ronja
|
mogoč kaka opica, k ma sam po enga mladiča, sam druge živali pa ne počnejo tko. Ja, primati, ki so nam najbolj podobni, imajo praviloma samo 1 mladiča, ker za dva v naravi ni dovolj mleka. Tudi pri nas so dvojčki izjema, tako kot pri primatih. Z njimi nas pač primerjam, ker smo si najbolj podobni. Meni je vseeno, kako katera dela, vsaka tako, kot ji paše. Vem, da je bilo Ronji to bolj všeč, ker je to zelo nedvoumno pokazala. Zato, ker je jokala, kadar sem ji hotela dat plenico gor, sem tudi prišla na to idejo... In potem je vedno zelo entuziastično šla na kahlico, nikoli jokala gor, zdaj pa itak sama pokaže, da mi niti mislit ni treba (edino predno gremo ven, ji rečem, če bi šla, ker pač ne ve, da gremo za dalj časa ven...) Skratka, njej je to bolj všeč, se vidi. Lejli pa mislim, da tudi, saj se vedno tako zmagovalno nasmeje, ko se polula, ko jo držim. Pa simpatično je vse skup, Ronja ji ploska, ko se polula, pa jo lupčka, pa se vse 3 veselimo... Sem ji pa recimo trenutno dala plenico gor, da sem lahko v miru zrihtala Ronjo in da tudi jaz v miru pojem - pa tudi, če ji ne bi, ker je itak zaspala . Če mi bo tu mač, se ne bom šla tega, zdaj malo kombiniram, pa se mi zdi, da kar lepo laufa. Mi je pa lažje dat tamalo lulat, kot pa jo poslušat, če jo boli ritka od izpuščaja - nekaj časa je namreč res fuuuul pogosto kakala in se ji je takrat vnela, zdaj odkar pa smo brez plenic, pa tega problema ni. krtexx, nisi bila noben genij , to rata dosti otrokom, če jim daš možnost. Ne pa vsem, tudi če jim daš možnost. Pa mame dostikrat tudi malo zamenjajo tele mesece, vsaj pri svojih sem videla... hehe, saši, dobrodošla nazaj! Glede igranja otrok ti ne morem še nič pameti solit, še nisem tam , moji sta še miceni, pa račko še ni tok zanimiv, razen če sem jaz gor . Ampak kadar se ti pa da igrat z njimi, se pa meni zdita zelo fajn knjigi Igrišča narave in Otrokove ustvarjalne igre ali nekaj takega. Pa pod kids crafts ti da gugl marsikaj, mogoče pa najdeš kaj, kar ne bo beda in bodo potem gospodje otroci hoteli tudi sami počet . Ni pa tole brezplenično tako zelo težko kot se sliši. katja in via, dobrodošli! L009, v vrtcu je verjetno ne bojo hoteli dajat na kahlico. No, Ronjo upam, da ja, ona bo takrat mela že 2 leti in pol in bo že dolgo časa suha... Za Lejlo pa ne vem, če se bo dalo zborit (sem nekaj spraševala pri Ronji, pa so najprej rekli, da seveda, ni problema, še boljše, če je že navajena... potem ko sem jo pa pripeljala, pa seveda ni bilo tako...) Tak da si ne delam utvar - verjetno ji bojo dali plenico. Sicer bom pa videla, če bo Lejla sploh suha do takrat, mogoče bo, mogoče pa še ne. Če bo suha, ji definitivno ne bom dajala plenice gor, naj ji jo dajo sami, če jo hočejo met v plenici. saj baje se pa da otrokom razložit, da je pač tam ne dajejo na kahlico, pa tudi ne bo tako dolgo v vrtcu, ker bom delala polovični čas, tako da upam, da je ne bojo uspeli zasrat, hehe. Meni zdaj Lejla spi, Ronja pa se igra v sobi in jaz v miru pijem čaj in jem zajtrk, kolikor mi ga je ostalo od takrat, ko sva ga začeli jest z Ronjo skup - to je bilo pred 1 uro in pol, hehe. Sicer pa pogrešam lubija! Zdaj ni nobenega problema s tamalima, ker Ronje zob ne boli več, očitno se je malo ustavil, ali pa prebil tahujši del,... Ampak vseeno ga pogrešam, čisto tako, da ga stisnem, pa poljubim! Ahhhh, kje je še petek...
|