Čupka -> RE: Maribor je mesto brez duše (24.1.2009 22:02:01)
|
Ciao, Vader. Tudi mene ta tema zelo, zelo žalosti. No, ne tema, pač pa komentarji. Ampak veš, to ni samo bolezen Slovencev. To je bolezen človeštva. Meni ne bo nikoli, nikoli razumljivo, da se nekdo čuti večvreden ker je drugačne barve kože, ker pripada drugi rasi, ker je drugače spolno usmerjen, ker je druge veroizpovedi,... Ampak glede na to, da so trenja in zaničevanja znotraj enega samega naroda, samo zato ker nekdo zjutraj zagleda Dravo, drugi Muro, tretji Ljubljanico in ker je njegova "špraha" za nianso drugačna od druge, je v bistvu vse zgoraj našteto razumljivo. Hkrati seveda vsi v isti sapi zatrjujejo kako so strpni, kako nimajo nobenih predsodkov, fobij, bla bla bla.....to vse drži dokler se ne pojavi nekdo, ki je čisto majčkeno "drugačen". Mene to res zelo boli. Hkrati se skoraj sramujem da sem pripadnica belcev, da sem večinoma straight[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], da imam službo in streho nad glavo, da znam brat in pisat,ker nisem debela,..... Žalostno res. Ampak očitno se ne bomo nikoli spremenili. Že kot otroka me je bolelo, ko sem prišla na počitnice v moj rojstni kraj, pa so me tamkajšni otroci klicali ljubljanska srajca. Že takrat nisem razumela, zakaj se moram počutit manjvredno zaradi nečesa...
|
|
|
|