Ursi2
|
Živjo, punce! Dans je pa tak zaspan dan!No, naša noč je bila danes spet bolj podobna ostalim nočem!aMpak se ne sekiram kaj posebej, jepasala tudi samo ena prespana noč! Komi čakam, danes imam pregled pri G. Upam, da mi bo nardil UZ. No, na srečo je zdravnik fajni in ne gleda na to, da lahko nardi samo tri UZ ampak mi ga nardi na vsakem pregledu. Pa počasi si bom mogla it papirje rihtat na soc. Sem že pozabla, kaj vse je treba! Sem pa prav fajn, čeprav me je v petek tako matralo, da sem mislila, da me bo mogel peljat k zdravniku. Sem si bila seveda sama kriva. Popoldan smo šli še na koline, pa Luka zraven in je hotel povsod bit zraven, pa sankat se in na snegu letat. Seveda se tudi jz nisem mogla zadržat. POtem sma pa še malo pomagala kidat. Za piko na i, me je pa prav grdo vrglo. Sem se sicer nekak ulovila oz, da sem bolj na bok padla, sma sem se kr vstrašila. Pa tam je polno stopnic, pa vse je zanimivo, pa tist star štedilnik, ko je zanimiv, ko je treba drva gor devat in sem samo gledala, da se ne bo česa primel. Sej mi je fajn, ko je radoveden, pa ga vse zanima, sam zadnjič sem pa komi čakala, da smo šli domov, da sma se potem doma lepo igrala, pa je bilo malo bolj mirno in sem lahk mal sedela. Sam že na poti domov sem se sam prestavljala na sedežu. Noč je bila tudi taka, v soboto sma bila sama. Je šel moj delat in sma mislila prej z Lukanom zraven it, pa sma potem raje doma ostala, ker mi je bilo lažje, da sma bila doma, kot pa pri mojih, ko samo v kombi leze, pa na viličarja, pa hoče it k mašini,.... No, v nedeljo je pa bilo že skor ok. Ampak se pa zdej velik bolj pazim, čeprav se morem prav opominjat, da česa raje ne naredim. Luka je priden, čeprav ima kdaj izpade trme, pa bo že. Lula sedaj že bolje, kot je, čeprav mu še vedno morava luleka s palčko pikat. Pa dvojne plenice (ena ima lukno pri luleku, čez pa eno večjo) more imet gor in je tako smešen. Ko ena račka, ko v žabicah skače okrog s tako veeeeliiiikoooo ritko! Govori še vedno ne še kaj veliko. Še vedno smo pri TJA, TAM, TULE, TI TJA, BIM BAM BOM. No, to je skoraj vse, mogoče še ima kak preblisk kdaj. Pa ati je DIDI, vsi ostali moški pa so DEDI. Me moj sam mal čudno gleda, kaj zdej! Smo se pa vagali in ima malo več kot 13 kg in 88 cm. Ni slabo! Se pa vidi po hlačah, da se je malo potegnil, mu je kr malo kratko skor vse. Sem včeri v Hoferju potem vzela trenerke spodnji del. Pa vesela sem, da sem kupila inhalator. Sem ga čakala več kot eno leto in je šel včeraj oči v Avstrijo in mi ga je potem prinesel. Zofy, kako kaj na porodniški!Vidim, da nimaš časa za nas! No, upam, da jo boš lepo preživela in se lepo v miru pripravila na novega člana! Kako kaj z izbiro imena? Terida, ful lepe slike! Kako sta lušna!Erika je prava punca, Primož pa taka mala štručka!J oj, kake lušte!!!!!! In super, za skupaj preživete ure z Eriko in da je bila Snežaka tako vesela!!!!! NČK, super da Anja širi svoj besedni zaklad, pa pridna, da že tako pove za lulat. Ti pa verjamem, da ni fajn, ko noče imet nič gor. No,s ej bo kmal poletje! Lona, kako kaj vaš hartbrejker? Je užival na smučanju? Še kaka nova ljubezen?Kaka faca je Tilen, res. Ja, sej vem, vse me še čaka!!!! Za Tajo pa en kup Mergetka, super za izvide, čeprav upam, ad uspete izvedet, zakaj se vam ponavlja vročina. Kako visoko pa ima? Pa kake volje pa je takrat? Jz sem pa našemu zdej par dni z Riboderminom mazala kožo tam, kjer je hrapava (sem čist pozabla na njo, pa jo je Luka našel ) in je veliko boljš. Upam, da je res kriv samo suh zrak in te obleke, ko so zdej bolj oblečeni. Dinki, super za povzetek!Ja, sej res večino že vemo, sam kaj ko hitro pozabimo in je tole res super!Fajn ima tole vaš vrtec, da imate ta predavanja. Ja, slaba volja se res takoj odraža tudi na otroku. Opažam pri LUkanu. Če sem jz sitna al pa slabe volje, je tudi on kar nekaj siten pa cmerav. POtem pa se prav v roke vzamem in se potrudim oz odklopim tist kar me jezi in je spet Luka boljš volje. Saj kar verjet ne moreš. Najbolj sem to opazila, ko sma iz bolnice prišla. Tam si naspidiran, pa veš, da morš se potrudit, pa ga zabavat, zamotit, tolažit,.... Da si ti tam za njega, da ni nikogar drugega, ker niso smeli obiski, razen partner. In mi ni bil problem, niti nisem bila slabe volje, ali sitna ali kaj podobnega. Potem sma prišla pa domov in je začel letat okrog, vse je hotel prestaknat, povsod zlezt,...meni se je pa kr mešalo, ko sem kr vidla, kaj vse se lahk zgodi. Pa seveda mu nisem mogla kaj dopovedat in potem sem letala za njim z vrečko in mu govorila, da more bolj počasi, pa pazit,pa...... Sama sebi sem bila tečna. Seveda me je imel tudi Luka počasi dost, pa bolelo ga je in je bil siten in se mi je enkrat kr mal utrgalo. Sama sem bila šokirana nad sabo in sem se pol zvečer prav sama nad sabo mal zamislila, pa se v roke vzela, se skregala in vse to. NO, od takrat naprej pa je velk boljš, jz sem velik bolj mirna, dobre volje, če sem utrujena, ne pokažem Lukanu, ker sej ni on kriv, če sem jz sitna,... Pa še lažje je,če sma oba dobre volje, kot pa sitna. Ma, sem zdej zatežila, al! Pravljice: pri nas so knjige res takoj za lego kockami. NO, zvečer pa so itak zakon. Ima pa zelo rad take, kjer so okenca not, da lahko gleda al pa da so živali, avtomobili, stroji. DRgač pa so tudi pri nas take, da so slike zraven aktualne, une s samim besedilom še niso. Zlo rad ima vse od Meda Jake (trenutno je najbolj Medo Jaka pri Božičku), Medo Viktor (Na kmetiji,... pa učenje barv, oblik, štetja z Viktorjem), potem Knjiga Kmetija in življenje na deželi pa ta Velika knjiga pravljic. Pa seveda more plišast Levček zraven gledat in potem mu kaže, kje je obuti maček in da enkrat nima klobuka, drugič ga ima,.... Res je posrečen. Sm ap avčeri gledala Mačka Murija, pa to ni knjiga za njega, ker ves čas mi je samo kazal, da bi on tudi imel muco in me je tako milo zraven gledal, da sem bila čist adijo. In vsakič, ko vidi kje kako muco, mi kaže, da bi jo imel in me tako žalostno pogleda, pa glavico postrani. Drgač pa si midva veliko knjig sposodima v knjižnici. Pa prav vidim, kk se mu spreminja zanimanje. Si kdaj katero sposodim, pa mu sploh ni zanimiva. In jo nesem nazaj pa si jo čez kak mesec spet sposodim, pa samo tisto gleda. San, priden Izidor, da tako lepo gre lulat!dRžim pesti, da vam uspe!!!!! No za tebe pa , da bi se ti upselo kmalu kaj naspat!Revica! Čeprav,s ej preveč razvadit se tud ni fajn, da boš potem lažje vstajala! Nalepke ti bom pa poslala, sam še mal čakam, če mi jih bo uspelo še kaj nabrat. Tk, zdej pa res morem it delat!
|