|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
12.2.2010 15:00:46   
macko
evo, tkole, na hitro obnova

Smo bli dons na pregledu pri zdravnici v RA, pa bo mogla zdej še ta druga hodit na fizio. Me je kar mao potrlo. Je rekla, da je na meji, da sicer lepo napreduje, vendar pa je boljš da še ona mal zraven dela, da ne bo pol kasneje problemov. Tale fizio me res obremenjuje, pa ne samo troganje, ampak tudi usklajevanje ur za hranjenje. Sem taka, da mam rada red, jih že kar nekaj časa navajam, da jesta na 3 ure, in včasih porabim en kup energije. HB moja mami hodi z mano na fizio, tko da je vse skupi ful lažje. Me pa zanima kako je s podaljšanjem porodniške če oba hodita na fizio. A delajo probleme podaljšati za pol leta? 4pikice, tebi so podaljšali za obe, ane? A zaradi nevrofizioterapije? Zaradi česa ste pa hodili? Mi mamo hipotonijo in asimetrijo...
[color=#000000 size=3] 
Stajica – mi smo že pred časom kupli ta veliko stajico iz bambinoworlda, mislim da je 1 meter x 2 metra. Jo še ne uporabljamo, valda, sam jo pa bomo zalaufali, ko bo potrebno. Upam, da se bosta rade noter igrale al pa vsaj počakale, če bo mogla mami kej na hitro narest.
[color=#000000 size=3] 
Troganje – mi smo doma v hiši v zgornjem nadstropju in mamo kar precej šteng. Trenutno jih dol nosim v mehkih košarah s trdim dnom (mam EW) in jih nosim obe naenkrat, mata pa zdele že blizu 8 kg vsaka. Tut v lupinici mi jih rata še zmeri obe naenkrat nest, ne me prašat kako, sam se mi zdi da sem res rambo. Dam jih na pregib od roke in gremo. Seveda vsako v svojo roko.user posted image
[color=#000000 size=3] 
Zadnjič sem pa sanjala, da sem noseča, jao res so ble nočne more. Si ne predstavljam, da bi zdele čakali novega družinskega člana user posted image ... sej ni izključen, sam je pa tu mač prehitro.

to je to, punce uživajte konec tedna

(odgovor članu macko)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
12.2.2010 19:46:18   
blanč
Dober večer.
Mi smo končno dobili blazinouser posted image Ja pa naš b je bil tolk luškan po televizijiuser posted image . Na valj moramo pa še čakat in doplačat 8 €.
Macko saj bo te FT kmalu konec in boš vesela, da ste jo obiskovali.
Naša dva že tudi kažeta zametke prepirov. L vedno vzame bernardku igračo in potem jo ne zanima več, uglavnem vse kar ma on v roki je njej zanimivo ampak se je že začel upirat in ji ne da, kaj šele bouser posted image user posted image user posted image
Noki???

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu macko)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
12.2.2010 20:07:39   
Belen
čeeeeeeerrr user posted image
moje piške že ninajo od 19h, js pa bom kmali user posted image

blanč: kakšno blazino???? una airex al kaj je že????

moja kolegica jo je wprašala da glede da hodi w RA in na FTP od rojstva da če se ji lahko podaljša porodniška in beka se ji je smejala dobesedno w faco,da kaj sprašuje neumnosti..... da to je za hudo bolne nedonošene.... in ona gre marca delat in ji je podaljšala FTP do maja.... in moja kolegica da kao kdo bo njeno hči vozu,če že dela???? user posted image user posted image da jemlje svoj dopsust???

kaj boste kej oblekle vaše user posted image za pusta??? user posted image user posted image user posted image

nič grem na kawč dokler je mir w hiši user posted image user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
12.2.2010 20:20:05   
blanč
blanč: kakšno blazino???? una airex al kaj je že???IZVIRNO SPOROČILO: Belen

ja

(Mark Twain)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
12.2.2010 20:26:53   
Belen
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

ja

na podlagi česa ti jo "prisodijo" ???????? user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
12.2.2010 20:48:28   
Alenka-8
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

ja

na podlagi česa ti jo "prisodijo" ???????? user posted image user posted image

Nam je napotnico napisala razvojna pediatrinja. Dobila pa sta vsak svojo blazino. Ponekod jo samo posojajo (v Ljubljani na primer) za določen čas. Ma meni so te blazine ful fajn. Zdaj jo imata v sobici na tleh. Mi smo s fizioterapijo nekako končali. V ponedeljk mamo RA, kjer bo tudi fizioterapevtka, pa bo povedala, če sta OK al mormo še kaj "popravljat"

Za podaljšanje porodniške načeloma naj ne bi zadostovala samo fizioterapija. Meni so podaljšali 3 mesce za Lano. Itak sem samo zanjo dala vlogo, ker Jaši nič ne fali. Hvala bogu. Je pa pomoje tudi ful odvisno, kaj in kako ti pediater v RA napiše in kakšne volje je komisija.

Moja sta tudi mela obdobje, ko sta samo na meni viseli. Oba hkrati jasno. za zmešat. Ker pri nas to zgleda tako, da Lana ful tuli, če Jaša preblizu pride. user posted image Tuli tudi, ko ji vzame igrače, ko jo lovi s poganjalcem,... mah ja. Pri nas je Lana taka, da je precej bolj mirno naštelana. Ona je sposobna tudi pol ure ali pa še več, sedet na tleh in prelagat lončke, pa koncke v lončke pa spet ven... Jaša pa se bolj hitro naveliča, on je bolj za akcijouser posted image Sicer pa morm reč no, da se kar lepo sama igrata in zamotita. Ju tudi navajam, da sta sama v sobici in se tam igrata.

Si sploh ne predstavljam, kako nosite oba hkrati. Jaz ju ponavadi iz enega štuka v drugega tudi, kar v naročje mi zlezeta pa gremo. Ampak komaj, ker sta težka ful ful ful.

Lep vikend!

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
12.2.2010 21:16:50   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka-8

Nam je napotnico napisala razvojna pediatrinja. Dobila pa sta vsak svojo blazino. Ponekod jo samo posojajo (v Ljubljani na primer) za določen čas. Ma meni so te blazine ful fajn. Zdaj jo imata v sobici na tleh. Mi smo s fizioterapijo nekako končali. V ponedeljk mamo RA, kjer bo tudi fizioterapevtka, pa bo povedala, če sta OK al mormo še kaj "popravljat"

Za podaljšanje porodniške načeloma naj ne bi zadostovala samo fizioterapija. Meni so podaljšali 3 mesce za Lano. Itak sem samo zanjo dala vlogo, ker Jaši nič ne fali. Hvala bogu. Je pa pomoje tudi ful odvisno, kaj in kako ti pediater v RA napiše in kakšne volje je komisija.

Moja sta tudi mela obdobje, ko sta samo na meni viseli. Oba hkrati jasno. za zmešat. Ker pri nas to zgleda tako, da Lana ful tuli, če Jaša preblizu pride. user posted image Tuli tudi, ko ji vzame igrače, ko jo lovi s poganjalcem,... mah ja. Pri nas je Lana taka, da je precej bolj mirno naštelana. Ona je sposobna tudi pol ure ali pa še več, sedet na tleh in prelagat lončke, pa koncke v lončke pa spet ven... Jaša pa se bolj hitro naveliča, on je bolj za akcijouser posted image Sicer pa morm reč no, da se kar lepo sama igrata in zamotita. Ju tudi navajam, da sta sama v sobici in se tam igrata.

Si sploh ne predstavljam, kako nosite oba hkrati. Jaz ju ponavadi iz enega štuka v drugega tudi, kar v naročje mi zlezeta pa gremo. Ampak komaj, ker sta težka ful ful ful.

Lep vikend!

no, mi smo dobili blazino na posodo, in sem danes prejela klic, da naj jo vrnem!!!!???? predčasno, itak, je bilo rečeno, da jo imam dokler ne shodita, najnovejša verzija dogovora je: ne, ne gospa, narobe ste razumeli (nič nisem narobe razumela! grrrrr user posted image ), dokler ne skobacata!!!! no, ne vem, zakaj niso zahtevali blazine nazaj pred 2 tednoma, ko smo imeli pregled v razvojni? eh, ni problem v blazini, jo vrnem, prav je, da jo dobi tisti, ki nima te sreče, da jo dobi na napotnico.

podaljšanje porodniške? jaz bom vlogo oddala, samo glede na prebrano, nimam šans, da mi podaljšajo. poročam.

moja 2 bosta za pusta 2 jajčki user posted image , štekate??? dvo-jajčna??? men je ful kuluser posted image , sam dvomim, da se bo vitan strinjal user posted image

blanč, povej več, o čemu je bilo govora, kaj zaena oddaja je bila, in seveda, ali je bernardek povedal besedilo brez napake? user posted image

alenka, ja, tudi pri nas je podobno pri igračah, zgleda, da so fantje res eni gavnarji, punčke pa pridnice user posted image

nokes

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
12.2.2010 21:37:47   
blanč
Seveda je blo brez napakeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz bom tudi dala vlogo za podaljšanje za Bernardka pa tudi dvimim, da bodo podaljšali ampak probali pa bomo.
Lahko noč

(Mark Twain)

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
13.2.2010 8:18:07   
marijaa
Mi smo pa imeli v četrtek prvo posvetovalnico. Oba sta sedaj velika 55 cm, tudi zredila sta se dovolj, vsak skoraj za celo kg, tako, da zdaj res vem, da imam dovolj mleka in bom še nadaljevala spolnim dojenjem.
Punce glede podaljšanja porodniške tudi, če vam v ra rečejo, da ne bodo podaljšali dajte vlogo, to imajo čudne fore isto kot na csd. Mala od moje sestre je bila malo hipotona, ji je sestra v RA rekla, da brez veze, da daje vlogo, da ne bojo podaljšali pa so ji. Enako ji je na csd rekla, da dotka za nego otroka ne bo dobili, tudi tega ji je komisija odobrila. Tako, da punce vloge kar oddajte tudi na csd, saj to stane vas nič, le nekaj poti imate.
Zdaj bom sama z dvojčkoma, je moj šel zraven tasta in tašče smučat, tavelik se bo sankal. Zvečer greva pa z mojim prvič ven  za kaki 2 uri. Z enega sem si pravkar izčrpala mleko in dala flašo v hladilnik, za drugega pa si bom preko dneva, Bo tašča zvečer varuška.
Našemila bom edino tavelikega, ga bom jutri na maškarado peljala, v torek imajo pa v vrtcu. Je dalmatinec, ker je to želel, sem mu sama kostum zašila. Drugo leto se bomo pa morda vsi namaskirali,

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
13.2.2010 8:51:01   
mlinčka
Dobro jutro!

Nekaj slastnega v prijetnem ambientu user posted image :

user posted image

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
13.2.2010 9:20:17   
mlinčka
No pa še mal krofov...od tistgale muffina se pač ne more človk najest user posted image

user posted image

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
13.2.2010 9:41:42   
blanč
Mmmmm, krofiuser posted image
Jaz se pa spravljam pečt eno tortico za moje valentinčkeuser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
13.2.2010 10:17:29   
marijaa
Jaz imam pa jutri namen krofe cvret in upam da bodo meli take venčke kot na fotki, ki jo je mlinčka prilepla. K se zbudita bom oba previla,nafutrala in gremo z vozičkom do trgovine. Upam, da mi ta podvig uspe, ker je spet čez noč snežilo.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
13.2.2010 16:31:07   
meta22
že spet se obračam na vas, drage dvojne mamice.

na UZ rasti mi je G ugotovila da je eden user posted image   manjši za en teden ( mere: plod A: 1910g plod B: 1800g). takoj me je poslala v B da mi izmerijo neke pretokeuser posted image . tam so mi naredili UZ in vsake toliko delajo UZ (po njihovem UZ mere vsak čez 2000g, ne vem točno). naj bi bilo vse še v mejah normale vendar smo ostali v B da nas spremljajo.

ali je imela katera s tem izkušnje? ali me čaka ležanje v B do konca?

kakšne so bile teže vaših user posted image user posted image v 33 tednu?

spet najleša hvala za vaše odgovore!

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
13.2.2010 17:12:45   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: meta22

že spet se obračam na vas, drage dvojne mamice.

na UZ rasti mi je G ugotovila da je eden user posted image   manjši za en teden ( mere: plod A: 1910g plod B: 1800g). takoj me je poslala v B da mi izmerijo neke pretokeuser posted image . tam so mi naredili UZ in vsake toliko delajo UZ (po njihovem UZ mere vsak čez 2000g, ne vem točno). naj bi bilo vse še v mejah normale vendar smo ostali v B da nas spremljajo.

a imaš enojajčna dvojčka? potem bi bilo logično, da so mere enake, čeprav lahko prihaja do odstopanj pri merjenju zaradi njune lege in minimalnih razlik, ki pripeljejo do tega, da se teža temu primerno napačno (različno) izračuna. če pa nista enojajčna, pa ne vem, kje je problem? sta pač različno velika dvojčka. pretoke ti merijo v popkovini, koliko hrane pride do njiju.

ali je imela katera s tem izkušnje? ali me čaka ležanje v B do konca? to ne vem.

kakšne so bile teže vaših user posted image user posted image v 33 tednu? kakšnega spola pa sta? moja punca je imela v 32. t 1450 g, fant pa 1715 g, rojena v 35. tednu, ona 2 kg, on 2,5 kg

spet najleša hvala za vaše odgovore! prosim. pa ne sekiraj se preveč, še malo, pa boš cartala.

še to, zadnji UZ teden pred porodom mi je G namerila kar bistveno večja oz. težja otroka, kot sta teden kasneje bila. samo nimam nikjer napisanih mer in sem pozabila cifre, se pa spomnim, da sem v porodni kar malo čukast gledala, ko so povedali teži, ker sem pričakovala 2 orjaka user posted image

nokes

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
13.2.2010 18:10:32   
meta22
sta enojajčna dvojčka- a te pretoke merijo preko UZ, ker so mi UZ delali samo enkrat.
sta pa deklici

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
13.2.2010 19:37:24   
nokes
ja, z Uzjem merijo, malo sem že pozabila, v materinski napišejo RI= (moji podatki) 0,64 in 0,70 (tako sem imela v 32 tednu)

ker nosiš enojajčni dvojčici, si toliko bolj rizična in te imajo zato verjetno noter. vprašaj, kaj nameravajo oz. kaj lahko pričakuješ, saj ti bodo povedali. drugače pa z uzjem merijo obseg glave, obseg trebuha in dolžino stegnenice, potem pa računalnik na podlagi teh parametrov izračuna težo otroka. lahko da zaradi lege ne izmerijo enako, pa se potem to pozna kot neka razlika. najverjetneje je vse okej. sploh, če so pretoki okej, pomeni, da dobivata dovolj hrane. saj si že skoraj zmagala, še malo user posted image user posted image user posted image

drži se, pa ne se bat, vprašaj osebje in zdravnika, če te kaj zanima.

nokes

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
13.2.2010 21:59:44   
buši2
vidim, da ste vse zaposlene in pridno papcate krofe,..
Marija- mene pa zanima malo več o tem dodatku za nego?? Kaj to sploh je in na podlagi česa ga dobiš? Hvala za odgovor.
Danes smo šli malo v maškare (ob priložnosti prilepim slikco), jutri gremo na otroško rajanje user posted image . Dan smo maksimalno izkoristili in se potepali user posted image . Full pasalo deci in mamici. Koooooooomaj čakam pomlad, vam povem, sem te zime že sita čez glavo.

Nič, lepo pančkajte!

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
13.2.2010 22:45:04   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: buši2

Marija- mene pa zanima malo več o tem dodatku za nego?? Kaj to sploh je in na podlagi česa ga dobiš? Hvala za odgovor.

Tle maš zbrano:
http://med.over.net/forum5/read.php?126,4334892

Dodatek za nego otroka načeloma pripada otrokom s težjimi motnjami.

Mi smo ga dobili za Roka.
Ima pa prirojeno okvaro - atrezijo požiralnika.
Oddali pa smo prošnjo na CSD s priloženimi vsemi zdravstvenimi izvidi.
Fizoterapevtka mi je sicer predlagala, da naj oddam prošnjo še za Nejca.
Ampak mislim, da ni verjetno, da bi dobili, pa nisem niti oddala.

So mi pa za ta dodatek povedali tako na intenzivni, kot kot tudi RA in fizioterapevtka.

< Sporočilo je popravil miska73 -- 13.2.2010 22:46:44 >

(odgovor članu buši2)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
13.2.2010 23:01:48   
Shadow
Da se še tukaj považimo (ker vem, da Normanka ni z nami na konkurenčni zadevi... user posted image )

user posted image

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
14.2.2010 7:00:00   
Belen
jutro,
pri nas smo spet že ustali nekaj 20minut nazaj, mama pa že z kawo na raču user posted image user posted image user posted image

shadow...kaj si ga kupla??? kje??? kolko dala???? user posted image user posted image mi ga tudi gledamo, mi je full lepa, ki drugače marele mi niso wšeč.... user posted image user posted image user posted image
prow fouš sm ti, no js bi imela obe w wijola barwi user posted image user posted image

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
14.2.2010 8:27:34   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: Shadow

Da se še tukaj považimo (ker vem, da Normanka ni z nami na konkurenčni zadevi... user posted image )

user posted image

no, takšna fotka pa že kliče po tem, da se logiram user posted image , VAŽIČKA!!!!! user posted image

ups, še vsem lepo jutro.

< Sporočilo je popravil nokes -- 14.2.2010 8:28:23 >

nokes

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
14.2.2010 8:44:42   
Shadow
Jutro, žabe babe!

Belen, rabljenega sem vzela, 100 ojrov sem dala. Tega bomo imeli po vsej verjetnosti pri babici, za doma pa bomo vzeli novega.

Je pa tukaj , dokaj ugoden.

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
14.2.2010 9:00:48   
mlinčka
Dobro jutro!

user posted image

Senči, hudoooo user posted image ! Si pol pri nas vzela, rabljeno?

Mi tud čakamo tole marelco, da prikruza iz Anglije. Je kar ebay spet pel user posted image . Je bil kar ugoden nakup (185 funtov), sam itak pol poštnina nanese user posted image . No, sva še zraven eno Evolvo vzela (so imel sam eno v želeni barvi na zalogi) pa se že mal bolj splača za tisto poštnino dat. Ma, drugje ko v Anliji ga itak ni za dobit, pol pa nimaš druge. Edin Italija bi pa znala kej met, po mojem. Belen, tebi bi se verjetno splačalo kaj čez mejo pokukat user posted image . Bo/Je pa naša v tisti lila izvedbi, seveda (Sugar & Spice).

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
14.2.2010 9:15:56   
mlinčka
O, je Senčka vmes že odgovorila user posted image . Sem mal prešnofala un link, pa sem vidla, da take, kot bi jo Belen, ni gor. Me je že grizl, da bi jo tud jaz tuki bolj ugodno lahko dobila, zdej sem pa potolažena, da ni taprave user posted image . Sam ne mi zdej kakega linka prilimat, kjer je super duper poceni user posted image . Majo pa tuki tud ugodne Evolve, ampak samo v črni, kar mi pa spet ne potegne, tko da sem tud pomirjena user posted image .

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?