khurde
|
sem brala, pa brala, pa vse pozabla... vem sam to, da so otroci res luštni, da želim snikolini, da se pri anžetu porihta do naslednjega pregleda in da sporočam ronji, če bo v naš konec hodila (arboretum), naj sporoči. toj to od mojga spomina... se mi zdi, da mi zadnje čase neki ne dela kot bi hotela... v glavnem, včer sem malo peljala slikat kolke, izvidi bojo na posvetovalnici ta četrtek. zdej sem končno videla, zakaj mi vsi govorijo kok velika in močna je... je ležala na mizi s še dvema dekličema, ena par dni starejša, druga par dni mlajša in je bila RES velika razlika... so me kar čudno pogledal, ko sem povedala, kok je stara... pa ena gospa me je vprašala, s čim jo hranim... zanč me je moja mat spraševala, če jo kaj pustim jokat in zakaj ne... sem jo vprašala, zakaj bi jo, pa je rekla "jah, kr tko..." ne vem, a je v tem kakšna zabava pa zadovoljstvo, a kaj... se niti ne sprašujem kaj je z mano počela... in dons mi moja stara mama reče (ta, k ima itak dbest nasvete - mislim resno), naj tamale nič ne forsiram v sedenje in hojo... nikol... ker pač ni ok zarad hrbtenice... ona itak tut prav, da otrok se ne sme pustit jokat, če pa kdaj pojokajo, ko jim kaj ni, pa tut ni tragedija. tako da se sprašujem, kako pameti uspe preskakovat generacije?!?!? mi je pa mama tut rekla, da je soseda svojega vnuka (kakšno leto, dve mlajšega od mene), ko ga je pazila, privezovala na posteljo, da je šla v trgovino al pa ven iz sobe in da tut ona ne bi verjela, če tega ne bi videla in da je revež to čist stoično prenašal, ker se je pač navadil tega, da leži na hrbtu, privezan na posteljo... ko se je začel kobacati, je ona začela privezovati... jao... aja... razlog: da ne bo padel in se poškodoval. mi je pa mami govorila, da je ona mojo sestro samo dojila (plus kak čaj verjetno) do 9 meseca, ker se je uprla GH in nič drugega hotela. in so jo dali na preiskave za kri itd., pa je bilo vse ok, tako da ni bilo nobenega problema s strani zdravnikov.
|