metka_zone
|
Ker vidim, da vsa je malce strah poroda,naj vam napišem svojo izkušnjo na kratko- upam, da mi bo uspelo : -pred porodom preštudirala vse o komplikacijah, ki so možne med porodom in posledice za otroka -popadke dobila ob petih zjutraj na dve minuti,ampak ker nisem vedela, da so popadki, sem še mojmu zajtrk pripravila, posesala in perilo obesla -ob pol devetih sem imela pregled pri G in je bila gužva,tko da sem šla noter okoli devetih -me sestra pogleda in vpraša, če se vredu počutim in ji povem, da me žgečka na dve minuti, me kot šus napotijo v porodnišnico -jaz frajla nato v trgovino po sendvič in nato 1,5km peš do mame v službo, da bi poklicala mojga, da me pelje v porodnišnico -komaj ga je prepričala,da bom res rodila in sva šla nazaj domov po stvari in sva bila ob 9.50h v bolnici,kjer sem šla na ctg -ob 10.25 sprejeta v porodno sobo in ker sem bila čisto o.k in nasmejana, mi predrejo mehur in me pustijo samo v sobi -potem pa se je začelo: jaz drla kot zverina na zdravnico in osebje, popadki za umret,po glavi se mi je pa samo rojilo to, kaj če bo imel otrok kakšne poškodbe, premalo zraka, da bo zaradi tega, če ne bom močno potiskala umsko zaostal,...in sem potiskala kot nora, dihala totalno po svoje,...za crk...! -rodila zdravega fantka ob 10.48h Upam, da boste šle takoj v bolnico in upoštevale navodila, jaz jih bom sedaj, ker tole je bil višek vsega.Pa prosim, da ne berete tistih stvari glede poškodb pri porodu in takšnih zadev, ker verjemite, da ti med samim porodom domišljija dela čudeže in nima meje...Pa ne se zafrkavat tako kot jaz, ker sploh nisem razmišljala, kaj bi bilo, če bi mi mehur počil sredi cete ali trgovine... Grem pa sedaj spet rodit brez vsega, ker ko je otrok enkrat zunaj, je to tako dober občutek, kot če si cigaret prižgeš po dolgem času ... LP
|