Misek -> RE: Maribor je mesto brez duše (25.1.2009 14:18:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lord Vader Oprosti, vendar je to cisto nakladanje. Probaj te trditve iz tega posta uporabiti na svoj prejsnji post v tej temi. Mislim, da si nekaj narobe razumela. Ta trditev izhaja iz prejšnjega posta. Preberi še enkrat. Od kod izhaja trditev, ne govori nic o njeni utemeljenosti ali "nakladaskosti" brez osnove. In kot sem povedala, obrni v nasprotno smer pa uporabi trditev na lastnem postu, pa bos mogoce uspel preveriti koliko "drzi vodu". Skratka, na lep in prefinjen, vendar istocasno perfiden nacin si popoljuval cel narod in se potem sklicujes na generalizacijo v nasprotju z veljavno doktrino in neko za lase privleceno individualno obravnavo. Individualno obravnavo koga? To je nakladanje. Kot da ni sama ne razumeš kaj pišeš. Popolnoma razumem kaj pisem, vendar vidim, da imas ti tezave slediti mojim mislim. Pravzaprav poleg tega, da menis, da nam je slovencem sovrastvo lastno, menis, da nam je tudi neumnost lastna? Pa kako samo nakladaš. Jaz trdim da če si ti neumna je to tvoja neumnost in ne neumnost tvojega soseda. Jaz sem neumna, moj sosed hrvat je neumen, njegov sosed na drugi strani je tudi hrvat in je neumen. Moj sosed na drugi strani je tudi hrvat in je neumen. Vsak od nas ima svojo neumenost in ker so hrvati pozitivino generaliziramo, da so hrvati neumni in jaz pametna, ker se mene obravnava individualno, a generalno so podatki, da so slovenci pametni. Hudic je ta generalizacija in individualna obravnava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] In potem te cudi, zakaj slove3nci sovrazno reagirajo nate? Ja, čudi me. Jaz ne sovražim nobenega. Napises kako so slovenci sovrazen narod, da si sokiran koliko sovrastva premorejo ne samo proti drugem temvec tudi znotraj lastnega naroda, perfidno zalis po dolgem in pocez, vendar ne sovrazis nikogar. Ne sovraziti nikogar te pa se ne naredi spostovanja vrednega ali priljubljenega. Morda samo odurnega. In ce nekdo nate sovrazno reagira, se ne pomeni, da te sovrazi... morda mu samo mi prijetno v druzbi s taksno osebo, ki se ima za dobro. Morda pa ne v sklopu generalizacije, morda pa prav v tem tvojem sklopu individualne obravnave - ce znas potegniti crto in dolociti kje je kaj. ???????? In morda sploh ni v vprasanju sovraznost, temvec custvo, ki dodeli dosti manjso pomemebnost, kot custvo sovrastva. ???????????? Le potrudi se. S temi vprasaji, ki jih tako radodarno pises imam obcutek, da se pogovarjam z osnovnosolcem, ki se mora se marsikaj nauciti, da lahko sploh dojame. Res nočem žaliti tvoje inteligence ampak ne piši samo da nekaj napišeš. To da imaš vokabular poln "pametnih" besed ne pomeni, da jih lahko brez veze mečeš po forumu. Jaz sem prepričan v to kar pišem, za tebe pa nisem. Preveč je vprašanj v tvojih mislih. Seveda da ne mores biti preprican zame, ker niti nimas kapacetite, da dojames kaj pisem. In prav ta omejenost se kaze v tem, da niti nisi dojel koliko prikrito in perfidno sovrazen je tvoj prvi post. Jasno mi je, da se vidis kot velikega clovekoljuba in nikomur nic hudega zelecega z lastnim staliscem. Vendar tvoje izrazeno stalisce je dijametralno nasprotno s tvojo sliko o sebi. BTW: vedno ko ne razumes kaj je nekdo napisal, lahko razmisljas v dve smeri - da je z njegovim pisanjem nekaj narobe in druga moznost, da nimas kapacitet dojeti njegovo pisanje. Ce kolickaj pomislis ( v pomaknkanju npr. lastne prepotetnosti, ker hrvati so prepotenten narod, ti pa nisi) na drugo moznost, lahko postavis vprasanje in te zanima odgovor.
|
|
|
|