|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj ga imeti....?
19.1.2009 10:18:41   
lucika
janabanana, super! se strinjam z vsako besedo.

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 76
19.1.2009 11:09:08   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: lucika

janabanana, super! se strinjam z vsako besedo.

Jaz tudi.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 77
19.1.2009 11:51:13   
zorion
Pozdravček vsem!!!

Sem nova na tem forumo in popolnoma razumem kaj pomeni vprašanje ZAKAJ GA IMETI???
Sem mama 12 let stare punčke s katero sem od 4 leta bila sama ,sadaj imam že 5 let zelo zlatega partnerja ki ima zelo rad otroka in mene,za naju mu ni nič pretežko...
No in prišla sva do prvega problema,ko si je on zaželel svojega otroka....
Prvo ni je padlo na pamet NI GOVORA zakaj pa že prvič je bilo vse tako grozno,nič lepega .....in sedaj še enkrat skozi vse,ne ne raje grem na razen......

Po dveh letih svojega prepričanja sem dobila službo v domu starostnikov in se veliko pogovarjala z njimi in videla kako so ubogi tisti ki nimajo čisto nikogar,,,,,

Takrat pa sem spreobrnila mišlenje nič ni bilo groznega ,nič slabega ampak samo poučno in življensko ,moja hčerka pravi da sem najboljša mama in to je vse kar želim slišat sedaj sem noseča 1m in vem da bom vesela vsakega dogodka ki se bo zgodil....

OTROKA IMAŠ ZATO DA GA IMAŠ RAD IN GA UČIŠ KAR SE NAJBOLJE DA ,NE DA PRIČAKUJEŠ OD NJEGA PREVEČ !!!!

UPAM DA BOM TUDI DRUGIČ DOBRA MATI IN DA MI NE BO NIKOLI ŽAL....

LEP OZDRAV VSEM SKUPAJ     LILI

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 78
19.1.2009 12:07:24   
loredana
IZVIRNO SPOROČILO: zorion

Po dveh letih svojega prepričanja sem dobila službo v domu starostnikov in se veliko pogovarjala z njimi in videla kako so ubogi tisti ki nimajo čisto nikogar,,,,,

He he he, kdo je torej egoist? Me, ali tiste ki otrok ne želijo?

Pa še to bom rekla, ker so vas polna usta brezpogojne ljubezni ki ti jo otrok daje - pojdite prebrat temo " Kako se razumete z mamo" . A ne punce, kako ima človek včasih kratek spomin?

(odgovor članu zorion)
Neposredna povezava do sporočila: 79
19.1.2009 12:33:47   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: loredana
ker so vas polna usta brezpogojne ljubezni ki ti jo otrok daje - pojdite prebrat temo " Kako se razumete z mamo" . A ne punce, kako ima človek včasih kratek spomin?

user posted image  Spet jabolka in hruške...
Nikakor ne moreš govoriti o tem, ko sta v igri dve odrasli osebi, vsaka s svojo zgodbo, načinom razmišljanja in težavami zaradi tega in onega...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu loredana)
Neposredna povezava do sporočila: 80
19.1.2009 21:59:06   
Meggi
Sprašujem se tudi kaj boma od tega imela? Stroški se gromozansko povečajo in z leti se samo povečujejo...ok, na starost te mogoče pridejo v dom za ostarele pogledat, če se že prej ne skregate, skratka, mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...

Moj Bog kaka izjava. Sploh nisem ostalih mnenj brala,...

Dobr saj me razjezijo, pritisk na 500 dvignejo, sam kaj takega mi pa še ni rojil po glavi. Boljš da jih nimaš sory, res!!!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 81
19.1.2009 23:02:55   
Nepoznana
Sama nikoli nisem pretirano "razglabljala", zakaj imeti otroka. Zase vem, da mi je pred parimi meseci preprosto kliknilo, pojavila se je močna želja po otročku in očitno je to tisti nagon, kot nekatere pravite. Če bi mi kdo pred enim letom rekel, da bom danes noseča, ne bi verjela, ker takrat pač nisem imela te želje.

Ne vem, najbrž je težko nekoga, ki v otrocih ne vidi smisla (ampak samo strošek), prepričati kateri razlog je pravi... Ljudje počnemo marsikaj nerazumskega...Hvala bogu, da nas skozi življenje ne vodi le pamet, ampak tudi čustva... user posted image

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 82
19.1.2009 23:10:38   
Arwenko
Ne vem, meni pa se zdi da punco po krivem obsojate. Meni se zdi veliko bolj odgovorno od nje, da o teh stvareh razmišlja realno, da si prizna, da nima nobene želje po otroku (vsaj trenutno ne, saj nihče ne more vedet kaj bo čez par let), kot pa da si na drugi strani nakoplje otroka s katerim bo nesrečna. Je pa res, da je to verjetno napačen forum za objektivna mnenja.

se pa strinjam z vsemi tistimi, ki ste napisale, da mora to nujno razložit svojemu partnerju, da ne bo on par let čakal nanjo s svojo željo po otroku, temveč je bolje, da v tem primeru gresta prej narazen in si vsak najde enako mislečega partnerja.

Pa ko je ena napisala, ja če bi vsi tak razmišljali potem bi človeštvo izmurlo - dajte nehat pretiravat, ja če bi pa vsi meli po 10 otrok tako včasih, bi pa mel vsak človek samo še 10 kvadratnih cm na zemlji prostora. Vse takšne in podobne pripombe se mi zdijo totalno neumestne.

Pa kot je ena napisala, o takšnem projektu kot je otrok je treba zelo zelo dobro premislit. In to je projekt za katerega se ne moreš čez leto ali dve odločit da ga prekineš, to je projekt ki traja do konca tvojega življenja. In če nisi siguren, ga je boljše odložit za nekaj časa ali sploh ne pričet. Pa še to, če ne boš imela otrok zaradi tega nisi nič slabši človek in nikomur ne pusti, da bi ti to dopovedoval.

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 83
19.1.2009 23:21:58   
Nepoznana
Nihče ni rekel, da ona narobe razmišlja ali da jo obsojamo. Tudi meni ljuba oseba je izpostavila to vprašanje, pa je nisem prav nič obsojala. Res je, na srečo si takšni priznajo, da si otrok pač ne želijo, pa naj bo to trenutno ali bo to držalo do konca. Se strinjam, da bi morali biti partnerji od vsega začetka s tem seznanjeni...

Sicer pa vsak po svoje - kdor želi 10 otrok, naj jih ima (drugače nisem zagovornica teorije"kolikor jih bo bog dal"), očitno takšen že ve, zakaj jih ima. Ne obsojam takšnih družin (no, dokler niso socialni problem in cela Slovenija za njih zbira denar user posted image ), kot tudi ne ljudi, ki živijo sami, brez otrok.

Občutek imam, da bi tudi mamico, ki ima dva, tri otroke težko prepričali v razloge zakaj ne imeti otrok. Ljudje pač različno razmišljamo in imamo različne vrednote... user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 84
20.1.2009 9:27:20   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: pipek
oprosti, samo se nisem hecala...resnično opažam, da sem brez materinskega čuta......so mi tud moji doma rekl, da nism glih tip za otroke...

Kako pa doma lahko vedo, da nisi tip za otroke? Dokler jih nimaš tega resnično ne moreš vedet. Torej. Jst sem rodila mojo pupo pri 33. Nikoli me ni blazno vleklo imet otroka, niti jim nisem posvečala kake pozornosti in tega občutka v bistvu sploh ne poznam. Danes je seveda slika precej drugačna.

Verjamem pa, da obstaja kakšen procent mater, ki si sploh ne želijo otrok, imajo mešane občutke med nosečnostjo in ga ne vzljubijo niti po rojstvu. Čeprav to seveda ni niti slučajno pošteno, je pa po drugi strani razumljivo, da svoje razočaranje in jezo ponavadi usmerijo na ubogo dete. V tem primeru je seveda bolje, da jih nimajo.

Upam, da se boš odločila, tako da bo prav zate. Pa srečno!

< Sporočilo je popravil ZARA -- 20.1.2009 9:30:54 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 85
20.1.2009 10:05:34   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi

Sprašujem se tudi kaj boma od tega imela? Stroški se gromozansko povečajo in z leti se samo povečujejo...ok, na starost te mogoče pridejo v dom za ostarele pogledat, če se že prej ne skregate, skratka, mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...

Nihče je ne obsoja, ker noče imet otrok. Samo takšne izjave, ne moreš tako govorit, če nimaš otrok.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 86
20.1.2009 10:25:19   
lilka
Jaz se tudi nekako nisem mogla pripravit za otroka, sej to nikoli ne moreš bit pripravljen, mož si ga je zelo zelo želel, jaz malo manj, ampak sem potem ko sem rodila, postala zelo zelo srečna in zdej šele vem kako je to.
Moja sestrična je že od nekdaj odločena, da ne bo imela otrok in jih tudi ne bo to sem ziher, tako se je pač odločila.

Pri nama je blo tako, v najini vezi je preprosto nekaj manjkalo, kot nama bi bilo včasih dolgčas in da nekaj še rabiva, nekoga za dajat ljubezen in življenje se ti z otrokom res spremeni.
Je pa odgovornost za vso življenje, to je pa ziher, to je doživljenjski projekt in odločitev zanj gotovo ni lahka.

Pa še nekaj strokovnega. Ne mi govorit strpali starše v dom za starčke kot da je to nekaj slabega, sama delam v domu in tako oskrbo, nego in predvsem družabno in aktivno življenje ima malo kateri strostnik doma. To samo tako mimo grede...user posted image

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 87
20.1.2009 13:24:04   
Lalica1
Nikjer ni pisano pravilo, da si otroka moraš želeti in ga tudi imeti. Kdor si ga ne želi, ga naj pač nima! Ali pa vsaj toliko časa, dokler si ga ne zaželi, ker se to lahko kaj hitro spremeni!

Mi je pa bilo zmeraj fascinantno s kakšnim navdušenjem nosečke pišete/pišemo/pišejo o svojih pikicah in božanju trebuščkov,....Ali se res tako počutimo ali pa se pričakuje, da se tako počutimo.

Ko sem imela slabosti sploh nisem bila nič raznežena, nič vesela,....v mislih je bilo samo: preživeti dan! Še danes se mi svet ne vrti okoli mojega sineka, ki ga nosim v trebuhu, da bi neprestano božala, pa ....Občasno pa se res pojavi taka topla ljubezen, ki jo čutim do njega in bi lahko objela svet. Ampak vedno sem oboževala otroke in svojo hčerko ljubim bolj kot vse, vseeno pa se mi ne zdijo vsi otroci najbolj cartiš in nekaj najlepšega in za kar bi mogla ob srečanju prijateljice z vozičkom; buc buc, joja kako je lep, joja kako je sploh ne vem kaj in oh in sploh.

Vsi ti občutki se mi zdijo normalni in razumem ljudi, ki nočejo imeti otrok. Tudi sodelavka noče in sva se zadnjič pogovarjali če je kaj narobe z njo, da ni tako buci buci, pa oh in sploh raznežena ob pogledu na otroka. Jaz mislim, da je to pretirano navdušenje malce zlagano. Svoje otroke imamo res najraje na svetu, vendar se nam ni treba sliniti okoli drugih če ne mislimo tako!

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
20.1.2009 17:28:28   
koala
IZVIRNO SPOROČILO: pipek

...otroka namreč? Zanima me, zakaj ste se zanj odločile, je šlo za nesrečni slučaj, pa niste hotle splavit ali ste si ga res želele? Verjetno se vam bo zdelo čudno to moje vprašanje, samo se že lep čas soočam s tem problemom, da si otroka jaz ne želim, partner pa. Stara sem 29 let, imam stalno službo, narjen faks, solidno plačo pa tudi parner ima službo, tko da finančno bi šlo. Problem pa je pri meni. Otroci se mi nikoli niso kaj preveč dopadli, sej če je kak od kolegice se mal poigram z njim, sam nič me ne premami misel, da bi ga jaz imela. Sprašujem se tudi kaj boma od tega imela? Stroški se gromozansko povečajo in z leti se samo povečujejo...ok, na starost te mogoče pridejo v dom za ostarele pogledat, če se že prej ne skregate, skratka, mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...ko so pa najstniki, si jim a tazadni na svetu....sva se z mojim o tem pogovarjala, pa tudi ni imel nobenega prepričljivega argumenta, zakaj bi imela otroka.Kaj porečete ve na to?

Jaz ga imam zato ker sem si ga zelooooooooooooooooo želela.
DOkler pa ti tako čutiš in razmišljaš kot to počneš pa ga ne imej, niti če se zgodi.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 89
21.1.2009 21:56:59   
ronja
Zaradi nagona. Zato ga narediš, po moje. Imaš ga potem pa zato, ker ga imaš nooooooooooooroooooooo rada!!!!! Tu nimaš kaj, to ga pač imaš, ko se rodi in prav nič ne moreš tu naredit, da ga ne bi imela tako noro rada, čeprav je to včasih ful nepraktičnouser posted image .

Vsaj midva sva si pač otročička želela. Vedno sva si oba želela imet otroke in ko sva si zrihtala esencialne zadeve (dobila službi in se preselila skup na svoje, faks je bil tako že prej končan), sva si rekla, da zdaj je pa čas. Bilo je zelo spontano in iz obeh strani naenkrat - imava srečo. Ko sem naredila test in je bil user posted image , me je bilo strah še pa još, ker nisem ravno pričakovala takoj. On je bil ful vesel, seveda je bilo pa njega tudi strah. Potem ko sem imela ss, pa sva bila oba razočarana, pa sva vedela, da sva na otroka pripravljena. Naslednjič me ni bilo več nič strah.

mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...ko so pa najstniki, si jim a tazadni na svetu

Ma, ni tako, no! Mali otroci ti FUUUUUL vračajo ljubezen! Mogoče ne vejo, kaj je to, jo pa hudo čutijo in ravno toliko tudi dajejo nazaj! Ne z besedami, dokler pač ne govorijo, ampak ljubezen je mogoče dat na veliko načinov, ki ne vključujejo govora, tak da brez skrbi, ko te mali otrok objameuser posted image , prekleto dobro čutiš, da te ima raduser posted image .
Najstniki pa tudi niso vsi zafrustrirani - je baje odvisno od tega, kak si bil ti prej do njih - ne vem, ti povem čez 15 letuser posted image . Ampak midva do svojih staršev nisva bila taka, niso nama bili tazadnji in mislim, da so dobro vedeli, da jih imava rada...

Na stara leta pa planiram bit z lubijem, ne pa z otroki, oni naj si lepo koga drugega najdejo takrat, hehe, midva bova takrat končno lahko spala dokler nama bo pasalo in se stisnila skup sredi popoldnevauser posted image .

Ni pa čisto nič narobe, če nočeš imet otrok. Eni nimajo toliko tega nagona, drugi bi meli otroka, pa nočejo imet partnerja in so toliko uvidevni, da nimajo otroka kar tako, sami (ali pa ga niti ne morejo met kar tako, sami, ker so moški, recimouser posted image ). Moja sestra recimo si ne želi otrok, njen način življenja tega res ne bi podpiral in je fer, da to ve in lahko zdaj živi tako, kot si želi in se ne sili v nekaj, kar bi jo omejevalo.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 90
21.1.2009 22:07:26   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Nihče je ne obsoja, ker noče imet otrok. Samo takšne izjave, ne moreš tako govorit, če nimaš otrok.

user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 91
21.1.2009 22:10:30   
ronja
Je pa materinski čut včasih malo hecen: nekatere ga čutimo že od začetka, druge ga dobijo, ko se za otroka odločijo in ko začutijo prve brcike, tretje, ko rodijo, četrte šele čez nekaj časa, ko spoznajo tisto malo bitje... Pete nikoli. Ne vem, kako bi vedel, kam boš spadal (razen če pašeš v prvo kategorijo, ker je to pač najlažje - jaz sem vedno imela rada otroke in oni mene in ta nagon je bil včasih prav butast: recimo ko sem cartala sodelavkinega malega, bi skočla pod vlak za njega, prav tak nagon, da nimaš kaj - pa mi ona sploh ni preveč simpatična...)
Prijateljica se je odločila za otroka in je očitno imela materinski čut dobro razvit, vendar ko je rodila, kar dolgo ni mogla vzljubit tamale, ki ji je jemala vse, kar je ona rabila (v gl. spanje)... Jo pa je, čez kaka 2 meseca. kot ona pravi: ni bila ravno ljubzen na prvi pogleduser posted image . Ampak zdaj jo ima res zelooooo rada (in naslednjega).
Druga prijatejlica je ves čas bila proti otrokom, pogovarjali smo se samo druge reči. Pa sta se vseeno odločila (se mi zdi, da jo je Ronja prepričala, da so otroci lahko čisto fajn;), pa na začetku je še kar v službi visela nadure, kako ne morejo brez nje, potem je pa začutila brce in se je v 14 dneh nekaj v njej premaknilo in se od takrat z njo ne da več pogovarjat o čem drugem, hehe. Služba - kje neki, to je zdaj čisto paseuser posted image .

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 92
23.1.2009 14:21:07   
truncus
Zdravo,

ob branju vsega kar ste napisali, sem se zamislila nad odgovori, ki so ji svetovali v smislu, da naj partnerju odkrito prizna in, da naj gresta narazen, ker ona očitno ne bo nikoli želela imeti otrok. Zanima me zakaj ste tako prepričane, da bi zaradi tega mogla it narazen? Jaz si ne predstavljam, da bi z mojim partnerjem šla narazen če si jaz nebi želela imeti otrok on pa (ali obratno)... ko sem ga vprašala, kaj misli o tem, da jaz nebi želela nikoli imeti otrok je bil njegov  odgovor, da bi se pogovorila, ampak, da on mene ljubi zaradi mene same in ne zaradi otrok, ki bi jih lahko imela. In iskreno povedano se mi zdi to edini pravi odgovor na tako vprašanje. Razumem, da si mogoče nekdo res tako močno želi otroke, da brez njih njegovo življenje nebi imelo smisla in v tem primeru je najbolje, da se zveza konča. Ampak še vedno pa mislim,da ni treba takoj predpostavljati, da naj se razideta, ker ona noče imeti otrok... Zase vem, da mi je zveza z mojim partnerjem najpomembnejša in razlog, da on nebi želel imeti otrok nebi bil dovolj, da jaz kar prekinim najino zvezo. Saj sva skupaj zaradi sebe ne zaradi otrok...
Upam, da ste razumeli kar hočem povedati in prosim naj nihče ne vzame tega kot obtožbo ali kritiziranje, je samo moje razmišljanje prevedeno na "papir"user posted image

Lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 93
23.1.2009 14:31:11   
ronja
ja, samo ti si ne želiš otrok (vsaj ne tako zelo). Nekateri imamo močnejši nagon, drugi manj močnega ali pa se zbudi kasneje. In če že vnaprej veš, da si želiš otroke, je zelo riskantno ostajat z nekom, ki si jih ne želi, ker je ta del lahko zelo siten, če ga ne izpolniš... Sama sicer nimam teh izkušenj, poznam pa par takih primerov in so ženske zelo nesrečne, čeprav so se same tako odločile. Niso vedele, da ne bo z leti nič boljše ampak še slabše... In ko vidijo, da je njihov vlak odpeljal, padejo v depresijo.

Ne pravim, da se morata dva nujno razit zato, vendar pa je to po moje temeljno vprašanje - kot recimo to, ali bi rada imela odprt zakon ali zvestobo do groba,... Če si en res želi otroke, potem je to zelo delikatno, ker zatret to željo v sebi je precej težko... In se počutiš prikrajšanega zaradi njegove ali njene želje. To pa ni dobro.

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 94
23.1.2009 15:29:05   
Raho
Najina otroka sta najboljše, kar se mi je zgodilo v življenju. Tudi jaz sem delala pred rojstvom sina 15 ur na dan, padala zvečer utrujena v posteljo... in odkrito - nikoli, res nikoli v življenju nisem imela neke izrazite želje, da bi imela svojega otroka. Sicer so mi bili luštkani, pa sladki, ampak ne za več kot za pol ure. S soprogom sva se že pogovarjala, da ne bi imela otrok... Potem pa se nama je otrok dobesedno zgodil.

Pa danes? Ni ga lepšega občutka, ko lahko k sebi stisneš bitje, ki ga ljubiš z vsem srcem, ni ga lepšega občutka, ko ti to malo bitje nameni prvi brezzobi nasmeh, ko prvič izgovori besedo mama, ko te s ponosom pogleda ob prvih korakih...

In ni ga nobenega poslovnega uspeha, ki bi se lahko kosal z brisanjem čokoladnih rokic v kostim, z bruhanjem po elegantno ukrojenem plašču... Vse to so najlepši spomini, ki grejejo tvoje srce tudi na stara leta.

In ja, morda je enostavno živeti brez tega, če tega ne poznaš, ampak ko enkrat spoznaš, bi pa ponavljal še, pa še, pa še...user posted image In včasih res pomislim, da škoda, da imam na grbi že toliko let. Kakšna ponovitev bi prišla še kako pravuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 95
23.1.2009 17:07:01   
mucamaca2
baje nekatere ženske zagrabi občutek za materinstvo pri starosti 34, 35..let, ko že ura tiktaka. Mene pri 28. hudo še ni grabilo oz. sploh ne, je pa otročič kar ratal, pa se je občutek pojavil drugi mesec nosečnosti...sedaj pa pri dveh razgrajačih ne bi zamenjala za prejšnje čase -nekam prazno bi bilo. Večina moških ima v glavi vgrajen čip za zaploditi potomca, tako da če ga ne bo z eno ga bo pa z drugo...

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 96
23.1.2009 17:25:08   
botrca
Če si ne želiš otrok in imaš tako negativno mnenje o otrocih jih pač ne imej in to povej partnerju, ker če si on želi je boljši da si sebi primernega poiščeš. Tudi jaz nisem imela materinskega čuta in vedno sem govorila, da ne bom imela otrok da nisem jaz za to in vsi so me videli kot samsko do konca življenja. Ko sem pa spoznala zdajšnjega moža pa se je nekaj v meni prelomilo in imava 13 mesečnega igrivega in veselega fantka. Imava ga neizmerno rada, ljubezen in zadovoljstvo pokaže na svoj način saj to mamice vemo. Če pa ti gledaš otroka kot strošek, da te bo dal v dom za ostarele pa sorry ampak mislim da je dobro da še nimaš otrok in jih tudi ne imet.  

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu mucamaca2)
Neposredna povezava do sporočila: 97
25.1.2009 18:07:34   
kaya2007
zase ne morem reči, da sem vedno imela materinski čut, niti si nisem želela otrok oz. nisem o tem razmišljala. potem sem si ga pa full full zaželela, prav zagrabilo me je, vse se je vrtelo okoli te želje..in sem otroka tudi dobila...user posted image
sem mislila, da bom potem takoj imela še enega, ampak enostavno še ne čutim te močne želje, kot sem jo prvič in ga zato tudi še ne bom imela. bom počakala, če bo želja morda spet prišla, drugače pa bomo verjetno ostali kar pri enem.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 98
25.1.2009 21:14:15   
komarka
Hojla,Pimpek!
Še oje razmišljanje:

To da si ne zeliš otrok oz ne čutiš neke potrebe ni nič čubnega. saj sploh nimaš časa in "porstora", da bi se to razvilo.

Zakaj otrok? Zato ker je to nekaj najbolj naravnega na svetu! Samo dane zivimo tako umetno, da se marsikaj narevnega izgubi, zamrzne ali pa vsaj zdi norost.
Nimamo več stika z zemljo, s svojo primarno naravo(zensko ali moško)-bolj je umetno, bolj nam je všeč. Taki smo, ker smo civilizirani.

Ena prispodoba: kaj bi naredila, če bi imela pred hišo manjšo parcelo? Posadila travco, da lepo zgleda, uredila gredico da bo še lepše(pa malo več dela) ali zelenjeavni vrt-da bo kaj obrodil/ bo pa vcasih dosti manj corti in urejeno ja in veliko vec dela? mogoce bi pa raje položila tlakovce ali asvalt, da bo lepši parking in si ne umazes cevljev v grdem vremenu. ...

Razlika v tem kaj "nasidiš" je v tem za koliko otrok se odločis-eden dva to je se nekako "pod kontrolo" da je lahko corti.
če pa se odločis za "parkirišče ali palepo urejen dovoz potem pa za custva ni akj dosti prostora, saj mora bit vse urejeno, pod kontrolo, sofisticirano, napredno...in "mrtvo".
Grdo vreme, dez in blat os gotovo tezave ki pridejo z otroki, ampak to ni nič katastrofalnega.

Pa da ne bo pomote-nič ne obsojam tistih ki nimajo otrok!!

js tud nisem bla v stiku s sama sabo, s svojo zenskostjo, z "divjino" v sebi. Ampak najbolj prvinski občuti so definitivno, ko si oblit od pota ob nekem fizičnem delu! Ko splezas na goro ali pretečes del poti. Zame je bil porod zelo močna izkušnja (pa ni bil ravno najlepša), ampka iz mene je to naredlio Zensko. Morda nagon kaj vem kaj se je prebudilo. Ampak to tako dobor dene!
Spomnim se da sem se ob prvem mleku v prsih počutila kot kakšna samica in ni blo nič kaj romantično in corti-ampak tako zivljensko, tako naravno in pristno!

Mislim, da nimaš izkušnje kakšno je življenje z otroki in kaj je pri tem lepega.
Spet primerjava, ampak nekako tako kot en ata iz naše vasi, ki ni šel nikamor iz svoje vasi v lajfu in mu ne mores dopovedat v cem je poanta potovanja-ker on vidi sam stroške in nevarnosti. Bi se strinjala z njim?

In če te resnično zanima si moras najprej dovolit bit zenska, in zacutit zivljenje. Najt svoje bistvo,bistvo vajinega odnosa s partnerjem... To kar ti doma pravijo je samo opazovanje od zunaj in oni ne morejo vedetkaj se skriva v tebi!!!

In poskusi dalj časa prezivet s kakšno druzino ki ima male otroke. Potem se pa odloči.

Primeri o katerih govoriš niso samo extremi, apmak so patloški!!!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 99
26.1.2009 8:11:21   
kalbo
No ta, da ti otrok ne vrača ljubezni je čisto mimo. Edino od otroka lahko doživiš tisto pravo pristno brezpopgojno ljubezen. Majhen otrok zelo dobro ve, kaj ljubezen je.

Zakaj imeti otroke? Meni osebno je to smisel življenja in mojega obstoja in vesel sem, da sem našel svojo ženo, ki razmišlja enako. Če ti tako ne čutiš, tvoj partner pa, je edino pravično s tvoje strani, da z njim prekineš, ker se ne ujemata v bistvenih stvareh življenja. Ti njega v bistvu oviraš na poti k izpolnitvi njegovega življenskega cilja.

Kar se pa materinske ljubezni tiče pa tole. Poizkusi odmislit vso blesarijo, ki si jo natvezla v teh nekaj straneh, saj veš kaj mislim, tisto o radiatorjih, pa otroški ljubezni, pa domu za ostarele, ker to so le trapasti izgovori, ki jih ne potrebuješ. Če nočeš imeti otroka, je to zadosten razlog, da ga pač nimaš. Ko boš zmetala vse te stvari stran, pa poglej globoko vase in pomisli, da raste v tebi bitje, ki je samo tvoje, ima pol tvojih genov, tvoje oči, tvoj nos, partnerjeve poteze obraza in je odvisen izključno od tebe in tvoje ljubezni, ko pride na svet in to ljubezen ti zna vračati že v prvih urah življenja. Če boš res iskreno pomislila na to, boš začutila materinsko ljubezen, ker je tam, zapisana je v genih. Tu v tvojem bistvu je treba iskati razloge za potomstvo, ne pa v materialnih dobrinah. Če ti pa ne rata, pa tudi prav, samo ne zadržuj partnerja, če nimata skupnih življenskih ciljev.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?