![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 13:30:19
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba14 IZVIRNO SPOROČILO: christiana21 Šla sem gledat tabelo rasti ploda in ugotovila, da je malo premali, ampak toliko pa ne. Meni v vsem tem času, ko sm niso niti 1x povedali ali zapisali kakšno težo ima , niti koliko je velik . Tako da še sedaj ne vem, na čem smo....no jaz vem le to, da mam že +7kg , pa upam, da je vsaj kakšna kilca od . Christiana21 : glavno da je vse ok..morda so te hospitalizirali zato, da so se prepričali, da je vse ok...tko da ti kar pozitivno naprej , na vse pripetljaje v P pa poskusi pozabit Se podpišem pod to! Ta pa je za vzpodbudo!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 13:37:09
|
|
|
|
ly117
|
No meni so pa končno poslali previjalno mizo . Pa da se nebomo prehitro veselili si jo morem it iskat na pošto . Zakaj sicer ne vem ker sem bila celi dan doma pa o dostavi ne duha ne sluha. Kako me to raz*****. Ker je to v manj ko v tednu dni že drugič.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 13:48:59
|
|
|
|
matcar
|
Ni se dalo poštarju! Razkuri se,ko jo greš dvignit. Na kateri pošti si?Saj imajo po rajonih razdeljeno,pa povej,kak je na stvari. Oni tam vejo,kdo pri tebi nosi.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 14:02:09
|
|
|
|
ly117
|
Sem na centru ( Slomškov trg ). Samo fore je v tem da sta ti dve pošiljki bile naslovljeni na drug naslov. Ena na mene (moj stalni naslov ), miza pa na mojega (tu, ki sem sedaj ) pa smo vedno bili doma. Pomojem bi radi pri mizi zakasirali dvojno pošiljanje ker sem jaz imela brezplačno dostavo.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 14:09:52
|
|
|
|
matcar
|
To pa je možno,ja. Vglavnem,razkuri se malo. Če si doma,ti jo morajo dat,ne pa samo cetlc napisat pa it. Jaz bi že rabuko naredla. To se je pri nas zgodilo enkrat ali dvakrat. Pa sem rekla poštarju. Samo nas zvonec zjeza,enkrat zvoni,pol spet ne,pa sam se vklapla.... brez veze vglavnem. Pa je reko,da je zvonil,avti so bli doma,ker nas tak pozna,ven pa ni bilo nikogar. Tak,da zdaj smo napreži,pa gledamo ven,ko se pripelje,samo letimo k vratom.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 14:47:57
|
|
|
|
ly117
|
Pri nas pa ne hodi vedno ob isti uri kot pri moji mami. Pa mizo bi itak mogli pripelat z kombijem ali večjim dostavnim avtom. Saj ko bo moj šel dvignit mizo bo sigurno naredo rabuko na pošti. Samo one revice tam za šalterom niso nič krive.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 15:19:05
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 No meni so pa končno poslali previjalno mizo . Pa da se nebomo prehitro veselili si jo morem it iskat na pošto . Zakaj sicer ne vem ker sem bila celi dan doma pa o dostavi ne duha ne sluha. Kako me to raz*****. Ker je to v manj ko v tednu dni že drugič. Meni so poštarji ful težili, ko nisva mela na zvoncu priimka (v bloku ), pa so vedno gor na liste pisali, da naj nalepiva priimek gor...sedaj ko ga pa imava, pa ni niti 1xše pozvonil, ampak da le list za priporočeno....nikoli ne vedo kaj bi radi... Kje pa si naročila previjalno? Ko jaz voziček že 3 tedne čakampri Sončku,pa so rekli, da bo v roku 10 dni...
< Sporočilo je popravil biba14 -- 18.3.2009 15:20:27 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 15:23:07
|
|
|
|
ly117
|
Ja preprosto jim ni za pakete zraven nosit. Pa če gre za kakšen manjši paket bi še razumela, saj imajo v torbah verjetno veliko ostale pošte in reklam. Ne razumem pa za previjalno mizo.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 15:26:25
|
|
|
|
ly117
|
Mizo sem naročila pri Recinko d.o.o. Oni izdajajo tudi paketa za novorojenčke.
< Sporočilo je popravil ly117 -- 18.3.2009 15:31:47 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 16:05:11
|
|
|
|
klaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: nebo Mene pa zanima, če ni preveč osebno, oz. sama Klaja je rekla da ima otroška z DW S??? Kaj je to res?? A ji niso delali NS... Zanima me pa čisto tako, ker sem namreč včeraj po televiziji gledala pri poročilih te otročke in kako so bojda dosti bolj čustveni... Upam, da ne sprašujem preveč.. Ja imam hčerkico z Downovim sindromom, sicer ne vem zakaj bi si kaj takega izmislila. Drugače pa nisem šla na NS, prvič zato ker sem bila stara 25 let in sem pričakovala, da bo z otrokom vse vredu in da se meni kaj takega ne more zgodit, drugič pa takrat še to ni bilo "popularno" in me tudi moj ginekolog ni opozoril na to. Naj ti povem, da pri drugi hčerkici tudi nisem opravila nobenega pregleda, ne NS in tudi ne AC, nekaj krivde je moje, nekaj pa ginekologove, ampak to ni pomembno. Sedaj sem pač šla na NS, bolj iz radovednosti, kot pa kaj druga. Ko že imaš enkrat otroka z DS začneš razmišljat drugače in če ti je tak otrok namenjen ti pač je. To so pač otroci, ki potrebujejo več nege in več pozornosti. Kako se pa kateri razvija je pa čisto odvisno od vsakega posebej, prav tako čustvenost, eni so bolj, drugi manj. Na koncu ugotoviš, da je to tvoj otrok in da ga boš sprejel in imel rad takšnega kot je in mu poskušal nudit kolikor ti je v moči. Moja Julija je prava navihanka, res da je shodila pri 25 mesecih, ampak hodi, tudi govori še ne, ampak tudi to ji bo uspelo.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 16:36:38
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja Ja imam hčerkico z Downovim sindromom, sicer ne vem zakaj bi si kaj takega izmislila. Drugače pa nisem šla na NS, prvič zato ker sem bila stara 25 let in sem pričakovala, da bo z otrokom vse vredu in da se meni kaj takega ne more zgodit, drugič pa takrat še to ni bilo "popularno" in me tudi moj ginekolog ni opozoril na to. Naj ti povem, da pri drugi hčerkici tudi nisem opravila nobenega pregleda, ne NS in tudi ne AC, nekaj krivde je moje, nekaj pa ginekologove, ampak to ni pomembno. Sedaj sem pač šla na NS, bolj iz radovednosti, kot pa kaj druga. Ko že imaš enkrat otroka z DS začneš razmišljat drugače in če ti je tak otrok namenjen ti pač je. To so pač otroci, ki potrebujejo več nege in več pozornosti. Kako se pa kateri razvija je pa čisto odvisno od vsakega posebej, prav tako čustvenost, eni so bolj, drugi manj. Na koncu ugotoviš, da je to tvoj otrok in da ga boš sprejel in imel rad takšnega kot je in mu poskušal nudit kolikor ti je v moči. Moja Julija je prava navihanka, res da je shodila pri 25 mesecih, ampak hodi, tudi govori še ne, ampak tudi to ji bo uspelo. klaja full si lepo napisala..sploh tisto, da če ti je usojeno ti pač je. Si prava super mama
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 16:38:59
|
|
|
|
tasa_m
|
glede AM : men je mami v lekarno danes šla kupit NOVALAC, baje je najbolj prodajan. Tak ji je rekla. Ma saj ne vem več kaj naj nardim.. Jedle sma pred slabo urco in pol pa zdaj spet išče in se dere kot šoja. Joooj, ne vem več. Danes mi je celo vse zbruhala ven in to celo 2-krat, jaz pa seveda panika in v ko sem jo gledala zraven oz. ko sem jo imela v pokončni legi.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 16:42:38
|
|
|
|
ly117
|
Bogi revi. Mata zadnji čas same težave. Rešita eno pa je že druga na vidiku.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 16:48:02
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 Bogi revi. Mata zadnji čas same težave. Rešita eno pa je že druga na vidiku. ma komaj te krče porihtamo,evo gospodična si nekaj druga zmisli
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 16:56:29
|
|
|
|
ly117
|
Skrbi da ti ni dolgi čas poleg nje. Sicer pa nas vse to še čaka.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 17:18:15
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m glede AM : men je mami v lekarno danes šla kupit NOVALAC, baje je najbolj prodajan. Tak ji je rekla. Moja sestrična daje svoji tudi Novalac...in je ful zadovoljna...sam pri nas je 1xdražji ko v Avstriji...baje je tu 400g okrog 8-9 eu, tam pa 800g 10eu.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 17:31:46
|
|
|
|
klaja
|
Jaz sem pa uporabljala Hipp in sem bila zadovoljna.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 17:47:16
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja Jaz sem pa uporabljala Hipp in sem bila zadovoljna. jaz sem tud hotela Hipp pa so rekli da se otrok baje preveč redi po hippu, tak da.. ne vem govorim samo tisto kar so rekli oz. sem prebrala.. Midve pa se zdaj grema kopat , upam da se mi nebo spet drla tak kot zadnjič,ko sem jo kr ven dala. Pol pa je prišo Tomaž v kopalnico in jo dal še enkrat v vodo pa se je smejala. Očitno bo res to njun ritual, smo danes pa sma sami tak da se bo mogla z mano zadovolit..
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 18:19:36
|
|
|
|
ly117
|
Tasa maš pa pravo atekovo princesko.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 18:30:10
|
|
|
|
matcar
|
Ja,tudi Novalac je super,pa imaš jih posebej za kolike,pa proti polivanju,ne vem. Enih 5 različnih vrst. Ja,Lija je pa že zdaj pokazala,da je atijeva carta.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 18:59:27
|
|
|
|
klaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: klaja Jaz sem pa uporabljala Hipp in sem bila zadovoljna. jaz sem tud hotela Hipp pa so rekli da se otrok baje preveč redi po hippu, tak da.. ne vem govorim samo tisto kar so rekli oz. sem prebrala.. Možno, pri nas se sicer ni fejst redila, oziroma nekje normalno. Zdaj odvisno kako kateri prenese. Je pa imela najprej Aptamil in mi je bruhala v loku in to po vsakem obroku. Pa sem že prej slišala, da je več kateri otrok bruha, pa nisem verjela, potem sem pa videla kako to gre.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 19:02:15
|
|
|
|
tasa_m
|
mi smo spet bruhali joj, če nebo vsak čas Tomaž domov prišo bom padla v depresijo. Čist sem že na tleh.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 19:56:13
|
|
|
|
matcar
|
Kaj pa te je to z vama zdaj? To nekaj ne bo štimalo. Kdaj pa pride Tomaž?
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 20:01:41
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar Kaj pa te je to z vama zdaj? To nekaj ne bo štimalo. Kdaj pa pride Tomaž? pojma nimam kaj ji je. Jutri pride patronažna jo pogledat, če pa bomo ponoči še bruhali pa gremo v P. Tomaž bo doma čez kaki 2 urci. Pa to je ziher to ko je taaak požrešna,koda ji bo kdo beg vzel. In pol je lačna na slabi 2 urci in se napoka tak da pol če jo grem previt pa jo mal preveč obrnem bruhne ven. Ampak zdaj je čist malo bruhnila.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 18.3.2009 20:07:38
|
|
|
|
matcar
|
Boš vidla,kak bo,ko pride Tomaž. Če še bo naprej tak,boljše da greta v P se pokazat. Lahko,da kje drugje vzrok tiči. Saj boš vidla. Čudno je to,ker je prej blo vse ok. Ne vem,moje mnenje samo.
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.