Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:06:33
|
|
|
|
bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: blaža Kaj ma kdo recept za delat marmelado iz pomaranč z fruktozo? To bi se jaz lotla, ki imam vse doma, pa še cajt je za pomaranče. A na kulinariki ni nič receptov??? Kaj boste pa danes kuhale??? Jaz bom tole: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=11746 Upam, da bo dobro!
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:08:51
|
|
|
|
blaža
|
Stipe, kaj si ti zadnjič pisal, da nardič ta mali polento z zelenjavo? Kaj mi poveš kako nardiš, bi še jaz Blažu, da ni vedno samo zelenjavna mineštra pa z rižkom al pa zelenjava z kormpirjem. Polento sem pa ponavadi jaz vedno nardila z golažom al pa samo z sirčkom. S kakšno zelenjavo kombiniraš? Jaz mam doma cvetačo, pa korenke, pa bučke.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:10:46
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: blaža Kaj ma kdo recept za delat marmelado iz pomaranč z fruktozo? To bi se jaz lotla, ki imam vse doma, pa še cajt je za pomaranče. A na kulinariki ni nič receptov??? Kaj boste pa danes kuhale??? Jaz bom tole: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=11746 Upam, da bo dobro! ne tam sem vprašala, ma je samo z sladkorjem- želirnim, kar jaz ne bi kuhala, bi rada nardila z fruktozo.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:14:58
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Stipe, kaj si ti zadnjič pisal, da nardič ta mali polento z zelenjavo? Kaj mi poveš kako nardiš, bi še jaz Blažu, da ni vedno samo zelenjavna mineštra pa z rižkom al pa zelenjava z kormpirjem. Polento sem pa ponavadi jaz vedno nardila z golažom al pa samo z sirčkom. S kakšno zelenjavo kombiniraš? Jaz mam doma cvetačo, pa korenke, pa bučke. - koscek govedine ali scanca nasekljaj cisto na drobno in kuhaj v par deci vode - na drobno nasekljaj korencek in ga dodaj po 5ih min vrenja meska - nasekljan brokoli ali bucke dodaj po 10ih min vrenja meska... - ko ostane se malo vode (1,5-2 dcl) v vrenje dodajaj instant polento in mesaj (pazi da ne bo postalo pregosto) - po dveh min mesanja... daj na kroznik in zvilco poteptaj... - jaz dodam v kroznikse veliko zlico kislesmetane in premesam Carica zmaze ... da reces KEKS
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:16:16
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: blaža Stipe, kaj si ti zadnjič pisal, da nardič ta mali polento z zelenjavo? Kaj mi poveš kako nardiš, bi še jaz Blažu, da ni vedno samo zelenjavna mineštra pa z rižkom al pa zelenjava z kormpirjem. Polento sem pa ponavadi jaz vedno nardila z golažom al pa samo z sirčkom. S kakšno zelenjavo kombiniraš? Jaz mam doma cvetačo, pa korenke, pa bučke. - koscek govedine ali scanca nasekljaj cisto na drobno in kuhaj v par deci vode - na drobno nasekljaj korencek in ga dodaj po 5ih min vrenja meska - nasekljan brokoli ali bucke dodaj po 10ih min vrenja meska... - ko ostane se malo vode (1,5-2 dcl) v vrenje dodajaj instant polento in mesaj (pazi da ne bo postalo pregosto) - po dveh min mesanja... daj na kroznik in zvilco poteptaj... - jaz dodam v kroznikse veliko zlico kislesmetane in premesam Carica zmaze ... da reces KEKS A ja, dodam se malo olivca in solim po potrebi...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:18:37
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: blaža Stipe, kaj si ti zadnjič pisal, da nardič ta mali polento z zelenjavo? Kaj mi poveš kako nardiš, bi še jaz Blažu, da ni vedno samo zelenjavna mineštra pa z rižkom al pa zelenjava z kormpirjem. Polento sem pa ponavadi jaz vedno nardila z golažom al pa samo z sirčkom. S kakšno zelenjavo kombiniraš? Jaz mam doma cvetačo, pa korenke, pa bučke. - koscek govedine ali scanca nasekljaj cisto na drobno in kuhaj v par deci vode - na drobno nasekljaj korencek in ga dodaj po 5ih min vrenja meska - nasekljan brokoli ali bucke dodaj po 10ih min vrenja meska... - ko ostane se malo vode (1,5-2 dcl) v vrenje dodajaj instant polento in mesaj (pazi da ne bo postalo pregosto) - po dveh min mesanja... daj na kroznik in zvilco poteptaj... - jaz dodam v kroznikse veliko zlico kislesmetane in premesam Carica zmaze ... da reces KEKS A ja, dodam se malo olivca in solim po potrebi... Hvala za recept. No danes ga bom nardila brez meska, ki ga je jedel že včeraj in predvčerajšnjim. Ga nardim samo z zelenjavo, naslednjič pa obvezno moram probat recept v kompletu. Evo zdej si ga bom kar prepisala. hvala!
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:24:19
|
|
|
|
ELMA
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Kaj ma kdo recept za delat marmelado iz pomaranč z fruktozo? To bi se jaz lotla, ki imam vse doma, pa še cajt je za pomaranče. Ne morem verjet da ti iščeš recept od nas
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:25:44
|
|
|
|
ELMA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: blaža Jaz mam pa rada kič. na slikah sva z Josipom Brozom Titom... ENAKA, Sefla je pa kot Milka Planinc, k je bla 50 let mlajsa... in sva K I C A S T A....
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:26:48
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA IZVIRNO SPOROČILO: blaža Kaj ma kdo recept za delat marmelado iz pomaranč z fruktozo? To bi se jaz lotla, ki imam vse doma, pa še cajt je za pomaranče. Ne morem verjet da ti iščeš recept od nas ja, sam res
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:29:01
|
|
|
|
Februarka08
|
Bamby, mi bomo mel dons postrvi pa krompir v solati. Bo spet pri tašči kosilo, ker bo dala ona pečt ribe v pečico drugače pa tale tvoj recept ne zgleda slabo Larisa bo mela pa dons recept ala Stipe ker tud ona to zmaže kot keks jaz ji to nardim če mamo mi kaj takega, da ona ne je... in je simpl narejeno Princesa spi, jaz pa....... kaj naj grem speglat tistih par cunj
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:33:33
|
|
|
|
ELMA
|
Mi smo že nazaj, papirje smo potpisali ,kura zmešana na novo mi vse papirje pripravila , ker ni vedela da smo že enkrat vse ispolnili , in ko jih je najdla sem se samo podpisala , je kr rdeča ratala . Na koncu je samo rekla ....ah važno da se je srečno končalo , in da smo najdli plac v vrtcu
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:39:08
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: ELMA IZVIRNO SPOROČILO: blaža Kaj ma kdo recept za delat marmelado iz pomaranč z fruktozo? To bi se jaz lotla, ki imam vse doma, pa še cajt je za pomaranče. Ne morem verjet da ti iščeš recept od nas ja, sam res Ja sej slaščičarji ne delajo marmelad , ampak jih kupijo! hvala, ma sem že našla.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:48:27
|
|
|
|
ELMA
|
Bamby ...to bo naše kosilo dones :Juha , Kljukuša (Piščančije meso je noter v testu ) in solata http://www.kulinarika.net/slikerecepti/10740.jpg Moji jo imajo ful rada in hitro jo narediš,ni zakomplicirana
< Sporočilo je popravil ELMA -- 26.1.2009 12:49:33 >
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 12:51:34
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA Bamby ...to bo naše kosilo dones :Juha , Kljukuša (Piščančije meso je noter v testu ) in solata http://www.kulinarika.net/slikerecepti/10740.jpg Moji jo imajo ful rada in hitro jo narediš,ni zakomplicirana daj malo obrazloži kaj je to bi tud jaz probala kdaj...
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 13:21:36
|
|
|
|
ELMA
|
KLJUKUŠA S PIŠČANČIJIM MESOM //ContentSlider("slider_ID" , opt_miliseconds_rotate) ContentSlider("slider1") //or ContentSlider("slider1", 3000) to auto rotate every 3 seconds Testo: 0,5 kg bele moke 4 - 5 krompirjev-(lahko se naredi tudi brez krompirja) mlačna voda sol piščanec (razkosan) 1 manjša čebula sol, poper vegeta (ali mešanica za pečenega piščanca 1. Čebulo drobno sesekljamo. 2. Piščančje meso mariniramo v čebuli, in ostalih začimbah pol ure (ali več). 3. Naredimo testo, ki je nekoliko bolj gosto kot testo za palačinke. V testo zamešamo tudi na drobne kocke narezan krompir (krompir v testu bi lahko tudi izpustili, lahko pa v testo dodamo čebulo in česen). 4. V pekač zložimo piščanca (tudi čebulo in česen) in zalijemo s testom. (lahko pa tudi prvo testo daš noter potem pa piščančije meso na testo . 5. Pečico segrejemo na 250 stopinj in pečemo 20-30 minut ozirom dokler ne vidimo da je pečeno. Nakoncu naredit smeso od 1 žlico kisle smetane in 1 deciliter mleka in polit po kljukuši .Daš nazaj v pečizo za 5 minut in konec. dober tek
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 13:24:58
|
|
|
|
ELMA
|
Jaz jo delam takrat ko imam mal časa , dobra je , probi jo gdaj naredit pa boš vidla , meni je boljša brez krompirja .Odvisno od ukusa
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 13:25:41
|
|
|
|
Februarka08
|
Zadnjič je blo na kanalu a od najstniških mamic... pa sem si posnela in sem zdele mal pržgala k sm peglala... joj, te babe so od pa to ni res... otroci so se mi tolk zasmilili, da mi je kar slabo ratal in sem vse skup ugasnila groza, ne vem kaj majo za sexat pri 12-ih, 13-ih letih kot da je otrok kriv če je ona zgubljena pa jim hočjo pomagat ene varuške, so na nekem 14-dnevnem učenju, ene pa nič... Ah, bluzim, saj vem, ampak so me res totalno razp Grem se mal shladit Elma, hvala za recept
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 13:27:27
|
|
|
|
ELMA
|
Jaz tudi grm v kuhinjo .
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 13:30:31
|
|
|
|
blaža
|
Ta Kljukuša zgleda kar dobro, jo bom probala enkrat nardit za moje fante. No jaz se pa pripravljam, da se bom naučila prehranjevat po Montignaku. ma ne mislim dosti komplicirat, le bele moke in sladkorja ne nameravam uporabljat v velikih količinah. Sem si nakupla polnozrnate testenine in polnozrnato moko. Kruh itak jemo že dogo samo polnozrnat, z Matijo vred. Sladkarije bom probala samo omejit, ker črtat jih za celo življenje ne morem, imam pa na zalogi čokolado 78%, ki sploh ni škodljiva kot je tista, ki je polna cukra. Aja pa še krompirja ne jem , mogoče vsake toliko. No to pa samo jaz, vsi ostali pri nas doma, ga jejo. V bistvu nič takega, samo več polnozrnatih stvari in manj cukra. Sem raje kupla fruktozo, čeprav je draga, ma sej malo za v kafe, jo maš pol itak dosti cajta.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 13:34:34
|
|
|
|
blaža
|
Evo Blaž že spi, drugo rundo. Oziroma sem ga dala spat in upam, da bo zaspal, ker je zaspan. Sem prejle rezala in lupla pomaranče, sem si pripravla za marmelado, ki jo bom danes zvečer kuhala. In zraven je tako težil: mam, mam,... kot da ni jedel že 100let, pa sploh še i bla ura za jest in nisem še mela kuhano, tako, da sem mu morala dat jogurt, pa itak pomaranče, ki sem jih lupla, ki je kmalu znoru. no zdej bom šla pa skuhat zanj polento z zelenjavo, da bo pojedel, ko se zbudi. Ej včeraj, ko smo šli v trgovino in je dišalo po kruhu, se mu je kmalu zmešalo je kar naprej klepetal: mam, mam, ...Ta otrok je skoz lačen. Jaz še nisem vidla kej takega.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 13:34:35
|
|
|
|
itata
|
februarka: to sem tud jaz oddajo gledala. popizdiš res...
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 13:58:23
|
|
|
|
blaža
|
O nič niste kej zgovorni zdejle. No Blaž je že zaspal, jaz pa še nisem začela kuhat, ki je še prezgodaj. Da ne bom pol brez veze pogrevala. No v mes sem malo naokoli odgovarjala za pečene banane. Pa kaj naš skorajšnji šestletnik rad bere oz kaj mu beremo.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 14:01:21
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Ta Kljukuša zgleda kar dobro, jo bom probala enkrat nardit za moje fante. No jaz se pa pripravljam, da se bom naučila prehranjevat po Montignaku. ma ne mislim dosti komplicirat, le bele moke in sladkorja ne nameravam uporabljat v velikih količinah. Sem si nakupla polnozrnate testenine in polnozrnato moko. Kruh itak jemo že dogo samo polnozrnat, z Matijo vred. Sladkarije bom probala samo omejit, ker črtat jih za celo življenje ne morem, imam pa na zalogi čokolado 78%, ki sploh ni škodljiva kot je tista, ki je polna cukra. Aja pa še krompirja ne jem , mogoče vsake toliko. No to pa samo jaz, vsi ostali pri nas doma, ga jejo. V bistvu nič takega, samo več polnozrnatih stvari in manj cukra. Sem raje kupla fruktozo, čeprav je draga, ma sej malo za v kafe, jo maš pol itak dosti cajta. ej, marmaljad je marmaljad... a nje mozes da znas da pravis burek... mogoć... ... i mi Siptari smo ljudi iako samo Homo Iljirikus...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 14:02:55
|
|
|
|
blaža
|
Rabim en nasvet. Moja tašča me je vprašala, da kaj naj kupi Blažu za RD. Nimam pojma. Imamo že: tricikel, pametnega kužka, pametno knjigico, poganjalca, za oblečt mam dovolj, duplo kock mamo fulll, knjigic mamo tudi dosti, pelušev na tone, žogo za skakat tudi, lončke za enega na drugega mamo, za različne like vstavljat mamo, za motoriko tisto igračo, ko po žički furaš različne like imamo, sedež za na kolo imamo, ... No kaj naj ji predlagam?! Sem mislila mogoče vseeno kak komplet od duplo kock, da je še kej zraven kakšna žival, ki je mogoče še nimamo, al kej takega. Matija se še vedno ful igra z njimi, čeprav ima tudi tamale lego kocke. Jaz mam ful rada drugače kocke, ki spodbujajo domišljijo in motoriko. Ej nimam pojam.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 26.1.2009 14:03:40
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: blaža Ta Kljukuša zgleda kar dobro, jo bom probala enkrat nardit za moje fante. No jaz se pa pripravljam, da se bom naučila prehranjevat po Montignaku. ma ne mislim dosti komplicirat, le bele moke in sladkorja ne nameravam uporabljat v velikih količinah. Sem si nakupla polnozrnate testenine in polnozrnato moko. Kruh itak jemo že dogo samo polnozrnat, z Matijo vred. Sladkarije bom probala samo omejit, ker črtat jih za celo življenje ne morem, imam pa na zalogi čokolado 78%, ki sploh ni škodljiva kot je tista, ki je polna cukra. Aja pa še krompirja ne jem , mogoče vsake toliko. No to pa samo jaz, vsi ostali pri nas doma, ga jejo. V bistvu nič takega, samo več polnozrnatih stvari in manj cukra. Sem raje kupla fruktozo, čeprav je draga, ma sej malo za v kafe, jo maš pol itak dosti cajta. ej, marmaljad je marmaljad... a nje mozes da znas da pravis burek... mogoć... ... i mi Siptari smo ljudi iako samo Homo Iljirikus... Pa znam da pravim burek, tata mi je iz Srbije bre.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Skupno spanje - da ali ne?Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.