glugluglu
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower Moj otrok me izsiljuje, razvajen je. Lahko se igra 10 minut, ko sem jaz v kuhinji in me ne vidi, ko pa me zagleda, pa začne tulit in steguje roke, da bi ga dvignila. Kak to odpravit??? Je že prepozno?? Se bojim, da bom v vzgoji tak zgrešila, da bo tak otrok, kot sem se vedno zgražala. Bo razvajen, trmaril, ko ne bo kaj po njegovem....Res se bojim tega. Mislim, da to, da ga takrat vzameš ni problema za par minutk, potem ga daš nazaj, meje je treba postaviti in se jih držati pri mnogo drugih stvareh, da ne ratajo taki, kot se bojiš: na primer, če rečeš NE, da ne sme nekam plezat, kaj odpirat, jesti sladkarijo, ker bo kmalu kosilo, držati se mora za roko ko se hodi ob cesti, lepo sedeti za mizo ... itd. takih stvari se je treba držati in vztrajati. Sedaj ko so mali pa ne vem kaj bi bilo, naš Tian daje vse živo v usta, pa odpira predale, pa ven daje stvari, ampak sedaj je to bolj iz firbca, ne vem no. Ma drugače je težko, nikoli ne vemo kaj je prav, kaj narobe....
|