|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladi marčevk 2008
21.4.2009 11:56:13   
ek76
Tudi jaz rabim en nasvet, sem že čisto obupala in ne vem kaj naj še naredim. Mia že 2 tedna zavrača hrano, je samo če jo tako zamotiš, da se sploh ne zaveda da je. Do sedaj smo tako lepo jedli ob 7.30 - 8.00 zajtrk, ob 10.30 - 11.00 sadno malico, 13.30. - 14.00 kosilo, 17.00 jogurt ali skuta in ob 20.00 še dojenje, spi od 20.30 - 6.00, bilo je idealno. Sedaj pa kar iz čistega mira noče več jesti sem ji spremenila okuse pa nič ne pomaga.  Ko je čas za jesti me začne boleti kar želodec ko pomislim kakšne borbe bodo spet. Tudi piškotov noče več, ali kak gosti sok vse zavrača, pije samo čaj. Zmankuje mi pa tudi že idej kako jo pri jedi zamotit.
Ima katera kakšen nasvet? 

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
21.4.2009 12:08:00   
pomlad08
živjo, vidim, da ste veliko napisale, pa nimam časa brat, ker na faks laufam.
zato komentiram samo zadnji post od ek: kaj pa če ji poskušiš čimvečkrat ponudit stvari, ki jih zna sama jest? koščke kruha, sadja, zelenjave ... pa da ji kar nastavljaš hrano tudi med igro, branjem ... mogoče bo pa kej pojedla.

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
21.4.2009 12:27:00   
terida
Ek76, to je pa čudno, da ti je kar na lepem začela hrano zavračat. Poskusi tako, kot je napisala Pomlad, sicer pa malo poglej, če ji mogoče zobki ne nagajajo. Ne vem ali ste imeli v preteklosti probleme z izraščanjem zob, a nekaterim otrokom to vzame apetit.

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
21.4.2009 12:28:35   
terida
Aja, pa še to: mogoče pa ima afte v ustih, ki jo bolijo in zaradi tega noče jest...

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
21.4.2009 12:46:29   
mumu
da se še malo jst javim

Včerj smo šle s Tio k varuški in je super, takoj je šla k njej v naročje in so se z baloni igrale, potem sem bila pa še bolj vesela ko mi je gospa povedala da jo ima lahko tudi od septembra dalje, skor sem ji kar lupčka dala. Povrh vsega je pa še poceni 170 €, jaz prinesem samo plenice in robčke za rito. No in ji je blo kar mal težko za ceno povedat ker je za 10€ podražila.

Potem moram še napisat da je Tia zaljubljena do ušes user posted image user posted image user posted image  in to v Nodija, čist je obsedena z njim - ima igračo ki se ji nonstop smeje in jo lupčka, tolk sta luštna.

Joj Dinki zdele moram pa tebe še mal pohecat, upam da ne boš huda. Najprej čestitke za napredovanje in povišico  - skrajni čas da si jo dobila si boš lahko vsaj malo za jest kupilauser posted image user posted image user posted image user posted image , tolk si suha, da bi ti kar moje ime ponudla, tebi bi bolj pristajau kot meni.  Tit je pa res ogromen fantič.

Tako toliko za enkrat, moram kosilo kuhat pa moram za Tio ekstra, ker bova midva jurčke jedla. A ste že dala svinjino za jest svojim sončkom?? Jst sem ji dala samo dva koščka za probo pa ni bilo nobene reakcije. To se ji kar nekako še ne upam dat in oreščkov se tut še vedno izogibam.

Sicer pa vas bom sigurno brala tudi v Srbiji, ker moramo to vse met sabo zaradi letenja, tko da če bo čas se tudi oglasim.

< Sporočilo je popravil mumu -- 21.4.2009 12:51:00 >

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
21.4.2009 13:26:35   
Vilma
Ek če niso afte oz. če jo ne boli kaj v ustih, potem bi jaz poskusila nasvet od POmlad. Majhne koščke nastavljat, da jih sama poje.
Pa veš, kaj me zanima? Koliko čaja pa spije? Če veliko, potem je možno, da se ji s tekočino preveč napolni želodček. In če je še fajn sladek... Zato te sprašujem. Ker v tem primeru bo treba čaj ukinit.

< Sporočilo je popravil Vilma -- 21.4.2009 13:28:00 >

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
21.4.2009 13:56:37   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Dinki user posted image  85 cm je Tit velik, ma ne morem verjet!!!!! In samo 12.5 kg ima?! Sej bo kmal najbolj suh od marčevcev in marčevk. user posted image  Dominik je imel 85 cm pri 21 mesecih. Je pa takrat imel 13.5 kg, zato pravim, da je Titko suhec. user posted image   

user posted image  ja je imel že 13 kg, pa je zgubil 2 kili takrat ko sva bila na infekcijski. No, zdej jih ima pa 12,5. Kile mu že dolgo kar stojijo. Že skoraj pol leta ima več kot 11 kg. Očitno mu gre vse le še v dolžino. Res je velikanček. Mi je zadnjič sestrična od mojega dragega rekla: a ne, da on nima šele eno leto? sta ga nekje skrivala že eno leto user posted image .
Upam, da bom v drugo imela punčko in da bo bolj drobčkana, da bom mal dalj časa imela dojenčka user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
21.4.2009 14:11:40   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: mumu

Včerj smo šle s Tio k varuški in je super, takoj je šla k njej v naročje in so se z baloni igrale, potem sem bila pa še bolj vesela ko mi je gospa povedala da jo ima lahko tudi od septembra dalje, skor sem ji kar lupčka dala. Povrh vsega je pa še poceni 170 €, jaz prinesem samo plenice in robčke za rito. No in ji je blo kar mal težko za ceno povedat ker je za 10€ podražila.

pa sej ne morem verjet kakšne razlike v ceni user posted image , jaz se bom kar preselila k vam user posted image
Mumu, super, da ste našli fajn in ugodno varuško, sej to je pa že cenej k vrtec, a ni? Sej vem, da je odvisno od plač, ampak vendar...
Čestitam Tii za 1. ljubezen user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mumu

Joj Dinki zdele moram pa tebe še mal pohecat, upam da ne boš huda. Najprej čestitke za napredovanje in povišico  - skrajni čas da si jo dobila si boš lahko vsaj malo za jest kupilauser posted image user posted image user posted image user posted image , tolk si suha, da bi ti kar moje ime ponudla, tebi bi bolj pristajau kot meni.  Tit je pa res ogromen fantič.

Tud slučajno nisem nič jezna! Halooo, ma jaz sem zmeraj za hece!
Glede povišice...ravno danes sem dobila za podpisat novo pogodbo in ko me je direktorca poklicala (ubistvu namestnica, ta prava je zdej na porodniški), da pridem po pogodbo k njej, me je vprašala če sem zadovoljna. Sem ji rekla, da ni glih tolk kot bi si želela, ampak da je bolje kot nič in mi je nazaj zabrusila, da sej sem komi nazaj prišla user posted image .....me je kr zabila v zemljo kot da prej pa nisem že 5 let delala user posted image user posted image ....grrrrr....ma, se ne splača sekirat in jezit.
Mumu, bomo mal več jedli user posted image ...čeprav ko bi ti videla koliko jaz pojem. Moj dragi se skoz jezi, ker se njemu takoj pozna, meni pa ne. Je šele sedaj skinil svoj + kil, ki so mu ostale od moje nosečnosti user posted image .

Svinjina....zadnjič me ni bilo doma in je Tita imel moj dragi in je tast naredil polpete (pol svinjina, pol govedina) in jih je dal Titu in ni bilo nobene panike.

Ek76, držim pesti, da bo Mia zopet začela papat, si predstavljam kakšne živčne vojne so to zate. Predlogi od predhodnic so super. Upam, da najdeš ustrezno rešitev. Tudi Tit je ogromno čaja spil, še zdej ga, ampak mu moram kar majše merice delat. Zjutraj je zmeraj spil 330 ml čaja in potem ni hotel pri varuški jest zajtrka. Zdej mu narediva merico 200 ml in poje zajtrk. Drugače je pa Tit brezno brez dna kar se pijače tiče, on bi kar pil in pil.

< Sporočilo je popravil Dinki -- 21.4.2009 14:14:16 >

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
22.4.2009 7:17:36   
Vilma
Dobro jutro punce user posted image
evo Julija še spi, jaz pa s kavico pred računalnikom. user posted image
Julija je bolje, čeprav je včeraj imela rahlo vročino, sem se ustrašila, da se bo povišala, pa se hvala bogu ni.
Drugače pa kot pravijo, je v vsaki stvari nekaj dobrega. To, da sva bili z Julijo dva dni  v bolnici, je Dominika čisto spremenilo. Pa ne, da je mene pogrešal, za Julijo je spraševal. user posted image  

Prej jo sploh ni šmirgal, al je bla al pa ne, zdaj pa veliko visita skupaj. Dominik jo kliče v sobo in se potem tam sama igrata. Non stop ji nekaj razlaga in jo pri tem ful gleda v oči. Ko jo dam popoldne spat, mi ne pusti. Govori mi "mama pusti Julijo. Ne nina nana" user posted image   Skratka prav fino ju je skup gledat, res. user posted image

Dinki ko sem prebrala za tole tvojo namestnico in povišico. Kako neprofesionalno je odreagirala. Užaljeno, kot da je dala denar iz svojega žepa.  To pa težko razumem, da ljudje ne zmorejo toliko distance. user posted image

Mumu jaz sem Juliji tudi dala svinjino in ji je prav všeč. Mislim, da je zdaj res malo hrane, ki jo Juliji še nisem poskusila dat. Ne mara pa moja miš pašte. To pa kr mal težko pade. Kakšna Primorka pa bo, jebeliš da pašte ne bo jedla. user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
22.4.2009 9:36:25   
terida
Dinki, tale namestnica tvoje šefice je pa res ena koza. Pardon izrazu, samo boljšega ne najdem... Pa najhuje se mi zdi to, da se vedno ženske na ženske najgrše spravljajo, namesto da bi se podpirale - sploh v takih stvareh kot je porodniška. GRRR.

Vilma, super da se Dominik zdaj tako zanima za Julijo. user posted image Bosta postala prav nerazdružljiva, boš videla!

Glede hrane/svinjine... Erika je po moje kaj svinjine že dobila preko mletega mesa, saj niti ne vem za 100%. Vem pa, da ima rada kuhan ali pečen pršut in ga vedno tudi ona kaj dobi, če ga mi jemo. In potem ji je to tako všeč, da noče zraven niti kruha, ampak je samo meso in mogoče še sir. Kruh si prav iz ust ven jemlje, čeprav ga ima sicer zelo rada. Prav smešna je, res user posted image

Kje pa ste vse punce? Se pozna, da Lone ni, pa Ursi je očitno tudi zelo zaposlena, Tine ni slišat... In vse ostale - javite se kaj!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
22.4.2009 11:53:53   
Zofy
No, pa da se še jaz na hitrco javim pred malico, da nas ne bo na 2. stran fliknilouser posted image .

Svinjino je Julija jedla čisto malo. In jo ima zelo rada, pa tudi reakcije ni. Verjetno pa, da je že pri varuški kaj jedla. Se mi sicer zdi, da dobi po svinjini pikice po obrazu, samo nič pretresljivega, tako, da se ne sekiram.

Mene pa zanima, le ve otroke že učite pospravljanje igrač. Se mi zdi, da bi že bil čas, ker Julija tudi že tako vse razume, da semvsak dan presenečena nadnjo. In če razume ostale stvari, bo tudi razumela, da se pospravlja. Sej ne pričakujem, da bo zdaj pa ka pospravljala, ampak razmišljam o uvedbi večernega "obreda" pospravljanja igrač. Kako imate ve to?

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
22.4.2009 12:18:42   
mumu
Zofy, tole je pa ful pametna ideja, ker naša tak rastur nardi da je joj user posted image user posted image user posted image . Me pa celo razume ko ji rečem dejmo kocke v škatlo pospravt user posted image  sej ne da vse posprav en par ji pa rata, tko da mogoče bi šlo pa še ostalo, za probat je.

Ek kar se hrane tiče pa nimam pojma, jst sem tut danes hotla da bo hrenavko in kruh jedla pa ni blo šans, ker je meni moj user posted image  prnesu malčko (dunajca in pomfrit) tko da je pol par pomfritku pojedla. Zjutraj imamo take borbe da je kar groza danes je ustala petnajst do šestih jest nama je ratalo pa komej ob pol osmih. Pomagam si z igračami, drugače ne gre user posted image .

< Sporočilo je popravil mumu -- 22.4.2009 12:25:38 >

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
22.4.2009 13:42:04   
san
na hitr

pospravljanje igrač mi že uvajamo, no v večini pospravimo ostali, ampak bani sodeluje

hranjenje, tudi naš urban je postal en lump in po treh žlicah bi on nehal jest, ampak jaz ga kar zamotim al s kakšno stvarjo, al mu žlico v roke dam, da zraven pomaga, no sej to ma itak skoz v roki,v glavnem jst ga nekako prisilim, da poje. za malico mu pa nastavim, če noče in si gre iskat, samo mene moti, ker bi on potem s tisto hrano španciral naokoli, to pa ne. tko, da ga dam za mizo in more tam pojest, al pa nič.

ek, kaj pa če ima sladkorno? tole pitje čaja in zavračanje hrane... hm, tko je imela ena punčka, ki je bila z izidorjem v vrtcu, pa trebušček je imela napihnjen in je imela povišan sladkor. no, nočem te strašit, sam spomnila sem se... drugače pa res ne vem.., mi smo mel z izabelo borbe do tretjega leta in je jedla, če je jedla, povsod drugje sam za mizo ne in pri drugem sem si obljubila, da tega več ne ponovim. v kolikor je njeno počutje ok in je normalno razpoložena se mogoče poskus ne sekirat in jo silit s hrano. mogoče bo pa sama prosila zanjo. oz. ji samo nastaviš in pustiš na mizi, tko da vidi npr. kakšno sadje ali piškot, pa ko bo lačna mogoče pride mal pojest.

zofy glede prijateljice... hm, če je res tvoja dobra prijateljica, pol ji povej, ampak mogoče ne glih direkt, tko po ovinkih mal na to temo prideš in omeniš tisti dogodek. al pa preko kakšnega primera npr. druge znanke... drugače je pa to vedno riskantno.

svinjina, mi je ne jemouser posted image , tko da je bani še ni poskusu. niti ni navdušen posebi nad mesom. mislim, da mu tekne edino piščanček. telečje in goveje zavrača.

terida, hvala za linkuser posted image en mi je bil prov poučen!

o, priden bratec je dominik! no včasih pa kakšna neprijetna stvar res za kaj prav prideuser posted image

dinki, ampak tale namestnica je pa res user posted image . no comment

mumu, to si pa res ugodno varstvo dobilauser posted image , pa super, da se tii dopadeuser posted image . uživajte v srbiji.

tko, to je bilo to na hitro od mene

uživajteuser posted image

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
22.4.2009 21:26:57   
tina50
pozdravljene!

zdej, pa že tud mene ni blo en čas. pa ne vete kolkrat sem se prpravla, da vas preberem, pa me vedno kaj zmoti. sem slabš, kot da bi bla v službi.user posted image
mi smo kr vzunaj, razen v pon. ko je dež padal smo bli not, oz smo se potepali. danes smo, pa zunaj priklopili vodo in elektriko v kuhinji, tako, da sedaj, bom kar zunaj kuhala. user posted image user posted image user posted image  verjetno bo prvič v soboto, ker sedajle sem čet in pet v šoli.
vas grem kr prebrat, pa komentirat.....

Ursi2 user posted image user posted image user posted image  za vrtec. lepo da se je Luka lepo imel. sigurno bo tudi potem užival. user posted image user posted image user posted image  tudi za peskovnik.
za superfitke, pa nič ne vem. jaz sam vem, da Lanu ne morem kupovat prek neta čevljel, ker ima tako visoko nogo, da jih morma NUJNO probat.(razen, če bi jih kje prej probala, potem, pa naročila).
pa fuuuuuullll lepe slikice user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Joj, še 1 vprašanje. Kaj imate sedaj vaše malčke v copatih ali samo v nogavicah? V H&M imajo samo dokolenke z bremzicami, pa se mi zdijo malo prtople. A veste kje bi se jih še dalo dobit?

jaz ga imam kar v nogavicah, pa so mal debelejše, pa me ne moti. sam mi imamo ploščice po tleh. pa zaenkrat še nisem opazla, da bi mu blo vroče v nogice. kje bi jih pa lah dobila, pa žal ne vem. zadnje čase, sploh nisem hodila po trgovinah. jutri grem.user posted image

Dinki user posted image user posted image user posted image  za napredovanje. super.
pa fuuulllllllepe slikice. kak miško je.user posted image user posted image user posted image

pomlad user posted image user posted image user posted image  za diplomo, pa lepega vrtnarčka imate.user posted image user posted image user posted image

Špela100user posted image user posted image user posted image  Maksu za vse napredke. pa tako lepo že govori. Lan pa redko kdaj ponovi za mano ata ali mama. no , še vseeno večkrat ata. sam drugač, pa ful čeblja še kr po svoje. upam, da bo kmalu.

IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

Pa user posted image user posted image za lepe ocene in še bolje opravljene izpite. Katero šolo pa delaš, mi je malo iz glave šlo. Pa user posted image za spanje enkrat na dan. Mi spimo še vedno dvakrat na dan.

manikuro delam.
za spanje sem pa mal jezna. zdej če ga dam spat zjutraj, se mi včasih zbuni, da ne, čeprav je zaspan, če zaspi, mi potem popoldan noče zaspat, pa je tečen ko drek. če ga pa samo enkrat dam spat, mi pa včasih spi samo po eno uro in je potem šele tečen.........bomo že. sam mamo pa zdej spet vse zmešano s tem spanjem podnevi. sej zvečer je pa vse po starem. spimo

terida user posted image user posted image user posted image  Eriki za vse dosežke. pa da te razume vse.

joj san upam, da je z Banijem vse ok.user posted image user posted image

Vilma uboga Julija in ti. user posted image user posted image user posted image

Ursi2 user posted image user posted image user posted image  za kužeka. Lan tako uživa s kužkom. ta prava dva sta skupaj. res se imata ful rada.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
22.4.2009 22:00:54   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Punce, mene pa nekaj zanima: A vaši sončki že sami jedo s priborom? A jih kaj navajate na to in kako to počnete? Jaz se namreč še nisem začela ukvarjat s tem pa se sprašujem ali bi se že morala... 

Lan ima sicer žlkico skoraj vedno v roki, sam je pa še ne sam. žlica leti povsod, redko kdaj je zainteresiran, da da kakšno žlico v usta, seveda z mojo pomočjo. lepo pa je zjutraj kruh z rokami. jaz mu narežem majhne koščke in je sam. zraven mu še dajem mleko po žlički ali pa mu ga dam, da ga mal spije. bo že počasi.

IZVIRNO SPOROČILO: san

tina, kako kaj izpiti?
aja, tina, a lan še lepo prespi noč brez dojenja?, naš bani zdej tut neki ponoči spi, ene 4 ali 5 ur v kosu brez dojenja. sm prov k rožca zjutriuser posted image

izpite sem zaenkrat še vse naredila s 5. user posted image user posted image
Lan lepo prespi noč, dojit sva se pa nehala.
včeraj sem mu pa pokazala moje joške, da vidim, kaj bo naredil in se jih še am ni vzel. on bi se igral z njimi, da bi jih pa v usta dal mu pa še na pamet ni prišlo. zgleda da jih je pozabil.user posted image user posted image  
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Tina50, sem te želela vprašat kako je bilo glede cepljenja Lana proti klopom. Kako je prenesel cepljenje, so bile kake reakcije?

Lan je ceplenje lepo prensel. nobenih reakcij ni bilo. jutri imava drugo cepljenje, upam da bo tudi tokrat vse ok.

špela100 upam, da je Maks že boljeuser posted image user posted image user posted image

Zofy jaz bi kolegici povedala. nekateri moški so tako ......., sploh ne vem kaj bi rekla. jaz imam HB srečo, da se skupaj vse odločiva.

ek76 te čisto razumem. jaz sem bila na istem. potem se mu je pa kr naenkrat odprlo in je začel jesi.....mogoče so res zobki, soor,......upam, da čimprej začne jesti.user posted image user posted image user posted image

mumu user posted image user posted image user posted image  za varuško. pa kar zaljubljena je že tvoja princeska.user posted image user posted image

dinki za namestnico direktorice pa grrrrrr...

Svinjina Lan jo je že jedel. sicer ne velik, sam jo je in je vse ok.

Vilma super za Dominika, da sedaj tako lepo skrbi za Julijo. joj, kok lepo jih je res videt skupaj, ko se tako lepo igrajo. Lan se je tudi z mojimi nečaki lepo igral. jutri bodo spet skupajuser posted image user posted image user posted image

Zofy glede pospravljana igrač, sem jaz že razmišljala, da bi začela. sam ko hočmo ven it pustimo vse, ker se nam ven mudi, ko pa notri pridemo, je pa še sam za v postlo. bomo mogli počasi ja.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
22.4.2009 22:16:42   
Ursi2
Živjo, punce!
Pa se spet malo oglašam!
Luka spi, jz sem stuširana, vse je pospravljeno in pomito in sem brez slabe vesti malo na RR in vas lahko končno malo preberem!

Naši dnevi so pestri in bežijo mimo 100/h.
Smo imeli vsega po malo. V petek sma šla k eni kolegici, ki dela v nakupovalnem centru v eni trgovini malo na obisk, pa je tam hodil okorg in je padel na ritko in je potem hotel vstat in se je prijel ob una vrata, koso taka železna, da jih lahko zvečer zaprejo in si je revček prstek porezal, tk kr fajn, pol je pa se vstrašil in se še z glavo not vdaril, tako da ima sedaj tako lepo modro ličko.user posted image
no, v soboto smo šli na praznovanje Lukanovega pradedana, ki je imel 80 let. JE bilo ful fajn in je Luka res užival. Povsod ga je bilo polno in še ena punčka -2 meseca starejša je bila zraven (tista, ko jo je tako zaljubljeno gledal in božal na njenem rojstnem dnevu)user posted image .
V nedeljo smo malo lenarili, popoldan pa smo šli k enim kolegom, ko imajo okorg 30 islandskih konjev malo na obisk in je miško ful užival. Sploh se jih ni bal. Lepo jih je božal, se stiskal k njim, kr za jest bi jim dajal! Res je užival. KOmi čakam, da gremo v živalski vrt!!!
Noč z nedelje na pon je bila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Revčej je tako jokal, da nisem več vedela, kaj naj. Ga je čisto skupi zvilo, jokal je, potem pa je poknil in se je umiril. Pa čez par minut isto. In tako celo noč, šele okorg 6 je malo zaspal, prej pa je skoz gor na meni bil, da mu je bilo malo lažje. Je pa zgleda bilo krivo to, da sem za kosilo nardila fižolovo solato. In sem je ene 2-3 žlice poskusila. Sem jo pa sedaj prvič po porodu. In zvečer sma se dojila in kake 2-3 ure potem se je začel jok. Tako da mislim, da ni moglo bit kaj drugega. Ker je bil tudi jok čist drgačen.Tk ko bi ga neki trgalo. So še meni solze tekle zraven.
V pon zvečer pa je imel malo vročine (38) in je b ila spet čudna noč, saj je imel nos zadelan in ni mogel vredu dihat in je skoz jamral. Potem pa je ob ene 6.30 se zbudil in sem ga vzela ven, pa sma se na kavču malo crtlala in se je stisnil in zvil na meni gor in je spal do 9 gor na meni. Tako da je moj klical moje, da me  ne bo v službo.
Bi pa mogla imet včeraj tudi G, da mi naredi en pregled, pa nisem mogla Lukija kje pustit, tako da sem prenaročila se. Sej, če bi bil čist zdrav, bi ga s sabo vzela in bi ga dokler med. sestra popazila, ker itak uživa v tem, sam tk ko je bil pa mal bolan, pa mi ni bilo do tega. Je pa bil čez dan ok, zvečer pa spet 38 vročine. Pa sem mu zbila na nekje 37,4, preden je zaspal in danes je bila že kar solidna noč. Pa zbudil se je ful dobre volje. Tako da je že šel ta prvo po čeveljčke in k vhodnim vratom in je hote takoj ven! KK je posrečen!

Je pa včeraj šel ta pradeda, ki je imel praznovanje v bolnico, ker ima kri in vodo v možganih in more nujno na operacijo. Sploh ni nič več vedel, kaj se doagja, niti kje je. KO da ne bi bil isti, ko še 3 dni nazaj. Smo vsi čist šokirani. Bi pa mogel biti danes operiran in to nujno, pa ni prišel na vrsto!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Sem prav jezna in me je kr strah, kako bo. Je res od mojga dragega dedi, ampak je tako vredu in res tak človek, ko jih iščeš in mi je ful težko za njega.user posted image

Sem pa danes tako jezna, da se po enio strani cela tresem , po drugim strani pa se komi zadržujem, da se ne jočem. Sem se pa odločila eno stvar. Za mene moja tašča ne obstaja več. Vsak ima nekje meje in zloooo dolgo sem jo tolerirala in jo prenašala. Ampak danes je pa bila pika na i. Komi čakam, da še minejo tile meseci in upam, da dobimo vrtec. Ker če ne, pa mislim, da bom kr doma ostala in bom pač doma. z Lukijem in upam, da še kakim, ki bo na poti. Če sploh bo kak. Ker sem zgubila čisto voljo in tudi samozavest, če sem sploh sposobna kakega otroka gor spravit. Ker po njenem je tako čudež, da je otrok še živ.

Nič, bolje, da neham in vas grem malo prebrat!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
22.4.2009 22:49:47   
Naša črtica koraka
Dober večer,

vas berem že nekaj časa, ampak težko se pa spravim pisat. Je lažje čvekat z usti, kot s prsti.

uglavnem, anja še vedno pridno je AB, iz noska ji pa še kar lije, apetit ima, HB + trkam na les. Počasi ji rastejo lička (pri njej se reče da pridobiva na miligramih, ne na kilogramih) ... zobka ima 2, zgoraj eno enkico na levi in spodaj enkico na desni. In je že odkrila, kako se da imenitno škripati z zobki ... pa še dobro niso ven pokukali.

hranjenje s priborom. Anja se že sama nahrani. Lepo nosi žlico v usta, če je kakšna rižota, juho pa še poliva. Najraje pa nabada z vilicami ... tako z tistimi za otroke, pa tudi z mojo je že jedla ...
mah, to je tako od otroka do otroka različno ... tastarejši še danes rade volje pusti, da ga jaz "nafutram" in sploh je bil že kot otroček veliko bolj na komot, kot pa anja.
aja, pa anja se je že naučila piti po slamici. kar je zelo priročno, če smo kje zunaj, da ne pije iz kozarcev.

Svinjina: anja jo je jedla že, reakcije nobenih. niti ni začela krulit ali kaj podobnega.

glasovi: anja zna oponašati kako konjiček gre, kako avto pelje in kako riba reče. Od glasov pa edino mama reče in to nisem jaz, ampak flaška. Jaz pa v kot, pa v jokuser posted image .

zofi, dilema: uf, to je pa "štakljiva" tema. Če je prijateljica kolikor toliko Zemljanka, je nesinhronost s svojim moškim itak že začutila/opazila, tako da ... hm, jaz ji vsekakor ne bi šla razlagat kaj in kako. Niti ne posredno, niti ne neposredno, razen če bi ona sama načela debato o tem.
Poleg tega si ne znam razlagati iz tvojega pisanja ... ali je bil to že večkrat doživet dogodek(otrok tečka, mož mimo pravil)? Če je bilo to le enkrat - itak da ni čas za paniko ... otroci so npr. tik preden zbolijo, ko so zelo utrujeni, ko niso pocrkljani itd. tudi agresivni in terjajo čas, ljubečnost zase.
Če pa je konstantno taka, potem pa ne štima neklje, kjer se ona večinoma zadržuje, torej doma in varstvo.

VILMA: to pa je bratska ljubezen. me je ganilo do solz. lepo, naj mu kar pride v navado, pa juliji tudi.

TINA: bravo, pridna punca za petke! pa - kdaj si pa najdeš čas za učenje??? Je Lan začel pridno spati in jesti?

VILMA: a je julija že začela lepo spati?

DINKI: čestitke za napredovanje!!!

POMLAD: js pa jobu kar zavidam, da ima tako glasbene starše ... aaaaaah, kako romantično se mi to zdi ... pa potem, ko bo job (in njegovi bratci in sestrice) velik in bo muzicirala cela družina ... to je res pravi zaklad, muzika namreč.

EK, nimam pametnega nasveta, pri tako majhnem otročku bi js šla k zdravnici na pregled da ni kakšna bolezen posredi ...

ok ne morem več, grem premagat pomivalno korito, potem pa muffine vzhajat.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
22.4.2009 23:07:49   
Ursi2
O, Tina, lepo te je spet malo brat!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Super, da je Lan cepljenje lepo prenesel!user posted image user posted image user posted image user posted image  In pridna, da si vse izpite nardila in to celo vse s 5-ko. Ma, faca si, res!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
No, zanimivo, da Lanu ni bilo več, da bi se dojil, sploh po tem, ko tako dolgo ni otel jesti kaj GH. Priden fant!Pa da bi še lepo spat začel čez dan!No, pa da so vsaj noči fajne. Že to je tudi veliko, al!
Pa ful fajn tole s kuhinjo zunaj!Jz bi tudi!!!!!user posted image

Pospravljanje igrač: midva ga že kr nekaj časa navajama, da more pospravit, ko se neha igrat. Seveda vedno ni čisto za akcijo, ampak večinoma pa kr uživa, ko lahko v škatlo meče stvari. Tudi pri bici, kjer imajo en predal oz element za igrače(knjige, sestavljanke,....), ki ga naš rad odpira in ven jemlje stvari in seveda vse raztrese, ptem morem pa jz sestavljat on bi pa narazen devaluser posted image user posted image  Ampak, ko se nehamo igra pa more obvezno pomagat pospravljat. In je kr navdušen in meče potem not v škatlo. Sam, ko pa še sam kaka dva koščka zunaj ostaneta, pa zagrabi škatlo in spe vse ven vsuje!!!!!user posted image user posted image  Doma pa tudi preden gre spat, da pospravi malo igrače, predvsem avte.

Hranjenje: pri nas je že nekaj časa tako, da more obveno imet svojo žlico. In to najrajši ta veliko. Če jo kje vidi mi tiši svojo pod no in kaže na veliko, da menjama in potem poskuša jesti. Tako je smešen. Pa včasih mu kr uspe, včasih pa se sam igra. Ampak počasi pa bo. Zna pa naju z atijem zlo lepo hranit. In vedno tako: eno žlico meni, eno njemu, pa sebi in spet tako naprej!!!!!!user posted image user posted image

Svinjina: naš jo je že jedel,tako v kakih polpetih oz čevapčičih kot v lazanji in tudi kot pečenko. Pa ni bilo nič. Itak ma pa naš rad vse, tako da mu je bila kar všeč.

EK, ne vem, kaj bi lahko bil razlog. Tudi naš ima kdaj take, da ne je drugače, kot da se mu skoz neki dogaja, da se še zaveda ne, da odpre usta. Sej mogoč ni prav, ampak kaj naj, tako vsaj je. Drugič spet je pa čist pri miru in lepo sam je oz ga še jaz zraven hranim. Sem pa brala v eni knjigi, da se začenja zdejle obdfobje, ko bo veliko problemov s hranjenjem, da jim je to tazadnja stvar, ki jih zanima. Sicer ne vem, kaj točno je razloženo še zraven, ampak možno res, da je zdejle samo eno tako obdobje, ki upam, da bo hitro minilo. Možno je p ares tudi, da ima več kot zadosti tekočine in nima občutka, da je lačen. A če skupaj sedite za mizo, tudi ne je?

Zofy, kaj naj rečem? Jz bi ji na tvojem mestu na en lep način povedala. Mogoče bi ji tako, da bi njenega otroka postavila vna mesto tvoje Julije. Da bi si mogoče bolje oz lažje predstavljala, kako se moreš ti počutit. Se mi pa zdi, da veliko kaj nimaš za zgubit. Lahk ti zemri, to je res in se potem ne bi velik družle, ampak, če pa ji ne poveš, se pa ti ne boš (kar ti verjamem), ker mislim, da ti res ni do tega, da bi bila Julija v taki družbi.
user posted image

Mene pa zanima, tiste, ki dajete hrenovke in paštete, katere dajete??? A kupite hrenovke sveže al une od NJami njami, al kako? Bi tudi jz Lukiju kako dala, pa ne vem, kaj je boljš?

A ve še česa niste dale jest svojim malčkom? Jz mu še nisem dala fižola in kislega zelja, ker ga matra že po tem, če jz kaj od tega pojem. Pa nisem mu še dala gob.
Vilma, super, da je Dominik tako navdušen nad svojo sestrico!!!!!!! user posted image user posted image user posted image Vsaj za nekaj je bila bolnica dobra!!!!!!! Pa za vsak slučaj še user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da ne bi se kaka vročina spet pojavila!

Dinki, no najprej, da rečem, da una baba je pa res ena koza. Pa mislim, da bi to bila še žalitev za kozo!Pa kaj si pa misli, da je? Prvo kot prvo bi bilo lepo, da bi kot ženska s tabo držala oz z vsemi, ki ste  bile na porodniški, ne pa da tako. Kot drugo pa, saj ne bo dala iz svojega žepa, razen, čejejo jezi, da una ni kaj dobla!Mislim, babauser posted image user posted image user posted image user posted image

Si pa ti ena od srečnic, ko lahko pojete na tone Ferero roche, pa ti nič ne bo. user posted image user posted image Jz pa sam pomislim, da bi eno, imam pa že 2 kg več!user posted image

Mumu, super, da je Tia uživala pri vauški in super, da ste dobili tako ugodno varstvo!!!!!!!
Pa pridna, punca, da je že zaljubljena.user posted image user posted image user posted image Kolko  dela bota šele potem imela, ko bo začela v varstvo hodit pa pol še v vrtec. Bo vsak teden v drugega zaljubljena!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Mumu, vem, da si zadnjič spraševala glede potovanja, kdaj mislimo da je bolje- ponoči ali čez dan. Mi smo šli lani na Jahorino in je bilo ene dobrih 10 ur vožnje. Smo šli  mi 3-je(Luka  je bil star 6 mesecev) in bratova dva otroka, ki sta bila stara 2,5 let in 14 mesecev. Pa smo šli ponoči in ni bilo kakega posebnega problema. Ko smo se pač vstabvli, da sta se šoferja malo osvežila, so se tudi otroci zbudili. Jz sem Lukija podojila, osatal dva sta malo se pocrtljala pri atiju in mamci pa mal se razgibala in smo šli naprej, pa so spet lepo spali. Je pa res, da je naš potem rabil kak dan, da si je not prišel s spanjem, ker ni isto spati v avtu ali v posteljci.

San, super, da gre zdravje na bolje!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Pa še user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da bi bili izvidi ok!!!!!!!!
Bogi revček. Pa prvič slišim za kaj takega!user posted image  Adijo, kaj vse bom še tule gor zvedela!!Ti pa nažalost ne znam kaj svetovat za hrano oz nadomestke hrane!Pridna punca, da se tega loteva!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da bi se vama uspelo držat diete!!!!

Špela100, super za Toskano. user posted image user posted image user posted image Dejte uživat še za mene. Meni je to tako ful sanjsko potovanje. Bolj kot kaki maldivi ali Egipt! Upam, da vam zobki ne nagajajo več!!!! za vsak slučaj pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Takole, toliko za danes, zdej pa grem počasi malo knjigo brat. Kako tako ful fajn kriminalko, da malo misli preusmerim!!!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
23.4.2009 8:25:23   
terida
Pospravljanje igrač... moram priznat, da mi tega še ne prakticiramo. In to zato, ker se niti spomnili nismo, da bi lahko. user posted image Hvala Zofy za vse ideje! user posted image Je pa tudi res, da pri nas pospravljanje igrač ni zlaganje igrač v eno škatlo ampak njihovo "poravnanje" na puzzle peni (ki jo navadno Erika razsuje, tako da je treba tudi tisto še sestavit). Jaz se še kar držim nasveta, ki mi ga je dala patronažna, da naj ima naenkrat zunaj samo nekaj igrač. Tako imamo njeno škatlo s preostalimi igračami pod posteljo. Zadnje čase pa se Erika itak bolj malo igra z igračami. Večino dneva smo zunaj, potem pa se rada crklja z nama na kavču ali postelji in velikokrat knjigice beremo. Pa seveda so vsi gospodinjski aparati strašno zanimivi, tako zadnje dneve igrače bolj ignorira kot ne...

Hranjenje... Ek, vem da je grozno, ko ti otrok ne je - dosti bolj kot če preveč je, a jaz imam zadnje čase probleme s to ta drugo zadevo. Odkar se je Erika pozdravila od tistega prehlada, ji je apetit spet zrasel - tja nekje do neba. Meni ne bo nikoli jasno kam daje ona vso to hrano. Ko pridemo z varstva, mora kmalu pojest malico, ki ni ravno en grižljaj (npr. jabolko, banana in jogurt, če smo doma). Potem jaz nekaj pojem in cel čas hodi do mene in še pri meni kruh je. Ampak ne tako malo za pokušino, kar nekaj ga poje in vsakič dela aaaaaammmmmmmm kot da ni sama pojedla obroka pred 5 minutami. Čez dve uri ima potem večerjo - npr. grisolino z mlekom, pri čemur ji naredim tudi 250 ml mleka, pa vse zmaže. In ko se zjutraj zbudi, zdaj že par dni je moj zajtrk, čeprav smo bili prej navajeni, da ni doma nič jedla in je jedla šele ko je prišla k varuški.
Saj vem, da bi morala bit vesela, da dosti je, samo kaj vem, meni se ta njen brezmejni apetit ne dopade preveč. Preden je šla v varstvo je imela neko obdobje, ko je toliko pojedla, da sem se bala, da ji bo želodček počil. Saj vem, da se mogoče sliši smešno, samo mene je res skrbelo, da to ni normalno. In ko je že zgledalo, da je to za nami, smo spet tam... Mimogrede: ko je bila prehlajena, je v varstvu pojedla toliko, kot ostale punce, ki so bile zdrave. Zdaj seveda spet je več kot ostale.

Hrenovke in paštete... jaz jih Eriki še nisem dala. Kaj vem, to se mi zdi res meso najslabše kvalitete in čeprav sama oboje jem, mi kar ne diši, da bi tudi njej to dajala.

Ostala hrana... Eriki nisem dala še zelja, pa seveda solate (ker se mi zdi, da bi jo težko jedla ne zaradi česa drugega). Fižol je že jedla in ne zdi se mi, da bi imela kakšne probleme z njim. Tudi raznih oreščkov in lešnikov še ni jedla. Jagode pa že. Trudimo se, da ji dajemo sveže in ne alpsko mleko, čeprav če ga zmanjka ali nismo doma, ji tudi z alpskim naredim večerjo. Pa sladkarij ji nič ne dajem. Sicer pa se trudim, da bi počasi jedla "normalno" - hrano, ki jo tudi mi jemo.

Tina, super za izpite, zunanjo kuhinjo, Lanovo odvajanje od dojenja, ... user posted image user posted image user posted image

Ursi, ena user posted image , da bo Luka hitro spet lep user posted image Ja, hitri so ti naši malčki in takoj se kam udarijo... Tebi pa user posted image user posted image user posted image za moč zaradi tašče. Pa nikoli ne izgubi samozavesti glede tega, da si dobra mama, saj tako lepo skrbiš za Lukca, pa še 100 stvari zraven delaš, da si po moje kar mama leta user posted image Taščo pa kar nekam pošlji, če se ne strinja! user posted image user posted image user posted image

NČK, super, da ima Anja apetit ne glede na bolezen. Bi ji morala enkrat Erikinega posodit, bi se hitro poredila user posted image

Pa še to: hvala vsem za odgovore glede samostojnega hranjenja! user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
23.4.2009 8:36:32   
terida
Uf, pa še to: zadnjič sva se z user posted image v avtu na poti domov res malo pogovarjala glede vzgoje. In sva prišla do zaključka, da je on konsistenten (če reče ne, je ne), jaz pa ne user posted image Jah, ni druge, si moram priznat, da res nisem pametno ravnala. Malo po vremenu, bi človek lahko rekel user posted image V praksi pa je to zgledalo na primer tako, da je Erika hotela eno stvar, mi pa smo se ravno odpravljali ven. In sem ji rekla ne, ker se mi je zdelo, da nimamo časa za to. Ona je seveda še kar vztrajala, jaz pa sem malo premislila in ugotovila, da saj ni take panike, da mogoče bo itak še par minut trajalo in sem se premislila in ji dala tisto stvar. Pa se sploh nisem dobro zavedala da to spreminjanje mnenj ni dobro. No, po pogovoru z user posted image sem se odločila, da bom bolj pazila na to kaj Eriki rečem in kaj potem naredim. Ker sem to prej res počela brez mislit. In se že od takrat pridno držim in ji rečem ne takrat, ko resno mislim ne in potem tudi ne popustim. Sem prav ponosna nase user posted image Tako da Zofy, hvala za načenjanje te debate, meni je pomagalo user posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
23.4.2009 9:58:34   
Dinki
Dan mamice,
madonca kakšen dež mamo danes. Včeraj sonce, danes pa tkole. Res imamo letos pravo aprilsko muhasto vreme.

Pospravljanje igrač - user posted image  mi jih dnevno pospravljamo, ampak zrcalno od pospravljanja, sej to je tud neki, ne user posted image . Tit sicer zelo rad zlaga stvari v škatlo, ampak bolj malenkosti in pa kratek čas, drugače pa obvlada zlaganje stvari IZ koša za igrače in IZ predalov. Pospravljam tako stvari na svoje mesto vsak dan user posted image . Odločitev je padla, od danes naprej ga učim pospravljanja! Je pa faca, ko npr. odpre predal in mu rečeš , da ga nazaj zapre, ga zapre in si začne sam sebi ploskat, ker sva ga z očijem na začetku zmeraj pohvalila za to dejanje in zdej mu je to ostalo user posted image .

Tina50, super za letno kuhinjo, uf to bo luštno poleti user posted image . Pridemo na obisk user posted image

Zofy, ti si spraševala kaj imajo naši zakladki na nogicah. Tit je doma v copakih, zunaj pa v čevljih. Spodaj ima seveda nogavičke, žabic mu več ne oblačim kakšen teden.

Spanje - Tit v varstvu še zmeraj 2-krat na dan spi. Zjutraj po zajtrku gre odspati za kakšne pol urice, uro in potem po kosilu spi še kakšne 2 ure. Ni šans, da bi zdržal še brez jutranjega spanca.

Ursi2 user posted image user posted image  za Lukatovega pradedka in zate en veeelik user posted image . Upam, da si danes že bolje. Joj, sem bla prav žalostna ko sem prebrala tvoj post, sploh na koncu. Lubica moja, pa ti si najboljša mamica na svetu!!!!!!!!!!!!!! in seveda si sposobna imeti še cel bataljonček takih cukrčkov kot je luka! Ma briga te za taščo! Zares se poskušaj manj obremenjevati zaradi nje in ne pusti, da je ona tista, ki ti jemlje samozavest. Drži se!
Pa še user posted image user posted image user posted image , da ne bi imeli več takih neprespanih noči.

Hrenovke, paštete - jaz Titu dajem Argeta Junior pašteto, jo ima ful rad, jaz pa tudi user posted image . Hrenovke pa kupim pakirane piščančje in mu jih zmeraj olupim (jih tudi sebi - ja vem mal sem čudna, ampak to počnem že od zmeraj user posted image ). Pomojem je fajn kupiti tudi tiste v delikatesi amapk jaz jih ne kupujem, ker sem zvedela kaj počnejo trgovci (ko ratajo sluzaste tik pred rokom trajanja, jih operejo in postavijo nazaj v vitrino user posted image )....seveda je drugo če poznaš kakega mesarja in jih prodaja. Tudi konjsko hrenovko je že jedel.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
23.4.2009 10:22:27   
Dinki
terida, a tako pridno papiko imaš doma? user posted image
ma kaj pa vem, jaz bi rekla, da če je suhica, da očitno toliko rabi in se ne bi obremenjevala. Jaz sem tudi ogromno pojedla kot otrok pa sem bila suha kot bi bila iz žice user posted image . Moji mami je bilo zmeraj nerodno, češ da so jo vsi gledali a nam nič ne da za jest.
Eni rabijo več, drugi manj. Mislim, da ne bi bilo prav, da bi jo začela hujšati samo zato ker se tebi zdi, da poje preveč. Veš kolk zdej oni rabijo ker so non stop v moovingu.

mene pa zanima katero mleko jim dajete? Jaz mu vedno hočem kupiti Planiko pa me moti, ker ima tako kratek rok trajanja, Tit pa ne poje toliko mleka, sploh ne čez teden ko doma je samo večerjo. Uf, in kaj ima trenutno najraje. Plazma kekse namočene v mleko, je katera že dala? Uf kako odpira ustka in cepeta z nogicami od ugodja user posted image .

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
23.4.2009 11:12:42   
Špela100
Maks spi, jaz pa hitro mal na rr user posted image , namesto da bi kaj naredila, ali pa vsaj mal pospravila ta naš magazin user posted image od stanovanja.

Ma je tukaj lepše....

Ek76 nimam pametnega nasveta s hranjenjem, ker tudi sebi ne znam pomagat. Tudi Maks se je začel kregat pri hranjenju, naša miza je bojišče, vse polno navlake, igrač, šraufkov, škatlic je na mizi, samo, da se malo moti in odpira usta. Muke vseh muk. Poleg tega se mi zdi, da je eno in isto, sploh ni dovzeten za spremembe, še vedno mora biti hrana precej tekoča...kakšna rižota mu je že presuha, krompirja še vedno ne mara, pašta je zakon. Tako, da mu skoraj vsake dve uri ponujam kaj za jest, ker je kot en ptiček, najraje ima sadje, ko vidi jagode se mi hoče iz rok strgati, da bi prišel do njih.
Mesa poje zelo, zelo malo, svinjskega mu še nisem dala in mu ga verjetno tudi še ne bom, ker ga tudi mi ne jemo, tako, da največkrat mu kakšen košček pljučne dam, al pa piščančka. Ma to je res za en noht.

Hrenovke, paštete, temu se na veliko izogibam, že mi jih ne jemo...moj je enkrat nekaj delal v Neverkah pri Pivki- predelovalnica piščančjega mesa...je rekel, da nikoli več nič piščanca, hrenovk....sam pršut user posted image user posted image
Saj vem, da verjetno ful kompliciram s to hrano, samo se res trudim, da bi jedli čim manj predelano, čim manj porkerij, ker je že tako vse strupeno, pa če lahko otroku mal e-jev prišparam zakaj ne?

Rad pa je skutke, zvečer sem mu dajala kašice od Hippa, ki se z vodo mešajo, da bi pojedel nekaj toplega in MLEČNEGA, pa se je zgleda naveličal in tudi tega noče, včeraj je jedel jogurt za večerjo!!??
Kaj na kruhu namazano- sirček, mora bit že dan, da je....v glavnem borba s to hrano. In posledično je Maks tudi en suhec, danes je skakal po stanovanju v bodiju in ima nogice in rokice kot ena mravljica.

Kaj ve dajate za jest svojim otrokom za zajtrk? Večerjo? Malice niso problem, sadje je rad, tako zmiksano, kot v koščkih.

Dinki mleko jaz kupujem od Planike, ga odprem, naredim puding, ali pa čokolino, porabim dva deci in potem mi ostaja, Maks ga noče pit. Hitro se kvari, me je sram koliko sem ga že stran zlila. Jaz ga tudi ne morem pit, mi je premočno, mi uporabljamo alpsko 1,6, ker smo holesterolci. Tako, da zdaj sem za maksa kupila od pomurskih mlekarn, tisto mleko v prahu in mu ga zamešam tista dva deci.
In Dinki srečna ti s tvojimi kilogrami, jaz tudi si samo zamislim čokolado, pa imam 1 kg več.

Vilma kako je pa tvoja dieta, še vztrajaš, koliko kg imaš minusa? Res si pridna, meni niti enega ne uspe dat dol.
In kako je zlat ta tvoj Dominik, Julija bo srečna, ker ima takega bratca, sam se bojim, da ji bo fante odganjal.user posted image

Zofy glede prijateljice: jaz ji ne bi nič rekla, po moje že sama ve vse in se tudi slabo počuti, ko ji mož tako kontrira. Pa po moje je tudi videla, da si se ti z Julijo na hitro pobrala in je vedela zakaj. Saj veš, da človek marsikaj začuti brez besed. Ne vem to je samo moje skromno mnenje. Če sta pa res ful prijateljici, potem ji pa lahko mal nakažeš.

Popoldne peljem maksa k zdravniku, pokazat te naše pikice, ki po moje niso od šeste bolezni, ker so se predvčerajšnjim fajn razpasle še po vratu, hrbtu, rokicah, nogicah, tudi srbelo ga je. Verjetno je reakcija na cepljenje. Je bil bogi.

No zdaj si grem pa eno kavico skuhat, preden bo alarm, pa sezname pisat za naše potepanje.

Uživajte čeprav je dež.

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
23.4.2009 21:05:34   
mumu
Evo, zdej gre pa zares! Zdele se še pakiramo v avto, Tia spi, ob dveh zjutraj pa bomo krenili. Ko bi ve vedele kako me je strah te poti, tisto ko smo šli v Kranjsko ni bilo nič. Upam, da bo princeska spala in da bo vse ok, pa seveda da mi ne bo slučajno v Srbiji zbolela.

Uživajte med prazniki, če bom imela srečo se vam pa itak kaj javim, baje da je na letališču wifi.

No pa še tole LONA, dobrodošla nazaj, in upam, da vama je tole bivanje na Rakitni koristilo.

< Sporočilo je popravil mumu -- 23.4.2009 21:17:59 >

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
24.4.2009 10:10:35   
terida
Dinki, jaz sem proti temu, da mamice že otrokom težijo z raznimi hujšanji in tega ne mislim počet. Se mi zdi, da so potem celo življenje zakompleskani. Gre bolj za to, da razmišljam o velikosti njenega želodčka in o količini hrane, ki jo spravi vanj... Kaj vem, ne gre mi skupaj in ne zdi se mi zdravo, da se njenega apetita praktično ne da nasitit. Mi je včeraj ravno varuška rekla, da Erika enostavno ne more videt hrane, ne da bi jo hotela jest. Da se ona kar malo skriva pred Eriko, ko malica, ker se boji, da bo sicer predebela. Večkrat sem že opazila, da ji je varuška dajala tudi svojo malico, ker enostavno ni šlo drugače. Saj si predstavljam, da se to moje razglabljanje lahko sliši neumno (sploh tistim, ki imajo probleme z neješčimi otroki), samo je težko razumet, če nisi v isti situaciji. Je pa Erika sicer kar krepka - ni debela, a se zdaj, ko je apetit spet prišel na plano, kar redi.

Včeraj sem sodelavcu razlagala kako je Erika nenasitna in on je zaključil, da me ne moti to, da ona dosti je, ampak to, da je še moje obroke in torej meni odžira hrano user posted image Ja, mogoče je pa nekaj na tem user posted image

mumu, uživajte na dopustu! Držim pesti, da bo Tia pot dobro prenesla!

Mi se gremo jutri za par dni v Logarsko dolino. Komaj čakam, po drugi strani pa me je kar groza, ker nisem imela niti toliko časa, da bi se malo psihično pripravila za na pot. Pa imam še goro cunj za speglat, pa vse za spakirat... Ah, ti dopusti so en stres user posted image Tako boste zdaj imele en čas mir pred mano. Itak imam že monologe tu na RR. Gotovo ste me že site user posted image

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?