|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DOMŽALSKE MAMICE
2.4.2009 12:40:02   
anmp2601
Čestitke!!!!!user posted image user posted image user posted image  Za spanje mislim. Vem kako ti je pri dojkah,ker mam jst isti problem. In si nisem črpala. Zdej je mal boljš, ker se ne napihnejo več tok. Počasi bo treba ukinit dojenje, vsaj pr nas.  Sej bom kmal, ker uvajamo gosto hrano. Pa Pa

Ponosna mamica dveh sončkov:-))

(odgovor članu Jana28)
Neposredna povezava do sporočila: 326
2.4.2009 12:42:50   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: anmp2601
otika....pa sej tvojga še na začetku ni blo...no sej je vseeno...vsekakor sta najlepši žabici na tečaju.user posted image

Ja no sem mislila, da je to slikica v začetku fotosešna user posted image ... tam enih 15 minut po začetku plavanja. Ampak saj ne zgledata tako utrujena ... sam Lukcu si bila ti bolj zanimiva, kot pa en neznan stric s fotoaparatom, Neži so pa rokice itak zakon user posted image .

(odgovor članu anmp2601)
  Neposredna povezava do sporočila: 327
2.4.2009 12:48:33   
afnica mala
Pozdravljene

kakšna plavalca user posted image .

Midve tud hodiva na razvojno- vsak drugi mesec 1x, je fajn, ko lohk vprašaš kar te skrbi, pol ti pa pove, da je vse ok. Drugače bi se skoz sekirala.  
Neli  pa glih korenčka s krompirjem pojedla- sva danes kar na Hippovem, sva pravkar prišli iz obiska, sva bili pri moji teti na Viru. Dežuje pa povsod.
Upam, da bo ponedeljek sončen, pa prideva, da se spoznamo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 328
3.4.2009 8:51:19   
Jana28
dobro jutro!

sem se včeraj preveč hvalila kolk naša mala ponoči spi...saj sem očitno zaradi tega staknila mastitis. bolel me ni tolk kot ene pravijo, čist zmerno, ampak vročina je bla pa vsake pol ure višja, zato sem šla včeraj zvečer na urgenco tule v domžalah (nobene gužve, prijazna zdravnica...full fajn!), dobila recept za antibiotik, v ljubljano v dežurno lekarno in potem domov. ampak kljub temu, da sem ob polnoči vzela pvo tableto, je šla vročina kar v višave, ob dveh bi lahko skoraj jajce spekel na mojem čelu:(

zdaj je malo bolje, vročina (samo) 37,5, ampak me je tale vročina bolj zdelala kot porod:( v teoriji bi morala mala pomagat izsesat tisto kar se je zataknilo in zaradi česar je boleča zatrdlina, samo kaj ko mleko ravno zaradi vnetja ne teče in noče jest, tako da zdaj nimam pojma kaj točno bom naredila. tople obkladke, masaža, pa s pumpico...ampak tudi tako ne gre ven...če ma kakšna kakšen pameten nasvet, se toplo priporočam!

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 329
3.4.2009 8:55:06   
Čebel@
jana......baje pomaga če očka potegne-mende bo full zabolelo ampak baje pomaga......pa baje ne topli obladki ampak vroča voda.....upam da boš  čimprej uredu in da se pozdraviš

(odgovor članu Jana28)
Neposredna povezava do sporočila: 330
3.4.2009 14:15:44   
anmp2601
Dan,

ooooo bad jana28. Revica. To pa res zna boleti. Baje pomaga toplo (boljše vroče) tuširanje dojk in masiranje ter potiskanje s prsti proti bradavici. Jst ga do zdaj nisem staknla in upam da ga ne bom.  Upam da bo kmalu boljše.user posted image user posted image  In se nam pridružiš na kofetku v ponedeljek.user posted image

Karmen02, kam vaše stanovanje gleda, v naš blok al na cesto?

Pozdravček

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 331
3.4.2009 14:35:21   
_KK_
Jana28, jaz sem ga tudi staknila kmalu po prihodu iz Porodnišnice. Zjutraj sem imela mokro pižamo, ker mi je dojka spustila, zvečer me je že treslo. Sploh se nisem ogrela, kljub kovtru in deki, tako da je šel moj fant po termofor in sem ga dala pod kovtre. Zjutraj sem poklicala svojo patronažno sestro in mi je rekla:
- naj dojim naprej
- naj si pred dojenjem dojko dobro zmasiram s toplim termoforjem (kakih 20 minut) ali s toplo vodo
- vmes (med dojenji) naj si pa na dojko dam hladne obkladke).

Mene je tako pretreslo, ko je vročina rasla, sa si sploh nisem predstavljala, da bi kaj hladnega držala v rokah, masaža s toplim termoforjem je pa zelo pomagala. Tudi bolečina je bila manjša, ko je sin začel vleči. Da bi pa takrat še ata potegnil, si pa nisem predstavljala, bi vse zvezde vidla  user posted image user posted image user posted image

Antibiotikov k sreči ni bilo treba. Je pa kar dolgo trajalo, da se je dojka povsem spravila k sebi.

Drži se!

(odgovor članu anmp2601)
Neposredna povezava do sporočila: 332
3.4.2009 14:52:07   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: _KK_

Jana28, jaz sem ga tudi staknila kmalu po prihodu iz Porodnišnice. Zjutraj sem imela mokro pižamo, ker mi je dojka spustila, zvečer me je že treslo. Sploh se nisem ogrela, kljub kovtru in deki, tako da je šel moj fant po termofor in sem ga dala pod kovtre. Zjutraj sem poklicala svojo patronažno sestro in mi je rekla:
- naj dojim naprej
- naj si pred dojenjem dojko dobro zmasiram s toplim termoforjem (kakih 20 minut) ali s toplo vodo
- vmes (med dojenji) naj si pa na dojko dam hladne obkladke).

Mene je tako pretreslo, ko je vročina rasla, sa si sploh nisem predstavljala, da bi kaj hladnega držala v rokah, masaža s toplim termoforjem je pa zelo pomagala. Tudi bolečina je bila manjša, ko je sin začel vleči. Da bi pa takrat še ata potegnil, si pa nisem predstavljala, bi vse zvezde vidla  user posted image user posted image user posted image

Antibiotikov k sreči ni bilo treba. Je pa kar dolgo trajalo, da se je dojka povsem spravila k sebi.

Drži se!
baje da hladni obkladki zaustavljajo mlekouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _KK_)
Neposredna povezava do sporočila: 333
3.4.2009 19:09:46   
_KK_
Se strinjam. Po drugi strani pa hladno blaži vnetje in zmanjša oteklino.  Tako so mlečni vodi manj zatečeni, bolj prehodni in manj mleka zastaja v dojki.

Jaz jih nisem dajala, pa je šlo na bolje. Takrat sem si želela samo toooplooo.....

Aja, rekla je še, naj si dojko po dojenju še stisnem, da mleko ne bi ostajalo notri.

Saj bo šlo, samo nekaj dni bo malo neprijetno.

< Sporočilo je popravil _KK_ -- 3.4.2009 19:11:12 >

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 334
3.4.2009 19:18:14   
Nina_ninaa
Pozdravljeni!

Smo študentke 3. letnika Komunikologije – tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Pri predmetu Praktikum 1 delamo raziskavo o otroški prehrani, v okviru katere moramo izvesti tudi anketo o otroških kašicah in sokovih. Za vaše sodelovanje se vam že v naprej lepo zahvaljujemo, saj nam bodo podatki v veliko pomoč pri opravljanju obveznosti predmeta.

Anketa je dostopna na:

http://lime.fdvinfo.net/index.php?sid=51839〈=en

Lep pozdrav, Nina

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 335
3.4.2009 21:09:30   
jada
Živjo

no jaz sem si vzela čas za tole raziskavico. Drugače pa punce v ponedeljek bo lepooooooo vreme torej kavica ob 11 v Bernardiju, kaj pravite??? Končno bo spet malo pokukalo sonce, že danes je bilo prav fajn ga videti. JAz sem pa ostala popolnoma brez glasu user posted image  Pa grlo me malo boli, tako da se sedaj zdravim s čajčkom in medom.

Mastitis - jaz sem ga imela 2 krat, boli kot user posted image . Je pa tako da pomaga najbolj črpanje, in vroča voda ali vroči obkladki. Pa če dobiš antibiotik je potem ko prime stanje veliko bolje. Upam da ti bo bolečina kmalu popustila.

Gh - midva imava sicer malo problemov pri gh. Sadje obožuje, zelenjavo pa že na daleč zavrača user posted image . polegg tega mi je pa prejšnji teden vso zelenjavo zbruhall (korenje, krompirček in bučko), tako da trnutno malo stoji na zadnjem tiru. Popoldan dobi pa kakšno kašico. Rižek, gresek......

lp

(odgovor članu Nina_ninaa)
Neposredna povezava do sporočila: 336
3.4.2009 22:17:31   
anmp2601
Čer,

no jst sem si tud vzela malo časa za to anketo.
Jaaaaa, v ponedeljek se vidimo na user posted image . Končno se je gospod sonček pokazal.user posted image

Gosta hrana....a ma sploh kakšen otrok rad to zelenjavo? Sej kot sem že rekla, pri nas mora biti banana nujno notri. Vsaj kaka normalno, že bolj gosto in smrdiiiii k hudič.user posted image

Lep vikend

(odgovor članu jada )
Neposredna povezava do sporočila: 337
5.4.2009 6:44:15   
_katja_
Jest tudi pridem...oz. midvauser posted image Bom pa z jado skupaj, ko vas ze pozna:)

Se vidimo!
K

(odgovor članu anmp2601)
Neposredna povezava do sporočila: 338
6.4.2009 7:58:09   
anmp2601
Jutro,

Danes velja zmenek ob 11h? Midva prideva. Sej kdor pride, pride. Čeprav se greva midva še prej pokazat Klemenčičevi, ker smo meli pred spanjem vročino 38,6, pa včeri smo ene 3x kakali, ampak ful trdo, pa žareča rdeča lička smo meli. Sej zgodi zjutri nismo več meli vročine (ker sem mu pred spanjem dala pol svečke), zdej pa pančka, pol ko se bomo previjali bom še enkrat zmerla. Ma sej greva sam tok da bom jst mirna. Pa ponoči smo se zbujali, kar se ponavadi ne. Mogoče pa so zobki. Bomo vidli kaj bo. Drgač načeloma se vidmo.

Lp

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 339
6.4.2009 8:33:17   
Jana28
naju danes žal ne bo:( ob pol desetih imava uz kolkov, potem pa morava spakirat, ker gremo danes za 4 dni v Portorož, pa še hranjenje je zdaj ob mastitisu cel projekt (termofor, vroč tuš, itd.), tako da nama ne bo ratalo. res škoda. no, uživajte, kajti sonček je prekrasen!!

(odgovor članu anmp2601)
Neposredna povezava do sporočila: 340
6.4.2009 9:25:22   
anmp2601
Hoj,

naju tudi nažalost ne bo, ker imamo še vedno majčkeno temperaturo in nama je Klemenčičeva svetovala da danes ne hodiva ven in ga samo opazujem. Res mi je fuuuul žal, ampak kaj čmo.... Upam sam da ni nič hudga z Lukcem. Res uživite na prelepem sončku!!!!! Jana28 vi pa tudi uživite na morju!!! Važička!:-))))))

Pa pa

(odgovor članu Jana28)
Neposredna povezava do sporočila: 341
6.4.2009 11:14:40   
Claudi
Hoj!

Punce a mi lahk poveste kje je Bernardi?V nedeljo sem šla po potki ob Bistrici skoraj do Domžal...pa ne vem točno če je to tam ko je tenis igrišče zravenuser posted image Pa zunaj so mizice...Smo se hotli ustavt, pa je blo vse polno...Al ni to touser posted image

(odgovor članu anmp2601)
Neposredna povezava do sporočila: 342
6.4.2009 13:41:42   
anmp2601
To je to Claudi in je ponavadi vse polno, še posebej za vikend in v opoldanskih urah.

Punce, ste ble na zmenku? Evo Luka trenutno nima vročine, sam ni pa tok živahen kokr zna bit.:-)))

Pozdrav

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 343
6.4.2009 21:44:45   
Anonimen
anmp, upam da je Lukcu že bolje!!!! user posted image user posted image user posted image

Drugače pa meni danes ob 11ih zaradi višje sile (oz. tiste, ki je sedaj že v postelji) ni uspelo priti k Bernardiju ... sem šla pa ob pol 12ih mimo, pa nisem nobenega znanega obraza videla in sem šla kar naprej ... Jada, upam da nisi ti edina prišla in po 20ih minutah samevanja pobrala šila in kopita user posted image .

< Sporočilo je popravil Otika -- 6.4.2009 21:45:25 >

(odgovor članu anmp2601)
  Neposredna povezava do sporočila: 344
7.4.2009 7:06:45   
_katja_
čao!

Smo bile na meetingu: Pomar*anča*, Tila, jada, afnica mala in moja malenkost. Lusten cvek! Edin meni je bilo kar malo prevroče na soncu. Imam ze malo rjav dekolte in roke. Se bo treba namazat drugic.....

Lep dan!
K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 345
7.4.2009 7:52:00   
jada
Živjo

no kott je že katja napisala smo se dobile na čveku. Sonček je bil lep, tako da imam kar lepo barvo, bo treba kar kremo vn potegnit in se začet mazat. Prihodnji teden verjetno ne bo zmenka tako da se potem čez 14 dni vidimo a ne????

Otika nič te nisem opazila pa smo bile tam kar nekaj časa.

Claudi - kje si se pa ti potepala da te ni bilo nič mimo ?

LP

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 346
7.4.2009 7:57:09   
Čebel@
men je full škoda ker nisem prišla ampak Hana je mogla ob 12h jesti tko da moram biti nekaj do ure domauser posted image ......sem šla pa včeraj v mengeš čez polje in sem dobila barvouser posted image user posted image user posted image ....se mi je tamala prav smilila ko jo je toliko rukalouser posted image user posted image user posted image
zdej se je pa alarm uklopil-bo treba papat,potem greva pa ven

(odgovor članu jada )
Neposredna povezava do sporočila: 347
7.4.2009 11:01:52   
anmp2601
Ojla punce,

otika, Luka je bolš, danes nima vročine. Sam se bova za vsak slučaj h Klemenčičevi šla pokazat. Ker se mi zdi da ma mal prehlajen glas, pa bi želela da mu posluša pljuča. Jutri naju ne bo na plavanje. A moram Nini sporočiti?

Joj kok je men žal, da se vam nisem pridružila na čveku. Že to da ne morem ven na sprehod, me ubija. Upam, da bova jutri lahko mal ven šla. Sej po mojem da greva lahk že.....sam, kar je ziher je ziher. Čez 14 dni se vam pa upam pridružim. Če ne bo spet kakšna višja sila!

Uživite na sončku!

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 348
7.4.2009 15:51:29   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: anmp2601
Jutri naju ne bo na plavanje. A moram Nini sporočiti?

No fino, da je bolje ... Ja jaz bi Nino vseeno poklicala, če nič drugega, da se dogovoriš za nadomestni termin.

(odgovor članu anmp2601)
  Neposredna povezava do sporočila: 349
8.4.2009 9:45:44   
Čebel@
ola!
ali gre katera okoli 11h na sprehod?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?