nokes
|
IZVIRNO SPOROČILO: taškica Pa ta malega mal zateguje v loku nazaj - a ima katera tudi kaj podobnega? No tole zategovanje mojo patronaško fajn moti in mi da vedet vsako srečanje.... ja, naša ivana je mal zategnjena , pravilen hendling popravi to skoraj v trenutku (tednu, dveh) !!! saj se spomniš, dvigovanje z boka, polaganje nazaj na bok, v naročju položaj lunice, nikoli iztegnjen, kaj še??? spanje na trdi ravni podlagi, najboljše na boku, na hrbtu podprto z zvito brisačo ob telesu in med nogicami... to naj ti pokaže patronažna, da bo kakšna korist od nje!!! hja, itak dobiš napotnico za razvojno (jaz sem jo dobila šele pri sistematskem, pri 3 mesecih) in ti fizioterapevt pokaže rokovanja z dojenčki (hmm, mal pozno se mi zdi). drugače pa je velikokrat prisotna tudi asimetričnost, pri nas se kaže kot zategovanje v levo, tako da ko pasemo kravice, jo skoraj obrne na levo, ker se z desnim komolcem in nogico skoraj ne dotika podlage. pa niso ne v bolnici ne na sistematskem delali nobene drame iz tega, treba je spodbujat simetrijo, kar pomeni: sredino . aja, še nasvet za patronažno: pošlji jo h okulistu!!! bi ji že dala rumena ajd, drž se, pa saj obvladaš laralajt, ti kar plonkaj, pa glej, da ne boš obupala glede dojenja,boš prej v kavbojke skočila , saj nam tut ne gre tak super, se matramo vsak dan, pa kaj, ko tako hitro minejo meseci, pri 3 pa je že vse toliko lažje, pa še nagrade sledijo , aja hedi, sem prebrala, da maš pujsa lojza, MI TUUUUUT!! fotka naših najboljših prijateljev, ki so deležni več nasmeškov kot mati, sledi v kakšnem postu kasneje. mala, tebi itak aplavdiram vsaki dan, ja imaš prav, težko sodimo me, ki živimo drugačen lajf, služba, pa popoldan čas za familijo, pa dopusti 2x letno. hja, nekje delajo cele dneve, vsaki dan, pozimi, poleti... pridni ste vsi, ti pa itak najbolj!!! da ne boste mislile, da sem otroke dala k nunam , ne ne ne, mi danes nekaj jokcamo, pa ne bi papali, pa ne bi spančkali, ubožca mala, smo se včeraj cepili, pa je danes svet na glavo obrnjen. no, takole dežuram doma, pa kuham mlekece, pa tolažim enega, previjam drugega, pa psa še kdaj vmes nagovorim, revež, je čist zignoriran v glavnem, smo doma in meni se že fecla okidoki, dans še ziher kaj napišem, zdaj pa šibam...