|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del
18.3.2009 8:29:40   
tasa_m
Punce dajte mi povedat katere dodajate ali ste dodajale svojim  AM katerega uporabljate ??
Jaz sem pomislila, da bi naši mali dala mogoče zvečer kak obrok AM? Ampak ne vem katerega naj nabavim

Sem pomislila na Hipp-otovega pa sem prebrala da je to prava energijska bomba,tak da sem tega takoj dala vstran. Ravno bajsike pa nebi imela

< Sporočilo je popravil tasa_m -- 18.3.2009 8:30:43 >

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
18.3.2009 8:30:38   
tasa_m
ja glede plenic pa bom mogla še mal počakat da bom lahko uporabljala od 4-9kg. Saj pravim mi smo še na začetnih 2-5kg. Saj počasi bomo štartali na 3-6kg ampak moramo prvo te porabit kaj jih še imamo doma. user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
18.3.2009 8:34:14   
elevitka
Taša... dans nimam dara govora... mam sindrom triple S (samo sebi smiljenje)...varijanta ne me niti gledat.

Se je Lija kaj umirila z jokom in so krči kaj popustili? Sem brala da pogreša atija ponoči.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
18.3.2009 8:36:07   
nebo
Jaz sem prvič dodajala Comformil in sicer zato, ker je neprestano močno bruhala....

Kaj pa če bi vprašala njeno pediatrinjo....???

Mene pa zanima, če ni preveč osebno, oz. sama Klaja je rekla da ima otroška z DW S??? Kaj je to res?? A ji niso delali NS...

Zanima me pa čisto tako, ker sem namreč včeraj po televiziji gledala pri poročilih te otročke in kako so bojda dosti bolj čustveni...

Upam, da ne sprašujem preveč..

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
18.3.2009 8:46:28   
tasa_m
elevitka.. misli pozitivno.
Ja, glede krčev trkam na les. Je zdaj kr mir pri hiši. Na srečo, ne vem kako dolgo ampak uživamo zdaj še  kolk lahko.
Ja očitno ga res pogreša, ker mi stalno tako dela ko sma sami doma user posted image oz. ko sami spima. Zdaj pa ne vem ali pogreša njegovo smrčanje ali kaj?? user posted image user posted image

nebo.. saj v pon. imava posvetovalnico pa bom do takrat počakala pa v pon. vprašala njeno pediatrinjo za nasvet. Bom videla kaj bo mi rekla. Ker verjetno če dovolj gor dobiva mi tak nebo dovolila dodatka devat user posted image

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
18.3.2009 9:04:31   
Nezy85
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

IZVIRNO SPOROČILO: Nezy85

Hey tudi jaz se počasi pridružujem Mariborskim nosečkamuser posted image

pozdravljena in dobrodošla user posted image . Napiši kaj več o sebi oz. kdaj imaš PDP da te lahko dodam na seznam user posted image

PDP je 16.11.2009
pa upam da bo tokrat šlo vse po sreči,komaj 9 aprila mam prvi pregled!
Komaj že čakamuser posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
18.3.2009 9:30:50   
nebo
Jaz imam danes dan tuhtanja....

in me vse skrbi....

dajte vi meni povedat, če nosečke jeste suhe salame (kupljene v trgovini), če jeste pašteto Argeto, ribe v konzervi in če je katera smučala v 12 t....ker pri nas v službi...ufffffffffff nobena ni tega jedla....

Pa saj iz teh stvari, če so kupljene v trgovini se ja ne moreš okužit za okso....user posted image

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
18.3.2009 9:46:57   
Nezy85
jaz sem si ravno včeraaj privoščla en taki sendvič z suho salamo, ne vem zakaj ne bi smev , ker to je pa že too much!
Kaj pa te sploh lahko jem madonca??user posted image
No razn bifteka tega si pa ne bi upala!
Po moje nima kaj bit če ti kupiš v trgovini!!

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
18.3.2009 10:00:30   
christiana21
Ojla pupike.

Evo mene, čist sm adijo in prestrašena od mariborske porodnišnice, jaz tja več ne grem pa pika. Rodila bom na Ptuju. Kaj drugega mi itak ne preostane, Postojna je predaleč.
V ponedeljek sem imela pregled pri ginekologinji, rekla je, da imam premalo plodovnice in, da ni pretokov, naj se grem v torek zjutraj pokazat v porodnišnico, nato pa si je premislila in rekla, da naj grem na pregled v porodnišnico takoj po pregledu pri njej. Vprašala sem jo, če bom tam ostala, pa je rekla da ne. Jaz grem v porodnišnico, v prvem nadstropju ambulante tako pozno (ob 5) itak niso več delale, zato so me sestre poslale dol, tam kjer so porodne sobe. Pozvonim....sestra odpre vrata, jaz dam napotnico, ona meni, da naj se preoblečem v spalno srajco, ker mi na napotnici piše podčrtano, da sem za sprejem. Bila sem itak čist v šoku. Nisem imela nobenega vaginalnega pregleda...nič, samo prišel je zdravnik, me vprašal vse formalnosti za sprejem, vsa v šoku sem podpisovala neke papirje in ta čas, ko sem bila na CTG-ju si je on čistil zobe pred ogledalom in se vagal..že ta odnos mi je bil malo čuden. Sprejeli so me in sploh niso pred sprejemom preverili, če dejstva na napotnici držijo. Nato so me odpeljali v prvo nadstropje na UZ, tam sem ležala, zdravnik je veselo z sondo iskal po mojem trebuhu in se zraven pogovarjal po mobitelu. Ker ni znal prebrat UZ (kako je sploh to mogoče???) je poklical kasneje kolega, ki je ugotovil, da pretoki so in, da je z otrokom vse vredu, da se normalno razvija (10.3. je imela mala nekaj čez 800 g, do 16.3 sva jo z mojim poredila na 1000g), samo, da je malo manjši, ampak ker so me hospitalizirali, bom pač tam.
Itak, da sem postala živčna, začela sem jokat, trest me je začelo,...pride ena sestra, ki mi je hotela zrihtat nekaj, da se malo pomirim. Ta čas, ko je šla vprašat za mnenje zdravnika je prišel neki terminator od sestre in me nadrla zakaj jočem in kako se obnašam, ter naj grem v sobo in se poslovim od fanta. Meni je bilo samo še veliko huje. Zaradi razburjenja mi je narastel pritisk na nekaj čez 170 (zgornji, za spodnjega ne vem), potem me je nadrla še zaradi tega. Jedla prvi dan nisem nič, spala tudi ne, samo cel čas sem jokala. Hrana je bila taka, ki mi otroka niti malo ne bi poredila ( če je že bil razlog sprejema, da je otrok premali). Včeraj za kosilo sem npr dobila špuk juhe, nek kuhan kos nečesa, ki naj bi bilo meso in na pari kuhan neslan krompir.
Ko je moj oče včeraj ob dvanajstih klical zakaj sem pravzaprav v bolnici, sploh tam niso vedeli, kdo je moj sobni zdravnik. Potem so ga končno našli...očetu so povedali, da z mojim otročkom ni nič zaskrbljujoče, ampak, da morem bit v bolnici, kljub temu, da so ugotovili, da so razlogi sprejema na napotnici od ginekologinje bili neresnični.
Zvečer sem počakala vizito, prišli sta neka zdravnica, ki sem jo prvič videla in sestra. Zdravnici sem povedala, da sem žalostna, depresivna, ne jem, ker ne morem in, da zaradi žalosti nisem celo noč nič spala in, da bi rada šla domov, da bom doma več jedla, počivala bom, spala bom normalno in še boljše se bom počutila, kar mislim, da mojemu otroku bolj koristi, kot pa sekiranje v bolnici in vsak dan 10 različnih diagnoz, kaj je z otrokom narobe. Pa me je spet nadrla, da ona o tem in o mojem otroku z menoj ne bo diskutirala, sicer pa itak nima na viziti zraven mojih papirjev, da bi vedela, kaj mi sploh je. Mislim haloooo, kako lahko nekdo pride na vizito, brez da bi vedel, kaj je z pacienti narobe?user posted image user posted image user posted image  
Čudno se mi je zdelo že to, da edini pregled, ki sem ga imela je bil sprejemni CTG in UZ, drugega pa nič. Aja, pa dve injekciji sem dobila, da so mali hitreje razvije pljučka, če bi slučajno prišlo do prehitrega poroda.
Še enkrat sem ji rekla, za odpustnico na lastno odgovornost, ni mi je hotela dat, zato sem se oblekla in kasneje mi je odpustnico prinesla sestra, podpisala sem in šla domov.
Zdaj sem ok, pridno jem, počivam, nič več ne jokam in merila sem si pristisk, pa je normalen.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
18.3.2009 10:07:29   
Nezy85
OMG!!user posted image user posted image user posted image
Ti si pa mela pestro! No coment

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
18.3.2009 10:43:49   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: Nezy85

OMG!!user posted image user posted image user posted image
Ti si pa mela pestro! No coment

se podpišem. Pol pa si res imela nesrečo da si piletela na take čarovnice v Mb. P.

Jaz z njimi nisem imela problemov od sprejema do odpusta.
V zahvalo sem jim nesla še darilce, ker so res lepo skrbele in zame kot za Lijo. Je pa res da nisem bila v 1. nads. ampak kr iz porodne pol v 2. nadst.

Držita  se z user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
18.3.2009 11:03:53   
Nezy85
Tudi moja sodelavka je rodila v ponedeljek in je rekla da ni pričakovala takšne prijaznosti!!!
Pa je bla v 1.nadstropju!!
Čist odvisno na koga naletiš!

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
18.3.2009 11:13:29   
christiana21
Prav paranoično me je strah it zdaj rodit v bolnico - kamorkoli. Sploh ne vem kam naj grem. Že prej me je bilo malo strah poroda, zdaj me je še veliko bolj.
Bojim se pa tudi kaj bo rekla moja ginekologinja, ko bo videla, da sem šla iz bolnice na lastno odgovornost...to se bo drla na mene. Do še enega dretja zdravnika mi pa ni, je bilo tega dovolj v bolnici. Sicer pa...ne vem zakaj mi je rekla naj grem na pregled, na napotnico je pa napisala in podčrtala za sprejem, ampak mi je to zamolčala. Lahko sploh to naredi?
Po koliko časa lahko menjaš osebnega ginekologa ali zdravnika? Je res, da moreš biti njegov pacient najmanj eno leto, šele nato pa ga lahko menjaš??

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
18.3.2009 11:31:14   
ly117
Dober dan!

Nezy85 dobrodošla mad nani.

Christiana mater ti pa maš smolo. Če ti bo G kaj rekla jo prvo opomni da ti je zamolčala hospitalizacijo. Pa reči ji da se dosti bolje počutiš doma kot pa v bolnici, kjer so te samo nadirali.

Neposredna povezava do sporočila: 1964
18.3.2009 11:48:17   
tasa_m
Christiana21 povej svoji G. kaj je bilo pa je rešeno.. No, upam, da je vsaj malo človeška in bo razumela. Saj vem da večina skup držijo ampak..mogoče pa ji bo le potegnilo zakaj nisi vzdržala v P.

mi pa smo se danes prvič dojili brez nastavka!!! user posted image user posted image

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
18.3.2009 12:15:33   
Vrtnica79
Pozdravljene nosečkeuser posted image , čeprav je že več kot leto dni odkar sem tudi jaz čvekala tukaj še vedno rada včasih pokukam semuser posted image . Me pa je tvoja zgodba Christiana21 kar šokirala. Da ti G da napotnico za sprejem v P in ti to ne poveuser posted image  potem pa da še tam z teboj delajo tako neodgovornouser posted image  Ja, pomoje tak odnos zaradi tega, ker ti pravzaprav ni bilo nič pa si vendar morala ostati noter. Nevem zdaj v katerem tednu si, pa vendar če bi bilo z otrokom kaj narobe te nebi spustili kar tako domov......

Se pa sprašuješ kaj bo na to porekla tvoja G ko bo videla da si odšla domov na lastno odgovornost. Pomoje nebo nič kaj navdušena. Sklepam po tem kako ti je napisala napotnico.... Ti ji prvo kot prvo povej da je njena dolžnost da ti pove da te pošilje v bolnico, verjetno sama ni znala ocenit tvojega stanjauser posted image  pa te je raje poslala tja. Katero G pa sploh imaš?

Mislim da lahko svojega izbranega zdravnika menjaš kadarkoli želiš. Kaj pa če bi šla še do katerega drugega G da te pregleda in pove svoje mnenje? Pokliči in povej kako je na stvari, kaj se ti je zgodilo in da sploh ne veš če/ali imaš kakšno diagnozo.

Pa še na kratko o Mb porodnišnici. Sem 2x rodila tam im imam zelo lepe izkušnje. Med prvo nosečnostjo sem tudi en mesec ležala na oddelku pa nisem imela nobenih slabih izkušenj. O hrani pa raje nebi......... pač bolnišnična prehrana.......... ampak tistih nekaj dni po porodu se da zdržat.

Vsem želim še naprej lepo nosečnost in pazite nase ter na svoje bebikeuser posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
18.3.2009 12:20:21   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: nebo

in me vse skrbi....

dajte vi meni povedat, če nosečke jeste suhe salame (kupljene v trgovini), če jeste pašteto Argeto, ribe v konzervi in če je katera smučala v 12 t....ker pri nas v službi...ufffffffffff nobena ni tega jedla....

Pa saj iz teh stvari, če so kupljene v trgovini se ja ne moreš okužit za okso....user posted image

jaz sem jedla VSE, no pravzaprav ne jedla žrla semuser posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
18.3.2009 13:18:28   
christiana21

Vrtnica 79

Noseča sem 29 tednov po
Moja g je dr. Ozimič-eva, do sedaj res nisem imela slabih izkušenj z njo, razen tole z napotnico. Verjetno sama res ni znala ocenit mojega stanja, glede na to, da mi je napisala napotnico z diagnozo, ki je bila ovržena že eno uro po začetku moje hospitalizacije.
Potem so razlog za hospitalizacijo navedli premalo težo otroka. 10.3., ko sem šla v P. zaradi bolečin v trebuhu in je mala imela nekaj čez 800 g, je bila za njih za 3 tedne prelahka, pa me nihče ni zadržal, ker je bil CTG ok in vse. Ko mi je pa ginekologinja napisala napotnico, da me tam obdržijo in je bil CTG enako ok, nobenih čudnih stvari na UZ, njena diagnoza ovržena, rečeno mi je celo bilo, da se otrok dobro in normalno razvija in, da mu nič ne manjka, so me pa obdržali notri, s tem, da je zdravnik šel dvakrat merit težo in ugotovil, da se je plod v 6 dneh zredil že na 1 kg, ampak je za nekatere zdravnike bil še vedno za ne vem koliko tednov premali.
Šla sem gledat tabelo rasti ploda in ugotovila, da je malo premali, ampak toliko pa ne. Ne vem čemu taka panika, če se je plodek pridobil na teži in to kar konkretno.

27 tednov

36,6 cm

875 gramov

28 tednov

37,6 cm

1005 gramov

29 tednov

38,6 cm

1153 gramov

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
18.3.2009 13:19:33   
matcar
Ojla!
Jaz sem že tukaj.
Tasa, glede dodatka je tak,da če dojiš,ti ga z veliko muko napišejo. Jaz sem pri M imela Aptamil comfor,ki je istočasno proti kolikam. In je delovalo. Redil pa se je normalno,čeprav je bolj gosti kot navadni aptamil.

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
18.3.2009 13:21:05   
christiana21
Te cm in grame na koncu sem prilimala iz tabele rati ploda, da ne bo katera gledala kaj zaj to je user posted image .
Kar se pa tiče mnenja drugega ginekologa, pa ne vem, če bi me vzeli na pregled, če svojo zdravnico že imam.

Neposredna povezava do sporočila: 1970
18.3.2009 13:21:52   
biba14

in me vse skrbi....

Ojuser posted image
Jaz se kar držim, ne jem suhomesnatih izdelkov, bifteka....niti solate ( ker nisem čist zihr, da bom vse dol umila ). Argeto jem, ampak samo kokošjo in puranjo. Pač toliko se čuvam, saj je samo še 3 mesece ,no upam, da nisem zaj v teh 10t kaj staknila...ko toxe pa se resful bojim ). Trenutno sem v 27.tednu, tko da najverjetneje grem čez  3 tednev lab...na tretji pregled.
Ma mene je ta toxa čist zabedirala, ker imamo doma že celo življenje mačke, ki so mal zunaj mal notri...pa vsi sosedovi mački hodijo po solati....tko da mi res ni jasno, kako jo prej nisem prebolela. Sam kaj čmo, tko to je...

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
18.3.2009 13:22:23   
matcar

in me vse skrbi....

Kake skrbi si delate nekatere?
Jaz jem vse in sem tudi v preteklosti jedla vse,biftek pa najbolj,ker ga obožujem. Pa tokso dobiš samo preko mačk.Če jo dobiš,kar pa ni rečeno.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
18.3.2009 13:25:22   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: klaja

Vidim da so neke debate okoli plenic, jaz tudi uporabljam Hoferove in so mi super.

Sem pa našla tole:

št.3 od 4-9kg ( 90 kosov)
št.4 od 9-18kg (80 kosov)
št 5 od 11- 25 kg (70 kosov)

cena je za vsak paket enaka 12.49€
Upam da so podatki točni.

Ja,take so pakunge,cena pa je enaka za vse. Sem ravno danes bila v Hofer-ju,ker sem M mogla plenice kupit. So pa res zakon!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
18.3.2009 13:26:18   
matcar
Vrtnica,lepo da si nas prišla malo pogledat!user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
18.3.2009 13:27:34   
biba14
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

Šla sem gledat tabelo rasti ploda in ugotovila, da je malo premali, ampak toliko pa ne.

Meni v vsem tem času, ko sm user posted image  niso niti 1x povedali ali zapisali kakšno težo ima user posted image , niti koliko je velikuser posted image . Tako da še sedaj ne vem, na čem smo....no jaz vem le to, da mam že +7kguser posted image user posted image , pa upam, da je vsaj kakšna kilca od user posted image .

Christiana21 : glavno da je vse ok..morda so te hospitalizirali zato, da so se prepričali, da je vse ok...tko da ti kar pozitivno naprejuser posted image , na vse pripetljaje v P pa poskusi pozabit

Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.