aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 danes smo bolj v financah in podjetjih...in seveda gospodinstvo (Kleo...očitno slaščičarne n boš smela odpret ). Drgač pa slovenka ...verjamem, da sta v 4 letih našparala za hišo...sploh če je dobra plača. No, nam to ne more uspeti, saj sem se dobre 2 leti in pol vselila sem...prišparanonič, ker je šlo za gradnjo z bivšim....In je blo treba tole stasro bajto zrihtat, da je blo sploh za žvet. Pa je blo v teh dveh letih...tud kasnej ko se je dragi priselil in je blo več dnarja...skoz nekaj v glavnem. Je šel stroj, pa hladilnik, pa bojler in pipe in skoz nekaj treba rihtat da solidno žvimo. Pol so položnice...vrtec, vsak dan kosila, razna športna oprema za Nejca, oblačila...rase ko pondelk in se sezonsko menja. Res pri otrocih gre šparanje zlooo počas. ...tko, da ne prišparamo nič...si pa normalno lahko privoščimo vse te stroške, čeprav na kupček pa ne gre nič . No, jaz imam svojo plačo oz. sedaj porodniško bolj tako, za . Finančno bi se nam bolj splačalo, da službo pustim, imam otroke doma in ima mož še mene kot vzdrževanega člana. Ampak službo imam vseeno rada, všeč mi je tam. Mi paše malo od doma,... Saj pravim. Mi2 sva generalno napako naredila ob poroki, ko sva se odločila, da živiva v očetovi hiši in da ne bova gradila. Sicer sva tu že nekaj vložila,(uredila mansardo, kurilnica, peč,..) ampak če bi 10 let delala z mislimi na lastno hišo, bi se to poznalo. Čeprav je res, da nama je šlo prvih 5 let zelo na tesno in takrat ne bi mogla veliko privarčevati. Tako pa sva začela ...lani . Tekoči stroški pa seveda so. Položnice, vrtec, šola, otroci obleke itak hitro prerasejo. Jerenej pač ne nosi za Patricio,.. Pa Razna športna oprema in podobno. Da ne govorim o hrani. Sploh sedaj, ko skušamo uporabljati res zdrava živila. No, dopustu se pa vsemu navkljub ne želimo odreči, ker otroci so tu in vso pravico imajo, da jih peljemo na morje, pozimi smučat--če bo zato hiša manjša za kakšnih 10 kvadratov pa nič hudega! Npr. letos bo šla Jernejeva vrtčevska skupina na 2-dnevni izlet in če hoče biti Jernej prisoten, moram z njim. Da pa nekdo pazi vmes še na Lovra, bo šla zraven še tašča,... sicer so to nenujni stroški, a zame vseeno nujni Si pa zato jaz ne kupim vsako sezono nove modne kolekcije, za savno, kozmetičarko, frizerja pogosteje pa itak nimam časa . Kako pa se kvarijo gospodinjski aparati in podobne zadeve pa...ojojo, vem.
|