terida
|
Ojla, punce! Kako ste kaj? Vidim, da je forum skoraj zamrl (z izjemo današnjega dne). Upam, da se popravimo. Jaz vas kar berem, pisat pa se težko spravim, ker si vedno rada vzamem nekaj časa za komentiranje, to pa je zadnje čase bolj težko kot ne. Tako da sem se odločila, da vam vsaj nekaj napišem o nas, če že ne bo časa komentirat... Mi se imamo lepo. Erika ima rada svojega bratca, Primožu se pa tudi kar smeji, ko jo vidi. Danes smo se peljali v avtu, kjer se lahko dobro vidita, ker ima on sedež obrnjen še nazaj (lupinica pač), ona pa naprej. In se je ves čas v avtu na glas smejal samo zato, ker je njo gledal. Ma ni lepšega, res Zadnje čase ju kopamo hkrati - ona je pod tušem on pa v svoji banjici in sta oba vesela, ker se lahko gledata med kopanjem. Sicer pa naši dnevi šibajo kot bi mignil. Dopoldne sva s Primožem zunaj, potem greva malo noter (no, to je bilo aktualno predvsem prejšnji teden, ker je okrog poldneva bilo prevroče za hodit okrog), nato pa po Eriko v varstvo. In smo spet zunaj do večera. Zunaj je Primož zelo priden, sploh zdaj, ko sem ga dala ven iz košare in se mu je odprl cel nov svet. On bi samo sedel in ker zdaj doma že sedi brez opore (ga še ne puščam samega, ker ga vsake toliko še zanese, a sicer je vsak dan bolj stabilen) ga tudi v voziček dajem sedet. Tudi gosto hrano smo že začeli uvajat - najprej se je nekaj upiral, zdaj pa že dva dni lepo je. Upam, da bomo tako nadaljevali. Edino spanje je problem. Uf, ampak res problem. Še vedno je tako, da mi čez dan spi samo po 30 minut (in ne 29 ali 31, ampak prav 30!), razen če ležim jaz zraven njega. Takrat se po 30ih minutah zbudi, me pogleda in zaspi nazaj. Samo to ne pelje nikamor, ne morem kar zraven njega ležat... Poleg tega pa zaspi še vedno samo tako, da je priklopljen name. Edino za večerno spanje smo uvedli, da ga uspava mož. Ponoči pa se zbudi najmanj dvakrat ali trikrat. Vidim, da sem s tem uspavanjem na joški res naredila eno neumnost, zdaj pa seveda ni lahko tega popravit... Erika je en cuker (kot je vedno bila), le zadnje dva dni jo nekaj meče in ne sliši nič. Upam, da je to ena kratka faza, da ne bo tako do konca pubertete Varuška jo ima ta teden brez plenic. Upam, da jo bo ona odvadila od plenic, ker mi si za to ne vzamemo dovolj časa (smo zelo malo noter). Takoj, ko bo tam malo bolj zagrabila, bomo pa seveda tudi doma to prakticirali. Drugače pa je res en tak vesel in simpatičen deklič, da se ji lahko cel dan samo smejiš. Govori zelo lepo, čeprav Rja še vedno ne uspe izrečt (no, včasih se mi zdi, da ga v kakšni besedi slišim, a mogoče si samo domišljam ). Tudi domišljija ji laufa 100/h, lahko se igramo eno uro samo z namišljenimi predmeti. Po kakšnem mesecu pavze je začela spet sestavljanke zlagat in je prav neverjetna - jih zna že vse na pamet in naredi prej kot se jaz zavem, da je sploh začela. Potem jih pa okrog obrne in jih zlaga brez slike Pa zelo rada ima eno knjigo s pesmicami (Lonček na pike, MOL jo je izdala ker je letos Ljubljana svetovna prestolnica knjig), ki nam jo je prinesla patronažna od Primoža prav za njo. Super knjigica, res, priporočam. Erika že zna vse pesmice na pamet, ker ji jo beremo, da jo umirimo pred spanjem (namesto pravljic). Zunaj pa uživa na poganjalcu - je že uničila ene čevlje, ker je z njimi zavirala. Smo čuki, ker ji nismo kupili zaščite za čevlje prej! Tako ima zdaj ščitnike, ki ji ščitijo že uničene čevlje Za barve kaže izjemen interes, samo ne vem ali jih loči ali ne (najverjetneje ne). Včasih mi za 5 barv pravilno pove katere so, ko jo potem vprašam še enkrat, pa ne zadene niti ene. In potem ne vem ali se heca ali misli resno. Do vprašanj "zakaj..." pa še nismo prišli. Kar mi čisto paše, ker ji že zdaj komaj uspem vse odgovarjat (non-stop govori in sprašuje) in si ne predstavljam kako bo potem. Vrtec smo dobili na pol - Erika ga je dobila, Primož pa ne. Je 12. v čakalni vrsti, tako da upanje še ostaja, samo če bo, bo šele enkrat drugo leto, ker se zdaj čakalne vrste ne pomikajo več tako hitro kot prejšnja leta. Tako da sem se že zmenila pri Erikini varuški, da bo imela tudi Primoža. Evo, zdaj pa moram šibat, samo še tole: Draga mumu, ne zameri, ker ti čestitam tako pozno: čestitke za Tita, naj bo zdrav in vesel fant! Upam da ga bo Tia lepo sprejela in da boste noči lepo prespali. Reci hvala možu, ker si je vzel čas in nas obvestil o tem kaj se je dogajalo s tabo. Mene je prav zmrazilo, ko sem prebrala.
|