|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj ga imeti....?
18.1.2009 16:11:58   
pipek
...otroka namreč? Zanima me, zakaj ste se zanj odločile, je šlo za nesrečni slučaj, pa niste hotle splavit ali ste si ga res želele? Verjetno se vam bo zdelo čudno to moje vprašanje, samo se že lep čas soočam s tem problemom, da si otroka jaz ne želim, partner pa. Stara sem 29 let, imam stalno službo, narjen faks, solidno plačo pa tudi parner ima službo, tko da finančno bi šlo. Problem pa je pri meni. Otroci se mi nikoli niso kaj preveč dopadli, sej če je kak od kolegice se mal poigram z njim, sam nič me ne premami misel, da bi ga jaz imela. Sprašujem se tudi kaj boma od tega imela? Stroški se gromozansko povečajo in z leti se samo povečujejo...ok, na starost te mogoče pridejo v dom za ostarele pogledat, če se že prej ne skregate, skratka, mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...ko so pa najstniki, si jim a tazadni na svetu....sva se z mojim o tem pogovarjala, pa tudi ni imel nobenega prepričljivega argumenta, zakaj bi imela otroka.Kaj porečete ve na to?

< Sporočilo je popravil pipek -- 18.1.2009 16:12:56 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj ga imeti....?
18.1.2009 16:14:59   
Anonimen
sva se z mojim o tem pogovarjala, pa tudi ni imel nobenega prepričljivega argumenta, zakaj bi imela otroka.

Prepricljiv argument? Nadaljevanje vrste user posted image .

Ostali pridejo, vsak ob svojem casu.

(odgovor članu pipek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.1.2009 16:18:05   
pipek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

sva se z mojim o tem pogovarjala, pa tudi ni imel nobenega prepričljivega argumenta, zakaj bi imela otroka.

Ker smo ljudje kot vsa druga bitja na svetu zato, da se razmnožujemouser posted image  Ni šans...meni je to čisto mim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.1.2009 16:19:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pipek

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ker smo ljudje kot vsa druga bitja na svetu zato, da se razmnožujemouser posted image  Ni šans...meni je to čisto mim.

Potem pa povej kaksnega drugega user posted image .

(odgovor članu pipek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.1.2009 16:21:43   
loredana
Racionalno res ni, če tako gledaš. Pa ne samo iz materialnega vidika, pomisli koliko se še presekiraš zraven, če ne prej, ko začnejo ponočevat zunaj user posted image

Vzroki za, so po moje različni, največ med nami si jih enostavno želi, gre po moje bolj za nagon kot kaj drugega.

Najbolj butasta ki sem jo jaz s tem v vezi slišala je pa to " da na stara leta ne boš sam"

Je pa to ena izmed stvari, kjer kompromis ne pride v poštev, in če so pričakovanja tako različna je najbolj pošteno it narazen. Sem namreč brala tudi že zgodbe ko ženska otroka podtakne, potem pa jok in stok ko ga on ne šmirgla 5 posto, in takisto ne šmirgla več nje. No, to podtikanje mi je pa višek svinjarije.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.1.2009 16:21:55   
Anonimen
Edin razlog ki je meni sprejemljiv je da si otroka želiš. Pač želiš vzgojit eno bitje, skrbet zanj, ga imet rad....
Če ne čutiš tega, ga pač ne imej. Ne čutijo vsi tega. Eni prej, eni pozneje, eni nikoli. Nisi nič slabši človek če ti pač misel na družino ni všečna. Problem je samo ker enemu je drugemu pa ne.
Pač tako čutiš, nimaš kaj. Nihče ti nima pravice govorit kako čuti.

< Sporočilo je popravil brisačkarca -- 18.1.2009 16:23:35 >

(odgovor članu pipek)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.1.2009 16:23:44   
Pikapolonica_
A si z levo nogo dans vstala, al kaj user posted image
Sej niso vsi ljudje na svetu taki, da starše vtaknejo v dom ostarelih in jih pridejo tu in tam malo pogledat. Pa tudi vsi najstniki niso nemogoči.
Po eni strani te razumem, ker se nekoč, sicer malo mlajša od tebe, razmišljala popolnoma enako, lepo konec faksa, fajna služba, dec pa tečn s tem otrokom. Ampak sem bolj njemu ustregla kot pa sebi, pa mi danes niti malo ni žal. Otrok mi pomeni največ, z njim se ukvarjam kolikor se morem, zaradi njega hodim v službo samo 4ure in bom dokler bom lahko, želim si še enega takšnega orng nagajivca in dnevi so pestri. Prav tako se vsaki dan znova čudim in ga občudujem, kako ga razveselijo majhne stvari - snežinka, list papirja, prah v zraku. In kakšne filme ima.
V bistvu vse prinese čas. In saj dokler v bistvu nimaš svojega otroka ne moreš rečt, ali ti to ustreza ali ne, to pač je ena stvar pri kateri se ne moreš učiti iz izkušenj drugih.
Potem pa včasih berem tukaj po forumu, mamice, ki so si srčno želele otroke, pa kako obupujejo. Pa naj omenim, da imam doma ekstra aktivnega 2letnika, kaj takega se nikjer nisem srecala user posted image , pa sem z njim vedno umirjena, ne kricim, ne popizdevam, ne narezem ga po riti. Ceprav sem mislila, da je otrok le za kravzljat zivcke. Pa ni.
Saj pravim - nic ni receno, doreceno, dokler tega ne poizkusis.

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.1.2009 16:25:29   
Gina
To je ena od bioloških potreb pri ljudeh. Je pa tako, da so v modernem, eogističnem svetu te potrebe nekako pri nekaterih ljudeh mogoče že genetsko malo "zmrznile", če malo karikiram.

Če bi ti imela otroka zaradi svojih egocentričnih potreb, da bi ti otrok kaj dajal, potem je najboljše, če otroka nikdar nimaš, povej to svojemu decu,d a ne bo ob tebi čakal in čakal in nikdar ne dočakal, pa pojdita narazen.

Sama sem si otroka želela od nekdaj. V naši družini smo bili otroci smatrani za nekaj najlepšega in najboljšega, kar se je mojim staršem zgodilo in to sta prenesla naprej na svoje otroke. Opažam pa, da tiste moje frendice, s katerimi se ni lepo ravnalo v otroštvu in ki so imele ves svoj lajf občutek, da so staršem v breme, da se dolgo niso mogče odločit za otroka, saj so gledale vse na otroke skozi prizmo svojih staršev - menile so, da so otroci odveč skrb in strošek. Potem ko so otroke končno  imele, pa so ravnale z njimi tako posestniško, jih zasuvale z vsem mogočim od materialnega do pretirano zaščitniškega na vseh področjih, da jim skoraj niso pustile dihat - otroci pa so posledično zelo razvajeni. V resnici nimajo nekih zelo zdravih temeljev. Hotele so otrokom nudit več, kot njihovi straši, nudile pa so jim narobne reči.

Otrok ni daj dam sistem. Otrok je del tebe, otrok množi tvojo ljubezen do sveta. Otrok ti je sposoben dati toliko ljubezni, kot nihče drug, otrok je edini, ki te brezpogojno ljubi. Tvoj otrok iz tebe izvleče najboljše, kar v tebi sploh obstaja. Otrok ti vrne otroškost in igrivost, pa vse množice nasmehov in radosti, ob otroku se zaveš, da si živ in se zaveš kako plehko je vse ostalo...

Kdor tega ne zmore, pa meni da boš imel otroka zato, da ti bo nekaj "dal", za moje pojme ni glih čist resen. Če hočeš imeti otroka brez zahtevka za hvaležnost ali plačilo, ga imej, če pa si ustvarjen za kapitalistično blagovno menjavo, pa boljše, da ga ne spraviš na ta svet, ker bo cel lajf imel občutek, da ti je nekaj dolžen, da ti mora nekaj vrnit....ne, hvala lepa!

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.1.2009 16:25:40   
lemavrica

mali otroci ti tko, al tko ne vrečajo neki ljubezni ker sploh ne vejo kaj to je...

Mogoče res ne vedo kaj to je ljubezen, ampak ni pa lepšega občutka ko se to malo bitje stisne k tebi, ker veš da je to naredil brezpogojno in samo zato ker je tako želel. Meni se zdi da mi prav na ta način pokaže kako me ima rad.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.1.2009 16:26:41   
tweed
user posted image  No, jaz nikoli nisem tako razmišljal, ker sem od nekdaj oboževal otroke...
Ti pa povem, da noben občutek ni tako pristen, ko te otrok pogleda s svojimi začudenimi očmi in ti reče: "Ati/Mami, rada te imam." Tukaj moram dodati, da tudi ženin rada te imam ni tako svetovno v srce segajoč kot pa tisti otrokov, kateremu si vse.
In tudi, ko je najstnik, se vrača k tebi po nasvete in mu nisi zadnji, če do njega znaš priti in se mu posvečati...
Če pa razmišljaš tako kot ti, da bi imela otroke, da te bodo obiskali v domu za stareuser posted image , potem pa tudi jaz nimam nobenega argumenta, razen da dobro premislita. Poznam vsaj tri pare (že starejše), ki niso želeli imeti otrok, ko so jih še lahko, pa jim je vsem žal...
Da pa rečeš, da ti mali otroci ne vračajo ljubezni, potem se pa nisi še nikoli resnično igrala z nobenim otrokom...
Vredno je!

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.1.2009 16:26:55   
ribica.
teb se zdi da nikol ne boš pripravljena imeti otroka, da si ga nikol ne boš želela. To mi je zelo znano. Meni se je zdelo enako. Potem se nama je prvi ponesrečil, in še zdaj sem neskončno hvaležna za to, ker mi je tako lepo. Ugotovila sem, da če se mi to ne bi zgodilo, verjetno nikoli ne bi mogla rečt, da sem pripravljena, al pa tud, ne vem. Sam te razumem. Samo, moraš vedet, ko si noseč te zgrabi. Potem je to tvoj otrok in na to ne gledaš več tako kot si sedaj to napisala, da je to samo strošel in kr neki. Takrat šele spoznaš kaj je to brezpogojna ljubezen, pomeni ti res vse na svetu in stvari se spremenijo. Ni ti več vseeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.1.2009 16:27:22   
loredana
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Takrat je pa malo prepozno ugotavljat če ti ustreza ali ne, saj ni hladilnik ki ga lahko vrneš.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.1.2009 16:29:42   
sxy
midva sva se za user posted image odločila, ker je bila najina zveza popolna, polna ljubezni in čustev. Drug drugemu sva se razdajala in razdajala ljubezen, ki pa jo je bilo še vedno dovolj še za nekoga 3jega. Tako sva naredila najinga škrateka.
Imela sva in imava iste poglede na svet, ista-podobna življenska načela in to sva želela predati nekomu naprej. Nekomu sva želela ponuditi življenje kot ga živima sama, sva ga želela osrečiti, kot sva srečna sama.
Danes poskušama osrečevat našega 7m, poskušava mu dati življenske vrline, ki sva jih midva pridobila skozi življenje. Da o ljubezni sploh ne govorim...
Ker pa je vsega,predvsem ljubezni še vedno dovolj, danes že čakamo še enega user posted image . ,da ga bomo osrečevali, učili in ljubili!

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.1.2009 16:30:11   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: loredana

Takrat je pa malo prepozno ugotavljat če ti ustreza ali ne, saj ni hladilnik ki ga lahko vrneš.

Ja, ampak, kako je imeti otroka in kakšni občutki te pri tem obdajajo, to ne moreš nikoli doumeti, dokler sam ne poizkusiš. To sem hotela povedati. Da pri občutkih do otroka se ne moreš nikoli zanesti na tisto, kar ti drugi ljudje povedo o tem.

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu loredana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.1.2009 16:48:13   
end1
bolš da jih nimaš ob takem razmišlanju.
Lih zadnjič, ko sem mojega tamalga dojila, mu dala lubčka na rokico in se je ustavil dojit in nasmejal sem pomisnla kako lepo je, da smo ljudje sposbni skreirat nekaj takega kot je to malo bitjice. Ki se tako lepo posmeji. zame je to angelsko.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.1.2009 16:51:47   
pipek

A si z levo nogo dans vstala, al kaj user posted image
Sej niso vsi ljudje na svetu taki, da starše vtaknejo v dom ostarelih in jih pridejo tu in tam malo pogledat. Pa tudi vsi najstniki niso nemogoči.
Po eni strani te razumem, ker se nekoč, sicer malo mlajša od tebe, razmišljala popolnoma enako, lepo konec faksa, fajna služba, dec pa tečn s tem otrokom. Ampak sem bolj njemu ustregla kot pa sebi, pa mi danes niti malo ni žal. Otrok mi pomeni največ, z njim se ukvarjam kolikor se morem, zaradi njega hodim v službo samo 4ure in bom dokler bom lahko, želim si še enega takšnega orng nagajivca in dnevi so pestri. Prav tako se vsaki dan znova čudim in ga občudujem, kako ga razveselijo majhne stvari - snežinka, list papirja, prah v zraku. In kakšne filme ima.
V bistvu vse prinese čas. In saj dokler v bistvu nimaš svojega otroka ne moreš rečt, ali ti to ustreza ali ne, to pač je ena stvar pri kateri se ne moreš učiti iz izkušenj drugih.
Potem pa včasih berem tukaj po forumu, mamice, ki so si srčno želele otroke, pa kako obupujejo. Pa naj omenim, da imam doma ekstra aktivnega 2letnika, kaj takega se nikjer nisem srecala user posted image , pa sem z njim vedno umirjena, ne kricim, ne popizdevam, ne narezem ga po riti. Ceprav sem mislila, da je otrok le za kravzljat zivcke. Pa ni.

to si pa zlo fajn napisalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.1.2009 16:57:07   
pipek

Otrok ti je sposoben dati toliko ljubezni, kot nihče drug, otrok je edini, ki te brezpogojno ljubi. Tvoj otrok iz tebe izvleče najboljše, kar v tebi sploh obstaja.

zakaj je potem vsak dan slišimo več grozot, kako se otroci znašajo nad svojimi starši, jih priklepajo za radiatoje...da drucga sploh ne omenjam....pa kje je kle brezpogojna ljubezen? pa ne mi rečt, da so to ekstremi....

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.1.2009 17:01:35   
tweed
To so ekstremi user posted image , ki jih povzamejo mediji, da so njihove novice bolj zanimive...
Pa to so odrasli otroci, ki imajo takšno in drugačno zgodovino...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.1.2009 17:02:31   
Anonimen

Otrok ti je sposoben dati toliko ljubezni, kot nihče drug, otrok je edini, ki te brezpogojno ljubi. Tvoj otrok iz tebe izvleče najboljše, kar v tebi sploh obstaja.

zakaj je potem vsak dan slišimo več grozot, kako se otroci znašajo nad svojimi starši, jih priklepajo za radiatoje...da drucga sploh ne omenjam....pa kje je kle brezpogojna ljubezen? pa ne mi rečt, da so to ekstremi....

Vidiš, to so pa otroci tistih ljudi k pa probajo, mogoč bomo mel pa vseen radi otroke k pridejo na svet. Pa se to ne zgodi. Ker enim se, enim se pa ne. Za moje pojme če nimaš na splošno rad otrok, boš težko tud svoje imel. Ne vem no, al more bit glih tvoje krvi da ga maš rad? Mislim če ne čutiš, ne čutiš. Zakaj je treba ljudi prepričevat da je otrok nekaj najlepšega na svetu če tega ne čutijo? Pač ne. Ljudje smo si različni.

(odgovor članu pipek)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
18.1.2009 17:05:27   
Anonimen

Ja normalno, da so to kar slišiš po poročilih ekstermi in to v negativno smer ... ravno najboljša in najbolj ekskluzivna novica na 24ur najbrš ne bi bila to, kako sem mami prinesla šopek rož kar tako, ker je ravno sreda in ker vem, da ji to veliko pomeni, a ne?

Itak so pa radosti starševstva v drobnih malenkostih. Sama sem mamica komaj 2 meseca, pa ti ne znam opisat kako radost občutim, ko se mi tamala nasmehne in ko se "pogovarja" z menoj ... pa prej nikoli nisem bila "materinski" tip človeka. Ne vem no ... se mi zdi, kot da bi se s prihodom Neže v meni nekaj premaknilo user posted image .

(odgovor članu pipek)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
18.1.2009 17:07:09   
Gina
Ah daj no, pipek, ti si mal u depri, če reči tako črne vidiš. Otroke je treba med drugim tudi vzgajat. In ljudje, ki so bili napačno vzgajani, velikokrat nimajo pojma, kako se to dela. In gredo v drugo skrajnost. Čist logična posledica je, da so otroci potem podivjani, pa zganjajo neumnosti, če jim vse pustijo.

V vsakem človeku je vse, črno in belo, večinoma smo pa vsi nekako pisano kodrlajsasti, vsebujemo pluse in minuse. Sem ti pa že rekla, da dokler takole vidiš reči, ni varno niti smiselno, da imaš otroka. Če jih vidiš kot potencialne kriminalce in to svoje lastne bodoče otroke, če nisi zihr, da si jih sposobna vzgajat, če se ti zdi nevarno, da bodo nekaj kar ne boš mogla niti prenašat, kaj šele ljubit, potem je boljše, da si brez otrok.

Otroke imaš tudi zato, ker ti je dajanje sebe in svoje ljubezni fajn, ker uživaš, če je kdo drug srečen in če ga osrečiš. To je večini žensk gensko dano. Če si navajena samo jemat, potem otroci niso zate. Samo meni se zdi,d a se v tej  temi spet nekdo mal heca.

(odgovor članu pipek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.1.2009 17:11:04   
end1
Ni ekstrem, kaj pa pole, kolk staršev so otroci prpeli za radiator. Ma tudi ta otrok ki je to naredil je bogi, nekaj ga je že pripeljalo do tega. Ljubezen okoli sebe sigurno ne. 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.1.2009 17:11:48   
Anonimen

Seveda so to ekstremi.
Na TV pac ne prikazujejo povprecnih druzin na nedeljskem popoldanskem sprehodu.

(odgovor članu pipek)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
18.1.2009 17:14:31   
Lianna
Jaz imam full rada otroke. Se igram z njimi, jih vsaj 2x na teden pazim, uglavnem uživam z njimi. Ampak ko pomislim pa da bi imela sedaj svojega pa ne hvala. Si ne predstavljam, ker vem da ti otrok spremeni življenje in ne vem če sem se pripravljena prilagajat enemu malemu bitju. Res pa, da imam jaz še čas in enkrat me bo verjetno prijelo da bi imela svojega otroka. Do takrat bom pa raje še naprej uživala, se veliko potepla, poskusila čim bolj izkoristit prosti čas in početi stvari, ki jih verjetno kasneje ne bom mogla.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.1.2009 17:27:31   
bskrle
Otrok ni daj dam sistem. Otrok je del tebe, otrok množi tvojo ljubezen do sveta. Otrok ti je sposoben dati toliko ljubezni, kot nihče drug, otrok je edini, ki te brezpogojno ljubi. Tvoj otrok iz tebe izvleče najboljše, kar v tebi sploh obstaja. Otrok ti vrne otroškost in igrivost, pa vse množice nasmehov in radosti, ob otroku se zaveš, da si živ in se zaveš kako plehko je vse ostalo...

Vidiš, sama se tega nisem nikoli spraševala, se pa pod Gino podpišem.
Ja, dokler nimaš bistvenih bivanjskih vprašanj razčiščenih, in otroci spadajo sem, potem verjetno še ni čas zanje.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?