terida
|
Dobro jutro punce! Kako lepo, da ste se po dolgem času spet malo razpisale. Mi je bilo dolgčas, ker nisem imela kaj brat Čestitke vsem za krasne slikce! So se fantje res podaljšali Kako lepo je videt, ko so vsi tako veseli in navihani! Špela, čestitke za vse Maksove napredke, res je priden tale tvoj malček! Tina, čestitke za izpite, Pomlad, tebi za diplomo, Dinki pa za napredovanje! BRAVO! Tistim sončkom, ki so jih ujeli zadnji letošnji prehladi pa en kup ! Mi smo se prehlada končno rešili (trkam, da bo tako ostalo). Mogoče je pa tisti vitaminski sirup kaj pomagal Zofy, jaz kar navijam za to, da ne daš Julije v vrtec že septembra - iz očitnih sebičnih razlogov : jaz sem se namreč odločila, da Erike eno leto še ne dam v vrtec (tudi če ga dobimo, za kar je itak malo možnosti, ker nimamo tu stalnega bivališča). Edino kar me je pri tem res motilo je bilo to, da bo potem vsaj en čas v varstvu sama, ker bodo ostale vse šle v vrtec. In to, da bodo potem tisti, ki bodo v varstvo prišli kasneje, še dojenčki in Erika ne bo imela pravih vrstnikov. Tako da če v varstvu po septembru ostane še Julija, bo super Ok, bom nehala težit s tem, ti se le odloči po svoje Sicer pa smo mi ta teden dali skozi skupno praznovanje rojstnega dne od Erike in Ajde (hčerke od prijateljice). Vsi smo se imeli super, predvsem sem navdušena nad obema slavljenkama, ker sta se res izkazali. Pri vseh ljudeh in vsem "kažinu" sta bili ves čas dobre volje in uživali v pozornosti. Tudi enega malega dvomesečnika smo imeli na obisku in prav hecno je pestvat tak drobižek potem, ko se navadiš, da ti otrok lahko že sam zleze v naročje in ima cca. 10 kg Bom pripopala slikce, samo moram prit do njih. Zdaj sem namreč tako kot ve doma zelo malo oz. nič za računalnikom, ker itak visim na njem cel dan v službi. Fotoaparat imam pa doma, tako da... Se bom pa za konec še jaz malo hvalila z mojo pupiko : Erika razume čisto vse. Saj se mi zdi, da je že nekaj časa tako, samo vseeno sem vsakič sproti presenečena, ko ji nekaj rečem, za kar mislim, da še ne ve kaj pomeni, ona pa vse razume! Govori pa tudi že dosti stvari: mama, tata, papa, nono (dedek po primorsko), glega (pomeni glej ga), dudu (pomeni duda), sicer pa so vse ostale stvari gaga. In če ji neko besedo govoriš, jo ponovi - v nekem svojem jeziku, seveda. A se kar trudi ponavljat in vsaj začetek besede navadno ujame (tako je torta toto ali nekaj podobnega). In ne gre samo za to, da zna nekaj povedat, ampak tudi za to, da to non-stop počne. Ves čas nekaj čeblja in sploh ne neha. Je ravno včeraj rekla varuška, da njej se ful dogaja mimo vseh ostalih otrok. Da kar nekaj okrog hodi in sama pri sebi nekaj govori in se ji ostale vse samo čudijo Pa baje zna povedat, da je kakala, samo to se mi zdi malo sumljivo. Ker jaz jo vprašam, "a si kakala?" in ona reče kaka ne glede na to ali je kakala ali ni Ampak, če varuška pravi, bo že res Hodi že zelo lepo, tudi postrani, če je treba. Pa včasih tudi tako hitro, da ne vem ali se temu že sme reči tek Rikverc je pa do zdaj šla samo ob opori. Zadnje čase je čisto obsedena s plezanjem na stvari in bi najraje še po steni plezala, če bi le lahko. Prav smešna je, ker dviguje nogo ob vsaki stvari Včeraj ji je prvič uspelo sami splezati na poganjalec in dol z njega. Kako jih je lepo gledat, ko so prav ponosni nase, ko jim uspe en tak podvig O lego kockah sem že razlagala - sestavlja jih kot za šalo, res. Prav čudim se ji, ker so kar trde, a ji vseeno uspe, da jih daje narazen in potem spet skupaj. Je pa tudi prava trmica, če se trudi nekaj naredit in ji ne gre, se tako jezi, da je veselje. Ne veš ali bi se ji smejal ali jo tolažil Se potem navadno še kar hitro pomiri, a je vseeno zanimivo opazovat kakšen karakter se tu razvija... Pa v lonce hoče non-stop gledat in nihče ne more ob pultu nič delat, če ona zraven ne opazuje kaj se dogaja. Zobki: imamo vse enke in dvojke, spodnji štirki sta že na 3/4 zunaj, zgornji pa samo malo. Zobje jo res matrajo in komaj čakam, da pridejo ven vse štirke. Upam, da bo s trojkami manj težav! Kahlice še nimamo in je zaenkrat še ne bomo imeli. Večino dneva je v varstvu in se bo privajanje na kahlico moralo začeti tam. Če se le da, smo po službi čim več zunaj in najbolj aktualna igrača ta trenutek je kanglica in lopatka. Pa na žoge je nora in jih jemlje drugim otrokom zunaj. Če pa zdaj nisem vsega napisala, potem pa ne vem Upam, da vas ne moti preveč, da se tukaj nekaj hvalim, a meni je bilo kar všeč, da sem naredila tole obnovo - bom kasneje lahko nazaj pogledala in se spominjala kaj je znala moja žabica pri trinajstih mesecih.
|