Ursi2
|
HVALA VSEM ZA DOBRE ŽELJE ZA PRADEDANA. o pomagale. Je bil včeraj operiran in je iz najhujšga. smo si res oddahnali!! Prav tako hvala za vzpodbudne besede. Ma, sej vem, da sem smotana, da se obremenjujem zaradi nje, ampak res ima take nizke in primitivne. In vsi smo barabe in nesposobni, ona pa je oh in sploh in ona lahko vse, mi pa ne smemo nič. Predvsem ji kaj nazaj rečt. Hvala vsem tudi za odgovore glede hrane!!!!!!!! Terida, ti verjamem, da te skrbi, ko gledaš, koliko Erika poje. Tudi naš pob kr veliko poje, predvsem rabi zlo močno večerjo. Ker če ni neki, kar je ful nasitno, potem je že on 23-00 pokonci in se hoče dojit. Pa lahko čez dan tudi veliko je in ima res vredu obroke. Ampak tak, kot razlagaš ti za Eriko, je bil moj nečak, ta ki je 4 mesece starejši od Lukana. Res je jedel ko uš. Kr naprej je hotel jest. Pa je pojedel najprej ena 2 ali 3 jogurte, potem sem nardila za tavelika dva večerjo (kako polento z mlekom ali kake makarone s sirom) in je bil takoj zraven in je mogel dobit še svojo porcijo, ker če ne ni bilo mira in je pojedel vse, potem pa še vse, kar ta velika dva nista pojedla in če je slučajno še kdo v bližini kaj jedel, je že zlezel v naročje in prosil za hrano. Pa to ne pretiravam. Pa za vsak obrok je bilo tako, pa še med obroki si je šel po jogurt in si ga vzel in je že nekje žlico našel pa si nekak odprl jogurt ali puding in jedel. Če pa je bilo kaj na mizi, pa si je stol zraven potisnil, gor splezal in na mizo in je vse s krožnika ali iz posodice pojedel. Res, pravi lakotnik. In če se je kje igral, pa ni hotel prit, si samo rekel: Dejan, hrana!Je bil takoj pri tebi in je že lezel na stol! No, zdej, ko je pa star 18 mesecev pa se je stvar precej umirila. Še vedno poje več v primerjavi z drugima dvema, ampak pol manj kot prej. Je pa res, da je bil skoz v miganju. Ni sekundo ni bil pri miru, tako da ni čudno, da je toliko rabil. Mislim, da te zaenkrat nima kaj skrbet. Če pa se bo to nadaljevalo in se ji bo to res začelo poznat in jo bo začelo ovirat, potem pa mogoče. Ampak, kolikor razlagaš je tudi Erika en taki mali mizgec, ko je skoz naspidirana, tako da pomoje bo minila tale faza. Pa če nimaš občutka, da bi jo trebušček kaj bolel in če potem ponoči vredu spi, potem se mi zdi, da je tudi to pokazatelj, da ji ni preveč hrane! Hrenovk in paštete tudi jaz še nisem devala. Oz, zadnjič sem nardila pizzo in ima moj rad gor hrenovke, pa sem dala malo Lukanu za poskusit, pa so mu ble kr všeč. Ampak naš pob itak vse je. Mislim, da je ni stvari, ki je ne bi maral. Pa mislim, da se bom temu, če se bo le dalo, še kr izogibala. Razen, če bo pač kje, da jo bo videl oz da jo bojo drugi jedli. Vzgoja oz vztrajanje pri NE! Ja, to se tudi meni zdi zlo težko. Čeprav, če enkrat rečem ne, se takrat tistga držim in ne pustim, sam kdaj drugič, sploh ko sem zmatrana, da sem komi pokonci, pa se mi ne da pregovarjat in mu pustim. No, top se je ene 2x zgodlo in sem se potem tega zavedala ins edaj pazim, da tega ne počnem in če je nekaj ne, da je to vedno ne. Se mi zdi pa en nasvet, ki ga je ena vzgojiteljica v vrtcu dala zlo dober: 10x premisli, preden rečeš JA, 50x pa preden rečeš NE, ker ko enkrat rečeš NE, se tega drži vedno. Ja, v teoriji je tole dobre, v praksi pa malo težje! Pomaganje naših malčkov: Jz morem pa priznat, da Luka ful rad pomaga. Itak je zlo rad zraven, ko se kaj dela, tako zunaj kot v hiši. Ful mi rad pomaga sesat, pa rad ga ugaša in ko ga prosim, da ga prižge nazaj, ga lepo prižge. Potem pa mi pride pomagat sesat. Še posebej rad pod elementi, kavčem in posteljo. Tudi, ko kuham je takoj zraven. In potem mu rečem., Luka mi daš džezvo za kavo in gre do elementa, kjer je shranjena in mi jo prinese. Pa če rabim pokrovko, ga prosim, če mi jo lahko da in pokažem, kje je, če slučajno ne ve in mi jo prinese. Tudi zunaj rad vse počne, še posebej pa mu je všeč, če lahko rožice zaliva. Obvezno gre do ute, kjer imamo shranjeno, in ko uto odprem kaže na kanglico. Seveda velja samo največja in potem jo nese do vode, da nalije not vodo in potem grema rože zalivat. Ma, to bi počel po cele dneve. Ima tudi en predal, kjer so not kuhle in take stvari in mu pustim, da jih ven deva. Ko pa jih je treba pospravit, pa mu lepo rečem in začne pospravljat. seveda jih začne potem spet ven metat, še posebej, če mu ne pridem pomagat, ampak začetek je pa le. Sem pa danes sam gledal, kaj je mali nardil. Skoz odpira in zapira pečico. Pa hoče gor lezt in z eno nogo leze gor pa me gleda. In ko rečem, da ne sme, da naj zapre, lepo dol gre in zapre. Danes pa stoji pri pečici, gleda malo okorg in gre po enga plišastega kužeka, ga prinese, odpre pečico, da kužeka not in zapre pečico.Sem sam gledala in se smejala, čeprav upam, da bo ostalo sam pri kaki plišasti. Dejte mi prosim povedat, kdaj približno hodijo vaši malčki zvečer spat in kdaj zjutraj vstanejo? Pa ali grejo 1x ali 2x spat čez dan? HVALA!!!!!!! Dinki, sem si kr predstavljala Tita, kako si ploska, ko je ponosen na sebe. A ne, kako so posrečeni. Pakako da se ne bi vsak dan še bolj zaljubil v njih!!!! Tole glede hrenovk v delikatesi me je pa kr malo ruknalo. Kaj a res to počnejo? adijo! Tale recept s Plazma keksi pa zna bit zlo dober. Jz mu ponavadi kr kak kruh ali pa makovko ali kar pač imam doma namočim in ima rad. Špela, kaj je rekla zdravnica za Maksove pikice?????? Za vsak slučaj ZAJTRK: čokolino, rižolino z banano, jogurt, jogurt z műsliji, jogurt s cornflakesom ali kruhom, cornflakes z mlekom, jogurt s sadjem,... pač poskušam neki mlečnega. VEČERJA: polenta z mlekom, mlečni gres, kruh v toplem mleku, mlečna prosena kaša, mlečni riž s sadjem, puding(dooma skuhan) pa not kak amaran ali quinojo), pa mlečne knole (tako mi rečemo. To so malo večji ribanci ali vlivanci kuhani na mleku in malo slano. Luka ima kr rad) Zadnje čase pa mu poskušam dat zvečer kak pire. Pa enkrazt dam not špinačo, drugič kaj drugega, da se mal okus spremeni. Ker sem opazila, da če je krompir, ki je fajn nasoten, da veliko bolje spi in se prvič veliko kasne jzbudi, ko pa če je kako polento ali gres. Mumu, uživajte in upam, da bo vožnja ok!!!!!!!!!!! Terida, tudi vi uživajte v Logarski. Ja tam je pa zdejle res lepo. Upam, da bote imeli super vreme. Pa čim manj sekiranja in obremenjevanja s cotami in vožno in samo uživajte!!!!!!!!!!! Aleži, za tvoja sončka . Ja semi zdi, da je kr neki tehle enodnevnih virusov. Sej sploh ne veš več, kaj bi! Pa super, da grete mal na dopust. Pa upam, da se bo dalo že plavat!!!! Čestitke možu za opravljen zagovor DN!!!!!!!Res je faca!ČESTITKE!!!!!! Zdej pa žurka!!!!
|