Gina -> RE: Maribor je mesto brez duše (24.1.2009 18:32:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Meni se ne zdi, da se ljubljančani kdajkoli delajo norca iz mariborčanov. No povej, ali sploh obstaja v ljubljani izraz za mariborčana, mislim takle žaljiv? ne, ti povem da ne obstaja, ker se ne počuti noben ljubljančan ogrožen od njih, niti ne čuti nihče nič slabega, vsi ljubljančani jih sprejmejo odprtih rok in prijazni. Meni se pa zdi mal bolno da prideš v Mb. čist dobre volje, pa ti za dober dan povedo, da si sicer kot človek mogoče čist fajn, ampak si pa napačne "vere", "rase", porekla, kr neki pač (beri žabar)in da si zato gnoj že po defoltu. Mislim tisti hip začneš drugače razmišljat o teh ljudeh, ki si jih z veseljem hotel spoznat. Enostavno ne razumeš, od kod jim tak primitivizem. Spominja me na čase, ko so še tudi v ljubljani (pa glih tako v mb.) žugali za vsakim pankartom ali nezakonsko materjo, kar tako, apriori so bili gnoji. Matr, pa ja niso ostali tako zadaj? Tale odstavek mi "diši" po zakompleksanosti Ljubljančanov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A dvomiš v to, da tako delate z ljudmi, ali trdiš, da lažem? A ne najdeš boljšega argumenta, kakor spet žalitve? Ja, tako se pač vedete, to je očitno še bolj množično, kot se mi je prej zdelo. Tukaj se spet kaže primitivizem in nesposobnost sprejeti lasteno odgovornost za dejanja. A ni žalostno? Mateyka, tale tvoj frend ima prav, dokler sem hodila v Mb z logaškimi tablicami (beri ljubljanskimi, ker kot vsi vemo pod lj. spada vsa okolica do cerknice oz. ivančne gorice....), se nisem imela fajn, od srednjih prstov naprej do kletvic smo poslušali. Zdaj grem v mb s postojnskimi tablicami, je pa vse ok.
|
|
|
|