pikatara
|
Sunči zelo lepa teža, pridne punce. Larči tvoja sva sta pa pridna kar se spanja tiče. Pa kar 60 jima dodaš (a vsakemu al skupaj?), prava jedca. Naša pojesta med 80 in 100 na obrok. V četrtek imamo pregled, bomo videli koliko sta zrastla. Patrik ima verjetno že okoli 4 kg, se je prav potegnil in odebelil, ni več dolgi suhi fantek oziroma kot bi Noki rekla špagetek. Taški športat sem začela počasi po 4 tednih, ker se prej nisem počutila sposobno, na polno pa pri 6. Vendar sem zaradi tega zgubila mleko, je pa res, da ga ni bilo več veliko. Oblekce na kratek rokav moja že nosita. Po tej vročini jima za ven oblečem bodi na kratek rokav, ćez pa hlače in majčko, pol se pa slačimo in oblačimo. V košaricah je ful vroče. Noki sem se včeraj nate spomnila kako si pisala, da so jima košare kratke. Sem mislila, da našima do jeseni ne bosta, pa sem se motila. Imata sam še dober dcm prostora. Punce kako to mislite, da se obračajo na trebuh, a s hrbta? Če sta naša na boku se dostikrat na hrbet prevalita, ker jima tako bolj paše spat, danes pa je bil Patrik na trebuhu. Malaflobe ko pa človek sploh ne ve koga naj posluša, ker ti vsak drugače reče. Meni so pa vsi rekli da so ležalniki boljši. Mi imamo lupinice skoz v avtu. Maja kako lepo da si se javila, smo te že zelo pogrešali. Bogi tvoj sinko, upam da bo kmalu bolje. Ste pa pridni in korajžni, le tako naprej pa bo. Snežinka dobrodošla nazaj. Saj punci nista tolk miceni, boš videla kako hitro bosta rastli, naša sta se rodila 46 cm dolga, pri 5.tednih sta pa že bila 51 in 53, da sedaj sploh ne govorim kako sta velika. Mleko že skoz pripravim takoj za oba in jima ga dam, položim ju na posteljo ali kavč ter podpolcam flaško s plenico in povštrom. Če ne je bolje, da dvakrat mleko pripraviš, ker se menda ne sme pogrevat. Ali pa enega naredi toplejšega da se ne bo toliko shladil. Vodo za mleko natočim filtrirano in jo pogrejem v mikrovalovki, vem da mora bit točno 30 sek, da je prava temperatura. Moje mleko sem pa grela v flaški pod toplo vodo. Oblačim jima za doma bodi na dolge rokave in hlačke, za ven pa bodi na kratke rokave, čez pa pajaca ali pa hlače in majčko, tako da ju lahko po potrebi slečem in sta samo v bodiju. Pa saj boš sama videla, če jima bo vroče. Moja sta začela tam nekje po 4. tednu švicat. kapco damo pa na glavo samo če piha, drugače pa imamo klobuček, oziroma v vozičku nič. Naša še vedno kdaj po pol ure jesta, redko v 15 min, če sta sestradana. Noki sonce pride tudi skoz marele in drevesa, tako da sem ju v soboto, ko smo bili cel dan zunaj v Bovcu kar namazala, ker je bolje kot pa da bi bila rdeča. Doma pa prakticiramo sprehod čez dan tako da jima senco dela voziček, popoldne hodimo pa po peti ven. Sem imela pa težave na morju, ker sva mislila da sta v senci varna, pol sta pa revčka imela rdeče obrazke in sem ju mazala z aloe vero (hladilni gel proti opeklinam) in je bilo bolje. Kdaj lahko začneš oporabljat te kašice in kaj? Vidim da tvoja še nimata 4 mesecev in me zelo zanima, ker bi jima tudi midva rada čimprej kaj dala. Enkrat sva jima dala pikico banane za poskusit, Karolina je bila čist navdušena, Patrik pa ni vedel kaj bi z njo. Karolina je poskusila že svoj prvi sladoled (ne me napadat, sam polizala je lučko, tako da ni dobila nič v trebušček, je pa ful uživala). Sunči to so pa mere. Bom poročala v četrtek kako je pri nas. Mislim da ima Patrik okoli 4kg. Super v četrtek ob 21 torej. Larči bogica, tegale tvojga možeka bo pa treba malo za uheljce, da bo več doma. Ampak ker si herojka boš vse zmogla in boste super in srečni. Bom videla kako bo sedaj, ko bom dvakrat po pet dni in noči sama. Hedi super za avto. Kakšnega pa imate? Midva greva vedno kadar je huda vročina najprej avto za par min pržgat in klimo na polno, da se ohladi, ker sta drugače čist mokra, ma pa naš voziček super že mrežo proti komarjem v strehi in jo samo spustim, pri nas je Ljubljanica blizu in je na sprehodu kar rado kaj komarjev. Na klimo se boš pa že navadila, sicer pa je enkrat en teniški trener fantom, ki jih je peljal na turnir, po najhujši vročini gretje vklopil in je rekel, da bodo lažje tenis po soncu igrali, če bodo navajeni. Ja Taški si kar predstavljam kako se bašete v avto, še dobro da imate doma avto v garaži, da ne boste glavna atrakcija. Pozabila sem ti povedat, da me na vašek koncu vsi ustavljajo in gledajo dvojčke, pa vsak reče v naši soseski, našem bloku, nekateri celo v nadstropju, so tud eni dvojčki, super fanta, še boljša mami, ker na polno doji,... Sama hvala. tako da si vsi tam okrog ponosni na vas, je res lepo slišat. Mi s prostorom v avtu nimamo več težav, čez cel prtljažnik je voziček, vse ostale stvari pa kar v kufer na streho namečeva, da lahko uporabljamo vzvratno ogledalo. Možek je rekel, da kufra ne bo gor in dol montiral, ker je tako lažje. Kuža se pa vzadaj med dve lupinici zbaše ali pa je na tleh. V soboto sva pa iz Bovca še kolega zraven vzela, tako da sem kraljevala med otrokoma, kuža pa na tleh. Sedaj imam jaz karavana z vozičkom in trugo, on se pa frajersko z mojo alfico vozi. V petek gremo pa z dvema avtoma na morje, ker bom med tednom sama in hočem met za vsak slučaj avto, če bi ga rabila. Naš bifejček za četrtek pa najdete točno tam kjer je Taškica napisala. Na obvoznici je izvoz na rodno Tomačevo in proti Stožicam, zavijete levo na Vojkovo (mislim da je do konca Vojkova) mimo faksov in Pentagona. Pri Pentagonu na semaforju levo do Pop tv-ja, kjer zavijete desno mimo Pop (in hiše Big brotherja, če je katera gledala). Ne se ustrašit ko pridete do makedama z milijon luknjami, ki je dober za otroke uspavat). Na koncu makedama je ena lesena brunarca in to je to. Druga možnost je iz rondoja na Žalah mimo rehabilitacijskega centra Soča in takoj za njem ulica desno. Lahko parkirate pri teniških igriščih in mimo njih proti Pop tv-ju do brunarce. Ali pa če katera pozna Fakulteto za socialno delo in študentski dom na Topniški, je to takoj zadaj za tem. Upam, da nisem kaj večkrat napisala, ker tale post pišem že od 9 zjutraj, pa me skoz kaj moti. Sedaj grem pa jagodno marmelado kuhat. Letos še nobene jagode nisem pojedla, ker nisem smela zaradi dojenja, sedaj si bom pa dala duška.
|