Gina -> RE: Maribor je mesto brez duše (23.1.2009 22:09:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR Aja - guzve ob vsaki uri pa zal ne delajo domacini, pac pa dnevni migrantje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image] Štajerci v Ljubljani, ja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ja ravno o tem sem govorila - da je svinarija, da se dela taka centralizacija, da se mora marsikdo vozit 120 km ali več na dan v službo v eno smer...... kaj pa vem no, to meni nekako ni smešno, prej žalostno.... V eno smer se vozi tako daleč, ker Mb. v preteklosti ni dosti vlagal v svoj gospodarski razvoj. Pa ne zaradi države (država manipulira in je manipulirala pri velikih družbah, denar in del. mesta pa prinašajo tudi kakšne druge, ki niso v državnem upravljanju, teh pa tam ni toliko, zato se ljudje vozijo tako daleč) Zaradi konkretne populacije, ki ni bila zainteresirana teh reči v preteklosti izvesti. IZVIRNO SPOROČILO: Freycha da še tebi na tole odgovorim: ne poznam Mariborčana, ki ne bi bil ponosen na svoje mesto. Mariborčani so veliko bolj lokalpatrioti, kot ljubljančani.... čist tko, za info[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja, točno iz tega izvira nestrpnost mariborčanov na ljubljano. Iz tega da je zanje vse ostalo zanič, sploh tisto, kar je boljše, kar jih ogroža, kar jim kaže lastno ogledalo, kje niso naredili dovolj. A veš, živim v drugem najbolj revnem delu slovenije, pa tukaj nikogar še nisem slišala bentit čez Lj., češ da je ona kriva, da je to zaostala regija. Krivi so ljudje in dejanske razmere, pa neizkoriščanje naravnih danosti že v preteklosti in so še kar. V bistvu se nihče ne sprašuje zakaj, ampak samo delujejo tako, da bi bilo v prihodnosti čim boljše. Tudi vozijo se vsi kar daleč v službo. Samo ker imajo poleg Lj. še druge kraje enako oddaljene, se vozijo v več krajev, ne more biti samo Lj. spet edino pribežališče za zaposlitev, Mb pa je žal na taki lokaciji, da nima teh možnosti, pa se lahko spet jezi zgolj in samo na Lj...... IZVIRNO SPOROČILO: Freycha koga hudiča pa ponižujem in zmerjam? krota je vrsta žabe, ti pa, če si ljubljančanka si žabarka, ne? btw, torej sem tudi sama žabarka in krota (sploh če ne vklopim dveh sivih celic)...... zato ne dramatiziraj, ok? Tole a veš frejča si me pa ful razočarala, ker imam strašno dobro mnenje sicer o tebi, pa tudi Lj mi ni ravno nekaj fajnga (vendar iz drugih razlogov, ker me vsako večje mesto dela živčno, ne vidim sreče v nabutanosti hiš in ustanov, pa trgovin, če pa ima zraven še meglo, pa še toliko slabše - ljubim naravo in deželo). Zmerjanje z žabarjem je žaljivka, ki jo javno uporabljajo Mb. proti osebam, ki so se rodile na tistem kraju, ki ga oni kar tako, brez veze, zaradi napumpanosti okolice, iz svojih kompleksov ali nesposobnosti kaj spremeniti pri sebi, ne marajo. NIkdar si nisem mislila, da imaš ti toliko kompleksov v sebi, da te pomirja, če zmerjaš na tak način. Meni osebno so ljubljančani čist fajn ljudje. Ne vtikajo se v vsakega soseda, kar je meni plus, so relativno čist pristopni po drugi strani, nimajo nekih kompleksnih nagnjenj, kako je kakšen del slovenije zanič, pozna se, da je to medkulturno področje kjer se ljudje morajo prilagajat en drugemu in kjer je mnogo več tolerance do veliko reči, kot je tolerance kje drugje... Tudi mariborčani so lahko čist fajn, vsaj ko se osebno z njimi pogovarjaš. Mi pa ni všeč njihov gestapovski odnos do vsakega, ki ima tablico Lj. na avtu, ko se vozi po Mb. Ne ne, tile njihovi kompleksi so mi totalno mimo. Čisto vsak, ampak čisto vsak znanec iz Mb, ki naju sreča in se malo zaklepetamo, po nekem času reče kako je grozno, da najin ta mali zavija po žabarsko namesto po štajersko (btw, ta mali govori mešanico med notranjskim in štajerskim dialektom, pa še slišijo ne) Aja, jaz sem rojena v Lj., moj v Mb., pa živimo stran od obeh mest, ker nama nobeno ni tolk ekstra všeč, da bi hotela živet tam. Sva šla na lepše.
|
|
|
|