|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
9.2.2010 20:50:17   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: macko

IZVIRNO SPOROČILO: miska73

Macko probam izkoristit ves čas in voljo ki jo imam za telovadbo. Načeloma z Rokcem 2-3 x na dan in z Nejcem 1-2 x na dan. Pa večkrat ne rata tolk pogosto. Je pa tko, da se malo pocartamo, malo podpladke polubčkamo, pa malo potelovadimo. Tam nekje 15 do 30 minut.

miška pridna pridna, mi se trudimo da telovadimo 1x na dan konkretno, vmes pa še mal med previjanjem kakšno vajo naredimo, pa se mi zdi, da smo ful pridni... no, pravi fizioterapevtka, da fajn napredujemo, tko da mislim, da je za nas to ok. bomo videli v petek kaj bo rekla zdravnica.

Sej nisem tolk zlo pridna.
Če bi ne blo tolk pritoževanja, bi mogoče telovadili bolj konkretno v enem kosu... tak pa se včasih več cartamo kot telovadimo... pa če nič drugega vsaj sredino lovimo... ali pa naredimo nekaj vaj na kolenih, pa še malo na previjalni...
Probam pa res čim več telovadit.
Sej zato se mi pa potem zdi, da ne počnem nič drugega kot samo fizio... pa tko bo verjetno še dolgo časa.

(odgovor članu macko)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
9.2.2010 21:20:35   
macko

Macko probam izkoristit ves čas in voljo ki jo imam za telovadbo. Načeloma z Rokcem 2-3 x na dan in z Nejcem 1-2 x na dan. Pa večkrat ne rata tolk pogosto. Je pa tko, da se malo pocartamo, malo podpladke polubčkamo, pa malo potelovadimo. Tam nekje 15 do 30 minut.

miška pridna pridna, mi se trudimo da telovadimo 1x na dan konkretno, vmes pa še mal med previjanjem kakšno vajo naredimo, pa se mi zdi, da smo ful pridni... no, pravi fizioterapevtka, da fajn napredujemo, tko da mislim, da je za nas to ok. bomo videli v petek kaj bo rekla zdravnica.

Sej nisem tolk zlo pridna.
Če bi ne blo tolk pritoževanja, bi mogoče telovadili bolj konkretno v enem kosu... tak pa se včasih več cartamo kot telovadimo... pa če nič drugega vsaj sredino lovimo... ali pa naredimo nekaj vaj na kolenih, pa še malo na previjalni...
Probam pa res čim več telovadit.
Sej zato se mi pa potem zdi, da ne počnem nič drugega kot samo fizio... pa tko bo verjetno še dolgo časa.

sam, a ni zanimivo, eni zdravniki pa pravijo, da doma sploh ni treba nič telovadit, pa je učinek isti? jest kr težko verjamem, sam sem pa zadnjič govorila z eno mamico, k je tut prpeljala svojo punčko na fizio, pa je rekla da nč ne dela doma (no, razen na začetku je), pa punčka vseeno prehiteva svojo starejšo sestrico za 2 meseca... jest bi mela preveč slabo vest, če ne bi delala vaj še doma 

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
9.2.2010 22:10:21   
miska73

sam, a ni zanimivo, eni zdravniki pa pravijo, da doma sploh ni treba nič telovadit, pa je učinek isti? jest kr težko verjamem, sam sem pa zadnjič govorila z eno mamico, k je tut prpeljala svojo punčko na fizio, pa je rekla da nč ne dela doma (no, razen na začetku je), pa punčka vseeno prehiteva svojo starejšo sestrico za 2 meseca... jest bi mela preveč slabo vest, če ne bi delala vaj še doma 

Naša F uči starše vaj ki jih naj delamo doma in potem tudi pričakuje da jih res izvajamo. Pa takoj ve da smo delali doma, ko malo utrdimo naketare gibe in potem lažje ona nadgrajuje.
Brez skrbi, da veliko pripomoreš s tem, ko vadiš z njima.

(odgovor članu macko)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
9.2.2010 22:14:03   
miska73
Sem se spomnila enih sanj izpred par dni.
Sanjala sem, da sem namesto dveh iz porodnišnice domov prišla s petimi otroci ( 3 fantki in 2 punčki). Pa spomnem se še, da mi ni blo jasno kakšen vozek in kakšen avto morava zdaj nabaviti...
Kaj mislite da pomenijo te sanje?

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
9.2.2010 22:44:11   
tara78
miška bo treba še tri pripeljatuser posted image
dekle..driske pač ne moreš zgrešiti pri dojenčkih, ko bo...boš vedela, ker to pa šprica..moj je imel en dan, pa sem bila prestrašena ko hudič....ker tega pač še nisem videla...

jaz sem danes prvič dala kašico malo za probat malčkoma...jabolko-marelica...nisem zdržala. Sem jima tepka šla to dajat proti večeru, saj sem vsakemu samo dve mali žlički, toda zda zvečer sem mislila, da bosta poletela...drla, zvijala...pa sta potem vseeno zaspala. Kaj mislite o tem? Jima ne bi smela še dajati??

Ja...pa še nekaj
ŠPELA IN MIHA
vse najbojše, poooolno zdravja...pa da bi vaju očka in mamica ubogala
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
10.2.2010 7:26:18   
Belen
jutroooooooooo user posted image

eko mikene nahranjene...celo spo podaljšali spanec iz 6h na 6.30h user posted image user posted image user posted image

tara....sej imate že 4mes,ne??? če ja, mislim da ni težaw...js sm tudi pri 4mes in kak teden probala mal sadja po par žličkah....user posted image

miška...mi lahko na kratko opišeš waje ki jih delate??? user posted image user posted image user posted image user posted image al pa se slikaš in pokažeš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kar bi blo še lepše user posted image user posted image user posted image
weš mi delamo samo na FTP sedenje, da jim nogice zvije, neki masira stopala, in malo na buša.... to je to.... user posted image user posted image user posted image

uffffffff....js ne wem kaj weč kuhat, mislim se mi zdi,kot wsak dan da jejo isto.... ... dajem jim korenje, por, cvetačo, ohrowt, brokoli, kolerabo, bučke, špinačo wčeraj prwič,koruza  kar pač je od zelenjawe...en mix, s krompirjem, rižom, paštico al polento.... + 3X na teden piščanca.... druzga mesa še nism dala...,

7h..mleko
10-11h...sadje s piškoti ali žiti
13h mleko
15.30-16h kosilo
17,30-18h skuta s sadjem ali skuta ali jogurt
19h mleko....

kaka ideja za malce?'''??? user posted image user posted image

hedi sigurno lepo nina ki je naredila weliko fešto za swoje user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
10.2.2010 9:03:43   
mlinčka
Dobro jutro!

user posted image

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
10.2.2010 9:28:26   
Snezinka4
Pa,  Mlinčka, kako veš? Točno takle kofe rabim zdele. Thxuser posted image

Ej, bom čist na hitro pa potihem povedala: obe sta ravnokar naenkrat zaspali. Psssssst. Po enem tednu končno spet naenkrat spita. Juhuhuhuhu. Naj traja vsaj eno urco, user posted image , no če pa dve ne bo pa tudi nič narobeuser posted image user posted image .

Naša najmlajša je dobila prvo žagico spodaj desno user posted image , čeprav se pa njena sesta slini takooooo, da bi jih lahko imela že šest....user posted image

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
10.2.2010 9:37:56   
hedviga
Ljube moje, vsem najlepša hvala za lepe želje!!
Za k kavi danes:

user posted image

Kaj več drugič, smao "velika" novica, da je naša Špela koončnooo dočakala svoj prvi zobek... user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
10.2.2010 10:01:56   
Shadow
Heeeeeedi, ne vidimo tortice!!! Slika je too big!!! user posted image Pa SUPER za prvi ženski zobek! user posted image user posted image user posted image

Miška, jaz se pridružujem prošnji od Belen za opis vaj, ker mi pa sploh ne hodimo v RA ali ft, tak da ... Baje, da ne rabimo. user posted image

Pozdravćek vsem, pridem nazaj še kaj napisati!

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
10.2.2010 11:32:36   
dekle11
Zdravo, babike.

Mi še vedno malo kuhamo, ampak ne jokamo in imamo apetit. Nič ne kašljamo in nič ne kihamo, očitno nas tudi nič ne boli. !?!? Bomo videli. Še dobro, da sneži, ker ne moremo ven. Jao, bo dolg dan...

Tara, mi smo tudi stari štiri mesece, sicer 2 meseca prezgodaj rojeni. P nam je rekel, da moramo pri vsem upoštevati predvideni datum poroda. Torej, ne moremo začet z gh že ta mesec ampak moramo prišteti 8 tednov. Nisem nazaj gledala ali ste tudi vi prezgodnji ...

Fajn bodite, grem tipat čela

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
10.2.2010 11:42:41   
hedviga
Ejej, kam je pa šla izven proporcov...user posted image
Ma to je zato, ker vem da rabite veliiiiko tortooooo...
me neki tale shrani si zaje....

Zdjle ne gre, pa vam prilimam kaj manjšega za večerjo user posted image user posted image
K da sem za zajtrk, a ne?! user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu dekle11)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
10.2.2010 13:00:48   
Marcelin
Redno vas berem ,ampak za pisat mi zmanjka energije.Sem mamica 6 mescsev starih fantkov.Pisale ste nekaj o tistih premičnih  ograjcah oz. stajcah,zanima me če se jih dobi tudi v sloveniji? Jo pa tudi kupim,če jo katera že prodaja.Lep in čim manj naporen dan vsem pridnim mamicam 

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
10.2.2010 14:15:36   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: dekle11

Tara, mi smo tudi stari štiri mesece, sicer 2 meseca prezgodaj rojeni. P nam je rekel, da moramo pri vsem upoštevati predvideni datum poroda. Torej, ne moremo začet z gh že ta mesec ampak moramo prišteti 8 tednov. Nisem nazaj gledala ali ste tudi vi prezgodnji ...

Na intenzivni v porodnišnici so rekli, da je pri hranjenju bolj merodajna kronološka starost, ker gre predvsem za zrelost prebavil. Da pa naj vzamemo nekje srednjo vrednost med korigirano starostjo in kronološko. Tako, da če bi sicer startala z GH pri 5 mesecih v primeru normalno donošenega otroka. Imaš pa otroke stare kronološko 6, korigirano 4... Potem startaš pri 6 mesecih. Upam, da sem bila jasna.

No, moja P je pa rekla, da lahko pri 5 mesecih (slabe 3 korigirano) počasi startamo ne glede na to, da sta toliko nedonošena.
Mi smo kar startali pri 5 mesecih. Ampak res bolj na počasi.

(odgovor članu dekle11)
Neposredna povezava do sporočila: 3364
10.2.2010 14:21:03   
miska73
telovadba...
Dopoldanski izkupiček:
- Nejc: ena vaja + vsaj 10 minut tolaženja
- Rok: dobre pol urce sva bila kar pridna user posted image

Vaje
Belen, Senčka... vidve imata mal prestare in že preveč razvite otroke, da bi vam naše vaje kej koristile.
Mi delamo vaje, da
- držimo glavo bolj na sredini in ne samo v desno
- držimo glavo bolj naprej in ne zategujemo tolko nazaj
- uravnavamo mišični tonus
- se učimo kravice past
- se učimo gibov, ki bodo potrebni, da se bosta prevalila iz hrbta na trebuh in obratno...

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
10.2.2010 14:27:11   
blanč

IZVIRNO SPOROČILO: dekle11

Na intenzivni v porodnišnici so rekli, da je pri hranjenju bolj merodajna kronološka starost, ker gre predvsem za zrelost prebavil. Da pa naj vzamemo nekje srednjo vrednost med korigirano starostjo in kronološko. Tako, da če bi sicer startala z GH pri 5 mesecih v primeru normalno donošenega otroka. Imaš pa otroke stare kronološko 6, korigirano 4... Potem startaš pri 6 mesecih. Upam, da sem bila jasna.

No, moja P je pa rekla, da lahko pri 5 mesecih (slabe 3 korigirano) počasi startamo ne glede na to, da sta toliko nedonošena.
Mi smo kar startali pri 5 mesecih. Ampak res bolj na počasi.

Mi isto. Po kronolški 5.5 mesecevuser posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
10.2.2010 14:31:28   
Belen

telovadba...
Dopoldanski izkupiček:

Vaje
Belen, Senčka... vidve imata mal prestare in že preveč razvite otroke, da bi vam naše vaje kej koristile.
Mi delamo vaje, da
- se učimo kravice past
- se učimo gibov, ki bodo potrebni, da se bosta prevalila iz hrbta na trebuh in obratno...

miška...mene je sam zanimalo katere...kr mi hodimo na FTP od 4mes.... s tem da wsake 14 dni in to baje mi je rekla FTP,da ne bi rabla, da me je w razwojni poslala sam zaradi tega kr je widla ,da sm Lijo držala pokonci,namesto w jajčku-banani-handling uporabljala.... user posted image user posted image
kakor koli,one so se prej mal zategowale nazaj... no Naša, Lija niti ne...ampak je obe poslala, kr ne škodi...... user posted image user posted image user posted image mene je pa zanimalo,kr odkar mi hodimo delamo ene in iste vaje user posted image samo sedenje wadimo in masiranje stopal user posted image user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
10.2.2010 15:42:35   
dekle11
Miška, Blanč hvala za vajin komentar! Jaz imam P zeloooo stare šole, ampak nam gre kar dobro in se krasno razumemo. Me pa tale hrana in različna mnenja zelo matra. Bom kar upoštevala vajino izkušnjo in pričela čez dober mesec zelo na počasi, kot praviš, Miška. Tvoja sta bila še zgodnejša in če je šlo pri vas fajn skozi, ni vrag da nam ne rata bp. Sta prava fantina, nič več fantiča. Sem ju namerila že ene 65 cm in me prav zanima kaka bo cifra drug teden na pregledu. Razvojno pa imamo zopet čez 14 dni. Upam, da bo teta tam še vedno zadovoljna z nami in našim razvojem.

Zdaj bom pa ta zdravega dala malo na balkon preluftat, je že čisto živčen ker ne gremo ven ...

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3368
10.2.2010 16:50:38   
macko

telovadba...
Dopoldanski izkupiček:

Vaje
Mi delamo vaje, da
- se učimo kravice past

tut mi delamo te vaje, s tem da smo šli že mal naprej na treniranje sedenja. poudarek je pa vseeno na obratih, je rekla da to zvadimo do 6 meseca, pol pa gremo samo še na sedenje in poteg v sedenje. je pa rekla (glih dons smo mel), da mamo še mal dela tam do takrat, ko bodo sedeli, pol gre pa razvoj kar sam naprej in posledično ostane tut manj vaj.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
10.2.2010 18:04:28   
gemelli
Malaflobe, Hedviga...cestitke za prvi rojstni dan, pa ceprav z zamudo, a res nisem mogla prej!!!!!!!!!!!!!!

JUHUUUU, pa smo doma! Ne boste verjele kje smo bili......v bolnici. Smo staknili kalicij virus (crevesna okuzba)-baje je to lazja oblika rota virusa in vam povem, da je bilo grozznnnooo. Se vedno driskata in nista se zdrava, a gre na bolje. Sedaj ne utegnem napisat kaj vec.

Lepo bodite in zzddrraaaavvvvvvvvviiiiiiiiii ostanite!

Sara & Alex 2.3.2009

(odgovor članu macko)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
10.2.2010 19:58:59   
lara light
Gemelliuser posted image user posted image user posted image hb, da ste domauser posted image
bemtiš kalicij virus, od kod se ta vrag vzame, pa cepljeni ste bli za rota????
Pozdravite se čimprej, naspite se, lubčke vsem!

Več al manj pridno telovadimo berem...mi naj bi tudi, a zmeraj težje, ker z enim delaš, drugi pa po svoje lomasti in gre kamor ne sme, itak, tako da sama skoraj ne zmorem več, razen če eden ne po čudežu lepo sedi zvezan v solčku, moram stajico nabavit. Nujno.
Tudi mi imamo vedno iste (3) vaje imenovane po Vojti, ki jih z deklico izvajam od 5,5m dalje. Ne mara jih, saj jo tiščim v dol. položaju in ona naj bi se upirala in tako spodbujala dol. mišiččne skupine, saj je mehka predvsem v zg. delu  hrbta. A vsak dan je bolje. Simetrično prijema igračke, lepo sedi, z lahkoto pase kravice, kar je bilo pred nekaj meseci nemogoče, skratka vsak dan napreduje.
Sine nima vaj, le kontrole in je pred njo glede motorike za cca kaka 2m. Počasi se že premika ob opori, plazi v vse smeri že od konc novembra, al še prej, skratka otroci so različni...tko malo še od nas kaj dogaja.

Taškica, kje si???? Kako ste?
Pika, kaj novega pri vas?
Snežinka, dekle, in še par ki kuhate, naj mine. Objemček.
Noki, kje se motaš?Hedi, bo torta cela padla?

Mejte mirno nočko in ja, ostanite ali postanite zdravi!!!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu gemelli)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
10.2.2010 20:33:09   
hedviga
e, no...pa probejmo...

user posted image

A je? Dost mejhna? user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
10.2.2010 21:22:15   
lara light
Superska, mljask!! user posted image Glih še to se mi je manjkalo, saj se cel dan že nažiram,  ja ja, glava družine slaviuser posted image

Coelho

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
11.2.2010 9:18:49   
lara light
Dobro jutro! user posted image
če že ni zunaj sončka...
user posted image

Coelho

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
11.2.2010 10:45:45   
4pikice
IZVIRNO SPOROČILO: gemelli

Malaflobe, Hedviga...cestitke za prvi rojstni dan, pa ceprav z zamudo, a res nisem mogla prej!!!!!!!!!!!!!!

JUHUUUU, pa smo doma! Ne boste verjele kje smo bili......v bolnici. Smo staknili kalicij virus (crevesna okuzba)-baje je to lazja oblika rota virusa in vam povem, da je bilo grozznnnooo. Se vedno driskata in nista se zdrava, a gre na bolje. Sedaj ne utegnem napisat kaj vec.

Lepo bodite in zzddrraaaavvvvvvvvviiiiiiiiii ostanite!

Oja, poznamo mi to!user posted image user posted image user posted image Konec decembra so ti Kalici virusi tudi nas obiskali in smo bili tudi sprejeti na infekcijsko. Potem pa se je driska še kar nekaj časa vlekla, zoprna zadeva, ki je tudi zelo, zelo nalezljiva tudi za odrasle (drska, bruhanje, vendar ne v tako hudi obliki kot pri majhnih otrocih). Ta mali smo cepli proti Rota, dali full denarja, da ja ne bo treba v bolnico, evo ti pa se pojavjo eni **** virusi, za katere sem 1. slišala, ma sej ne moreš verjet.Glede primerjave z Rota pa so nam v bolnici rekli, da je pri kalici v. več bruhanja, sicer sta si pa zelo blizu.

Želim vam čimprejšnje okrevanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image

hedi-lepa tortica! pa bravo za zobek! ker smo že pri zobkih, naša Lina ima pa spodaj dve enki, zgoraj pa samo dve dvojki in je kot mala drakulca , he, he

miška73-sanje pomenijo naslednje:

Trenutno si v neprijetnem položaju in se počutiš razdvojeno. Kljub temu, da se v svojem življenju počutiš varno, ker sta tvoja ljubezen in dobrota vselej poplačani, nič ni več preprosto in čisto. Mika te nekam drugam, v neke nove izzive in življenjske smeri.
Sama se večkrat sprašuješ ali si morda prezahtevna. Podzavest te je namenoma postavila , da bi se lažje soočila sama s seboj, prisluhnila notranjemu glasu in tako ugotovila kaj si želiš in kaj potrebuješ. Za tabo je obdobje, ko si morala zanemariti velik del svoje osebnosti. Bilo je veliko skrbi in težav, prebijanje skozi vsakdanje življenje na zasebnem in poslovnem področju, napredovanje v znanju in samospoznanju, med katerimi si kljub vsemu dobro krmarila med danimi in željenimi možnostmi.  Odrekanje pa vedno prinaša določene prednosti, žal pa tudi posledice.

< Sporočilo je popravil 4pikice -- 11.2.2010 11:01:31 >

2+1=4pikice

(odgovor članu gemelli)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?