Zofy
|
Lona76, ja, sej mene kar srce boli, ko berem, da so lahko posledice RSV bronhiolitisa tja do šole oz, da izzvenijo šele do pubertete. V bistvu sem kriva jaz, ker nisem počakala za malo večjo razliko, nisem vzela Julije iz vrtca, ko se je rodil, čeprav so ful opozarjali na to, pa tudi bolj poletnega otročka bi lahko naredila, da se ne bi rodil, ko so na pohodu najhujši virusi . Ampak, kar je, je... Glede pomoči pa je tako, da mi je še najlažje, če sem doma. Dobila sem zelo prijazno sosedo, na katero se lahko obrnem, če bi bilo za trenutek treba otročke počuvat, če mi kaj zmanjka v hladilniku... In mož je še najbolj učinkovit pri pomoči, ker od njega lahko pomoč zahtevam in mu diktiram kaj je treba in kako. In zvečer mi jih počuva, da grem na rekreacijo in s prijateljicami na klepet, da se malo odklopim... V Izoli, pa mi mama samo dodaten stres povzroča in dela paniko za vsako stvar. Sama jih rihtam zvečer, in bolj težko grem ven oz. s slabo vestjo. In moja mama dela res tako paniko, da je joj. Zdaj, ko sem bila dol, je Julija ponoči začela kašljat in me je mama ob 5h zjutraj zbudila (ker Julija z njo spi), da to ni normalno, da kašlja že od 1h, da ne more spat, da naj gremjaz k njej.. A jaz se že 0m zbujam ponoči zaradi Mateja, ga dojim, ona pa je že skoraj 1 leto doma. In se mi je prišla dret v sobo, da je še Mateja zbudila in fotra, ki je spal v drugi sobi. In pol mi še 3 dni morila, dajo je treba h zdravniku peljat, ker kašlja itd. itd. Kot, da ne vem kdaj je treba peljat h zdravniku. In pol šeneki zaničljivo in z viška name gleda, da ne znam za otroka skrbet, pa se moram z njo prepirat zakaj sirupi za kašelj niso ok za otroke in da zaradi navadnega prehlada se otroka ne vozi na urgenco, ker nimajo kaj. Pol naslednjo noč me zbujala, ker je Julija smrčala.. Ah, dobivam sive lase zaradi nje po moje. Da ne povem, ad je peljala Julijo na urgenco, ko sem bila z Matejem pri 1m v bolnici, ker je smrčala!! Mi je predstojnica pediatričnega oddelka rekla, da naj tako babico odstranim, ker me samo še dodatno vznemirja. In prav ima. Sem se prešnji teden odločila, ko sem bila dol, da ne grem več dol za 1 teden. Razmišljam pa, da če bom z obema doma, da za 1 urco na dan varuško najamem. Sem našla eno iz našega bloka, upam le, da ima tudi čez dan kaj časa. Ma, bomo vidli. Bom raje nehala tipkat, da ne zamorim do konca foruma. Lepo bodite!