|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladi marčevk 2008
24.4.2009 12:40:01   
san
sam tole pokomentiram, več nimam časa prebrat

terida, moj izidor je bil kot vreča brez dna. vse je pojedel kar je videl in z vsakim, tudi če je prej že pojedel svojo polno porcijo. to je trajalo tam do leta in pol, potem se je pa umirilo in sedaj poje ravno prav, nekatri menijo, da celo premalo, ma meni se zdi, da je čisto ok za svojo velikost in energije mu ne primankuje.
pa še da povem, da moja izabela sedaj poje skoraj več od mene, s tem da jaz precej pojem, več kot moj dragiuser posted image .

jaz sem imela ravno dva totalno kontra primera, izabela ni jedla nič, pred izidorjem smo pa skoraj skrivali hranouser posted image . no, bani je pa ravno nekje vmes, kakšen dan bi jedel, drug dan spet ne.

no, zdej gream pa kuhat naprej

vse ostale vas lepo pozdravljam, preberem pa kasneje

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
24.4.2009 13:05:54   
aleži
Hojla, najprej en lep sončen pozdravček iz Obale ter tudi burjast!!

Kako ste kaj?
Pri nas ni nič kaj novega recimo razen to,da sta v ponedeljek oba bruhala in je rekla zdr. da je to eno dnevna virozauser posted image ...zdaj pa jih fulll manjka v vrtcu, ker bruhajo. Včeraj je že šel v vrtec naspidiran.

Danes pa možek zagovarja diplomsko n. in jutri, če gre vse po sreči, grem na njegovo podelitev ..tako,da punce,danes po 17h jo zagovarjam in držite pestiuser posted image user posted image

Mi gremo 30.4-3.5 na Pag, moški del gre lovit ribe, ženske pa varuške user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
24.4.2009 20:15:06   
aleži
Halooooooooo!!!!!!!!!!!!!
Samo se javljam, da je možek uspešno zagovarjal diplomo...jutri ima podelitev in potem mega fešta...user posted image user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
24.4.2009 21:36:24   
Ursi2
Živjo, punce!

Kako ste kaj?  Najbrž že vse uživate v podaljšanem vikendu!

No, midva sva se danes imela prav fajn. Pa tudi včeraj sva uživala. Sva se pa popoldan, ko sem prišla domov samo najedla in sva se šla potepat. Res mi ni bilo doma za bit, ker mi ni bilo do tega, da bi taščo kje srečala ali da bi se odločla, da bi mi prišla kaj težit.
Itak pa sem mogla Lukanu kupit nove čeveljčke in ker sem pri nas vse trgovine obletala in nisem našla čeveljčkov za njega, sva se včeraj odpeljala v Celje v prepričanju, da tam jih bom pa dobila. Sva hodila dobre tri ure, sma dala vse trgovine s čevlji skoz, pa nisem dobila nič za njega. Problem je v tem, da ima res visoko nart in skor nobenega čeveljčka ni gor dobil, tudi. Če pa ga je slučajno že dobil gor, mu je bil pa prevelik ali ga je rezalo v nogico, da je kr jokal zraven ali pa se ježeki oz paseki sploh zapret niso dali.
Pa sem mislila, da bom vsaj za mojga dragega kaj dobila, ker ima v pon RD, pa tudi ni bilo nič pametnega. Edino, kar sem pa res fajn dobla, so ble pa majčke s kratkimi rokavi za Lukija. Jih res rabi in sem vzela jih 5 in sem dala 14€. Sem bla res vesela. Pa tud material je prav fajni, tak raztegljiv in mehek..
No, danes pa sem se potem popoldan spet spravila malo v center, ker sem mogla v knjižnico, pa za atija darilo kupit in sem se spomnila, da mi je soseda razlagala, da je tam nekje ena trgovina, za čevlje, in da bi znala kaj dobit. Sem jo komi našla, in ne morte verjet. Ene ful fajne in ful lušne so meli in so mu bli u nulo prav. Sma kr v tistih iz trgovine šla. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Sem res ful vesela. Lukiju so pa tudi všeč in kr naprej se je gledal in mi jih kazal pa vriskal!user posted image user posted image

Pa sestra nam je posodila tricikel in sem ga danes pripeljala. Ga je bil tako vesel, da je kr okorg njega hodil in se bi kr vozil pa mal bi ga sam potiskal. Sploh ni vedel, kaj naj!!!!user posted image user posted image user posted image

Jutri imamo pa še mal pestro. Imamo še eno naročilo, ki more bit v torek dostavljeno in morma z bratom jutri še delat, moj dragi pa bo bratu sesrvis na avtu nardil. Luka se bo pa pri bici crtlal pa nas prišel malo kontrolirat. V nedeljo ali v pon (odvisno od vremena in od tega, kk boma jutri z bratom pridna)pa gremo malo se potepat. Radi bi šli v Portorož in upam, da bo tud vreme fajn!!!! Že ful pogrešam morje, še posebej pa Portorož in Piran!

Zdej vas grem pa mal prebrat!!!!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
24.4.2009 22:26:56   
Ursi2
HVALA VSEM ZA DOBRE ŽELJE ZA PRADEDANA. o pomagale. Je bil včeraj operiran in je iz najhujšga. smo si res oddahnali!!user posted image user posted image user posted image

Prav tako hvala za vzpodbudne besede.user posted image Ma, sej vem, da sem smotana, da se obremenjujem zaradi nje, ampak res ima take nizke in primitivne. In vsi smo barabe in nesposobni, ona pa je oh in sploh in ona lahko vse, mi pa ne smemo nič. Predvsem ji kaj nazaj rečt.user posted image user posted image user posted image
Hvala vsem tudi za odgovore glede hrane!!!!!!!!user posted image user posted image

Terida, ti verjamem, da te skrbi, ko gledaš, koliko Erika poje. Tudi naš pob kr veliko poje, predvsem rabi zlo močno večerjo. Ker če ni neki, kar je ful nasitno, potem je že on 23-00 pokonci in se hoče dojit. Pa lahko čez dan tudi veliko je in ima res vredu obroke. Ampak tak, kot razlagaš ti za Eriko, je bil moj nečak, ta ki je 4 mesece starejši od Lukana. Res je jedel ko uš. Kr naprej je hotel jest. Pa je pojedel najprej ena 2 ali 3 jogurte, potem sem nardila za tavelika dva večerjo (kako polento z mlekom ali kake makarone s sirom) in je bil takoj zraven in je mogel dobit še svojo porcijo, ker če ne ni bilo mira in je pojedel vse, potem pa še vse, kar ta velika dva nista pojedla in če je slučajno še kdo v bližini kaj jedel, je že zlezel v naročje in prosil za hrano. Pa to ne pretiravam. Pa za vsak obrok je bilo tako, pa še med obroki si je šel po jogurt in si ga vzel in je že nekje žlico našel pa si nekak odprl jogurt ali puding in jedel. Če pa je bilo kaj na mizi, pa si je stol zraven potisnil, gor splezal in na mizo in je vse s krožnika ali iz posodice pojedel. Res, pravi lakotnik. In če se je kje igral, pa ni hotel prit, si samo rekel: Dejan, hrana!Je bil takoj pri tebi in je že lezel na stol! No, zdej, ko je pa star 18 mesecev pa se je stvar precej umirila. Še vedno poje več v primerjavi z drugima dvema, ampak pol manj kot prej. Je pa res, da je bil skoz v miganju. Ni sekundo ni bil pri miru, tako da ni čudno, da je toliko rabil. Mislim, da te zaenkrat nima kaj skrbet. Če pa se bo to nadaljevalo  in se ji bo to res začelo poznat in jo bo začelo ovirat, potem pa mogoče. Ampak, kolikor razlagaš je tudi Erika en taki mali mizgec, ko je skoz naspidirana, tako da pomoje bo minila tale faza. Pa če nimaš občutka, da bi jo trebušček kaj bolel in če potem ponoči vredu spi, potem se mi zdi, da je tudi to pokazatelj, da ji ni preveč hrane!

Hrenovk in paštete tudi jaz še nisem devala. Oz, zadnjič sem nardila pizzo in ima moj rad gor hrenovke, pa sem dala malo Lukanu za poskusit, pa so mu ble kr všeč. Ampak naš pob itak vse je. Mislim, da je ni stvari, ki je ne bi maral. Pa mislim, da se bom temu, če se bo le dalo, še kr izogibala. Razen, če bo pač kje, da jo bo videl oz da jo bojo drugi jedli.

Vzgoja oz vztrajanje pri NE! Ja, to se tudi meni zdi zlo težko. Čeprav, če enkrat rečem ne, se takrat tistga držim in ne pustim, sam kdaj drugič, sploh ko sem zmatrana, da sem komi pokonci, pa se mi ne da pregovarjat in mu pustim. No, top se je ene 2x zgodlo in sem se potem tega zavedala ins edaj pazim, da tega ne počnem in če je nekaj ne, da je to vedno ne.
Se mi zdi pa en nasvet, ki ga je ena vzgojiteljica v vrtcu dala zlo dober: 10x premisli, preden rečeš JA, 50x pa preden rečeš NE, ker ko enkrat rečeš NE, se tega drži vedno.
Ja, v teoriji je tole dobre, v praksi pa malo težje!user posted image user posted image

Pomaganje naših malčkov: Jz morem pa priznat, da Luka ful rad pomaga. Itak je zlo rad zraven, ko se kaj dela, tako zunaj kot v hiši. Ful mi rad pomaga sesat, pa rad ga ugaša in ko ga prosim, da ga prižge nazaj, ga lepo prižge. Potem pa mi pride pomagat sesat. Še posebej rad pod elementi, kavčem in posteljo. Tudi, ko kuham je takoj zraven. In potem mu rečem., Luka mi daš džezvo za kavo in gre do elementa, kjer je shranjena in mi jo prinese. Pa če rabim pokrovko,  ga prosim, če mi jo lahko da in pokažem, kje je, če slučajno ne ve in mi jo prinese. Tudi zunaj rad vse počne, še posebej pa mu je všeč, če lahko rožice zaliva. Obvezno gre do ute, kjer imamo shranjeno, in ko uto odprem kaže na kanglico. Seveda velja samo največja in potem jo nese do vode, da nalije not vodo in potem grema rože zalivat. Ma, to bi počel po cele dneve. Ima tudi en predal, kjer so not kuhle in take stvari in mu pustim, da jih ven deva. Ko pa jih je treba pospravit, pa mu lepo rečem in začne pospravljat. seveda jih začne potem spet ven metat, še posebej, če mu ne pridem pomagat, ampak začetek je pa le.

Sem pa danes sam gledal, kaj je mali nardil. Skoz odpira in zapira pečico. Pa hoče gor lezt in z eno nogo leze gor pa me gleda. In ko rečem, da ne sme, da naj zapre, lepo dol gre in zapre. Danes pa stoji pri pečici, gleda malo okorg in gre po enga plišastega kužeka, ga prinese, odpre pečico, da kužeka not in zapre pečico.Sem sam gledala in se smejala, čeprav upam, da bo ostalo sam pri kaki plišasti.

Dejte mi prosim povedat, kdaj približno hodijo vaši malčki zvečer spat in kdaj zjutraj vstanejo? Pa ali grejo 1x ali 2x spat čez dan? HVALA!!!!!!!

Dinki, sem si kr predstavljala Tita, kako si ploska, ko je ponosen na sebe.user posted image user posted image user posted image user posted image A ne, kako so posrečeni. Pakako da se ne bi vsak dan še bolj zaljubil v njih!!!!user posted image user posted image user posted image

Tole glede hrenovk v delikatesi me je pa kr malo ruknalo. Kaj a res to počnejo? adijo!

Tale recept s Plazma keksi pa zna bit zlo dober. Jz mu ponavadi kr kak kruh ali pa makovko ali kar pač imam doma namočim in ima rad.

Špela, kaj je rekla zdravnica za Maksove pikice?????? Za vsak slučaj user posted image user posted image user posted image user posted image

ZAJTRK: čokolino, rižolino z banano, jogurt, jogurt z műsliji, jogurt s cornflakesom ali kruhom, cornflakes z mlekom,  jogurt s sadjem,... pač poskušam neki mlečnega.

VEČERJA: polenta z mlekom, mlečni gres, kruh v toplem mleku, mlečna prosena kaša, mlečni riž s sadjem, puding(dooma skuhan) pa not kak amaran ali quinojo), pa mlečne knole (tako mi rečemo. To so malo večji ribanci ali vlivanci kuhani na mleku in malo slano. Luka ima kr rad)
Zadnje čase pa mu poskušam dat zvečer kak pire. Pa enkrazt dam not špinačo, drugič kaj drugega, da se mal okus spremeni. Ker sem opazila, da če je krompir, ki je fajn nasoten, da veliko bolje spi in se prvič veliko kasne jzbudi, ko pa če je kako polento ali gres.

Mumu, uživajte in upam, da bo vožnja ok!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Terida, tudi vi uživajte v Logarski. Ja tam je pa zdejle res lepo. Upam, da bote imeli super vreme. Pa čim manj sekiranja in obremenjevanja s cotami in vožno in samo uživajte!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aleži, za tvoja sončkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ja semi zdi, da je kr neki tehle enodnevnih virusov. Sej  sploh ne veš več, kaj bi! Pa super, da grete mal na dopust. Pa upam, da se bo dalo že plavat!!!!user posted image user posted image

Čestitke možu za opravljen zagovor DN!!!!!!!Res je faca!ČESTITKE!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdej pa žurka!!!!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
24.4.2009 22:34:44   
Ursi2
Pa spet nekaj slik Lukija!!!!!

MOJI NOVI ČEVELJČKI!!!!!!!!
user posted image

Pomagam atiju!
user posted image

V vrtcu!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

user posted image

Tobogan je pa zakon!!!
user posted image

user posted image

IIIJEEEEEEEEEE, konjiček!Kz bi ga tudi mel!!!!!user posted image user posted image
user posted image

user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
27.4.2009 20:53:25   
Lona76
Dober večer drage moje! Jaz sem nazaj v resničnem svetu. Ne vem a naj se jokam al smejem. Po eni strani sem full vesela, po drugi pa mi je hudo. Ja tam je bil full penzion, mi ni blo treba pospravljati, kuhati. Skratka sam na uro sem mal gledala da sem ta prav čas na hranjenje prišla. Drugače pa počitek, počitek, počitek.
Brala vas še nisem, se vam najprej javim, potem pa bom šla brati za 14 dni.

Skratka imeli sva se super. Če ni bilo dežja je bilo sploh krasno. Ko pa je bil (mislim da dva al pa tri dni) dež je bila pa totalna beda. Sicer si nekaj v igralnici, ampak to ni to. Je začela že full hodit (ob opori seveda, al pa se me za roko drži in gre), tako da greva jutri na vsezgodaj zjutraj čevlje kupit. Bila je full full full pridna. Vsi so jo imeli radi, ker je bila najmlajša in en velik smejko. Vsem se je smejala, pošiljala lubčke, skos v jedilnici kričala am am. Moja mami pravi da se je poredilauser posted image . Res je jedla k ta velik in vse po vrsti. Kar smo ta veliki je tudi ona, tako da od zdaj naprej ne bom več kompliciralauser posted image . No sva pa obe dobili tudi lepo barvico, jaz pa sem tudi kakšno kilco zgubila, ker sva full sprehode delali in pa hrana je sicer bila 4 krat na dan ampak sva skupaj pojedli eno porcijo in bil je red, vedno ob istem času in seveda brez sladkarijuser posted image .

No danes pa doma seveda že kuhati in prati. Če sem iskrena sem kar malo zmedena, sem pozabila da morm ob 6-ih za tajo večerjo skuhatuser posted image . Sem pol norela 100/h da sem ji hit gres skuhala.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
27.4.2009 20:56:25   
Lona76
Na pa sem prehitro poslala.

Ja seveda na Rakitni ni bilo nobenga kabla da bi se človk prklopu. Verjetno na upravi. Si predstavljate, da bi tja pršla in rekla a se lahko mal prklopm, da grem na RRuser posted image .

Nč grem vas mal prebrat, komentirala bom pa po moje jutri. Lepo se imejte.

Aja pa mož je kupil nov pralni stroj k me  ni blo. Matr zdej pa prat ne znam pa skos moža sprašujem kaj naj naredimuser posted image .

Lahko noč

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
28.4.2009 10:15:34   
jagoga
Lona, dobrodošla spet med namiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Prav vesela sem, da sta s Tajo uživale in nabrale polno nove energije. Upam da bo vse to tudi na zdravje vplivalo.
V tem času smo zelo malo čvekale, saj nas ves čas mečejo na drugo stran, tako da ne boš imela prav hudo veliko za brat.
Vsem želim čim lepše praznike, ki jih boste preživele s svojimi velikimi in malimi sončki.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
28.4.2009 15:24:18   
Katiandi
Ojla po dolgem času!
Mi smo večino dneva zunaj, zvečer pa nekako ni časa ta računalnik. Naš Jakec je velik fant, ima 11,5 kg in ga je kar težko nosit. Mamica je za njega zakon - bi ga morala non stop pazit pa po rokah nosit, k drugim gre zelo nerad. Pa itak se boji novih ljudi, se začne kar jokat (še posebno moških).
Sva bila prejšnji teden v vrtcu na dnevu odprtih vrat in se je mali malo zaigral - ga je ena vzgojizteljica ogovorila pa se je začel kr jokatuser posted image  
Drugače pa še ne hodi sam, gre pa že lepo ob opori  in se že tudi malo spušča, hodi lepo ob poganjalcu. Najraje se igra v pesku in pleza po stopnicah.
Sva bila tudi prvič pri zobarju in je rekla, da ima že načeto sklenino. Ima malo pikico na enki, pa sem dobila celo pridigo, bi verjetno še razlagala v nedolged, če se nebi začel mali jokat. Je rekla, da naj pije samo vodo ali pa doma iztisnjen sok/kašo, sam kaj, ko nač mali zelo malo popije. Pa je rekla, da se sploh ni za sekiratuser posted image ! Pa da mu med obroki kao ni treba devat pit, bo že pil ko bo žejen. sva pa potem kupla še isti dan novo zobno ščetko (smo že prej prakticiral, sam se je dru zravn) in pasto (weleda - je zobarca predlagala) in zdaj vsaj malo dlje pusti ščetkat, ko zraven pasto okuša. Mamo pa ponovni pregled čez 3 mesece. Kolikokrat pa vi čistite zobe na dan?
Naš ima tudi zličko v rokah pri jedi in da nekaj žlic v usta, dosti pa ne. Imamo pa še včasih borbe, ker noče dosti pojest, se pa stanje normalizira, ni več tako hudo kot včasih.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
29.4.2009 8:51:04   
ek76
Pozdrav,
pri nas je stanje vedno hujše Mia še vedno nič ne je. Do včeraj je jedla vsaj kruh (nič drugega), sedaj pa še tega ne več.  Včeraj je cel dan pojedla 6 žličk juhe. Smo bile pri P, je shujšala in je slabokrvna, kar je bilo za pričakovat, kar se teže tiče pa smo tudi že na spodnji meji. Smo napotene na preiskave za alergijo, sedaj čakamo datum. Če seveda ne bomo prej pristali kje na infuziji. P, ko jo je opazovala meni, da so krivi zobi, saj imamo samo dva. Včeraj sem opazila spodaj levo in desno vse belo in tudi s ščetko ne pusti več, da ji drgnem po ustih, ima pa tudi vročino 38,3 že od včeraj. Če ji vročina ne bo padla jo bom jutri peljala nazaj. Pa še to skoz spi, celo noč in tudi čez dan veliko, ne vem če je to glih normalno.
Se opravičujem ker vas tukaj morim, ampak mi je tako hudo da se moram nekje izkašljat. 

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
29.4.2009 10:49:28   
Vilma
Ek draga, prav čutim, kako ti je hudo zaradi Miine neješčnosti.
Dobro, da si jo peljala k zdravniku, če je ta ugotovil slabokrvnost, je verjetno dobila sirup ane? Sem brala, da traja vsaj 14 dni, da pridejo otroci na zeleno vejo.
Zdaj ta alergija in čakanje na datum...tebe verjetno zanima, kaj bi lahko naredila zdaj oz. čimprej.
Poskusi ji dajat še pikovit sirup.
Če čaj pije sama, ji poskusi dat notri kaj bolj hranljivega? Mogoče adaptirano mleko? Al pa kakšno mlečno kašico, zelo razredčeno, pa tisti prilagodljivi aventov cucelj?
A dojita se še?
Otroci se dostikrat sami dajo na dieto, ko nekaj v organizmu ne štima. Zdaj morate samo še ugotoviti, kaj to je. Boš vidla, da bo čez mesec dni stanje boljše.
Preberi si te članke, mogoče ti bo kakšna malenkost koristila:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1589233,1589410#msg-1589410
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1587228,1587234#msg-1587234
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1583618,1583618#msg-1583618
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1589681
To je na hitro, kar sem našla o prehranjevanju na monu. Pobrskaj še kaj in najdi sama.
Da bi bili zobki krivi za več kot 3 tedensko neječnost...ne vem, jaz temu ne verjamem, pa tudi če ti je zdravnica omenila.
A blato ji je pregledala? Kako pa kaka?
Bejb, dvigni glavo, zberi moči, mal si preberi stvari na netu, mogoče boš tudi sama ugotovila, kaj je Mii.
Ti želim, da bi tole čim prej minilo in da bi malčica začela jesti! user posted image

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
29.4.2009 10:56:19   
Vilma
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Dinki, jaz sem proti temu, da mamice že otrokom težijo z raznimi hujšanji in tega ne mislim počet. Se mi zdi, da so potem celo življenje zakompleskani. Gre bolj za to, da razmišljam o velikosti njenega želodčka in o količini hrane, ki jo spravi vanj... Kaj vem, ne gre mi skupaj in ne zdi se mi zdravo, da se njenega apetita praktično ne da nasitit. Mi je včeraj ravno varuška rekla, da Erika enostavno ne more videt hrane, ne da bi jo hotela jest. Da se ona kar malo skriva pred Eriko, ko malica, ker se boji, da bo sicer predebela. Večkrat sem že opazila, da ji je varuška dajala tudi svojo malico, ker enostavno ni šlo drugače. Saj si predstavljam, da se to moje razglabljanje lahko sliši neumno (sploh tistim, ki imajo probleme z neješčimi otroki), samo je težko razumet, če nisi v isti situaciji. Je pa Erika sicer kar krepka - ni debela, a se zdaj, ko je apetit spet prišel na plano, kar redi.

Terida poznam tudi to situacijo, pri nas je bilo podobno z Dominikom. Pojedel je enormne količine hrane, tam pri letu in pol se je meni zdel že rahlo debelčkan, najhuje je bilo to, ker se s partnerjem nisva mogla zmenit. Jaz sem mu takrat hotla omejevat hrano, od pa naj je dokler lahko in hoče. Pa ti zdaj povem, da je moj imel bolj prav. Prvič zato, ker vsaka dodatna kilca otroku pride prav, ko zboli. Boš vidla, ko bo Erika prvič resno zbolela, boš tako vesela tega njenega apetita. Poleg tega taki hudi jedci tam pri dveh letih kar naenkrat nehajo jest oz. pojedo minimalne količine hrane. Tako da se bo vse uravnovesilo, boš vidla. Pusti Eriko jest, če išče in je. Važno, da ne dobiva sladkarij, ostalo pa... Dominik pri teh letih ni zdržal niti dve uri brez hrane, non stop je neki grickal. Zdaj ko ga gledam pri dveh letih in pol, je glih pravi dečko. Pred enim letom pa se mi je zdelo, da bom ja kriva za njegovo debelost. Ampak mislim, da tam do dveh let skoraj ne moremo govorit o debelosti otroka, res ne. Eto, to je moje mnenje. user posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
29.4.2009 11:02:00   
Zofy
Ek, user posted image user posted image user posted image user posted image za tvojo Mio. Upam, da bo kmalu spet jedla kot je treba. Verjamem, da te skrbi, že mene je skrbelo, ko Julija 3 dni ni hotela jest. Jedla je zelo malo. No, pri nas so najbrž res bili zobki, ker je končno dobila še 8. zob, spodnjo desno 2ko. In najbrž bo še kak ven pokukal, ker so ji do sedaj vedno v gruči rastli.

Lona, dobrodošla nazajuser posted image user posted image . A že 14 dni je minilo, al kaj? Ma ta čas tako htro teče, da je joj. Ni čudno, da se ne uspem več redno javljat na RR. Pa tudi vidim, da nsem edina. Mislim, da ne boš imela preveč za brat za nazaj.

MI smo pa tudi preboleli prehladek, sedaj samo še pokašlja tu pa tam, smrka ne skoraj nič več. In si morete mislit, da včsaih, ko kašlja, da roko pred usta? Kako neverjetni so ti otroci, še malo prej so bili dojenčki, zdaj pa že pridno opazujejo okoli sebe in posnemajo druge. Če se z možem ljupčkava, pride hitro tudi Juliija zraven in nama vsakemu po en ljubček da. In sedaj da ljubček tako, kot se spodobi - nagne glavo in ga zacmoka na lica user posted image

Pa še spanje: sedaj že par dni prakticirava, da gre takorekoč sama spat. Ko pokaže, da je zaspana, jo vprašam, če je zaspana in če gremo nina nana in ponavadi kaj reče v svojem jeziku in pokaže proti sobi. In potem me prime za prst in se odpravi v sobo. Tam jo sezujem, dam v posteljo, rečem lahko noč, jo pokrijem in grem ven iz sobe. In ona zaspi. Neverjetna je. No, sedaj imam zvečer ful časa, mogoče pa se le začnem učit user posted image

Toliko na hitro!

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
29.4.2009 11:15:58   
Vilma
Lona dobrodošla nazaj! user posted image  A je Taji Rakitna pomagala? A je imela kakšne terapije?
Ursi Julija hodi spat okrog 20.00 in spi tam nekje do 6.30. Vedno zaspi sama, jo samo položim v posteljico in grem ven. Čez dan gre spat samo 1x, okrog 11.30 in spi uro, maksimalno uro in pol in to je vse. Če mene vprašaš, premalo! Komaj da spi 12 ur v 24 ampak očitno ne rabi toliko spanca.
In NČK ko si ravno vprašala, kako naše nočno spanje... Okrog več ne jamram, ampak ko si ravno vprašala in ker tako paše tudi jamrat user posted image  Noči so katastrofa od katastrofe. Zdaj zadnjih 12 dni, ko je pila antibiotike, pa še slabše. Ure sploh nismo navijali, ker se je sigurno zbudila, ko je bil čas za tabletko. Zbudi pa se cca 4-5x na noč. Vsako noč. Prvič okrog 23.30, potem pa skoraj na eno uro do jutra. Nimam več idej, razen te, da jo pustim jokat, ampak te še nisem speljala. Grem pa drug vikend od doma, pa da vidim kako bo, ko bo dragi sam z njo. Sicer se zavedam, da bo ena noč premalo, ampak vseeno imam še vedno upanje za to našo malo neprespanko. user posted image  Je pa tko hecno, z uspavanjem nobeni problemi, ponoč pa ga tako sračka da je joj! Mogoče sem nehala jamrat tudi zato, ker sem mislila, kakšne probleme bom imela s koncetracijo v službi, pa sploh ni tako hudo. MI možgančki kar delajo kljub neprespanosti. Očitno sem se navadila. user posted image
Špeli kile.... Sem se ustavila že na začetku marca na -7 kg in to je vse. Sej če bi več shujšala, bi povedala sama od sebe. Sej veš, da bi se pohvalila. user posted image  Bi pa mogla dat dol še ne 5 kg pa ne vem, kako. Ko otroc zbolijo, me čist zanese s to hrano. Se prav tolažim z njo.In Julija je bila zdaj 14 dni hudo hudo bolna in jaz sem hudo hudo napadala hladilnik, predale in vse kotičke s hrano.user posted image

< Sporočilo je popravil Vilma -- 29.4.2009 11:16:28 >

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
29.4.2009 11:44:47   
ek76
Ja dobila je sirup za slabokrvnoat, kupila sem tudi Bimbi za spodbujanje apetita vendar ima tako močan vonj, da ga ni moč z nobeno pijačo zmešati, da ga ne zavoha, tako da sem sedaj nabavila pikovit (tega pa hvalabogu pije).
No sedaj je lepo jedla, pojedla je sadno kašico z žiti in skoraj celo masleno štručko, saj je bil že čas da postane lačna.
Ne pije oziroma ne je nobenega mleka ne prilagojenega ne kravjega, zvečer pred spanjem se pa še dojiva.
Kaka pa sedaj veliko, prej ko je jedla normalno je kakala vsak drugi dan, sedaj se pa pokaka 2x na dan in to vsaj enkrat do vrata, vendar nima driske. Blato je pa sedaj ko je sirup za kri temu primeren (črn) ima čisto črno ritko, jo sploh ne morem umiti.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
29.4.2009 13:22:37   
Ursi2
Samo na hitro, sem si malo pavze vzela!

Lona, dobrodošla nazaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Upam, da je pomagala Rakitna. No, vsaj spočila si se malo, kaj!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

Ek, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ti verjamem, da ti je težko in da te skrbi!!!Prav, da nam malo pojamraš!Ne vem, kaj naj ti rečem, kot pa da upam, da se stanje kmalu izboljša. Koliko pa je imela železa? Ker naš je tudi bil slabokrven in je imel hemoglobina 82 al neki takega. In takrat je bil kr naprej utrujen in zaspan, pa tudi jedel ni veliko. Potem pa smo dobili kapljice AKTIFERIN, pa je šlo na boljši.
Upam, da se tudi vam izboljša stanje.

Zdej pa morem letet, me kličejo!!!!!!!!!

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
1.5.2009 23:06:58   
tina50
ojla.....
......sam na hitr,ker sem zaspana user posted image

smo mel danes piknik s prijatli, smo otvoril zunanjo kuhinjo, jutri pa z domačimiuser posted image user posted image user posted image .nam je lepo uspel, čeprav je padal dež. še dobro, da imata tast pa tašča nadstrešek tako velik da smo se vsi spravli pod njega user posted image .

Lan je danes dobil 4 zobek, desno dvojkico, pa kakal je v kahlico. se je neki napenjal, pa sem ga kr dala na kahlico in je naredi eno ornk klobaso.user posted image
ma kaj smo res veseli še "dreka" od naših otrok.user posted image

to je zaenkrat to. upam, da bom lah jutri al pa v ned še kaj prebrala. pa vidim, da včeraj se pa še javla ni nobena.
noč in lep vikend

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
2.5.2009 17:58:52   
tina50
sem prišla sam prekontroliratuser posted image
ma kje ste vse.....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
2.5.2009 21:47:06   
Lona76
Dober večer.

Tu pa je zatišje. Se vidi da so prazniki. No meni je zdajle uspelo vas prebrati. Pa to je noro. Kok so bli teli marčevčki bolni ko sva s Tajo uživali na Rakitni. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  vsem. Sicer pa upam, da so že zdravi.

Morm se pohvalt da sem TAji končno kupila čeveljčkeuser posted image . To je bil cel podvig. No Elefanten mi niso bili nobeni všeč. Sem iskala kakšne nevtralne barve. Nočem roza. No na koncu sem jih dobila v Geoxu. Krasne čeveljčke.  To sva uredili v torek. SEm pa v torek še nekaj pomembnega uredila. Šla sem v službo in se dogovorila kdaj nazaj pridem. Skratka v službo grem 1.6, potem pa zadnjih 14 dni v juliju že na dopust. Mi je pa kar težko it v službo ker vidim da ni več nobebega normalnega. Tista sodelavka s katero sva se najbolj družili je že več kot leto na bolniški, sedaj je šel še sodelavec s katerim sem se zastopila (to sem izvedela od bivše sodelavke). Oba imata raka. No in tudi toliko niso bili da bi mi povedali da je človek zbolel. Ma so smotani. Sodelavko pa so klicali kdaj misli priti nazajuser posted image . Ne vem a sem jaz čudna al kaj. Se mi ne zdi na mestu da greš človeka ki je prebolel raka klicat kdaj misli pridet kaj delat. Bo že ko bo čisto zdrav. Tako je moje mnenje. In so jo obtožili da je rekla da je eno leto ne bo, zdej je pa že eno leto mimo. Ma kaj naj rečem. Butli od butlov. Dost o moji butasti službi. Tolaži me edino to, da jo HB imam.

Dinki bravo za napredovanje, za  šefico pa vidim da je rang mojih šefov. Ne bom zgubljala besed.

Terida Taja je ista. No naj povem da je naša gospodična spet zbolela. Sedajle smo bili na dolenjskem in sta mi oba tam zakuhala. No Taja je imela včeraj zvečer 40 vročine in ona je JEDLA. Ne poznam nobenega ki bi pri 40 jedel, razen naša Taja. Ona ko greš mimo nje s krožnikom začne kričat am. Naj te potolažim. Tilen je bil isti. Od prijateljice mama je skrivala hrano pred svojim vnukom. Oba ne Tilen ne ta fantek zdej ne jesta skoraj nič. Ja čokolado kadar češ, normalno hrano pa bolj tako.

AJa Tajo sem potem danes peljala na Metelkovo, in ima baje uneto uho. Dobila je antibiotik. Bomo videli če bo prijel. Pa tudi neki kašlja. Sem jo začela z materino dušico po podplatkih mazat. Kokrat na dan jo lahko. Bo dvakrat dovolj?

Glede Rakitne naj povem da imajo sicer tam otročki dihalne vaje, ampak Taja je bila absolutno premajhna in ni sodelovala. Sem pa jaz videla kako se te vaje dela in ko bova lahko jih bova tudi doma izvajali. Njo so bolj masirali in je mačka full uživala.

Tina bravo za izpite, pa držim pesti za user posted image aliuser posted image . Pa bravo za ukinjeno dojenje

Ursi klinc gleda taščo. Kot so ti že ostale povedale si krasna mamica. Jaz te definitivno občudujem kako ti vse rata in od kje imaš toliko energije. Skratka držim pesti da bo Lukec čimprej dobil bratca ali sestrico.

Spanje. Taja gre zvečer spat malo pred sedmo. Ponavadi spi ob sedmih in spi do 6:30. Potem pa že ob 9-ih prvo polurno rundo in potem še ob 13-ih eno rundo. Na RAkitni ko je bilo slabo vreme jo nisem dala zjutraj spat, ker smo imeli neke dejavnosti. In to dvakrat, je bila taka driska, da sva mogli it že ob 11:30 na kosilo pa še takrat se je skos neki kregala in tulila. So  jo vsi začudeno gledali, ker drugače se je samo smejala. Ona definitivno rabi dve spanji, al pa bom probala ji ob 11-ih ji dajat kosilo pa da bo ob 11:30 že spala.

Hrenovke je že jedla. Spet je Rakitna svoje naredila. Ja tam je jedla vse kar so ji dali., Prav tako je tam jedla prvič čokolino, med, svinino in pašteto. Za enkrat je vse ok. Z orehi je pa nisem hotela hranit.

Mleko je Planika. Ga v dveh dneh poje. Pol se itak že pokvari. Če pa ga zmanjka dobi Alpskega. Ja spet je tuki Rakitna, ker tam vse delajo samo iz Alpskega. Za pit ji pa kupujem Aptamil Junior pa jo moram odvaditi. Navadnega noče piti. Aja na Rakitni je pila edino čokoladno mleko enkrat za malico. Navaden ji pa ni šeluser posted image

No zdej bomo videli če je tole zdravilišče Taji kaj pomagalo. Prehlad ki ga ima, je trenutno zgleda usekal na ušesa in ne na pljučka. Bomo videli kako bo. Za enkrat ne hrope. Oz. če zahrope ji rata se odkašljati. Danes so bila baje pljuča čista, čeprav ne vem, kako je dr. kaj slišala ker se je Taja drla k jeshar k jo je pregledovala.

No moja klobasa za danes je končana. Grem še mal knjigo prebrat.

Vsem zakladkom še enkrat pošiljamuser posted image user posted image user posted image user posted image  da se pozdravijo, njihovim mamicam pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da bojo imele čimveč moči.

Lahko noč.

< Sporočilo je popravil Lona76 -- 2.5.2009 21:53:04 >

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
3.5.2009 22:30:28   
san
kje pa steuser posted image
a ste bile vse na počitnicahuser posted image ?

no, mi smo se ravno dobro vrnili in razpakirali, pa sm se prišla pofočkat. upam, da ste maksimalno uživale!!!

lep začetek tedna vam želim

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
3.5.2009 22:35:15   
san
še welcome back lonauser posted image
pridna mami kupla čevleuser posted image
joj, me je kar zmrazil zarad sodelavcev, upam, da bosta oba premagala bolezenuser posted image

vilma, a se julija ponoči doji? jaz sm izidorja odstavila, ker se je na uro zbujal, pa je potem prespal vso noč. je bil pa ponoči vedno ful žejen, pa sm mu pol dala zvečer ful za pit vode al pa čaja in pol je bilo ponoči ok.
no, naš bani je pa kar pridkan postal, zdej je ves eden prespal z samo enkratnim podojem proti jutru.

tina, super zunanjo kuhinjouser posted image

ek, upam, da se vama uredi

tko, zdej morm pa nehat, k mam še goro stvari za narestuser posted image

papa

< Sporočilo je popravil san -- 3.5.2009 22:38:07 >

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
4.5.2009 8:42:03   
Zofy
Dobro jutro!
Ja, res je pravo zatišje. Upam, da ne bo ta naš forum čisto zamrl. Imam feeling, da bo čez poletje tudi bolj zatišje, ko bomo na dopustih in cele dneve zunaj.

Mi smo praznike prav lepo preživeli, en podaljšan vikend smo bili na Primorskem, en pa na Štajerskem. Vmes pa malo v Lj. Julija je ful uživala z nono, nonotom, babico, pa tudi z mamo in atijem seveda user posted image . Hodi že kar stabilno, pleza zelo rada in nadvse so ji všeč stopnice. Zna povedat kako dela račka, pa neki podobnega kot kravje mukanje tud zna oponašat. Samo jo malo hecam, da za mano ponavlja besede oz. zloge in imam občutek, da je še daleč od govorjenja. Ni še čisto poštekala tega. Ah, bo že, še predolg jezik bo imela čez 10+ letuser posted image .

Glede hrane in ostalega: jaz tudi dajam alpsko mleko, čeprav sem mislila, da bom dajala planiko. Stvar je v tem, da mleka ne pije, tudi, če ji naredim kakav, ga ne spije več kot požirek ali dva, Za večerjo je bolj malo, manj kot 2 dcl mleka (v kašici), tako, da bi mi bilo 0,5 litra navadnega mleka preveč in bi se skisal. Upam, da ji ne delam s tem pretirano škode. Alpskega mleka popije enih 7 dcl na teden...

Paštete sem jaz že dala in sicer Argeta junior ali Njami od Pivke. Samo to dobi zelo redko, recimo da 1x na mesec. In sedaj med prazniki je tudi poskusila hrenovke (Golica) in so ji bile všeč. Včeraj smo bili na pikniku in je poskusila piščančje čevapčiče in so se ji zelo dopadli. Moram rečt, da je moja Julija pravi mesojedec, verjetno ima 0 krvno skupino, kot njena mami. Jaz sem sicer bila 2 leti vegetarianka, samo sedaj pa OBOŽUJEm meso. ČE mi ponudiš zrezek ali pa čokolado, bom vzela zrezek. Pa da ne bo pomote, sem tudi zeloo sladkosneda, samo meso je pa meso (upam, da nisem kaki vegetarianki pokvarila jutro).

Se mi pa zdi, da je alergična na orehe. Je včeraj pojedla malo orehovega rogljička in je dobila pikice okoli uste, nekaj časa so celo bile po celem obrazu. Zdaj se bom tega malo izogibala, pa da vidim, če je to to.

Še eno vprašanje imam za vas
. Tiste, ki imate kašljajoče otročke. Kako dolgo ponavadi kašljajo? Julija še kar kašlja, zdaj jeto že 3 tedne. Sicer ne kašlja tako kot na začetku, ampak danes ponoči je kar kašljala in se pol zbudila in ni mogla nazaj zaspat. ož pravi, da bi mogli k zdravniku, jaz se pa sprašujem, kaj sploh lahko zdravnik naredi. Sirup za izkašljevanje pijemo, pazim, da jo imam dovolj oblečeno in drugega res ne vem kaj naj še naredim.

Pa še to: a ima še katera otročka v žabicah? Mani se zdi že čisto prevroče za žabe...

Joj,sem se razpisala user posted image . Upam, da se danes še katera javi.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
4.5.2009 9:25:15   
Dinki
Dan mamice,
ne morem verjet, da niti ene strani ne zapolnimo v celih desetih dneh user posted image . Pa tko smo se menile kako ne bomo nehale čvekati ko bomo enkrat v službi...ja naši otročički rastejo in z njimi je zmeraj bolj pestro, ne? user posted image
sem včeraj slišala pesem "za prijatelje" od AŠ in sem si rekla, da si moram malo časa vzet tudi za vas in se malo javiti user posted image .

Najprej Lona76, dobrodošla nazaj user posted image , si nam prav manjkala tu gor. Lepo, da sta s Tajko uživali in upam, da bo viden rezultat user posted image user posted image user posted image . Materina dušica - tudi jaz Titku mažem podplatke in sicer 2-krat naa dan (zjutraj in zvečer) in mali tko uživa, da nogice sedaj zmeraj sam dvigne ko ga položim na previjalno. Uživač user posted image . Pa tudi hrbtek in prsa mu namažem z mešanico Tee tree in materina dušica in je že malo bolje. Se mi zdi, da malo manj hrope, ampak še zmeraj pa ni čisto OK. Zofy, tako, da se tudi pri nas tole vleče že ful časa. Sicer Tit ne kašlja, ampak zahrope vsake toliko časa. je pa faca ker mu rečem kako Titek zakašlja in zakašlja če seveda ni preveč okupiran z drugimi stvarmi in potem mamice ne sliši user posted image . Se tudi jaz že sprašujem ali bi ga mogla malo peljati plučka poslušat pa se kar ne spravim ker se mi zdi drugače čist OK, živahen....

No, naj se pohvalim, da smo Titka šele ta vikend končno preselili v svojo sobico user posted image . Mi je bilo kar hudi prvo noč, sem ga pogrešala....kr ni bilo njegovega vonjčka ko sem prišla spat v spalnico....ampak se zavedam, da je tako prav in ni bilo nobenih težav iz njegove strani. Danes zjutraj je bilo tudi prvič, da ga nisem podojila, tako da bomo tudi to zadnje jutranje dojenje  očitno ukinili. Ah ja, rastemo, rastemo user posted image . Hodimo še ne, edino z oporo nam gre. Je pa drugače priden ampak živahen da joj. Kolk ima ta otročiček energije user posted image . Mi pa sedaj vsak dan parkrat na dan polepša dan z besedo mama. Ma kako lepo to reče.......user posted image

Mumu in San, dobrodošli nazaj tudi vidve  user posted image user posted image . Mumu, zdej pa počasi priprave na službo, ne?
Urban, ja ti priden fantek, končno se mami lahko ponoči naspi user posted image .

joj, mi smo dobili odgovor iz enega Ljubvljanskega vrtca, da smo (SAMO) 295. v čakalni vrsti?!?!?!?! ma nisem vedela al naj se smejim al jokam!!! Groza. No, računam na vrtec na Igu, mi je pa načeloma vseeno če bi ga imela še eno leto v privat varstvu. Kako je kaj pri vas, ste že prejele odgovore iz vrtcev?

Zofy, jaz Titu ne oblačim več žabic, ker je potem takoj premočen ker je preveč živahen. Če bi šla ven na sprehod in bi bilo bolj mrzlo pa mu jih še oblečem, ker dekico takoj zbrca.

No, toliko zaenkrat, grem še kej narest, mam dela dost pa sem se čist polenila zdej doma.
Uživajte pa javite se kaj!!!

< Sporočilo je popravil Dinki -- 4.5.2009 9:35:36 >

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
4.5.2009 9:45:07   
Zofy
Dinki, Lona,user posted image jaz sem pa spet čisto pozabila na to materino dušico. Jaz sem jo mazala ponavadi 1x na dan (pred spanjem ali pa zjutraj, če sem zvečer pozabila) in sicer po podplatkih, prsnem košu in včasih še po hrbtu. Moram spet začet z mazanjem. Materina dušica je zelo zdravilna za dihala.
A daja katera že navadne zeliščne čaje otročkom? Julija še vedno samo vodo pije, včasih dobi požirek soka, nad čaji pa ni preveč navdušena. Pa imamo "domače" čaje, tašča namreč nabira zelišča in nas vedno oskrbi z raznii materinimi dušicami, meto, bezgom ipd. A mislite, da ji lahko čaj z medom in limono pripravim?

Pa še to: kako so kaj vaši otroci šli danes v varstvo? Julija je jokala, se je navadila bit doma in ji je bilo kar hudo, ko sem jo danes tam pustilauser posted image .

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?