|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009
14.7.2009 15:31:19   
Bobipalcka
A se ne vidi slikic? Meni jih pa tako lepo kaže...hm...user posted image

bosek: http://www.shrani.si/?j/9p/4IyfTdWq/580998142199613799859613.jpg

malika: http://www.shrani.si/?3V/tm/1gOY8wf9/img0285.jpg

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
14.7.2009 16:51:35   
malaMravljica
Bobipalcka, jaz sem videla ze prej tvoje slikce. Trebuh imas ene take velikosti kot jaz, tvoja mala ima pa velika stopalca, suhcene nogice in rokice pred obrazkom, ker hoce, da spoznas obrazek sele oktobra user posted image  Skratka lepa slikca. Kaj si to dobila na navadnem uz ali si sla posebej na 3d?

smrk, smrk za sladoled. Jaz bi tudi vas spoznala, sam me takrat ne bo, ravno takrat zacnem solo za starse. Ampak bom pa naslednji teden al pa pol po 23 spoznala vsaj eno oktobrko. Se tudi ze veselim.

(odgovor članu Bobipalcka)
Neposredna povezava do sporočila: 4577
14.7.2009 19:33:15   
Meliitak
hojla punce...zadnje čase nisem ravno razpoložena tko da vas nisem kaj prebrala kaj dogaja...

drugač pa dons imeli redni pregled (26t 5d)...nič konkretnega ni bilo, srček smo poslušal, G pa je še pokazala je do kam seže zdej maternica in da ni nič čudnega če me kdaj baby brcne 10cm višje od popka...1, 2, 3  pa sem bla zunej...spet se vidimo avgusta, dohtarji gredo na dopust, nosečke pa ostajamo he, he...

čeprav je spet jamrala kok sem se zredila (v 5 tednih 3,5kg)...pa bom balon pa kaj, sj gre zame...kaj pa jest morm če me nažene po večji količini sadja in zelenjave, pol se pa rajš filam s tistim ki mi najbolj leži (ja kajpak krompir in testenine he, he)...ma sj se ne sekiram, sam da je na splošno ok...

ker mi sam MG ne pomaga preveč proti krčem in otrdevanju trebuha bom mogla še mal dodatkov kalcija, železo pa itak jemljem, čeprav mam Hmg 116, dokaj nizko sam še vedno ok...bo pač treba mal več se filat z dodatki ane...optimizem do konca user posted image

za razpredelnico: naslednji pregled 18.8.

drugač pa punce uživajte v poletju, da ne bomo spet jamrale kakšno muhasto in deževno mamo...juhu vsaj koža bo bolj vlažna in ne bo pokala...držite se in božajte bušije, da vas še mal pobrcajo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
14.7.2009 20:00:05   
tea85
pozdravljene.

no, danes pa bom še jaz pokazala moj trebušček ki pridno raste, upam da mi bo uspelo prav slikco naložiituser posted image

user posted image

sedaj smo že v 24 tednu pa pol user posted image

< Sporočilo je popravil tea85 -- 14.7.2009 20:02:00 >

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu Meliitak)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
14.7.2009 21:03:03   
Februarka08
Bobipalcka in Tea kako lepa bušijauser posted image taka, res elegantna, ne pa moj balonuser posted image
Meliiitak ne sekiraj se zarad kg... če ti jaz povem mal v tolažbouser posted image sem danes za zajtrk jedla palačinke z Nutello... za večerjo pa ne boš verjela, istouser posted image pa kaj pol? Eh, ko bom dojila si ne bom mogla privoščit, si raje zdaj mal večuser posted image user posted image
Pa glih moj neki sanja od čipsa... upam da ga res ne prinese, ker ga ne bom mogla samo gledatuser posted image aha, je prišel brez njega, hvala boguuser posted image

Lep večer, mirno in nežno nočko brez hudih brcikuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
14.7.2009 21:14:06   
najčka
Ojuser posted image kako ste kaj? jaz sem imela danes pregled, več al manj vse ok, edino kri in voda je bolj slabouser posted image . Slikico mojga bušija bom prlimala,k bo kolegica mela čas da mi to mal razloži kako kaj prilimaš kam. Se še jutri kaj javim.                                                          Za tabelco, naslednji pregled imam 11.8 .                                                                    

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 4581
14.7.2009 21:15:52   
najčka
Uf ja pozabla povedat, prej sem v 4mesecih pridelala 1.5kg zdaj pa v 4tednih 3kg.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4582
14.7.2009 21:54:01   
Anonimen
Živjo punce...lepi bušiji.user posted image Jaz sem se pomirila glede sladkorne, sem si šla še k mami izmerit in sem imela 5.1 in to zvečer ne na tešče tako, da upam, da bo v četrtek vse ok. V naprej se pa ne bom sekirala. Zdaj moram tale cukr uštimati pa še tele baketrije v nožnici, sem dobila Diklacin ( nekaj takega ). Je že katera to imela ?

(odgovor članu najčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4583
14.7.2009 21:56:13   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: Meliitak
hojla punce...zadnje čase nisem ravno razpoložena

Melita, neeee bit slabe volje, saj me smo tu, da se razvedrimo med sabo user posted image

Drobtinica, Bobipalčka in Tea - super lepi in elegantni bušiji!!! user posted image

MalaMravljica - ja ne moremo me tebi napovedat spola... ker ne poznamo skrivnosti po kateri ga prerokuješ user posted image Tako da sorry user posted image itak pa ti veš kaj je in bi nas samo rada malo hecala, titi.

Sladoled pri Žabarju - hm, a bi lahko ob 15.30? Jaz bi rada bila v ZD ob 17.10, ker imam pol ure kasneje pregled... tako da bi za kasneje šlo na knap. Če ne gre, pa lahko tudi ob 16h... Saj lokacijo pa je mucamaca dala.

Seznami za user posted image - hvala za nasvete! Torej bodiji na preklop so zakon. Jaz si bom zdaj posodobila moj seznamček, pa upam da me ne bo kap. Danes sem šopingirala v Trstu, samo nič pametnega za dojenče ni bilo (je pa res, da nisem bila na pravi lokaciji). V nekih trgovinah (ala Okaidi) imajo fuuuuuul lepe stvari, samo kaj ko je bolj malo uporabnih zadev za novorojenčke- lepe cotice bom pa upam za kako darilo dobila user posted image .

Vozički - katrin in boob - vidim, da sta na podobni izbiri kot jaz... terenski trikolesnik. Sicer me je kolegica kar malo streznila, da kaj kupujejo starši take glomazne in drage vozičke... ampak po terenski preizkušnji jaz kar vztrajam pri takem modelu. A vidve imate kake izkušnje s trikolesniki od Jane/Peg Perego?

(odgovor članu Meliitak)
Neposredna povezava do sporočila: 4584
14.7.2009 22:30:36   
ninasiki
čau punce

evo mene iz šole blo je kr zanimivo sm pa po predavanju k so vsi odšli šla uprašat kaj mi piše v materinski knjižici ker pač babca bi mogla vedt za kaj se gre no in je pisal da imam streptokok agalakt in to je bakterija zaradi katere lahko pride do prezgodnjega poroda uglaunem kr neki najraj bi se tok zjokala da bi me cela slovenija slišala ker vsakič k pridm na pregled je neki narobe se mi zdi da mi 2x na pregledu ni povedala slabe novice in je rekla uredu se vidiva naslednič ej da popuser posted image  tok sm jezna sama nase pa sploh ne vem zakaj najraj bi se kr pretepla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  uglaunem nafilal me bojo in z inekcijam in z antibiotiki user posted image user posted image user posted image user posted image  

grem počivat pa mal tv še pogledat se mogoče še javim kej

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 4585
14.7.2009 22:31:23   
ninasiki
aja slikco za seznamček vam prilimam v soboto k bo okroglih 27t

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 4586
14.7.2009 22:42:52   
stuhica
Punce luštne trebuščke imate... super user posted image user posted image user posted image

Rižko kaj ti imaš tud sladkorno al kaj? Saj nas je potem kar nekaj sladkih pocukranih nosečnic pri oktobrkah... Jaz pa pattaya sva že dve ornk ta pocukrane z dieto , jaz od 5 tedna nosečnosti, zaenkrat samo na dieti upam da tako ostane tudi do konca.... čeprav večja ko je nosečnost se pri meni tudi večajo rezultati...

Pravoda ti se tudi ne obremenjuj preveč zarad cukerčka, pij veliko vode, nič sladkarij, izogibaj kruhu, jej le rženega ali pa posebaj diabetičnega, veliko zelenjave... itd...  v glavnem sej lahko da sploh ni nič in da si imela le moteno toleranco---glede meritev je pa tako da je najbolj realn rezultat da si zmeriš eno uro in pol po jedi... tako boš videla kje približno si, vrednosti naj ne bi bile večje od 6,6...
A zdaj boš mogla na 4 urni OGTT 100 al 50 gramski test?

seznamček jaz morm najprej vse pogledat in preprat kaj sploh neki malga še imamo za silo bo... bomo pa še dokupl.... drgač se pa strinjam glede mako majčk so bodiji veliko boljši sploh tisti na preklop vsaj na začetku tm do enga 3 meseca.... je pa to seveda stvar posamzenika kaj in kako mu je kaj lažje in boljše....

jaz mam pa jutr zjutri pregled in komi čakam kaj mi bo kaj moj ginekolog kaj povedal... upam da kaj pametnega.... , me pa naš mali lumpk oz. lumpka vćasih tako brcne direkt v mehur da tud do wc skor ne supem priti,,,,

Me zanima ima še ktera težave s tem lulanjem... jaz bi se skor 2x čist skor polulala sem imela mal mokre hlačke, ampak to kr naenkrat.... sploh nisem občutila... me prav skrbii, ker tega prej nisem nikol doživela ko sem bila z tamalnim noseča... user posted image user posted image user posted image

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 4587
14.7.2009 22:45:48   
Anonimen
Sedaj grem na 100g test. Tudi jaz upam, da je to le posledica dopusta ( lubenica, sladoled, piškoti...pač užiancija kaj čmo ), ker pritisk, kg vse to je ok.

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4588
14.7.2009 22:49:22   
frrrr
žabar - imam zapisano na koledarju... pridem pa s tamaučkom naokol...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4589
14.7.2009 22:53:01   
stuhica
pravoda saej pravim lahko da si le zdaj mogole mal preveč tega  vsega zaužila in ti je takoj pokazal tak rezultat je pa bolje da se mal paziš ker iti takoj na inzulin pa glih ni  no ne vem jaz upam da uspem tole dieto sfurat od konca... sem jo že sita.... bi žće tako rada pojedla kaj bolj sladkega konkretnega... saldkarije kar sanjam zadnje čase tako da..... zdrži le če se da tudi teh par dni prej pred testiranjem pa pol boš vidla je pa tako da tud potem če ti ne bo pokazalo nič po 100 g OGTT (še bolj ogabn kot prvič ) še ne pomeni da lahko spet nadaljuješ se vseeno probi vsaj mal nazaj držat....

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
14.7.2009 23:15:44   
rozilu
Pravoda in Nina user posted image ... vse bo še OK, bosta videli!

Frrr - super, se vidimo!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 4591
14.7.2009 23:40:31   
Aniiita
Živjo punce,

vas še jaz malo pozdravim..sem bila spet pri seminasrki nekaj dni in tokrat zadnji-JUUHU! Tako da počasi začnem z diplomo.. sem pa trenutno v cunjicah..jutri začnem malo prat itd. user posted image

Danes me je ful trebuh bolel cel dopoldne, da sem potem popoldne šla do dežurnega G, ker je moj na dopustu.. Potem se je izkazalo, da naj bi bilo vse ok, vendar sem bila v skrbeh, saj se mi do sedaj še ni kaj takega dogajalo..kot mestrualna bolečina, ki je bila občasno močnejša, občasno šibkejša.. Zdej mi je priporočila spet magnesol pit, če ne bo bolje, pa na urinski test..da ni kaj z ledvicami..

ninasiki, če ti tvoja G ni omenila, je mogoče tako, da ni vznemirjenja vredno, veš, da se lepše reši kot se sliši z začetka.. Boš vidla, da bo vse ok. user posted image

hej, malamravljica, lepo, da si nazaj. user posted image

Še ful enih reči sem hotela povedat, zdej pa se ne spomnim user posted image Sem nasploh opazila, da sem pozabljiva bolj! Kar v trenutku pozabim in se v naslednjem trenutku, ko pozabim nekaj drugega, spomnim prejšnjega. LOL user posted image
Opaža še katega kaj takega?

Aja user posted image Naša punčka je tudi ful aktivna..se mi zdi, da se obrača vse smeri in to veliko..očitno  ima še dovolj prostora..se mi pa zdi, da sem danes prvič začutila kolcanje..to morda zgleda tako, da je v enakih presledkih čutiti na enem mestu..kot en počasen srčni utrip?

Držite pesti, da jutri kupiva podvozje za voziček (se prodaja po delih in sva tako uspela dobit tudi rabljeno zgolj podvozje, košaro pa že imava..pol pa imava še polno časa dokler bo treba športni del..)!!
Sem bila že tolikokrat razočarana nad temi prodajalci, ki se nazadnje nekaj premislijo ali prodajo komu drugemu ali pa se sploh več ne javijo, da ne zaupam več, dokler, ga ne bom imela doma!
Upam, da bo to že jutri user posted image

Joj, sedaj pa spat.

Lahko noč user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 4592
15.7.2009 8:46:02   
gorenka
IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

čau punce

evo mene iz šole blo je kr zanimivo sm pa po predavanju k so vsi odšli šla uprašat kaj mi piše v materinski knjižici ker pač babca bi mogla vedt za kaj se gre no in je pisal da imam streptokok agalakt in to je bakterija zaradi katere lahko pride do prezgodnjega poroda uglaunem kr neki najraj bi se tok zjokala da bi me cela slovenija slišala ker vsakič k pridm na pregled je neki narobe se mi zdi da mi 2x na pregledu ni povedala slabe novice in je rekla uredu se vidiva naslednič ej da popuser posted image  tok sm jezna sama nase pa sploh ne vem zakaj najraj bi se kr pretepla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  uglaunem nafilal me bojo in z inekcijam in z antibiotiki user posted image user posted image user posted image user posted image  

grem počivat pa mal tv še pogledat se mogoče še javim kej

nina ne preveč žalostna bit! Sej se bo že uredilo, je pa tko da tle nč ne morš. Pa tut jezna nase ne smeš bit k ta bakterija dostkrat nastane če imaš velikokrat kakšna vnetja...tm pa sej veš kolk uhka nardiš...več k merkat se ne morš, če si na to nagnjen je pač šit. Mam pa vprašanje: a so ti test za to avtomatsko delal (vzeli bris), al kako?

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 4593
15.7.2009 8:52:50   
ninasiki
dobro jutro

aniiita mi je ginekologinja vse razložila samo je nisem zastopla ker ona to men neki strokovno razlaga pa pomoje mi tud ni hotla v podrobnosti razlagat glih zarad tega da se nebi sekirala user posted image  jst pa ferbc k ferbc sm pa vrtala in zvedla mam pa tud v materinski zapisan tko da dobim takoj k rodim ene anitbijotike uglaunem nafilana bom z zdravili

noč preživela celo edin ob 6 sm šla na minus 2dcl zdej sm pa tooooook lačna da že komi gledam a je katera tud tako k učke odpre že lačna user posted image  

grem v trgovino pa na kavico k mami pa se še kasneje javim papa

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 4594
15.7.2009 8:56:43   
ninasiki
gorenka ne mela sm unetje in sm misnla da se bo umirilo to in se seveda ni tko da sm šla na pregled ker je blo že fuuuull izcedka da me je že mal skrbel pa še srbel povrh user posted image  uglaunem ni blo za zdržat več pol sm šla pa na pregled in mi je tm pol ona bris uzela

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 4595
15.7.2009 8:58:39   
gorenka
nina
moja kolegica je imela okužbo s streptokokom b in je blo tko da so ji to ugotovil na koncu nosečnosti in je dobila ene antibiotike, pol k se je začel porod so mogli bit pa zlo hitri...da se otrok ne okuži in da mu takoj dajo antibiotike če je potrebno, tko da zdej nimaš kej nardit, samo k prideš rodit jim morš pa kr na glas povedat da si okužena, da te drugač obravnavajo.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 4596
15.7.2009 9:01:32   
gorenka
aha, se mi je zdelo da ti je sama bris vzela...k pri testu za streptokok b (če ga sam hočeš) je samoplačniško...user posted image

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4597
15.7.2009 9:04:58   
*chance*
Jutro...

Aniiita tudi jaz imam že od včeraj neke čudne bolečineuser posted image user posted image Bom počakala na jutri in omenila na pregledu...
stuhica težave z lulanjem se pojavljajo tudi pri meni, mi na čase kar mal puščauser posted image tako da povečini nosim kar dnevne vložke... se mi zdi, da detece malo preveč skače okoli mehurjauser posted image zato imam občutek da me vseskozi mudi lulat...
Sicer pa že res komaj, komaj čakam na jutrišnji preled, čeprav imam test za sladkorno user posted image in ne vem kako bom danes čez cel dan zdržala brez sladkarij...user posted image user posted image sicer sem se že pregrešila s čokolinomuser posted image
ninasiki groza je tole brezbrižno ravnanje naših G, samo po drugi strani pa mogoče res bolje da vsega ne vemo, ker potem največjo težavo naredi psiha, tako da... le pogumno in brez stresa...user posted image vse ostalo se bo uredilo...
slikce trebuščkov so mi pa tako všeč, vse imate res simpatične bušije, jaz pa svojega ne bom objavila, ker mi niti še do izraza ni prišel pod tem mojim špehom in že sedaj ni dovolj velikega zaslona za prikazuser posted image user posted image ...no saj tko hudo pa spet ni, sam res ne bo šlouser posted image user posted image

Uživajte v pasji vročini user posted image user posted image

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 4598
15.7.2009 9:15:02   
karmen b
Dobro jutro punce, vidim da ste načvekale... se mi je vmes že en stroj cunj opral, da sem vse prebrala user posted image ...
Gorenka moram ti povedat, da sem včer končno pršla do mojih japank... kupla 5 parov, plačala 17 €....sem zelo zadovoljna user posted image user posted image user posted image

Sladoled pri Žabarju; kok bo fino, ker nas bo toliko mljackalo sladoled user posted image ...samo upam, da me tokrat ne bo spet popadlo, da bi pojedla 4 kepice, tako kot nazadnje, ane muca*maca in najčkauser posted image ...
Drugače je pa tko glede sladoleda na kepice, jaz se ne bojim jest kepic, če vem, da je frekventna slaščičarna in majo res svež sladoled, tako kot pri Žabarju. Tam ga tud sami delajo in bolj svež ne more bit. Glede na to, da zadnjič ko smo ble, so dal za muco*maco čist novo banaco bananinega sladoleda, ker ga je do petih popoldne že zmanjkal, pol to laufa in ni šans, da bi bil star sladoled s kakimi bakterijami. Tako da, februarka brez skrbi!

Vozički: jaz sem se že odločila, da kupim Peg perego skate bubbles green. Mi je zelo zelo všeč, košara se da obračat naprej in nazaj, ne rabiš posebej košare in športnega dela met, ker je vse v enem (iz košare se spremeni v športni del, samo naklon spremeniš in ene trakce zatakneš). Zadnja kolesa ima napihljiva, sprednja malo manjša enojna, ki se jih da fiksirat. Sem se pozanimala pri izkušenih uporabnicah tega modela in pravijo, da se po makedamu odlično pelje. Pa še ni tako glomazen in notranjost je videti tako udobna, da bi še jaz not ležalauser posted image .

Tko zdej sem se pa natipkala, grem pa cunje obesit...

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 4599
15.7.2009 9:23:57   
mateja8
Jutro punce,

Nina ne se sekirat. Jst sem mela prvih pet mesecev skupaj vnetje in mi je med tem bris vzela, ki je bil ocenjen z oceno C3, kar je že full slabo. Mi je G rekla, naj se ne sekiram. To bi lahko pomenilo že spremenjene celice materničnega vratu. Potem sem mela še vnetje mehurja in sem antibiotike jemala. Pred enim mesecem mi je spet bris vzela in je ocenjen z A, tako da se tudi ti ne sekiraj. To se vse uštima. Zdaj se pa le pazi in počivaj, da te res kaj ne prehiti. Drugače je pa tudi meni rekla, da me lahko kaj prehiti zaradi nizke lege naše pupe.

Tako sem lena, pa tako razmetano imamo po bajti, da je joj. Pa skos neki po malem pospravljam in pomivam, ker mamo skos delavce. Fuuuj.....smo pa izbral trenutek, ni kaj.

Grem gledat kaj tast že dela na našem gredbišču, ker slišim da že ropota - to je priden.

Pa-pa.

(odgovor članu *chance*)
Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......