|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009
31.3.2009 13:11:39   
katrin***
Ola,

danes pa res ni skoraj nobene tuki gor. No, midva sva včeri povedala, pa stara mama ni nič rekla. Je pa rekla moji mamici, da če bomo zdej zrihtal ne. Pa mami pravi kaj pa?. Ja da se bosta poročla ne. je mami fino fajn nazaj odgovorila da ne. No, danes zjutraj je pa še mene zaslišala in sm ji lepo razložila, da ne zarad tega, ker ne bom dobila nobene finančne podpore ne nič, če se poročiva. Tko da bom lepo mati samohranilka in vsaj neki denarja dobila. Če ne ne vem kako bomo samo z eno plačo preživel. Je samo rekla, a nč ne bi dobila in bila tiho kot miška. Na koncu pa da mi želi vse naj naj in kar tako naprej. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  zmagali smo!!!!
Aja, pa ravnokar so mi nuhalno prestavili iz tega petka na četrtek ob 20h zvečer - uhhhh, precej se bolš počutm. Je že en dan manj, ko tako nestrpno čakava, da vidva pikotauser posted image user posted image . Zdej bom še lažje pisala za faks te butaste povzetke člankov, potem pa šibam na faks do večera.

Joj je danes res lep dan, kljub vsem govoricam, ki baje krožijo okoli o meni in bogu i pol, ampak  MI JE VSEENO!!!user posted image user posted image user posted image  Se jim samo režim, k je cela vas fouš!!!

Uživajte, se slišmo zvečeruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
31.3.2009 13:37:13   
Mona Liza
Mene pa nekaj zanima. Ko se javite v sprejemni pisarni v Leonišču ali se mora poleg zelenega kartončka in zdr. izkaznice predložiti tudi materinsko knjižico? Nisem ziher oz. mi ni noben še nič povedal okoli tega.

Pa še nekaj... ko npr. čistite doma npr. kopalnico ali pečico, kako je s čistili. Ker ta čistila so kar strupena in imajo grozno močen vonj. Kako ve delate? Ali še naprej uporabljate ta močna čistila in zraven uporabljate pač rokavice in mogoče še kakšno zaščitno masko na ustih in zračite ali se poslužujete kakšnih bolj naravnih čistil?

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
31.3.2009 13:37:33   
Februarka08
Punce, jaz sem ravno pisala nekje porodno zgodbo (kao, na hitrouser posted image pa jo še vam zaupam, če jo katera želi prebrat) - to bo predvsem za prvorodke, ki poslušajo takšne in drugačne izkušnje in se nekako ˝bojijo˝: moja user posted image je potekala bolj tako-tako. Sem bila od 4. mes. naprej na bolniški zaradi prekratkega materničnega vratu... so me strašili da bom splavila, kasneje pa, da bom prehitro rodilauser posted image vedno sem se tolažila, slab začetek, dober konecuser posted image in res je blo takouser posted image rodila sem točno na 41. teden (no, pa sem donosila bpuser posted image ), 3x sem imela amniouser posted image končno mi je tretja vse pospešila. Mi je rekel dr. na 3., če imam že vsega zadosti in bi šla rodituser posted image jaz valjda, da jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image in mi reče, da lahko pri njih ostanem čez noč, lahko grem pa domov in pridem zjutraj ob 6.30, da mi sprožijo porod. Sem rekla, grem raje domov. Hec je pa bil, da bi mi sprožili ravno na 29.2.user posted image no, čez dan se je začelo mal odvijat... me je non stop nekaj štokalo, pa nisem vedela da je to to. Z možem sva hodila po trgovinah, vsake toliko sem mogla mal počakat in globok dihat ker drugače ni šlo. Zvečer se stuširam, spet operem glavo v upanju da jo tokrat res zadnjičuser posted image in grem na kavč. Uf, pa se je začelo... popadki so se začeli okrog 20.30. Moj jih je začel zapisovat ob 21h. Pa so bli nekaj časa redni, pa neredni, pa spet pa spet... no, pol sva rekla, da je itak lažni alarm, da bova mela pa res že jutri štručko v rokah in da greva spat. Ja, on je zaspal, jaz sem se pa zvijala po postelji... sem raje vstala in šla reševat križankeuser posted image vmes sem pa predihavala. Ob 23.30 so se mi pojavljali lepo na 3 minuteuser posted image zbudim mojega, on ves paničen, če mu mislim v avtu rodit ali kar domauser posted image ma sem se mu nasmejalauser posted image je hitro spil Red buluser posted image se oblekel in sva šibala. Še tašči in tastu sva povedala na poti do avtomobila in sem že predihavala. Ob 00.00 sva bila v P. Me je babica pregledala, sem bila odprta mislim da 3 cm. Mi je dala klistir, sem še nakaj časa hodila, potem pa mi je ob kakšne 1.30 rekla, če grem kar na posteljo. Me spet pregleda, odprta 7 cmuser posted image pa pravim, da sem se odločila za Ultivo. Me pogleda debelo in reče, saj jo ne rabite, samo še 3 cm se morate odpreti in je to touser posted image si mislim, a res??? Ok, bom pa probala brez, če sem že te bolečine preživela, jih bom pa še nekajuser posted image pride moj oblečen v haljo in smo začeli... najprej mi je babica predrla mehur, je poknil v momentu. Po predrtju mehurja so se pa začele nepopisne bolečineuser posted image ampak sem imela svoje popadke in sem imela čas med njimi, da sem se malo odpočila. Moj me je božal in bodril. Pa pravi babica naj probam potisnit ob naslednjem popadkuuser posted image ojoj, a žeuser posted image in sem začela.... kmalu pride še druga babica, takrat sem vedela da gre zares. Punce, bilo je par močnih potiskov in ne rečem, tudi bolečine, ki sem mislila, da me bo raztrgala, ampak ob 2.33 se je rodilo moje deteuser posted image prve besede: punčka je! Moj je preštel prstkeuser posted image jaz sem pa v miru zadihalauser posted image ni bilo lepšega, ko so mi jo dali na trebuh. Potem pravi babca, da pride še 1 popadek in da bom porodila posteljico. Samo da je rekla, me je močno zvilo in posteljica je spolzela iz mene. Evo, pa je blo konecuser posted image aja, še najglavnejšeuser posted image NIČ ŠIVANA! Saj vem, da sem pisala na dolgo in široko, ampak na kratko se sploh ne da opisatuser posted image želela sem povedat, da sem mogla skoraj celo nosečnost preležat, na koncu sem pa rodila 1,2,3 pa še šivana nisem bilauser posted image
No, upam da ste uživale ob branju (če se je sploh katera polotila tole bratuser posted image ) če pa katero še kaj zanima, naj pa kar vpraša. Aja, mislim, da veliko pri porodu pripomore babica. Jaz sem imela izvrstnouser posted image

Se beremo!

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 1828
31.3.2009 14:20:33   
smejčica

Februarka 08

bravo zate. Si imela res lep porod. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem ga z užitkom prebrala...user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
31.3.2009 14:30:03   
smejčica
In še moj porod tako na brzino napisan. user posted image

Moj porod pa je bil dokaj naporen. Rodila pa sem v Mariborski porodnišnici.

Zjutraj ob 8.00 sem prišla na pregled in so mi zaradi visokega pritiska sprožili porod. No in tako, da sem bila celi dan tam. Rodila sem pa šele zjutraj ob štirih. Popadkov nisem imela, odprta za 1-2 prsta. Pol pa so se začeli tisti pregledi , ki so boleli ko . Na samem začetku so mi dali  gel in tableto. No, zvečer okoli 22.00 ure mi je med pregledom odtekla voda in takrat pa se je počasi začelo. Bila sem na umetnih popadkih, nič kaj prijetno. Sem upala, da bom imela svoje. Moj je bil ves čas z mano, tako, da mi vsaj dolgčas ni blo. Vseeno pa sem si mislila, takrat, ko se še nič ni dogajalo...zdaj mi lahko še na kakšen sok nekam šla. Grozno je bilo tudi tisto z boka na bok. Uf, so me že tak boleli.
Na koncu je moj pomagal malečko spravit v porodni kanal. Ko pa se je rodila, pa je dragi še bil 2 urci pri nama, pol pa je šel domov ajat. Tak je blo fajn, da je bil zraven, res. Ga nisem in ga še zdaj ne morem prehvalit.

Pa še to:
Pri meni je bil prisoten strah. Niso mi všeč ginekološki pregledi. Sem imela včasih pri G. povišan pritisk, pa mi ga je po parih minutah spet zmerla ali pa ko sem prišla s pregleda in je bil ok. No, ko pa sem šla v bolnico na pregled, pa tega niso vedeli. Pa mi je rekel, da je plodovnica v redu, popadkov ni, jaz sem se fajn počutla. Ko pa je videl pritisk, pa je rekel....nič, bo treba danes sprožit. Nisem še bila najbolj zato, sem rekla, če še lahko kak dan počakamo, pa je rekel, da je previsok. Da moremo zaradi naju obeh sprožit, ker je stanje lahko ogroženo za oba. No, pa sem se vdala. Rekla sem tudi, da mi ga včasih več krat merijo, pa so mi ga še en krat zmerli, pa je bil še večji. Strah pač. Nato me je še pregledal in ugotovil, da sem malo že odprta (pa ne bi o tem, kak je bil grob tam doli). No, pa sem šla v porodno. Tam je bil pa pritisk skoz normalen, in vsak, ko me je prišel pogledat (ko so menjali smene), me je vprašal zakaj sem tam, glede na to, da je bilo vse ok. Sem bila takrat kr malo jezna, da še niso počakali, ker bi se pa morda kmalu začeli naravni popadki. Pa kaj češ, komanda je padla.   Pa sva z dragim vedno rekla, samo, da ne bo decemberska (takrat še nisma vedela, da bo punčka). In ko po naročilu, rodila se je zadnjega novembra.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
31.3.2009 14:34:43   
manca
Februarka 08 user posted image user posted image user posted image

no pa še kako je potekalo pri meni:
Dopoldne sem imela amnio drugič. Mož me je samo pripeljal, potem ga je zagrabila migrena in je šel domov.
Ker je bila zelena plodovnica so rekli, da grem lahko kar rodit. Odprta nisem bila nič. Jaz sem bila tako srečna, da sem bila prav naspidirana z energijo.
Najprej klistir, nato kar na porodno mizo in predrtje mehurja. Priklopili so me na umetne popadke ker svojih nisem imela nič. Pa so se začeli močni popadki, najprej sem sama pri sebi razmišljala, le kaj delam tukaj sej grem lahko še domov maluser posted image . Sestra mi je lepo razložila kako naj predihavam popadke, celo oblekco sem lahko izbrala za svojo pikico. Vse skupaj je trajalo 3 ure in 14 minut in na svet je prijokala najina punčka..hb je mož ravno pol ure predtem prišel v porodnišnico in je potem tudi prerezal popkovnico. So me malo prerezali in šivali, ampak je bilo za preživeti. Ravno tako nisem vzela nobenih protibolečinskih dodatkov in mi ni žal. Res je bilo vse skupaj tako lepo doživetje, da se tega še danes spominjam.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
31.3.2009 15:02:28   
metka_zone
Punce, jaz sem ravno iz pregleda in hvala bogu, da je tašča tamalga porihtala, ker sem preveč vzhičena, da bi sploh kaj delala...Smo zdravi in srčkani in danes sem izvedela spol najinega drugorojenca user posted image .Bomo imeli pa še enega FANTKA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in sem bila tako srečna, da me je kar metalo po stolu...user posted image .Sem si na skrivaj želela še enega fantka, ampak da se bo to uresničilo, je pa super. Pa še tamal bo imel družbo, ko bo drugorojenček zrastel. Mi je pa G rekla, da nakupovat pa še nič, ker če bo pučka, ne bo ona kupila oblačil od mene user posted image ...Grem sedaj razmišljat kako mu bo ime...Kako sem veselauser posted image user posted image user posted image user posted image ...

Vsem lep pozdrav!

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
31.3.2009 15:20:30   
metka_zone

user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image  

PDP, IME, STAROST, KRAJ, ŠT.user posted image , ŠT.user posted image , PREGLED, NS

user posted image XX.10., aquamarin, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ??
user posted image XX.10., pravoda, 25, ??, 1user posted image , 0user posted image , 7.4., 26.3.
user posted image XX.10., Čivavica, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ??
user posted image XX.10., natalia, ??, Maribor, 2user posted image , 1user posted image , 12.3., ?? 
user posted image XX.10., anonimna5, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ?? 
user posted image XX.10., smejčica, 23, Maribor, ??user posted image , 1user posted image , ??, ?? 
user posted image XX.10., TINKO, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ??   
user posted image 01.10., *raci*, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 5.2., ??
user posted image 01.10., nincika, 24, MB, 1user posted image , 0user posted image , 1.4., 19.3.    
user posted image 01.10., maayaa, 27, Kranj, 1user posted image , 0user posted image , 31.3.+5.5., 30.3.
user posted image  01.10., SONČEK LARA, 25, Vrhnika, 2user posted image , 1user posted image , 27.3., 24.3.        
user posted image 02.10., Vijolica77, 31, Maribor, ??user posted image , 1user posted image , 20.3., 26.3.
user posted image 02.10., Suzikaa, 27, Ormož, 1user posted image , 0user posted image , 3.4., 24.3.  
user posted image 02.10., malaMravljica, 30, 2user posted image , 0user posted image , 6.4.  
user posted image 02.10., majakla, 29, Maribor, 2user posted image , 0user posted image , 15.4., 26.3.
user posted image 02.10., spet mama, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 26.2., ??
user posted image 02.10., bony, 30, Nova Gorica, 1user posted image , ??user posted image , 7.4., 18.3.  
user posted image 02.10., maj2009, 24, domžale, 2user posted image , 0 , 23.3., 23.3.   
user posted image 03.10., hayabusa, 29, Štajerska, 1user posted image , 0user posted image , 3.3., 24.3.                       
user posted image 03.10., *Lili*, 25, Notranjska, 2user posted image , 1user posted image , 24.2, 30.3.                  
user posted image 04.10., skačica, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ??
user posted image 04.10., anaslana, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 24.3., ??              
user posted image 05.10., emaa, ??, ??, ??user posted image , 2user posted image , 24.3., 23.3. 
user posted image 05.10., ninčy, 27, Domžale, 1. user posted image , 0  user posted image , 23.4., 25. 3.
user posted image 06.10., sandrarum, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 24.2, ??
user posted image 07.10., mici_, 29, Trebnje, 2user posted image , 1user posted image , 14.4., 30.3.
user posted image 07.10., metka_zone, 24, Laško, 2user posted image , 1user posted image , 21.4., 25.3. 
user posted image 08.10., tane, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 13.2.+18.2., ??
user posted image 08.10., Rižkoo, 26, Celje, 2user posted image ,0user posted image , 9.3.+17.3.,24.3.
user posted image 08.10., nati29, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 11.2., ??
user posted image 10.10., mng, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 26.3., ??  
user posted image 10.10., srečen sonček, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 9.3., ??
user posted image 11.10., Mona Liza, 28, Ljubljana, 1user posted image , 0user posted image , .17.4., 24.3. 
user posted image 14.10., Bremzi, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 25.2., ?? 
user posted image 15.10., Februarka08, 24, Gorenjska, 2user posted image , 1user posted image , 8.4., 6.4.
user posted image 15.10., boob, 28, Grosuplje, 1user posted image , 0user posted image , 2.4., 6.4.
user posted image 15.10., miska10, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ??

user posted image 16.10., mateja8, 26, Dolenjska, 2user posted image , 1user posted image , 14.4., ??
user posted image 17.10., ninasiki, 25, Litija, 1user posted image , 0user posted image , 20.4., 7.4.
user posted image 17.10., karmen b, 28, Dobrova, 1user posted image , 0user posted image , 15.4., 1.4.
user posted image  17.10., didikaa, 22, Ptuj, 1user posted image , 0user posted image , 26.3., ??
user posted image  17.10., palegia30, 30 , Lj, ??user posted image , ??user posted image , 25.3., 7.4.   
user posted image 18.10., lunika, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ?? 
user posted image 18.10., katrin***, 24, Grosuplje, 1user posted image , 0user posted image , 19.3., 3.4. 
user posted image 20.10., siska, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 11.3., ??
user posted image 20.10., deja*, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ??  
user posted image 21.10., pinky girll, 27, velenje, 1user posted image , 0user posted image , 8.4., 9.4.
user posted image 21.10., frrrr, 28, Ljubljana, 2user posted image , 1user posted image , 16.3., 9.4.
user posted image 21.10., sonncnica, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ?? 
user posted image 21.10., Pika Zoja, 29, ??, ??user posted image , 1user posted image , 6.3., ??
user posted image  21.10., Bobipalcka, 25, Slovenj Gradec, 1 , 0 , 31.3., 6.4. 
user posted image 22.10., Aniiita, 25, Kras, 1user posted image , 0user posted image , 4.3., 9.4.       
user posted image 22.10., pupa_b, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 25.2., ??  
user posted image 22.10., rozilu, 30, Obala-Lj, 1user posted image , 0user posted image , 26.3., 10.4. 
user posted image 22.10., Crystall, 24, Posavje, 1user posted image , 0user posted image , 7.4., 8.4.    
user posted image 23.10., pikicaa25, 27, 3user posted image , 0user posted image , 7.4., 7.4. 
user posted image 23.10., HelloKitty1, 29, Ljubljana, 1user posted image , 0user posted image , 31.3., 14.4. 
user posted image 23.10., anonimna6, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 13.3., ?? 
user posted image 24.10., vrtnica83, 26, ??, 1user posted image , 0user posted image , 13.3., ??
user posted image 24.10., mashi, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ??   
user posted image 25.10., *chance*, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ??
user posted image 25.10., lenika83, 25, Ptuj, 1user posted image , 0user posted image , 14.4., 17.4.
user posted image  25.10., efika, 30, Koroška, 1user posted image , 0user posted image , 14.4., 21.4. 
user posted image  25.10., najčka, 32, Ljubljana, 2user posted image , 0user posted image , 21.4., 15.4.
user posted image 26.10., plotka, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , 16.3., ??   
user posted image 28.10., anonimna.k, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ?? 
user posted image 28.10., drobtinica29, 29, Maribor, 2user posted image , 0user posted image , 10.4., ??  
user posted image  29.10., pikica 28, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ?? 
user posted image 30.10., Nončika, 27, MS, 2user posted image , 1user posted image , 16.4, 14.4.  
user posted image 30.10., toba, 33, ??, 2user posted image , 1user posted image , 2.4., 16.4. 
user posted image 30.10., manca, 27, Kranj, 2user posted image , 1user posted image , 12.3., 15.4.
user posted image 30.10., stuhica, ??, ??, 4user posted image , 1user posted image , 1.4., ??
user posted image  30.10., Nea_teja_, 34, Cerknica, 5user posted image , 3user posted image , 20.4., ??
user posted image 31.10., abab, ??, ??, ??user posted image , ??user posted image , ??, ??
user posted image  31.10., TRIŠ, 30, BK, 4user posted image , 3user posted image , 24.3., ??

SKUPAJ: 75

Z nami so bile tudi:
miniko, anonimnauser posted image , spelka12, barvar, Poli_H, minna, florecita, Nosečka70 

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:

PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

Neposredna povezava do sporočila: 1833
31.3.2009 15:22:05   
najčka
metka_zone  čestiamuser posted image user posted image user posted image . Meni tudi vsi pravijo da bomo imeli fantka, ampak jaz pa nisem tok ziher, saj je vseeno kar bo pa bo, da bo le vse ok. sploh ne verjamem da bom vprašala za spol, razen če bo moj firbčen. 

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
31.3.2009 15:24:19   
Februarka08
Metka_zone user posted image user posted image user posted image čestitam!

Mi2 tud ne bova vprašalauser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
31.3.2009 16:32:12   
SONČEK LARA
Pozdravljene

kako ste kaj ob teh turobnih dneh?
Berem da vas je večina utrujenih, brez volje, energije...ne sploh omenjat, jaz sem zvečer ko cunja, ko dajem malo spat skoraj zaspim z njo.

Tako zavidam tistim ki imate čas za dolge sprehode, čas zase...jaz sem tudi v prvi nosečnosti bila polna energije, delala čisto vse, nič bolelo, prehodila kilomere in kilometre na dan, sedaj pa sam služba, dam, pa kuhat, pa s tamalo se ukvarjat. pa sej gremo vn, sam z 20m starim otrokom ravno ne prideš daleč. Tako da ja, v petek grem na telovadbo za nosečnice, hodila bom 1x na teden, in upam da bodo super vaje da bom še doma kaj počela...

Vprašanje...ne jemljem več tabletov Tifol, mi pa je ostala škatlica Elevit in ker so tako ogromni tableti (jaz pa sem taka ki komaj pogoltne katerokoli tableto), me zanima, če jo pojem vsak dan polovičko a je kul? Sem sicer že skoraj v 14 tednu tko da mi tudi ni več nujno tega jemat, sam stran pa tudi ne bom metala.

glede hrane...jest sam še o hrani razmišljam, na živce si grem. Tak apetit imam da je groza. Ker me že zdej boli ob večerih križ mi je moja G svetovala, da nja pazim pri prehrani, da s ene bom preveč poredila, čeprav sem drobne sorte, da naj pazim. sem se pa do danes zredila že 2 kilograma...

No prijeten dan vsem še naprej

čao

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
31.3.2009 16:43:18   
mateja8
Pozdravljene,

da se vam malo javim. Včeraj sem imela pregled v ambulanti za patološke nosečnosti - zaradi pritiska. Pritisk je previsok, zato grem 9.4. na dnevni oddelek porodnišnice ljubljana - na opazovanje in razne preglede. Po tem pa mi bojo povedal, če grem še kaj na šiht, al nič več. Joj, od 13. tedna naprej doma bit, bo pa dolga doba.

V ponedeljek pa komaj čakam na NS.

LP

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
31.3.2009 19:17:21   
palegia30
Ojla, tudi jaz iščem kakšno telovadbo, saj mi je ginekologinja to zelo prporočila, na vzajemni so imeli pa nimajo več. če katera kaj ve kje bi se kaj dalo dobiti naj pove. pa lep pozdravček vsem, aja jaz sem imela pregled nuhalno vse ok in sem happy pa še spol sem izvedela, ki naj sotane skrivnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
31.3.2009 19:40:53   
HelloKitty1
Ojla, mi smo imeli danes pregled, pri 10 tednov in 3 dni smo veliki 4,1 cm. G pravi da je vse ok, komaj čakam nuhalno , ki je 14.4user posted image user posted image

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
31.3.2009 19:59:11   
Anonimen
Danes je pa res en turoben dan. Meni je sicer danes uspelo iti na en daljši sprehod malo  hrib..tako, da je bilo fino, pa še dež je padal in je bilo prav super. Upam,da mi bo uspelo to narediti vsaj vsake 2 dni. Ali mogoče katera ve za telvovadbo v Škofji Loki ali pa v Kranju med vikendom ?

(odgovor članu HelloKitty1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1840
31.3.2009 23:53:21   
ninasiki
ojla punce jst se vm sam na hitr mal javim stanje je uredu razen vremena sovražim oblačne in deževne dneve komi čakam poletje ker živim sam za sonce in sončne dni oz. letos glih ne vem kok mi bo pasu ker bomo mele že vlke bušije ampak bom preživela vse za mojo pikico user posted image user posted image user posted image  

drugače pa še en teden in mam nohalno po eni strani komi čakam po drugi pa me je mal strah da nau še kej narobe ampak držimo pesti in razmišlajmo pozitivno in bo vse ok user posted image user posted image user posted image  

bodite pridne čuvajte se in božite svoje pikice vašim bolšim polovicam pa sporočam naj vas čim več razvajajo

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

Neposredna povezava do sporočila: 1841
1.4.2009 10:08:01   
SONČEK LARA
Ja punce zadnje čase vas ni na spregled.

Kako ste, se vse skrivate pred dežjem?

danes je 1. april, glejte da vas kdo ne nasanka!!!

Jaz vredu, v službi in sem si vzela pol urce da mal prečekiram forum, pa vidim  da nobene od nkoder.

Uživajte

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
1.4.2009 10:29:06   
Anonimen
Živjo dečve user posted image  no sem si tud jaz vzela 10 min. od dela pa skočila mal gor pogledat kaj se dogaja. In kako ste ? Ta teden je prav obupen tema non stop, dež, ustajanje, pa ta ura !!!!!!!! joj joj :)
En vprašanje imam za vas  : ali katero tudi špika v nožnici vsake oliko časa ? Mene zdaj že 3 dni. Bom v torek vpr. na pegledu.
Aja PDP imam pa 9.10.09 računano na 1.UZ in na NS .

(odgovor članu SONČEK LARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1843
1.4.2009 10:37:14   
emaa
Porodne zgodbe, če se mi bo dalo, bom svojo poiskala, pa še dogajanje po porodu, mi smo imeli pestro, ko se David boril za svoje življenje. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
1.4.2009 10:45:53   
manca
Hojlauser posted image

ja, teden je res obupen. Za vikend mi je tamala zbolela, nato sem se nalezla prehlada še jaz. Sem že boljše, važno je da mi ne teče več iz nosa. Pa tale vreme mi tudi ne ustreza, imam raje sonček.
Komaj čakam da mine teh 14 dni, saj imam takrat nuhalno in se že prav veselim.

Vsem pa čestitke za uspešen NSuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
1.4.2009 11:18:28   
majakla
Pazite se, je (že) 1. april! user posted image

Prosim popravite me na seznamu, sem od sobote že 30. user posted image

Glede na to, da sem že v 14. tednu, se še vedno slabo user posted image  počutim, tak čudno mi je + glavobol non-stop.

Vijolica77 in MalaMralvljica kje in kako sta?

Vijolica77 kako je bilo pri Pelkičevi?
Meni je rekla vse super in 90 % - fantek.

Kaj menite o imenu NIK?
Baje da jih je že fuuul dosti, ampak meni je to ime že več kot 6 let najbolj všeč.
Sva mislila spremenit (Maj, ...) pa mi nič ni tak všeč kot Nik.
Prosim za vaša mnenja + ideje. 

Si pišemo, pa - pa. user posted image  user posted image

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
1.4.2009 11:40:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pravoda

En vprašanje imam za vas  : ali katero tudi špika v nožnici vsake oliko časa ? Mene zdaj že 3 dni. Bom v torek vpr. na pegledu.
Aja PDP imam pa 9.10.09 računano na 1.UZ in na NS .

Mene tudi špika v nožnici vsake toliko časa, pa tudi v spodnjem delu trebuha na obeh straneh in križ me boli. Na čase imam enake bolečine kot med menstruacijo user posted image Upam, da je to normalno, sem pa v 11. tednu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1847
1.4.2009 11:57:54   
metka_zone
majakla: mi imamo fantka z imenom Nik in to je res meni osebno najlepše ime, pa še pristaja muuser posted image ...Če bo sedaj tudi fantek, pa bo:
-Jan
-Žan
Če pa bo punčka, pa bo:
-Kaja
-Nina
To je vse, kar mi je padlo na pamet, saj sedaj pri tem otroku jaz izbiram in je kar težko se odločiti med temi imeni...

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
1.4.2009 12:14:53   
Februarka08
Dan user posted image .

Nik je meni tudi zelo lepo imeuser posted image moj ima za fantka že izbrano ime še od prej in naj bi bil Blaž. Čeprav mislim, da bo tokrat zopet punčkauser posted image no, za to pa še izbiramo oz. bomo pomoje še dolgouser posted image ker še za mojo Lariso sem si premislila v zadnjem trenutku ko sem rodilauser posted image

Danes je 1. april in jaz sem si že privoščila mojo kolegico, sem ji rekla, da pričakujem dvojčkeuser posted image user posted image   in pol mi ona čestita in ne vem kaj še, jaz pa 1. april!!! user posted image No, sej, na koncu se pa res lahko še ona najslajše smejeuser posted image user posted image to bi bil hecuser posted image

In, ste jo ve tudi že komu zagodle oz. obratno?user posted image

Aja, včeraj zvečer sem 1. slišala user posted image našega novega članauser posted image sem bla v devetih nebesihuser posted image mi je žal, da nisem že pri prvi kupila tale AS.
Se beremo!

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
1.4.2009 12:47:49   
metka_zone
Sem tudi jaz opazila, da smo bolj lene za pisanje user posted image ...danes imam nekako prost dan, saj ima tašča tamalga in sta sedaj še nekam šla in kar ne vem, kaj bi s tem časom...Mi pa paše malce oddiha. jaz bi tudi rada mojega nekaj nahecala, ampak nimam nobene ideje, s kakšno neumno šalo mu pa glih ne morem uletet ven, ker mi itak ne bi nasedel user posted image ...

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?