baby28
|
Živjo babe! Kako ste? V ponedeljek ob pol treh smo začeli full krvavet, tako da smo šli z rešilcem direktno v porodnišnico? Vožnja v rešilcu je pa res živi safer. Vse ruka, poskakuje, cvili in ........ Ko so nas sprejeli sem še full krvavela, tako da so me takoj dali v porodno sobo, kjer sem mislila da mi bodo takoj naredili carski rez. Ampak, se je stvar v trenutku umirila. Krvavela sem zaradi nizke posteljice. maternični vrat je bil bp, odprta nič, mala je migala in je bila težka 2600 g, tako da so me imeli 4 ure na opazovanju. Ko so me priklopili na ctg je imela mala zelo dobr utrip pa seveda brez popadkov, zato poroda niso sprožili. Potem so me ob osmih zvečer pospremili v četrto nadstropje kjer so same nosečke s takimi in drugačnimi hudimi doživetji in pripetljaji, tako da si psihično čisto na psu. Moja težava proti njihovimi je bila 1 : 100000. Jaz sem bila carica na oddelku. Sestre so tko tko, hrana je čisti safer, tako da lahko shujšaš. Imam srečo, ker sem že prebrodila 35 tednov in porod ne bi bil nič neobičajnega tudi za tamalo ne. na opazovanju sem bila cel teden, brez krvavih izcedkov, samo premalo železa v krvi, ampak te ne izpustijo domov, kr tko. V petek se je zdravnica na viziti odločila da grem lahko za vikend domov, tako da sem v depali vasi, kjer pa počivam in se ne upam sploh velik gibat, da ne bi bilo kaj narobe. V ponedeljek grem nazaj na pregled, kjer se bodo odločil al ostanem notri, al me spustijo domov, al gremo rodit. Bomo videli. Pripravljeno za dojenčka nima še vse. Danes mi simon montira sobico, cunce se bodo same oprale, in zlikale - ah sej mi bo mami priskočila na pomoč. Upam, da ste ve vse ok. Da vaši pridno rastejo in da je vse bp. Ko prideš v porodnišnico šele trakrat ceniš to kar imaš, ko vidiš da tvoja težava sploh ni huda težave. Žalostnih zgodbic je v tem oddelku full preveč, ker so notri mamice, ki imajo hemotome v maternici, ali pa imajo otročki vodo v glavi, al pa so rodile mrtvega otroka al pa... ... no pustimo to. Primite se za svoje bušite in si zaželite in upajte na vse najboljš. Ker upanje umre zadnje. lp pa upam, da vam še kej pišem.
|