|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj ga imeti....?
18.1.2009 19:58:36   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Torej...gremo dalje ....kdaj bosta kupila npr. nov avto?
Ko jima boš prodala kakšno vinjeto? 

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 51
18.1.2009 19:59:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Torej...gremo dalje ....kdaj bosta kupila npr. nov avto?
Ko jima boš prodala kakšno vinjeto? 

user posted image user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
18.1.2009 20:01:25   
nejcko
No, pri meni je bil pa eden glavnih razlogov, da sem se sploh odločila za prvega otroka, prav preseganje lastnega egoizma.
Do 3o. leta sem govorila, da nikoli ne bom imela otrok, potem pa klik - enostavno sem sama sebi hotela dokazati, da sem zmožna še kaj drugega kot le sebe samo postaviti na 1. mesto. In mi je uspelo ... celo 3xuser posted image

Ja, saj včasih pomislim, kaj bi ... če bi ... ampak saj je tako tudi fajnuser posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 53
18.1.2009 20:17:03   
Neža7
Jaz lahko rečem samo to......

To je res najlepša stvar kar se lahko nama zgodilo (planirala sva). Imamo malo pupiko. Stara je 6 mesecev user posted image

Za sebe lahko rečem, da je bilo najhuje user posted image , ker sva pri 1. user posted image  izgubila najino pikico pri 19.t user posted image  
2. user posted image  je bila težka (veliko strahu zaradi izgube) vendar sva bila močna.
Ko sem šla v porodnišnico pri 30.t zaradi popadke se je nama svet spet zasulo, vendar se je lepo končalo 4 tedne kasnej, ko se je nama rodila Neža user posted image

Ali želim imeti še enega???? da,da,da!!!!

Potem potegnamo črto, ko bo drugi na svetu čez par let user posted image user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
18.1.2009 20:23:28   
Naja31
Dokler ga nimaš itak ne moreš vedeti kako je super, zato je nesmiselno prepričevati druge brez otrok,kako so otroci super zadeva.

Jaz se nikoli nisem spraševala ali ga želim, nekako pri mojih 28ih pa sva ga oba hotla imeti in sva ga imela. To občutiš ali pa ne. In zdaj imava dva prekrasna fantka. In šele zdaj vem kaj je resnično brezpogojna ljubezen.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 55
18.1.2009 20:24:36   
Neža7
Evo! Kako lahko rečeš ne? Čeprav ti hočejo uničit vse kar dobijo v roke user posted image

user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 56
18.1.2009 20:30:15   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

IZVIRNO SPOROČILO: pipek

mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...

Mogoče res ne vedo kaj to je ljubezen, ampak ni pa lepšega občutka ko se to malo bitje stisne k tebi, ker veš da je to naredil brezpogojno in samo zato ker je tako želel. Meni se zdi da mi prav na ta način pokaže kako me ima rad.

ah, daj no, še naš maček zna vračat ljubezen, da ne govorim o psu in potem naj jo majhen otrok ne bi znal. user posted image Sorry, samo koliko otrok si pa že imela, da si prišla na tako idejo?

Se mi včasih zdi, da veliko odraslih ljudi ne ve, kaj je to ljubezen.

Jaz si jih niti približno nisem želela dokler nisem začela delati kot au-pair (takrat sem ugotovila, da so res face in nadvse prisrčna bitja) in še bolj močna je bila želja, ko sem spoznala svojega partnerja. Če pa tega ne boš začutila, potem je čisto ok, če ostaneš brez otrok.

Drugače pa, midva jih imava samo za starost, ker se bo pokojninski sistem itak podrl. user posted image

< Sporočilo je popravil Olivija -- 18.1.2009 20:39:38 >

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 57
18.1.2009 21:01:53   
MAŠKA
Pipek, moje mnenje je, da dokler tako čutiš in razmišljaš je res škoda, da bi se za otroka odločila. Ne predstavljam si s kakšno muko bi ponoči vstajala, večino svojega časa posvečala otročku, če imaš samo negativna menja o otrocih. Da zmoreš vse obveznosti, ki jih od tebe zahteva otrok, ga moraš imeti brezpogojno rad. In če si partner želi otroka ti pa ne, je najbolj fer, da gresta narazen. Tudi do partnerja ne bi bilo fer, da ga zaradi svojega mnenja o otrocih prikrajšaš za vse lepo, kar ti da otrok.

Midva sva si otroka želela in ga imava. Otrok je nekaj najlepšega kar se mi je v življenju zgodilo.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 58
18.1.2009 21:03:31   
Anonimen
Nikoli nebi zamenjala današnjega časa s tistim,ko sem bila brez otrok!!

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
18.1.2009 21:16:34   
dido
mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...

Če kdo ve kaj je to ljubezen, potem ve to mali otrok. Bolj pristne ljubezni oz. čustev kkot ti jih da otrok ne boš našla nikjer. Mogoče ti ljubezni z besedami ne znajo opisat,a verjemi mi, da še kako dobro znajo pokazat.
Tudi sama sem včasih razmišljala o tem zakaj imeti otroka, pa ti povedm, da še danes ne vem racionalnega odgovora, ti pa lahko naštejem tisoče razlogov, ki so popolnoma napisani čustveno in verjetno zati tudi pristransko : zaradi prvega dotika njegove rokice, ko so mi ga prinesli v porodno sobo,zaradi njegovega prvega in vsakega nasledenjega nasmeha, prvega koraka, prvih besed in zaradi vsakega čudnega ter smešnega stavka, zaradi živ žava, zaradi iskrivih oči, malih ročic, ki te stisnejo vobjem, zaradi korakov ponoči, ko pride v spalnico in se stisne k meni, zaradi njegovega vonja, njegove trme in volje, zato ker me je toliko naučil o meni kot še nikoli nihše poprej, zaradi smeha, ki ga prinaša v hišo, zaradi njegovega dihanja, ki ga slišim ponoči iz njegove sobice, zaradi njegovih besed rad te imam fejst in malo, zaradi nepopisne sreče, ki jo občutim, ko ga gledam spečega v posteljici in ni lepšega občutka kot je ta, ko te prvič pokliče mama,... Pa še bi lahko naštevala v nedogled. Seveda so tudi negativne stvari, a verjemi mi, da ne odtehtajo lepih.
Ko boš čutila, da si želiš otroka, bodo vsi tvoji razlogi zakaj ga pa ne imeti, počasi zbledeli in izgubili moč.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 60
18.1.2009 21:31:19   
Taula
Ni nujno da bo kdaj čutila, da ga želi imeti. Ne čuti vsaka ženska, da bi rada kdaj imela otroka in s tem ni nič narobe. Zakaj bi bilo? Ker ima maternico še ne pomeni da mora roditi.user posted image   Če si ga pač nikoli ne bo želela, naj ga pač nima. Škoda pa ga je imeti samo ker tako od tebe pričakuje družba, pa ti partner teži, ker ti vsi govorijo kako zelo fino je-da boš če ne prej, ko boš rodila čutila veliko ljubezen-kaj pa če je ne bo? Tudi to se lahko zgodi. In neodgovorno je iti v nosečnost in čakati da te zagrabi blazna želja po otroku. Če ne čutiš želje že prej, pač ne imej otrok. So ženske ki jim je žal da nikoli niso imele otrok, ženske ki jim ni žal da ga niso imele in so ženske ki jim je žal da so ga imele. To zadnje je najslabše. Itak imaš pa še čas da začutiš ''klic''.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu dido)
Neposredna povezava do sporočila: 61
18.1.2009 21:32:48   
pipek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Otroke imaš tudi zato, ker ti je dajanje sebe in svoje ljubezni fajn, ker uživaš, če je kdo drug srečen in če ga osrečiš. To je večini žensk gensko dano. Če si navajena samo jemat, potem otroci niso zate. Samo meni se zdi,d a se v tej  temi spet nekdo mal heca.

oprosti, samo se nisem hecala...resnično opažam, da sem brez materinskega čuta......so mi tud moji doma rekl, da nism glih tip za otroke...user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 62
18.1.2009 21:41:25   
pipek
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Če gledam s poslovnega in finančno ekonomskega vidika (ker sem dobila vtis, da je avtorica te teme karieristka) je otrok življenjski projekt.  Najprej je potrebna temeljita priprava kot so finančna analiza zmožnosti podpore takšnega projekta, časovne omejitve, prostorske kapacitete,....Potem sledi zasnova in nato gradnja. Investicije v projekt so precejšnje. Ni pa nujno, da bo projekt kljub investicijam uspešen in v skaldu s cilji, vsekakor pa zahteva, da se ga spelje do konca. Finančne izgube in investicije so lahko precejšnje, vendar na dolgi rok lahko večkrat profitira. Projekt je izpostavljen tudi velikim stresnim sitacijam. Vanj je potrebno vlagati ogromno časa, potrpežljivosti, in finančnih sredstev, seveda. Vendar pa projekt, kljub temu, da veliko zahteva, veliko vrača. Na vseh področjih.

Če ti je zgoraj navedeno izziv in če si prepričana, da boš projekt vsaj solidno speljala, potem se ga loti. V nasprotnem primeru pa si poišči drugega poslovnega partnerja z identičnimi poslovnimi vizijami.

Zlo vredu napisanouser posted image priznam, sama sem v psihično zahtevni službi z veliko odgovornosti, delam tudi do 15 ur dnevno....moj ima tudi veliko obveznosti...tako, da ko prideva zvečer dam, sam padema v postlo, šekuhat se nama ne da....perilo mi je en tedn viselo predn sem ga mela čas pobrat pa spravit....je res mal problem, samo moj si želi družine, tko da bi mogla midva met zamenjani vlogiuser posted image  tud npr. on se hoče poročit, meni do tega ni...mogoče čist tko na tih, na kakšnih Sejšelih, midva v poletnih oblačilih, fina tortica pa konc, brez ceremoniala....sem hecna, a ne? vsaj domači mi tak pravjo....

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 63
18.1.2009 22:08:03   
arabela*

oprosti, samo se nisem hecala...resnično opažam, da sem brez materinskega čuta......so mi tud moji doma rekl, da nism glih tip za otroke...user posted image

jaz sem bla tud brez tega čuta.Nikoli nisem posebej marala otrok,nisem niti nikoli čutila želje...
enostavno pa,ko sem rodila,se je vse to naselilo v mene,komaj sedaj spoznavam tisto pravo srečo in ljubezen.Tega,kar ti da otrok,ti ne more dati nihče,noben partner....
Je pa res,da se marsikaj spremeni,ni več tistega lahkotnega lajfa,vedno imaš nekoga,ki te potrebuje,čist vedno....

< Sporočilo je popravil Saraya -- 18.1.2009 22:09:20 >

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 64
18.1.2009 22:52:34   
benika
Če nimaš rada otrok in če jih ne želiš imeti, jih ne imej. Simpl. Ampak bodi pa poštena do partnerja in mu to tudi povej, da si bo lahko ustvaril družino s sebi mislečim dekletom. Ker prej ali slej bi prišlo do razpada veze.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 65
18.1.2009 23:15:36   
rija

delam tudi do 15 ur dnevno....moj ima tudi veliko obveznosti...tako, da ko prideva zvečer dam, sam padema v postlo, šekuhat se nama ne da....perilo mi je en tedn viselo predn sem ga mela čas pobrat pa spravit....

ja, tako nekako je zgledalo moje življenje BEFORE.

AFTER pa čisto drugače....v službi sem 5 ur, nekaj še sicer delam od doma ko mali spi, ostali čas posvečam družini.

in prav imajo oni od mastercarda....česar ta ne more kupiti je NEPRECENJIVO.

In otrok to vsekakor je.

...vox populi...

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 66
19.1.2009 0:01:19   
sneška_

...otroka namreč? Zanima me, zakaj ste se zanj odločile, je šlo za nesrečni slučaj, pa niste hotle splavit ali ste si ga res želele? Verjetno se vam bo zdelo čudno to moje vprašanje, samo se že lep čas soočam s tem problemom, da si otroka jaz ne želim, partner pa. Stara sem 29 let, imam stalno službo, narjen faks, solidno plačo pa tudi parner ima službo, tko da finančno bi šlo. Problem pa je pri meni. Otroci se mi nikoli niso kaj preveč dopadli, sej če je kak od kolegice se mal poigram z njim, sam nič me ne premami misel, da bi ga jaz imela. Sprašujem se tudi kaj boma od tega imela? Stroški se gromozansko povečajo in z leti se samo povečujejo...ok, na starost te mogoče pridejo v dom za ostarele pogledat, če se že prej ne skregate, skratka, mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...ko so pa najstniki, si jim a tazadni na svetu....sva se z mojim o tem pogovarjala, pa tudi ni imel nobenega prepričljivega argumenta, zakaj bi imela otroka.Kaj porečete ve na to?

Zato ker je to neprecenljivi zaklad in velika ogromna odgovornost.

Brez zamere : pri tebi je samo egoizem jaz pa jaz in nobeden drug.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 67
19.1.2009 0:25:39   
soncek30
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

To je ena od bioloških potreb pri ljudeh. Je pa tako, da so v modernem, eogističnem svetu te potrebe nekako pri nekaterih ljudeh mogoče že genetsko malo "zmrznile", če malo karikiram.

Če bi ti imela otroka zaradi svojih egocentričnih potreb, da bi ti otrok kaj dajal, potem je najboljše, če otroka nikdar nimaš, povej to svojemu decu,d a ne bo ob tebi čakal in čakal in nikdar ne dočakal, pa pojdita narazen.

Sama sem si otroka želela od nekdaj. V naši družini smo bili otroci smatrani za nekaj najlepšega in najboljšega, kar se je mojim staršem zgodilo in to sta prenesla naprej na svoje otroke. Opažam pa, da tiste moje frendice, s katerimi se ni lepo ravnalo v otroštvu in ki so imele ves svoj lajf občutek, da so staršem v breme, da se dolgo niso mogče odločit za otroka, saj so gledale vse na otroke skozi prizmo svojih staršev - menile so, da so otroci odveč skrb in strošek. Potem ko so otroke končno  imele, pa so ravnale z njimi tako posestniško, jih zasuvale z vsem mogočim od materialnega do pretirano zaščitniškega na vseh področjih, da jim skoraj niso pustile dihat - otroci pa so posledično zelo razvajeni. V resnici nimajo nekih zelo zdravih temeljev. Hotele so otrokom nudit več, kot njihovi straši, nudile pa so jim narobne reči.

user posted image GINA se strinjam z teboj,lepo napisano!
Otrok ni daj dam sistem. Otrok je del tebe, otrok množi tvojo ljubezen do sveta. Otrok ti je sposoben dati toliko ljubezni, kot nihče drug, otrok je edini, ki te brezpogojno ljubi. Tvoj otrok iz tebe izvleče najboljše, kar v tebi sploh obstaja. Otrok ti vrne otroškost in igrivost, pa vse množice nasmehov in radosti, ob otroku se zaveš, da si živ in se zaveš kako plehko je vse ostalo...

Kdor tega ne zmore, pa meni da boš imel otroka zato, da ti bo nekaj "dal", za moje pojme ni glih čist resen. Če hočeš imeti otroka brez zahtevka za hvaležnost ali plačilo, ga imej, če pa si ustvarjen za kapitalistično blagovno menjavo, pa boljše, da ga ne spraviš na ta svet, ker bo cel lajf imel občutek, da ti je nekaj dolžen, da ti mora nekaj vrnit....ne, hvala lepa!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 68
19.1.2009 1:12:33   
donna22
Glavno je, da si otroka želiš - noben drug razlog za otroka ni tako dober kot ta. Je pa problem, če si ti ne želiš, partner pa ja - to so prevelika razhajanja v predstavah o načinu življenja. Meni zveza z nekom, za katerega bi vedla, da noče imeti otrok, ne bi mogla funkcionirati.
Sicer pa v sebi čutim res veliko željo, ne morem opisati. Oba s fantom sma še mlada (jaz 22, on 24), pa sma si vseeno res ful želela, čeprav sma otročička planirala kakšno leto dni kasneje. Pa se nama je ponesrečlo oz. jaz rajši pravim posrečlo user posted image in boma starša že julija letos; sploh si ne znam predstavljat več, da bi imela otroka še kako leto dni kasneje, še letošnji julij se mi zdi predaleč user posted image
V glavnem, želja je glavna, vsekakor pa bo treba razmislit, kam vodi ta zveza, če imata tako različne poglede na prihodnost.

(odgovor članu soncek30)
Neposredna povezava do sporočila: 69
19.1.2009 7:44:07   
tinkatonka
mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je

da je ne vračajo. O pa še kako jo. Na svoj način. S hvaležnostjo za čas, ko se z njimi igraš, jih neguješ ko so bolni,......, če ga pa vprašaš kaj je ljubezen pa itak ne bo znal povedat. Še kakšen odrasel ti ne zna to razložit.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 70
19.1.2009 8:08:42   
polho3006

Stroški se gromozansko povečajo in z leti se samo povečujejo...ok, na starost te mogoče pridejo v dom za ostarele pogledat, če se že prej ne skregate, skratka, mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...ko so pa najstniki, si jim a tazadni na svetu....sva se z mojim o tem pogovarjala, pa tudi ni imel nobenega prepričljivega argumenta, zakaj bi imela otroka.Kaj porečete ve na to?

Težko bi ti odgovorila zakaj, ampak noben denar na svetu ti ne more kupiti tistih malih ročic ki te pobožajo po obrazu, zgrabijo za lase in...noben denar ti ne more kupiti otroškega smeha, noben denar ti ne more dati tistih pričakujočih, nežnih, nedolžnih učk ki te pogeldajo, tako da razmišljanje o stroških...za koga pa naj delamo, živimo skrbimo...glede ljubezni...najbolj čista, nedolžna, nepokvarjena ljubezen, je ljubezen otroka.
Jaz si otroka želim, ker želim dati, podariti naprej to, kar je bilo podarjeno meni - ŽIVLJENJE!

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 71
19.1.2009 8:17:22   
mala_pikica
Nisem brala vseh odgovorov. Poznam kar nekaj ljudi s podobnim mišljenjem, če res ne vidiš ene same pozitivne stvari glede dojenčka in materinstva ga je mogoče res bolje ne imeti.

Jaz lahko rečem le to: Odločitev za otroka je najpomembnejša stvar v življenju, kajti odločiš se, da bo del tvojega srca hodil po svetu!

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 72
19.1.2009 9:01:38   
lenika

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Če gledam s poslovnega in finančno ekonomskega vidika (ker sem dobila vtis, da je avtorica te teme karieristka) je otrok življenjski projekt.  Najprej je potrebna temeljita priprava kot so finančna analiza zmožnosti podpore takšnega projekta, časovne omejitve, prostorske kapacitete,....Potem sledi zasnova in nato gradnja. Investicije v projekt so precejšnje. Ni pa nujno, da bo projekt kljub investicijam uspešen in v skaldu s cilji, vsekakor pa zahteva, da se ga spelje do konca. Finančne izgube in investicije so lahko precejšnje, vendar na dolgi rok lahko večkrat profitira. Projekt je izpostavljen tudi velikim stresnim sitacijam. Vanj je potrebno vlagati ogromno časa, potrpežljivosti, in finančnih sredstev, seveda. Vendar pa projekt, kljub temu, da veliko zahteva, veliko vrača. Na vseh področjih.

Če ti je zgoraj navedeno izziv in če si prepričana, da boš projekt vsaj solidno speljala, potem se ga loti. V nasprotnem primeru pa si poišči drugega poslovnega partnerja z identičnimi poslovnimi vizijami.

Zlo vredu napisanouser posted image priznam, sama sem v psihično zahtevni službi z veliko odgovornosti, delam tudi do 15 ur dnevno....moj ima tudi veliko obveznosti...tako, da ko prideva zvečer dam, sam padema v postlo, šekuhat se nama ne da....perilo mi je en tedn viselo predn sem ga mela čas pobrat pa spravit....je res mal problem, samo moj si želi družine, tko da bi mogla midva met zamenjani vlogiuser posted image  tud npr. on se hoče poročit, meni do tega ni...mogoče čist tko na tih, na kakšnih Sejšelih, midva v poletnih oblačilih, fina tortica pa konc, brez ceremoniala....sem hecna, a ne? vsaj domači mi tak pravjo....

Če te takšno življenje osrečuje, potem ga živi in uživaj. partenrju pa odkrito povej, kaj si želiš, da se bo lahko sam odločil kaj si on želi.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 73
19.1.2009 9:09:02   
smigli
Mene je tudi zelo pozno prijelo, da bi imela otroka, zato ti svetujem, da si vzami malo časa, ne prenagli se. Sicer pa to povej partnerju, to se mi zdi edino fer.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 74
19.1.2009 10:13:53   
jana banana

Zelo znana mi je tvoja zgodba, ampak ŽAL ti moram sporočiti:

TI ŽIVIŠ ZATO DA DELAŠ NAMESTO DA BI DELALA ZATO DA BI ŽIVELA!!!!

Kar se pa denarja tiče... A ga maš cajt zapravit? Ce ga že zapravljaš - so te stvari vredne 15 urnemu delavniku?
Verjetno se ti bo moralo kaj zgoditi (tko kot meni), da boš dojela. Mogoče pa ne boš te sreče...
In ko boš nekega dne ostarela, kar zagotovo boš, se boš guncala v svojemu stolčku, vrednemu 20.000 eur in se:
- spominjala česa? Kako si bila uspešna v službi? Kako si prelagala papirje, sestankovala, naredila največji projekt,....
- veselila prihoda koga? Sodelavk? Prijateljic? Ne bodo prišli.... preveč veselja bodo imeli z vnučki
- spraševela, kako bi bilo če bi imela otroke?
- spraševala, komu boš zapustila vse kar si v življenju ustvarila?

V življenju je toliko več, ampak tale tempo, ki ga živimo, nam je ukradel občutek za resnične in prave stvari.

Veš, moj dedi pravi, da je najbogatejši človek na svetu.... Ker ima 6 otrok, 14 vnukov, 16 pravnukov.... 

Kakorkoli že, upam da boš čimprej dosegla najvišji cilj, ki si si ga postavila v svoji poslovni karieri in da se boš odločila, za največji izziv življenja - IMETI DRUŽINO. In potem ti bo vse neverjetno nesmiselno kar si počela do tistega trenutka.

Želela si boš, da bi izumitelji že izumili to napravo, ki nebi samo slikala in snemala slike, temveč posnela občutke, ki jih boš doživljala. Saj si jih boš želela podoživljati znova in znova.

Razlogov ZAKAJ DA je milijoninen, razlogov proti, pa samo nekaj....

Časa pa imaš še... Kar se materinskega čuta tiče, se ti bo pa začel razvijat, takoj ko boš začutila prvi premik v trebuščku - seveda če boš sploh te sreče, da boš sploh kdaj zvedela kako je to ;)

Iz srca ti želim vse dobro!

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?