|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
22.5.2009 18:05:12   
suncicica
nase pupe so pa danes imele 2 pregled. od rojstva do sedaj so pridobile kar lepo tezo.
stella 2250 g  in 10.5 cm  , pia pa 1660 g in 10 cm.

Stella in Pia

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 401
22.5.2009 20:26:43   
taškica
Sunci - čestitke za teži! Zdaj sta pa že veliki punci! Kdaj pa je ta drugi pregled?

Noki - dejta vidve predlagat dan - meni je vseeno. Od ponedeljka do četrtka, ker pol gre Pika na morje. A ma kera kontakt od Skorpije? Ona je zelo blizu mene doma, škoda, jaz sem imela pa zgubila cifro :((((

Lara a ti si pregled že imela? Jaz imam v ponedeljek spet patronaško, in tehtnico in kopanje enega od dvojčkov. Me prav zanima koliko sta dobila gor. Nič ne dodajam user posted image , kaj pa vem Lara, kar mislim si, da mam dost mleka. Pa spet sem se sprostila glede dojenja...ne dojim stalno (kot npr tista dva dneva tekmovanja s patronaško), ampak gledam da je 2 ali tri ure mimo (ali celo več!). Drugače pa po pravici se mi že roooooolllllllllaaaaaaa od dojenja, pa ritk majhnih, pa ritk tistih ta večjih.... skratka čas je za pivo.

Pika - kdaj si ti začela s športom?

Malaflobe - mi lahko zaupaš kaj se je zgodilo s tvojim trebuščkom po porodu dvojčkov, je šel popolnoma nazaj? Pa koža?

Aja zdaj pa za vse še eno vprašanje. Za darilo sem dobila pajacke za 3m kratek rokav, kratke hlače. Kaj menite - ali bo taka zadeva uporabna za poletje? Najbrž dvo mesečni dojencl nima na morju dva dolga rokava, ali pač? (moja dva prejšnja sta bila oba zimska - s tem nismo imeli problemov). Kako oblačite ve za 30 stopinj svoje dojenčke?

Držite se punce.........

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 402
22.5.2009 20:36:25   
taškica
Lara - saj veš da sem blond. Dej mi pls še enkrat povej kako si spremenim tisto tablico ki se ti pokaže ob tvojem nicku? Najprej sem imela nosečnost, zdaj bi pa mela dvojčka - kolk sta stara.....pls. TNX!!!!user posted image

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 403
22.5.2009 21:47:53   
malaflobe
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Malaflobe - mi lahko zaupaš kaj se je zgodilo s tvojim trebuščkom po porodu dvojčkov, je šel popolnoma nazaj? Pa koža?

Ja Taškica ni problema. Prej pri prvih dveh nosečnostih sem se zredila po 16kg in po prvi zgubila vse, po drugi pa mi jih je 8 ostalo. V nosečnosti z dvojčki pa sem se zredila le 6,5 kg in vse zgubila ob porodu. sta bla mala dva tolk težka. Tud trebušček ni bil tolk velik sam raztegnjena koža. Ker pa zelo rada jem čokolado se je trebušček kar popravil in zgledam kot nosečnicauser posted image . Ja šalo na stran, sem kar obdržala trebušček. Mi je pa v tej nosečnosti kljub mazanju nastalo veliko strij in izgleda precej grdo. SEveda pa telo rabi čas da se popravi in se mi kar zdi da tale trebušček ne bo kar izginil ( je bil velik) mogoče z intenzivno vadbo ( UPAM ). Sem se sprijaznila da ne bom več suha, sem pa ponosna da sem mamica štirim otrokom in to se mora tud kje poznat.  user posted image    user posted image   user posted image
Ker pa obe samo dojiva mislim da bi nama moral tile otročički tud mal zalogic pojest. Sam k jih jaz nebi tako veselo sproti obnavljala. user posted image user posted image

Čestitke za dojenje in držim pesti, da boste patronažko vrgli na rit in ne bo solila pameti izkušeni mamici.

Jaz sem imela cotke št. 56 iz  P domov in so jima bile prav ca. 4tedne. Do 3 mes. smo nosili 62 zdaj pa 68.

Da napišem še o ležalnikih k ste se zadnjič pogovarjale. Mi smo jih uporabljali od 2 tednov dalje. Pa mi je P v razvojni pri enem mesecu svetovala, da naj ju imam raje v lupinicah da so tako narejene da so otroci v pravilnem položaju. Pa še Benjamin se je zategoval nazaj in je bila lupinica boljša za uravnavanje tega. Mi je pa sedaj moja P rekla da laho ležišče ležalnika dvignemo na nekje 20-30 stopinj. tako da jih sedaj malo več kombiniram s stajico ležalnikom in lupinico pa seveda vozičkom.

Moja kljunčka že eno uro spita in mislim da bo mir vsaj do 3h če ne do 5h kot že dva dni.user posted image Tudi vam želim mirno nočko in čim manj vstajanja.user posted image

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 404
23.5.2009 9:51:41   
mlinčka
Jutrooo!

En kofetek od mlinčke po dolgem času user posted image :

user posted image

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu malaflobe)
Neposredna povezava do sporočila: 405
23.5.2009 13:16:06   
Alenka-8
Aja zdaj pa za vse še eno vprašanje. Za darilo sem dobila pajacke za 3m kratek rokav, kratke hlače. Kaj menite - ali bo taka zadeva uporabna za poletje? Najbrž dvo mesečni dojencl nima na morju dva dolga rokava, ali pač? (moja dva prejšnja sta bila oba zimska - s tem nismo imeli problemov). Kako oblačite ve za 30 stopinj svoje dojenčke?

Mi že zdaj oblačimo kratke hlače in kratke rokave, pa spodaj bodi brez rokavov. Pa nogavičke.

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 406
23.5.2009 13:22:14   
Alenka-8
Jaz sem imela cotke št. 56 iz P domov in so jima bile prav ca. 4tedne. Do 3 mes. smo nosili 62 zdaj pa 68.

Mi smo pa imeli za iz porodnišnice cotke številko 46. Lana jih je nosila kar kak mesec, Jaša pa cca dva tedna. Številko 50 smo pa ful dolgo imeli, 56 mamo se sedaj, poletne cunjice pa sem vse kupila 62 pa so jia tud OK.

V ležalnikih pa ju imam samo, kadar ju hranim in pa zvečer, ko se kopamo - tisti, ki čaka, je zraven v ležalniku. Sicer pa ju imamo čez dan v dnevni sobi v stajici, oziroma smo zunaj v vozičku, popoldne in ponoči pa spita v svoji sobi vsak v svoji posteljici. Sta ful pridna frajerja, spita od devetih zvecer do sedmih ali celo osmih zjutraj. user posted image Pa še popoldne od enih do štirih.

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 407
23.5.2009 13:59:51   
rmmaja
Pozdravljene mamice!   Najbrž ste se že spraševale, kaj se dogaja z mano in mojima dvojčkoma, da se nič ne oglasim. Prejšnji teden v sredo, smo vsi skupaj prišli končno domov, a veselje ni trajalo dolgo. Moj Dane ima kup zdravstvenih težav in kljub vsemu mojemu trudu in dobri volji mu nisem zmogla nuditi dovolj. Trenutno ima največ težav s hranjenjem po cuclju. Popolnoma se mu je uprlo in zdaj je na Pediatrični kliniki, jaz pa doma, saj sem že bolj na koncu z živci. Težko se sprijaznim s tem, da je moj otrok zelo bolan. Ampak potreboval bo zdravo mamo, zato sem na polnjenju baterij, ki pa mi jih malo praznijo ostali trije mulčki, a zaenkrat ni prehudo. Sicer pa je bilo kar živahno, ko smo bili vsi skupaj doma. Dane ima še vedno kisik, ki ga v zadnjih dneh potrebuje znatno manj, pa vendar. Zapletamo se v vse njegove kabelčke in cevke in pravi projekt je zvečer, ko se selimo v zgornje nadstropje hiše in seveda zjutraj, ko se vračamo. In ko se bo spet vrnil domov, bo imel le še eno cevko več (sondo). Fran pa je prav ljubek dojenček, ki ga sicer mučijo krči, vendar kaj je to proti težavam s katerimi se sooča njegov bratec. Oba sta težka okrog 3300g in dolga 52 cm. Vožičkali smo že v dvoje, zdaj pa spet mono. Bodite srečne, da imate zdrave otroke! Taškica, jaz bi zdajle potrebovala cel paket piva, da bi se malo odklopila.Prvič v življenju mi je malo mar za odvečne kilograme, umazano in razmetano hišo, kupe perila... No, pa je v vsej tej noriji vsaj nekaj dobrega.

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 408
23.5.2009 18:03:53   
taškica
MAJČIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIuser posted image user posted image

oglasila si se!!!!. Najraje bi prišla kar k tebi in te objela. Zame si in boš največja borka na celem svetu!!!! Jaz ful mislim nate in vse kar pišeš imaš prekleto prav, pa se tega premalo vsi zavedamo. Držim pesti za Daneta! In želim mu vso srečo, če je do sedaj pokazal da je junak, naj še malo dokaže...in naj začne jesti, jesti, jesti....Najbrž si samo za vikend doma, si čez teden spet v LJ? Te kam peljem? Bi vseeno eno pivo, lahko tudi gajbo če hočeš....

Kako je pa Fran? 3300 je kar pošteno, ni res? Maja drži se, nafilaj si baterije, tvoji te potrebujejo močno.

Drži se. Pa še kaj se javi, če ti bo težko, kaj napiši. Upam, da ti dvignemo voljo. Mislim nate, in na vse vas tri, pet, šest!

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 409
23.5.2009 19:17:50   
Snezinka4
Lep pozdrav!
Ponižno prosim za sprejem v tale forumuser posted image . Saj ste same znane face tukaj, tako da se verjetno ne rabim posebej predstavljat, na kratko pa takole: 
Včeraj smo tri punce prispele po14 dneh iz porodnišnice in močno prevzele vodstvo v spolni sestavi naše družine (4:2). Dvojčici sta miceni (43 in 45 cm, 2010g in 1750g), a razmeroma ješči, tako da smo starši zadovoljniuser posted image .

Ker se pa že oglašam, pa takoj ene par vprašanj za izkušene mame:
Malo se še lovimo glede organizacije in optimizacije procesa priprave mleka (primerne temperature) v flašah. Pa me zanima kako ve to spedenate. Najprej eno flašo, otroka nahranit in pol priprava druge flaše? Namreč meni se že vsebina prve flaše popolnoma ohladi preden dete spije do konca. Pitje včasih traja tudi pol ure, da dete pospravi tisti nekaj 10 ml. A kdaj mleko pogrevate? kako pa pogrevate izbrizgano mleko? V kakšni mašini ali "pod vodo". Zanima me namreč kako sredi noči optimirat zadevo - da ne bom tople vode odkrivalauser posted image
saj men se zdi, da je Pika ze nekaj o tem psala, ampak bom to poiskala enkrat, ko bo več časa...kdaj bo že to?user posted image user posted image

Ej koliko oblačite otročke? Izjava kot je "gospa po občutku, saj ste mama" mi ne zadovoljiuser posted image .

Taškica, sem pa jaz prvorojenko, ki je rojena julija poleti imela oblečeno v pajacke s kratkimi rokavi in kratkimi hlačami. Verjetno je bilo vroče poletjeuser posted image .

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 410
23.5.2009 19:33:43   
Snezinka4
Lara - si že kaj ugotovila glede puščanja plenic? No jaz sem zadnja dva dni v porodnišnici samo previjala prelulane otroke. Mislim, da so mi tudi po 6x na dan zamenjali rjuhice v posteljicah. Mi je bilo prav nerodno. In me je bila čista groza kaj bom naredila doma, ker vsak dan šest rjuh pač ne bom mogla zamenjat. Potem sem pa Bambo premature plenice zamenala za plenice 2-4 kg. Ni važno katere (doma smo sprobali že tri različne firme in vse držijo), glavno je, daimajo okrog nogic elastiko. Plenico moraš res dobro namontirat na rito (do sredine hrbta pri naših dveh) in s trakci zadevo tako pritrdit (en trakec daleč čez drugega prilepit), da tiste suhe nogice objame. Vse je v montaži plenic, manj v suhih nogicah user posted image . No upam, da se ne hvalim prehitro...

Kaj več pa drugič, ena je že začela škripat, ju bo treba nahranit...

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 411
23.5.2009 21:36:20   
nokes
punce, živjo, danes smo žurirali, blo super fajn, otroka sem skoraj skurla na soncu, je treba zelo pazit, ker pred 6 mesecev ne priporočajo kremic, pa sem ju pokrila s tetra pleničko čez nogice v vozičku, no, zgleda, da je sonce tako močno, da pride skozi user posted image . no, saj ni tako hudo, samo opozorilo, boljše je bit v senci, pa na sprehode zjutraj in zvečer.

sunči, uau, kakšni lepi teži, pa saj tvoji pupi sta bili pravi orjakinji proti našim mižekom user posted image user posted image user posted image

taški, jaz bi otroke ziher v kratki rokav oblekla, pa kratke hlačke, al pa sam pleničko, pa saj ne morejo živet v taki vročini, zraven pa imam vedno tetra pleničko, da ju lahko pokrijem, če glih pride mimo kakšna sapica user posted image user posted image , tako da bodo cotke kar aktualne, po moje boš še kakšne nabavila.

mala, hja, trebuščki in še kakšne obloge se tudi mene še kar trdno držijo, nič ni važno, sam da je z otroci ok.

alenka, bravo za spanec, jaz ne upam na glas povedat, da moja dva tudi tako lepo spita user posted image

maja, sem te pogrešala, veš. tvoja zgodba je tako žalostna, da nimam besed, kako mi je hudo za Daneta in tvojo družino. tvoji otroci imajo najboljšo mamico na svetu!!! res je, potrebujejo te vsi, čeprav se razdajaš za daneta, zato je prav, da poskrbiš zase. držim pesti, da se razplete kar najbolje za vas in te objemam. če kdaj kaj potrebuješ v ljubljani ali kako drugače, mislim, da nas je tukaj kar nekaj, ki ti bi z veseljem pomagale. user posted image

snežinka, kooooončno user posted image , lepo te je slišat, vidim, da dogaja že na polno in si zum zum user posted image . jaz nisem med jedjo nikoli pogrevala mleka, pa čeprav nista glih neka jedca, sta pač popila hladnega. večkrat sem tudi uporabila mleko, ki je bilo mrzlo in "postano" (ker pravijo, da lahko stoji le eno uro), pa sta ga pojedla user posted image . no, jaz sem mleko vedno pripravila z vročo prekuhano vodo iz termovke, ki sem jo ohlajala na primerno temperaturo, mleko pa vedno probam na zapestju (cca 33 stopinj). za ivano pa zdaj uporabim že pripravljeno čorbico z rižolinom, ki pa je v hladilniku in jo segrevam user posted image , tak da ponoči kar čaramo user posted image .

mamice, pobožajte svoje otroke, počohajte male živali in objemite možove, lepo nočko.

nokes

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 412
23.5.2009 21:39:43   
nokes

user posted image

Svoja zakladka dobile v letu 2009:

4pikice PDP 10.12.2008 ; rodila 4.12.2008
user posted image  ANA 2755g, 49cm in user posted image  LINA 3015g, 51cm 

Pikica5 PDP 22.2.2009 ; rodila 28.12.2008, CR
user posted image TAJ 2005g, 43,5cm in user posted image MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009 ; rodila 7.1.2009 
 user posted image TOMAŽ 1550g, 41cm in user posted image ANŽE 1840g, 43,5cm

Alenka-8 PDP 9.3.2009 rodila 19.1.2009
user posted image  LANA 1510g, 42cm in user posted image  JAŠA 1720 g, 44cm 

Thula PDP 7.2.2009 ; rodila 24.1.2009, CR  
 user posted image KIAN 3140g, ??cm in user posted image TAJA 2400g, ??cm

nokes PDP 9.3.2009 rodila 1.2.2009
user posted image  IVANA 2040g, 46cm in user posted image VITAN 2450g, 49cm

malaflobe PDP 27.2.2009 rodila 5.2.2009 
user posted image  FLORIJAN 2800g, 48cm in user posted image BENJAMIN 3135g, 51cm

Hedviga PDP 2.3.2009 rodila 9.2.2009
user posted image  ŠPELA 2140g, 47cm in user posted image MIHA 2700g, 48cm 

aknela1 PDP 1.4.2009 rodila 13.2.2009
user posted image  GAJA 1920g, 42cm in user posted image  ZOJA 1910g, 44cm

Skorpija PDP 14.3.2009 rodila 17.2.2009 
user posted image  TILEN 2690g, 47cm in user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 25.4.2009 rodila 18.2.2009 
user posted image  FRAN 1205g, 40cm in user posted image DANE 1640g, 41,5cm

Suncicica PDP 28.3.2009; rodila 21.3.2009
user posted image  STELLA 2700g, 48cm in user posted image PIA 2490g, 47cm

Pikatara PDP 17.4.2009 rodila 28.3.2009
user posted image  KAROLINA 2090g, 46cm in user posted image PATRIK 2350g, 46cm 

Mucka25 PDP 8.5.2009; rodila 2.4.2009
user posted image  TINA 1530g, ?cm in user posted image  NINA 1970g in ?cm

lara light PDP 26.5.2009 rodila 25.4.2009
user posted image   ZARJA 1820g, 45cm in user posted image   IZAK 2100g, 46cm  

Taškica PDP 17.5.2009 rodila 4.5.2009
user posted image   JURIJ 2765 g, 49cm in user posted image   ANDRAŽ 3160g, 51cm 

Snežinka4 PDP 26.6.2009 ; rodila 9.5.2009 
user posted image   ROŠA 1780g, 43cm in user posted image  DAŠA 1970g, 42cm

< Sporočilo je popravil nokes -- 23.5.2009 21:41:14 >

nokes

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 413
23.5.2009 22:24:04   
Alenka-8
Malo se še lovimo glede organizacije in optimizacije procesa priprave mleka (primerne temperature) v flašah. Pa me zanima kako ve to spedenate. Najprej eno flašo, otroka nahranit in pol priprava druge flaše? Namreč meni se že vsebina prve flaše popolnoma ohladi preden dete spije do konca. Pitje včasih traja tudi pol ure, da dete pospravi tisti nekaj 10 ml. A kdaj mleko pogrevate? kako pa pogrevate izbrizgano mleko? V kakšni mašini ali "pod vodo". Zanima me namreč kako sredi noči optimirat zadevo - da ne bom tople vode odkrivalauser posted image
saj men se zdi, da je Pika ze nekaj o tem psala, ampak bom to poiskala enkrat, ko bo več časa...kdaj bo že to?user posted image user posted image

Jaz sem, kadar sem bila sama, najprej previla in nahranila enega otroka, nato drugega, se pravi - najprej pogrela eno flašo, nato drugo. Izbrizgano mleko grejem v mikrovalovni, samo v tem primeru moraš pazit, ker mikrovalovka ne pogreje enakomerno. Za aptamil pa imam pripravljeno prekuhano vodo, pa jo tudi potem samo pogrejem v mikrovalovki, zmešam mlekeca in to je to. Tudi moja dva sta v začetku jedla po pol ure ali še več, pa nisem nikoli vmes pogrevala mleka. Za materino mleko se tako ali tako šteje, da ga ne smeš ponovno pogreti. Zdaj, ko sta malo večja in lepše jesta, ju, kadar sem sama, hranim istočasno v ležalnikih.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 414
23.5.2009 22:34:58   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

MAJČIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIuser posted image user posted image

oglasila si se!!!!. Najraje bi prišla kar k tebi in te objela. Zame si in boš največja borka na celem svetu!!!! Jaz ful mislim nate in vse kar pišeš imaš prekleto prav, pa se tega premalo vsi zavedamo. Držim pesti za Daneta! In želim mu vso srečo, če je do sedaj pokazal da je junak, naj še malo dokaže...in naj začne jesti, jesti, jesti....Najbrž si samo za vikend doma, si čez teden spet v LJ? Te kam peljem? Bi vseeno eno pivo, lahko tudi gajbo če hočeš....

Kako je pa Fran? 3300 je kar pošteno, ni res? Maja drži se, nafilaj si baterije, tvoji te potrebujejo močno.

Drži se. Pa še kaj se javi, če ti bo težko, kaj napiši. Upam, da ti dvignemo voljo. Mislim nate, in na vse vas tri, pet, šest!

Maja, pod tale post od Taškice se pa kar podpišem!!! Pupa, res si borka in Dane prav tako!  En velik poljub tebi, Franu, Danetu pa najmanj tri!!!
Če pa karkoli rabiš, pa res ne oklevaj. Če Taškica ne bi mogla, nas je kar nekaj tukaj, ki ti z veseljem priskočimo na pomoč!!!
Maja, želim ti čimprejšnjih brezskrbnih dni, res!!

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 415
23.5.2009 22:44:35   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Lep pozdrav!
Ponižno prosim za sprejem v tale forumuser posted image . Saj ste same znane face tukaj, tako da se verjetno ne rabim posebej predstavljat, na kratko pa takole: 
Včeraj smo tri punce prispele po14 dneh iz porodnišnice in močno prevzele vodstvo v spolni sestavi naše družine (4:2). Dvojčici sta miceni (43 in 45 cm, 2010g in 1750g), a razmeroma ješči, tako da smo starši zadovoljniuser posted image .
Samo , da ste zdravi. Zrasli bosta noro hitro!!!

Evo , tkole.
Dokler smo dojili ni bilo problema. Potem , ko smo pogrevali izbrizgano mleko, pa se je izkazala najboljša varjanta pogret vodo čimbolj  v mikrovalovki v kozarcu kamor paše flaša. Lahko je tut šalca. Oz. dve. Potem flokneš flaško notri, malo počakaš in je. Boljše kot vsi grelci skupi.
Ko smo začeli z aptamilom, sva najprej v naprej pripravljala hrano in dala v hladilnik. Postopek gretja je bil enak. Potem pa sva ugotovila da je najhitreje, če odmeriva vodo za oba obroka (to je zdaj že čez 3 dcl), dava gret v svoji flaši v mikrovelo za 1 minuto. Potem pa vodo prelijeva v njuni flaši, dodava mleko in amen. Hitrooo!!! Samo moraš naštudirat točno čas mikrovalovke, da je voda glih prav.

Ej koliko oblačite otročke? Izjava kot je "gospa po občutku, saj ste mama" mi ne zadovoljiuser posted image .
Hm, ja ampak je bolj po občutku. Zdaj je prehiro pretoplo. Ampak no, naša dva sta v tejle vročini čez dan v bodijih s kratkimi rokavi in v kratkih hlačah plus nogavičke. Zjutraj pa namesto kr.hlač v lahkih trenirkah in bombažno majčko  z dolgimi mata čez. Pri nas za bajto je kar frišno zjutraj, pa tudi pokrivam ju ne preveč, ker itak zbrcata prec vse dol.

Taškica, sem pa jaz prvorojenko, ki je rojena julija poleti imela oblečeno v pajacke s kratkimi rokavi in kratkimi hlačami. Verjetno je bilo vroče poletjeuser posted image .
ma, sej jim je itak ful vroče pomoje...

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 416
23.5.2009 22:50:13   
hedviga
Alenka in ostale  ma kaj delate svojim tamalim da tako spijo!!?!?!?!
Jaz bi tuuuut... Mi se pa pol noči premetavamao in stokamo in se hočmo vržt na trebuh al pa jamramo da smo že ob 3 lačni. Ma halooo. Oba sta že na dozah 165 ml ali tamal včadsih še več.... Pa kolk naj jim ga še dam da bo mir??!!!
Depraaaaaaaaaaaaaaaaaa

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 417
24.5.2009 12:14:46   
suncicica
taski drugi pregled je pri dveh mesecih,pri tretjem pa bomo cepljeniuser posted image user posted image user posted image .   stella ima zdaj 4950g in 58,5 cm 
pia pa 4130 g in 58 cm.

Stella in Pia

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 418
24.5.2009 13:51:53   
nokes
cepljenje je mala malca, sunči, tvoji punci bosta to z levo roko prenesli user posted image , bravo, res sta zelo veliki in težki. ivana je imela pri 3 mesecih takšno težo. no, je pa daljša, 61 cm, bratec pa 64 user posted image , je ati čist srečen, ker ima z njim neke user posted image načrte user posted image

čujte, babike, a bi v četrtek ob 21.00 user posted image  ? dajmo potrdit tole, ker drgač se ne bomo zmenile do jeseni, ker bodo vmes dopusti...

nokes

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 419
24.5.2009 15:33:38   
taškica
JUHU Snežinkica si že doma!!! Pa kakšna super energija po tekstu sodeč ste super duper! A ti ne bi mogla v četrtek uletet za 30 min?

Četrtek - jest sem za. Če bo kriza bom odnesla joškice nazaj domov, pa spet uletim. Noki, najbolje je če bi se vidve s Piko slišali pa te ona usmeri kje je to.

Oblekice - mah jaz jih imam še vedno v dolgih rokavih. ker sta majhna. Pa ti Lara? Dej mal napiš kako jih imaš oblečene . Ker punce 2 mesečen dojenček je čist nekaj drugega kot 1 mesečen.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 420
24.5.2009 16:07:27   
lara light
Srčice, evo herojka Lara, ki dvakrat na dan pohaja riknil: fasala vročino, boleče dojke,... in zdaj počasi okrevam. Ni fajn bit sama z dvema in se počutit kot en dr.k.

Maja, taškica je čudovito napisala, pa ostale tudi...eno mislim, pošiljam ti vse možne najlepše želje, bodi močna, rade te imamo zelo in te občudujemo! Vse dobro!!

Taškica, ju3 imam pediatrinjo. Moji so v bodiju in hlačkah. Doma pa, imamo kar vroče, bodi in nogavičke. Patronažna je rekla naj v kratke dam in samo en rokav. Brez kapic že 14 dni.

Sunči, noki, super ste!!

Bravo punce, zapijte dvojne!user posted image

Mala se oglaša, upam, da je lačna...ker tko malo pojeuser posted image ...lučka vsem

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 421
24.5.2009 19:16:26   
Snezinka4
Hojla!
Hvala za vse podane izkušnje glede priprave flašuser posted image . Kar se pa četrtka tiče, bi šla pa jaz tudi z vamiuser posted image . Taškica, pa sam 30 minut si mi dalauser posted image ? Mi smo še na flašah in moj odlično opravlja previjanje in hranjene, tako da si lahko "izlaz" vzamemuser posted image . Če prej nisem veliko ven zvečer hodila bom pa zdaj ko imam 4 otrokeuser posted image . Nikoli ni prepozno... Lokacija pa je ?

Ej kje vi vse te smajlije dobite?

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 422
24.5.2009 20:37:58   
hedviga
Evo bejbe, jest potrjujem četrtek, moj je bil postavljen pred dejstvo. user posted image  
Torej, lokacijo bodo joškarce napisale, me flaškarce smo bolj prilagodljive...user posted image user posted image

aja, danes bli v KG, vroče in soparno za popi.... HB za nov avtič in klimo. Avto se je odrezal, vozač kola tut, še bolj bi se če bi mu zmeri ratal užgat klimo ne še gretja user posted image user posted image  Hahaha, dobr da ne bere....
Resnično pa tkole: bolšiga avta zame in tamaladva ta moment ni. Teutonia je šla nerazstavljena bre problema not, zraven še ful placa, lupinci na zicih, jaz zraven, povsod plac, da se obrneš, da ne popi,...., pa klima za tamaladva...Krasno res!!! Juhuhuuuu
Siccer pa klima gor al dol, sta bla v sekundi mokra ko sra šla v voziček, ker je bilo soparno k pr norcih.Sem pa tja popihala, jaz pa paniko zganjala, da jima je prevroče, da jima piha....ajoj. je pa res, da sta bila v bodijo s kratkimi in kratkje hlače, pa je bil bodi na hrbtu kjer sta kežala čiiist moker. tut te k... lupince so iz tazga materiala, da nič ne diha in nobena klima ne nuca. no naučili smo se tole: ne  prakitraj pri Jasni, kjer so komarji in cveti ena pizderija, ne prakiraj z zadnim koncem proti soncu, ker ti sveti v gepek ko previjaš, vklopi klimo in ne gretje ko jih v avtu hraniš ipd...user posted image user posted image user posted image Ma super je blo!!! Sva pojedla, tamaladva sta se igrala v vozeku, na poti je bil pa tudi še kar mir.

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 423
24.5.2009 22:43:23   
hedviga
Hahahahahaha, zdejle sem prebrala moj spis! Se opravičujem za slovnične nafake user posted image user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 424
25.5.2009 11:04:03   
taškica
Lara -ja ubošček, dej so no pocajti. As preveč sladoleda jedla?user posted image  poročilo po obisku pediatrinje pls.

Snežinka in Hedi, super, upam da se v četrtek res vidimo. Kje je naša Pika? Upam, da njej tudi četrtek odgovarja. Lokacija je POP TV - zaviješ notri v asfaltirano luknjo, mimo POPa še naprej do makadamskega parkirišča in do konca kakih 200m. NA levi boš videla park in pred tabo brunarico. Upam, da ne bo kakega dežja. Mogoče bo znala še Pika mal bolš razložit kje to je. PIKA PA KJE SI TI MAČKA?

Snowflake - ti pa pridi do mene, pa greve magari skupi.

Globalno segrevanje ozračja - danes po pogovoru s patronažno sem ugotovila, da sem nezavedno naša dva nova člana začela pripravljati na vedno višje temperature ozračja. PREVEČ SEM JIH IMELA OBLEČENE-grozna mama, groooooozzzznnna, kaj vas nisem prej vprašalauser posted image .

Kopanje - imeli prvo kopanje prvega dvojčka. No zdaj pa mene zanima; enojčka sem oba vsak dan kopala, enostavno sem videla, da jima paše, nehala šele nekje pri 7 mesecih (vsak dan). Z dvojčki bo to mission impossible. Kolk pogosto jih ve kopate? Nasvet,pls?

Hedi - fajn si me nasmjala s tvojim poročilo iz KR.G. Tudi mi imeli ta vikend probo ali gre Hartan v nov avto ali ne. No, sicer gre, ampak uboga druga dva otroka, ker bosta zgužvana nekje med vozičkom in dvojčki. Še dobr da imamo zatemnjene šipe, da se ne vidi kolk nas je dejansko v avtu.....user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?