|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del
3.3.2009 13:30:58   
nebo
Ufffff sedaj sem bila v lekarni in so mi rekli, da ne smem vzet navadnega propolisa, ker ima etanol....baby propolis pa en drekec pekec pomaga!!!

a ste vedele to??? Kaj ve jemljete sedaj, če vsa držai grlo????????

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
3.3.2009 13:32:55   
tasa_m
haloo, kako smo?
midve sma spet sami user posted image naš ati je mogel v službo na nujno izobraževanje. Popizdla bom. Koristi očetovski dopust pa mora stalno v službo. Jutri pa mora na zdr. pregled za v službi. Za **** user posted image

Tamalo pa mi tak ščipauser posted image . A mi katera pove po kaj naj grem v lekarno? kake kapljice ali kaj?

ali mogoče katera ve, kje se da pozanimat koliko delodajalec dobi od ZZZZ bolniške zame?? Sem dobila 44€ manjšo plačo kot prejšni mesec in to danes, ki bi jo mogla dobit že 15.02. user posted image user posted image To se ti lahko zmeša kaki kreteni so ti privatniki.
Kak pa je s porodniško, če prej rodiš? Jaz sem bila na porodniški od 19.02, 20.02 pa sem rodila. Zdaj pa me zanima, če mi mora še za nas. mesec plačat delodajalec bolniško do 19.02 ??

elevitka..komaj čakam, da boš ti tud vozičkala. Pol boma lahko skupaj se šprancirali user posted image
Sem napisala porodno zgodbo pa me je ven vrglo. Bom se potrudla da bo do večera..al pa do jutri.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
3.3.2009 13:47:06   
matcar
Kuminove kapljice se dobijo,pa sab kapljice.Imam pa jaz lefaxin kaplice iz A,še zaprte se mi zdi. Ti jih ob priliki lahko prinesem. Je pa mijim otrokom pomagal čaj iz kumine,lovorja in kamilic. Sta ga oba že v P pila.

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
3.3.2009 13:48:19   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: nebo

Ufffff sedaj sem bila v lekarni in so mi rekli, da ne smem vzet navadnega propolisa, ker ima etanol....baby propolis pa en drekec pekec pomaga!!!

a ste vedele to??? Kaj ve jemljete sedaj, če vsa držai grlo????????

Mene je grlo bolelo kaka dva meseca nazaj,pa sem v lekarni dobila Panthol tablete za lizat. Mi je pomagalo. samo sem povedla,da sem noseča.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
3.3.2009 13:49:49   
christiana21
klaja, ti nič ne imej slabe vestiuser posted image , kar je, je. Ampak treba bo pa čimprej pakirat in it.

IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Christiana,pa daj,vdarita s tvojim po mizi malo. Kaj se te grejo toti tam? To je golo zaj****nje,če me keri kaj vpraša. Drugače si vredu,al te še mantra?

V bedu sem takem,da bi lahko gore od jeze prestavljala! Grem jaz namesto tebe tja,pa se malo razpištolim?user posted image Volje sem taprave.

Matcar, nekaj me je bolel trebuh danes, ampak sem se potem za 10 min vlegla in je zdaj malo boljše. Časa za daljše počivanje pa ni, glede na stanje v bajti.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
3.3.2009 13:50:54   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

ali mogoče katera ve, kje se da pozanimat koliko delodajalec dobi od ZZZZ bolniške zame?? Sem dobila 44€ manjšo plačo kot prejšni mesec in to danes, ki bi jo mogla dobit že 15.02. user posted image user posted image To se ti lahko zmeša kaki kreteni so ti privatniki.
Kak pa je s porodniško, če prej rodiš? Jaz sem bila na porodniški od 19.02, 20.02 pa sem rodila. Zdaj pa me zanima, če mi mora še za nas. mesec plačat delodajalec bolniško do 19.02 ??

Tebi še normalno plača delodajalec do 19.02.,od 20.02.naprej pa CSD. Tebi normalno teče porodniška od 19.02.,ko si jo nastopla. tak da dobiš v marcu plačo od delodajalca in CSD-ja. ker pa si prej rodila,pa nič hudega,boš bolj dolgo v porodniški.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
3.3.2009 13:52:46   
matcar
Cristiana,ti kar počivaj,z bajto pa se naj gazda ukvarja. Nisi ti kriva,če je vse v k****u. Ti ga samo obveščaj o napakah,ki jih iz dneva v dan odkrivata.Tvoje počutje in user posted image  sta bolj pomembna.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
3.3.2009 14:04:40   
elevitka
NEBO.... samo GRANOBIL pastile so na osnovi gozdnega lišaja in sirupa hruške (blažijo kašelj in preprečujejo izsušitev grla) dobijo se v lekarni

druga pa nič... sem ti rekla da nesmeš nič ... ogromno vitaminov in tekočine

TAŠA... hmmm za ščipanje nebi vedla najbolje da pokličeš v lekarno na proletarskih brigadah... opiši problem pa vprašaj če lahko dobiš kako zdravilo

Telefon:
user posted image
02/429 29 20

Telefaks:
user posted image
02/420 24 72

E-pošta:
user posted image

[email=lekarna.nova-vas@mb-lekarne.si]lekarna.nova-vas@mb-lekarne.si[/email]

za porodno zgodbo je najbolje da jo pišeš v Word in samo kopiraš sem ... če si net premisli da nebo objavil tvojega sporočila, imaš še vedno osnutek v wordu (jaz bi popenla da mi zbriše)

emmm glede bolniške .... pokliči na ZZZS  02/29-09-300 oddelek za refundacije in povprašaj (delodajalec bolniško namreč refundira 31. dan odsotnosti delavca, mesečno pa je določen količnik refundacije - za januar 1,00) žal trenutno online obračun ne dela

za predčasno porodniško pa tud nevem kak je user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
3.3.2009 14:04:41   
nebo
Jaz sem slišala, da so taboljše kapljice vetrovne kapljice, ki pa jih dobiš samo v Lekarnah Dravograd. Pokličeš, poveš naslov, ti pošljejo nakaznico, plačaš in ti jih pošljejo po pošti. Cena pa cca. 10EUR, dvojne...

Sedaj pa ve meni povejte, kaj je res, da naj ne bi jedel limone, ali to velja za nosečnost ali za dojenje?? Imam občutek, da bi bilo najbolje, da se zaprem v kisikovo bombo kot Michael Jakson...user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
3.3.2009 14:19:43   
tasa_m

Kuminove kapljice se dobijo,pa sab kapljice.Imam pa jaz lefaxin kaplice iz A,še zaprte se mi zdi. Ti jih ob priliki lahko prinesem. Je pa mijim otrokom pomagal čaj iz kumine,lovorja in kamilic. Sta ga oba že v P pila.
a so kakšne posebne količine kolko moram česa dat?? user posted image user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
3.3.2009 14:23:23   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: nebo

Jaz sem slišala, da so taboljše kapljice vetrovne kapljice, ki pa jih dobiš samo v Lekarnah Dravograd. Pokličeš, poveš naslov, ti pošljejo nakaznico, plačaš in ti jih pošljejo po pošti. Cena pa cca. 10EUR, dvojne...

Sedaj pa ve meni povejte, kaj je res, da naj ne bi jedel limone, ali to velja za nosečnost ali za dojenje?? Imam občutek, da bi bilo najbolje, da se zaprem v kisikovo bombo kot Michael Jakson...user posted image
jaz sem slišala, da na nebi agrumov jedel med nosečnostjo ja. Sicer pa tudi zdaj naj nebi jedla kislega sadja, ko dojim..tak da user posted image pojma nimam sploh kaj še lahko in kaj  ne...

matcar
..smo verjetno bom dobila porodniško za 9 dni a ne? od 19-28.02 ??

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
3.3.2009 14:39:22   
elevitka
Od dne ko si rodila ti po moje pripada porodniška od ZZZV 100 % (od 12 mesečnega povprečja tvojega bruto prejemka) , do dneva ko si bila pa Bolniška (delodajalec zahteva za tebe povračilo - refundacijo od ZZZV za odsotnost iz dela na 31. dan  v znesku 90 % bruto plače) izplača ti jo delodajalec, on pa dobi povrnjeno od ZZZV

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
3.3.2009 14:45:41   
nebo
Tasa razumem, da naj ne bi jedel kislega sadja ko dojiš, zaradi ščipanja dojenčka, ampak med nosečnostjo....torej niti ananasa, saj je agrum, pa tudi manga ne...uffff, bom raje pozabila na vse to in veselo jedla naprej....user posted image  pa prvič nisem toliko razmišljala o tem...

Kar se tiče kapljic - moja prijateljica ima malo deklico in ji te kapljice daje (30 kapljic na dan), pa jih ne dan nikoli toliko, mogoče malo pomače po dudici tu in tam, in bojda zelo pomaga!!!user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
3.3.2009 14:48:27   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

Od dne ko si rodila ti po moje pripada porodniška od ZZZV 100 % (od 12 mesečnega povprečja tvojega bruto prejemka) , do dneva ko si bila pa Bolniška (delodajalec zahteva za tebe povračilo - refundacijo od ZZZV za odsotnost iz dela na 31. dan  v znesku 90 % bruto plače) izplača ti jo delodajalec, on pa dobi povrnjeno od ZZZV
aha, hvala lepa.
Moj delodajalec je tak fajn da mi je že zdaj plačal manj kot bi mi moral, plus tega pa mi je stalno plačeval samo 70% plače, ko pa sem mu omenla, da bi morala dobit 90% pa je reko da se bo pozanimal kak je s tem. Delal sem je ****jenega, kolko se pač lahko dela.
Komaj čakam, da aprila nimam več nič z njim..ker mi enostavno preseda,..

ko sem mu cel tedn zdaj gnjavla za plačo, mi je napisal naj ne bom tečna. haloo, za svojo plačo, ki bi morala bit 15.02. mi reče naj ne bom tečna user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
3.3.2009 15:07:48   
elevitka
tudi jaz osebno in tud naša firma ima slabe izkušnje z tvojim delodajalcem taša.... predvsem staro Gerlindo user posted image  nam je dolžna še pa še keša, je bil kak teden nazaj rubež ...

sicer pa je tak z bolniško :

na bolniškem listu ti piše šifra razloga odsotnosti , ki pomeni:

user posted image

< Sporočilo je popravil elevitka -- 3.3.2009 15:15:45 >

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
3.3.2009 20:07:12   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: tasa

matcar
..smo verjetno bom dobila porodniško za 9 dni a ne? od 19-28.02 ??

Ja,razliko dobiš plačano od Csd-ja. Dobiš pa 100%.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
3.3.2009 20:08:24   
matcar
Elevitka,tudi meni moja šefla manj plačuje. Kot bolezen bi morala dobit 90%,plačuje pa mi 80%. Pa sem jo lepo opozorila,koliko mi mora plačevat.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
3.3.2009 20:09:56   
matcar
Tasa,količinsko narediš tak,da daš na 3dl,en lovorov list,malo kamiljčnih cvetov al pa eno vrečko,pa par kumin celih.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
3.3.2009 20:18:22   
christiana21
Mi gremo počasi tepih spucat (smo kupili vse rekvizite) potem pa spat. Lepo spite punce. Lahko noč

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
3.3.2009 20:32:36   
Rubin.

Rubin,kaj za bebe si tudi kaj gledala v C&A-ju? Me zanima,kake so kaj cene,ker običajno nimajo drago za fročeke.Pa lepo,da si se malo oglasla spet.

V C&A sicer imajo stvari za dojenčke, ampak so v H&M dosti bolj kjut user posted image . Sem zadnjič šla mimo in so res tako cortkane da dol padeš. Ampak sem samo malo pošpegala, ker drugače bi me še prijelo, da kaj kupim. user posted image

Nebo jaz vzamem Islo in to je tudi vse, kar sem jemala prvo nosečnost in ves čas kar sem dojila. Sem pa imela srečo, da razen glavobola, nisem imela drugih bolečin.

Tasa m jaz sem pri mali miss probala vse živo, pa ni nič pomagalo user posted image , od koroških kapljic do nekih drugih avstrijskih, masaža trebuščka z neko kremo....  nič ni pomagalo. Moralo je iti skozi.

Christiana 21 drži se, držim pesti, da čimmprej porihtate.

Vsem pa želim lep večer in mirno noč.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
3.3.2009 20:39:10   
tasa_m
elevitka hvalauser posted image . Ja za rubež pa sem tudi jaz slišala user posted image user posted image saj še samo teh 18 dni mi naj plača pa bo ok,pol pa bomo že lažje dihali.. user posted image

matcar
.. bom probala ja s čajem. Danes sem šla v trgovino sam po lovor, pa me vpr. če sem ga kupla ? Ma kaki, zdaj ko sem prebrala sem se spomnila kaj sem iskala med začimbami..user posted image

Rubin.
.. midva sva kupila zdaj kuminin sirup ampak gospodična se zdaj ne dere,. Ko pa sem bila sama z njo pa je bil tak jok, koda bi jo v rit ščipala user posted image

Punce, grem jaz gledat Policijsko akademijo na kanal A, pa mal počivat na kavč,preden bo spet lakota. Tamalo smo prej zanesli spat, je zdaj ziher urco gledala pa se pačla, tak da sma se z mojim sam smejala, kake grimase je delala.user posted image .

Punce, lahko noč in sladke sanje..

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
3.3.2009 21:37:57   
matcar
Lahko noč! Lepo spite.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
4.3.2009 7:43:43   
matcar
Dobro jutro!
Mene je pa depresija spustila,pa naspala sem se. Tudi roj.dan je bil,proti pričakovanju,ok. Saj bo boljše,s tem se je treba tolažit.
Zdaj pa moram otroke porihtat,pa v šolo peljat. Se tipkamo.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
4.3.2009 7:47:56   
Rubin.
Super matcar user posted image .

Dobro jutro user posted image .

user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
4.3.2009 7:50:56   
elevitka
Punce če vam ne plačuje delodajalec tako kot bi moral... prijavit na inšpekcijo za delo (delavec je vedno zaščiten - preverjeno) pa naj plačajo še kazen če jim tak paše... vam pa tud morajo razliko za nazaj poplačat.

Pa to ne moreš verjet kaj se eni grejo, plače so tak nikakve pa še tu nas lupajo. user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.