Jana28
|
anmp, a si bla ti ta teden na balancu? sem mislila, da te bom srečala... jaz imam pa jutri en roj dan v službi ob 12h, tako da bova šibali tja in se vam (spet:( ne moreva pridružit na kavici. kot zakleto... sem mal v šoku še od včeraj, ko mi je kolegica, ki ima 7 mesecev staro punčko razlagala, da je mala dobila vročino, ampak ne več kot 38,7 in da ji je padla v nezavest, nehala dihat in je bla kot trupelce, takoj ratala plava in vijočina, in je bla ta mama čist iz sebe, ker sploh ni vedla kaj se je zgodil in kaj naj naredi. hvala bogu je bil mož doma, ki je najprej pogledal če se ji ni kakšna hrana zataknila v grlu, potem pa ji začel dajat umetno dihanje, ona pa je klicala rešilce (ampak hudiča, če otrok ne diha, saj rešilci ne morejo priti dovolj hitro!?). in ko ji je tretjič pihnil v usta, se je slišalo kot en pok in je zadihala. potem sta bili 4 dni na infekcijski, kjer so ugotovili, da ima uroinfekt in da je dobila vročinski napad. da se to otročkom dogaja, sicer večinoma pri višji temperaturi, pa vseeno. zdravnica ji je rekla, da če ji je kaj v tolažbo, da smrtnih primerov zaradi tega ni, ker naj bi (v teoriji?!) otroček čez določen čas sam zadihal. da pa baje se tebi zdi da ne diha, v resnici pa toliko malo kisika vseeno dobiva vase, da poškodb možganov ne dobi....samo vseeno. mene bi kap zadela, ne vem kaj bi naredila. je rekla, da ko držiš tistega otroka v rokah in je kot trupelce, da ti možgani čisto odpovejo in že kar vidiš konec...:( a ma kakšna podobno izkušnjo?
|