mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: bamby blaža, kako skuhaš mineštro iz stročnic??? Jaz jo nardim z ješprenom. Me zanima, kakšno pa ti Bi bila pri nas dobrodošla sprememba. elma, recepti so že shranjeni. Thanks! IZVIRNO SPOROČILO: ella79 jaz bi tudi kej dobrga jedla kej iz pečice, fajn zapečenga, pa sirček gor.... se vidi, da mam že preveč časa, pa da mi gre hrana po glavi Zate bi bilo potem dobro kosilo tisto, ki sem ga jaz včeraj delala. Recept iz kulinarike: skutni njoki v omaki iz pelatov, ter vse skupaj zapečeno v pečici potreseno s sirom . Za vse bolne ! Anaja se je tudi nocoj nekaj zbudila, ampak bolj pozno ob 5.40 in je čez nekaj več kot pol ure zaspala nazaj, s tem da je dobila dudo. Pol sva šli spet v vrtec, jaz pa na firmo, da dobim pogodbo za skrajšani del. čas. No, kar sem izvedela me je vse skupaj minilo . So že tako uvedli skr. del. čas na 36 uri teden in zdaj da si ga še jaz skrajšam, je to plače več kot minimum . Tako, da si tega trenutno res ne morem privoščiti. No, do septembra, bi na 8 ur že šlo, potem bi pa skoraj res mogla it le na 6 ur delat, ko gre Tim v šolo. Mah, sem čisto brez volje . Danes bo naše kosilo mleto meso v omaki z grahom, pire krompir in solata. Anaja bo prav gotovo spet lačna, kot je bila včeraj, čeprav je skoraj vse pojedla . Kupiš tisti paket mešanih stročnic: različni fižolčki, leča , bob, čičerka, ... pol to daš čez noč v vodo, da nabrekne. Kuhaš v vodi, kateri si dodala malo soli ali vegete( jaz za Blaža ne kuham z vegeto). Ko zavre, daš notri dva tri stroke česna, korenček ali dva na kocke, pa še krompir na kocke. lahko po želji, dva ali tri manjše krompirje. pa še daš en par klobas, al kakšen vršiče, al kaj prekajenega,... In pol se to kuha in ko je fižol mehek, je kuhano. ne bi tvoja sestra odprla slaščičarno, pa mene in tebe navadla vsega, pa naju zaposlila? Nardimo kar nekje v mes. Mogoče na Vrhniki . pa take s tičino, za bogate stranke, poročne take ameriške, pa to. a vzamete še mene..sej posodo znam pomivat..
< Sporočilo je popravil mlavla -- 27.1.2009 16:02:58 >