiste kapljice. Ko prideš, boš zrihtala, pls?

Jutri imam pediatrinjo, me prav zanima kako bomo mi s kapljicami. Lara - super si to rešila dilemo - podzavestno si jih razbilauser posted image user posted image .

Aja kopanje - tut jest kopam vsak dan. Enostavno se nisem naveličala, pa kot en obred je, da gresta potem lepo nina nana. Ko bom mela dost, bom nehala.

(odgovor članu malaflobe)
Neposredna povezava do sporočila: 518
3.6.2009 19:29:29   
lara light
Taškica, jaz mam tebe tko radauser posted image

Mf, super ste! Res si dobra, vsaka čast!

Pika, grem mojemu začet dopovedovat, da se kmalu opravim z malima v Pulo, da se bomo meli fajn...mission impossibleuser posted image  oh, yes user posted image

Moja dva imata krče, ja, ja, zdaj pa končno vemo, kako jokata, revčka. Upam,da nas kmalu zapustijo.
Danes jima nisem dala niti železa, niti Idroplurivitauser posted image user posted image

Imejte se fajn, lubčke od nas!

Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 519
3.6.2009 19:57:57   
mokatela
Pozdravljene, dvojne mamice :-)

Po dolgem času sem se vsedla za računalnik in malo pobrskala po temle forumu in odkrila vašo rubriko :-).

A se vam lahko pridužim user posted image ?

Sem mamica dveh nadobudnih pup, rojenih sicer lanskega avgusta, natančneje 2. 8. 2008 je ob 9.27 uri na svet privekala Minea (1.520 g in 41,5 cm) ter minuto kasneje, se pravi ob 9.28 uri Manja (1.600 g in 43 cm). Prvi mesec je bil kar hud, a danes je vse to zgodovina. Punci sta prav radovedni, povsod ju je polno in zvečer sem prav srečna, ko je mir in tišina v bajti :-). Danes pokata od zdravja, sta polni energije, radovednosti ne manjka, klepečeta pa itak skoz (le po komu imata to?).

A gre katera od vas na srečanje dvojčkov in trojčkov to soboto pod Pohorje? Mi bomo šli na izlet, seveda če bo vreme primerno, se pravi vsaj suho, brez dežja. Se bodo pupe prvič peljale z avtobusom :-) na drug konec Maribora.

Lepo se imejte, čuvajte svoje sončke in se beremo še kaj.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 520
4.6.2009 10:09:24   
malaflobe
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Malaflobe - kdaj sta ti začela celo noč spat, oziroma vsaj dlje od treh, dveh ur?
Koliko ti spita čez dan?
Mislim da okrog dveh  treh mesecev. Si nisem nič zapisala pa čas zlo hiter beži, bosta jutri stara že 4 mesece. Čez dan mi spita čist različno, ponavadi pa dvakrat po 3h ( beri včasih več, včasih manj).Se pa tud zgodi, da čujeta cel popoldne, sam eden al pa se izmenjujeta.

Lara - aja glede 10 minut - sem ti pozabila povedat; v 10minutah se dejansko najesta, naslednjih 10 minut se crkljata, potem počivata in se v naslednjih 10 minut ponovno nafilata z preostankomuser posted image . Sem ti hotela samo vzpodbudo dat.

Mala flobe - koliko hitro gre pri tebi? IN ju zbujaš? Tudi čez dan ju dojiš skupaj?
Pri meni je podobno. V hudi lakoti zelo hitro jesta in potem ob kupčku tudi polivata. Jima je tudi dovolj 10 min. Zvečer pred spanjem pa se večkrat dojita tudi 30 min in več. Tako, da so tukaj velike razlike. Predvsem je treba "poslušat" otroke in njihove potrebe. Sem ju morala na začetku tudi budit, sem ju zgačkala po podplatih, najbolj pa je zaleglo da sem jima narahlo pritisnila na dojko, kot, da bi jima hotela vzet bradavico in sta potem spet začela vlečt. Sem bila kar vztrajna, predvsem Benjamin je bil bolj zaspanček in je še sedaj. Se vidi da se je rodil drugi, je tud bolj potrpežljiv.
Jaz ju dojim skupaj le ko je nujno, ko sta oba lačna, preden kam gremo, ker je hitreje  in zvečer pred spanjem, ker se dlje dojita in bi moral eden preveč čakat.  Mi je lažje dojenje enega in je bolje dva na enkrat kot pa poslušat jok in potem podojiš prvega samo napol in si v začaranem krogu. Imam pa blazino od Rike in je super. Sem bila en mesec na navadnih blazinah in je trpela hrbtenica. Priporočam Riko, ko se je navadiš je luksuz.

Moja noč zgleda vsakič drugače: današnja - A je potegnil od 10h do 3h, ampak se je J zbujal skoraj na 2 uri, kaj naj pol z Ajem? ga zbujam ali ne? Potem sem spet dojila ob 4.30, pa 6.30. To pa zgleda tako, da ležim in zaspim zraven. Ponoči se zbudim pa ju iščem okoli sebe, zjutraj pa ju imam oba enega na levi strani, drugega na desni . user posted image  Mislim da se temu specialno reče  co-bedding.
Jaz ju ne zbujam več, ker mi B dosti več spi kot F. Je pa včasih kriza. Tako da ti  predlgam da narediš tako kot ti paše in vidiš kako se obnese. Je pa zoprno tole ko ju imaš ob sebi in se ne naspiš in zudi ona dva se ne najesta tolk kot če ju podojiš v budnem stranju. Sem jaz delala isto pri prvi hčerki in sva bili celo noč na prsih. SEdaj se vsedem podojim dam v posteljico in grem spat kolikor lahko spim. Kakšen dan malo kakšen dan pa ogromno.

Uživaj. Saj bosta hitro zrastla.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 521
4.6.2009 11:30:28   
pikatara
Malaflobe to je pa konkretno spanje. Ampak se tud jaz nimam kaj za pritoževat. Dostikrat spita 4 do 5 ur, se pa definitivno dvakrat na noč zbujamo. Patrik je tak lakotnik. Ko bi vsj več naenkrat pojedel da bi dlje trajalo. Tako je pa po 2 urah in pol čez dan že dretje. Ko dobi hrano začne tolk hiter jest da je čist moker, pol se pa zmatra in zaspi.

Taški kaki ležalniki, a veš kolk to prostora zasede. Letos imamo to srečo, da so še tolk majhni, da se še ne kotalijo, da jih lahko kamorkoli damo. Ko sem napisala ležalnik, sem mislila tistega za odrasle, ali pa armofleks ko bo toplje, ali pa dekca. Glede kapljic pa povej kolk, pride v ponedeljek moja mama na morje in jih bo prinesla. Daj prosim slikaj tale tvoj senčnik na vozičku, da vidim kako to zgleda.

Larči ti se kar začni doma pogajat, bo julij kmalu tu. Nič bit žalostna če jima ne daš železa, ker ju je muka gledat kako trpita. Krčki so pa menda nekje med 1 mesecem in pol in tremmi meseci. Čakam da jih bo konec.

Mokatela dobrodošla in poročaj kako je prvi vas, da vemo kaj nas čaka

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 522
4.6.2009 12:49:00   
mokatela
Ojlauser posted image .

Kako ste kaj? Pa vaši sončki?

Kot vidim, imate vse kar pestro čez noč. Pri nas pa je res blažen mir že od 4. meseca dalje. Res pa je, da sta obe že od vsega začetka na steklenički. KO smo bile v bolnici, smo sicer poskusile dojiti, a ni šlo user posted image . Tako da sta se sprva skoz hranile na stekleničko, prvo na štiri ure, pol pa smo zmanjšali na 3 ure, ker so preko metale. Pri 3,5 mesecih sta dobili prvo kašico in od takrat ni bilo problema s spanjem.  Tam nekje do 5 meseca smo se sicer še zbujale 1x proti jutru za en obrok, a sčasoma smo tudi to ukinili. Moram res hitro potrkat, kar se spanja tiče, je čez noč mir. Sploh ju ni za slišati. Zato pa sta čez dan toliko bolj živi in skoz v pogonu, veliko smo zunaj na svežem zraku, kar tudi pomaga ju utrudit. Seveda brez večernega kopanja ne gre, razen kadar sta res blazno utrujeni, saj obožujeta vodo od prvega trenutka. Dopoldne dremata max 15 minut - to je svetovni rekord, če sploh zadremata dopoldne, po kosilu sledi daljši počitek (to je 1 - 2 uri spanja), potem pa gremo spat med 18.30 in 18.45 uro in spimo do jutra, nekje do 6.30 - 7.30 ure.  Pri 10-tim mesecih jesta vse, kar midva jeva. Stekleničko dobita le še zvečer, drugače pa vse na žlico. Spaita pa vsaka v svoji posteljici od prvega dne doma dalje. Odkar smo se preselili, pa tudi spita sami v svoji sobi, drugače sva poteljici imela pri naju v spalnici. Pa ni bilo nobenih problemov user posted image .

Krči so pri nas ponehali nekje pri 6 mesecih, ne vem natančno. Najprej smo uporabljali kapljice proti krčem Dravograjskih lekarn in je pomagalo nekaj časa. Nato pa smo šli na Lefaxin in krči so nehali.  Mislim, da so Lefaxin bolje pomagale.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 523
4.6.2009 15:12:10   
hedviga
Oj, Mokatela, dobrodošla z izkušnjami!! user posted image
Daj mi prosim povej kakšno kašico si jima dala? Rižolino v mleko al kaj gostejšega?
Midva sva jima dala malo rižolinota oz. eno podobno reč v mleko, pa jima ni bilo ravno všeč, sicer sta nekako pojedla, učinek pa ni bil kaj bogvekaj. No, sicer spimo še nekak ok, lahko bi bilo velik slabše. Sicer sta brez obroka kar zadovoljivo dolgo, ampak kaj ko imata razne premetavanja vmes in strokanja ipd...pa je treba glih vstat, pobožat, poturit dudo...
Bomo zdaj z rižolinčkom še lepo počakali še kakšen mesec. Hja, gosta hrana. Jaz sem začela razmišljat kako bomo začeli s tem, pa kako je potem z mlekom itd...,pa mi ni najbolj jasno.

Danes naša dva spet mislita cel dan prespat kot kaže. Špelo sem nekaj matrala pod lokom pa je ni nič zanimalo, pobasala je svoj mlek, težila 15 minut in zaspala, kot da se ni mal pred tem zbudila. No, ja...pa nej.user posted image  Se pač ravno danes še ne bosta prekotalila in se dvignila v sedeč položaj user posted image user posted image  kot bi se za februarčka spodobilouser posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu mokatela)
Neposredna povezava do sporočila: 524
4.6.2009 15:44:53   
taškica
Mala flobe - hvala za vse. Full pomaga, morda bi res morala se popolnoma zbudit in ju podojit popolnoma (ponoči), zato pa se mi zdgodi da se Jurček zbuja na 2h. user posted image  Zelo lepo delaš z otroci, z vsem kar si napisala se 100 procentno strinjam. user posted image user posted image .

Pika - dve flaški pls. Pa čas za dojenje 2x, pls. Bom slikala voziček, sem že montirala in je zelo ok. Se strehica podaljša in sta bolje zaščitena. Mi je zadevo priporočila ena dvojna mamica. Aja ležalniki, ja kaj pa če hočeta malo ven gledat, kam ju daš? Jajčka?

Danes imeli pediatra. Oba sta super, Jurij ima 3500g, zrasel za 2cm, Andraž 3800g - 2cm.. Sem pa slučajno vzela še kartoteko mojega srednjega sina (jeseni gre v šolo) in sem samo strmela. Rodil se je z 3500g in v prvem mesecu samo z dojenjem prišel na 4.800g. Sem dvakrat preverila če prav vidim. Toliko o standardih draga Hedi! Ne primerjaj se z enojčki, niti z drugimi otroki, vsak je zase individum. Gresta pač svojo pot in to je to.

Dobila sem razvojno, pa ultrazvok kolkov, pa priporočila mi je Oelvit kapljice. Ima katera izkušnje? Kje se dobijo?
Kakšno je vaše mnenje o cepljenju za Rota virus?

Mokatela pozdravljena. Še kaj napiši kako sta tvoja dvojčka, vse rade beremo....

Noki, kje se pa ti kej skrivaš?

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?