|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del
4.3.2009 9:03:22   
tasa_m
dobro jutro.

Mi smo se naspali tak tak. se mi je zbujala na 2 urci, edino zadnjo uro sem si jo dala k sebi pa je zaspala še za urco tak da je vzdržala 3 ure brez hrane. Jupi jee user posted image

matcar..samo da je popustilo user posted image user posted image

Rubin. .. hvala za zajtrk. se je prilegel user posted image Evo jaz pa ti v zahvalo dam eno user posted image .

elevitka.. mi verjameš ali ne ampak komaj čakam, da se ga rešim in nimam več posla z njim. Ker mi gre na user posted image user posted image ko samo pomislim nanj.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
4.3.2009 9:09:47   
elevitka
tasika ... ti verjamem, samo jaz vseeno nebi popustila, ker vem da so goljufali in da imam prav... in bi zmagala (sem pač trma do amena in hudo hudo prepričana v svoj prav- pa če grem na konec sveta ) samo da dobim svoje zadoščenje.

Z mano ni dobro češenj zobati user posted image ,

Torej vedve papate na 2 uri (če ti jo uspe pretentati tudi na 3 ) user posted image , kak pa se previjata .... morem malo izkušenj nabrat ne. Kaj kopata se že lahko al samo umivanje z brisačko ... nič stoječe vode- zarad popka mislim

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
4.3.2009 9:17:05   
christiana21
Dobro jutro!
Evo, pa se še jaz javljam. Včeraj smo ščistili greznico (posledično mi ne meče več vode iz sifona in wc se ne zamašuje) in sčistili smo tepih. Danes nas pa čaka popravljanje kotlička za wc., upam, da bo misija kotliček uspela.
Tasa, ti nam pa kar piši izkušnje, da se bomo me, ki bomo prvič zibale, veliko veliko koristnega naučileuser posted image  in potem boš ti ponosna na nas, ker bomo znale max poskrbet za naše otrokeuser posted image user posted image

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
4.3.2009 9:33:36   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

tasika ... ti verjamem, samo jaz vseeno nebi popustila, ker vem da so goljufali in da imam prav... in bi zmagala (sem pač trma do amena in hudo hudo prepričana v svoj prav- pa če grem na konec sveta ) samo da dobim svoje zadoščenje.

Z mano ni dobro češenj zobati user posted image ,

Torej vedve papate na 2 uri (če ti jo uspe pretentati tudi na 3 ) user posted image , kak pa se previjata .... morem malo izkušenj nabrat ne. Kaj kopata se že lahko al samo umivanje z brisačko ... nič stoječe vode- zarad popka mislim

saj mi je že mami rekla da naj mu ne pustim tega kar mi je ni plačeval 2 meseca bolniške.
Prvo bom šla na ZZZV in se bom probala pozanimat koliko sploh on dobi zame bolniške vrnjeno, ker se mi zdi da me tak napizduje da joj. Ampak bolje zanj da mi vse nakazuje ker če zvem, da dobi več, plača pa mi manj,..ga prijavim pa je kak je. Saj jaz znam tud bit trma.

Več ali manj papama na 2-3 ure ja. Jo malo pustim, da se začne dret te vsaj vem da je res lačna..user posted image drugač potegne 5 min. pol pa se smeji pa se carta samo na zizi. Prava prefriganka je.. user posted image (ma nekaj po meniuser posted image ). Previjama pa se midve po obroku, čeprav v P. pravijo da je potrebno otroka previt pred obrokom. ampak midve se po zaradi tega, ker če sprevijema pred,..mi pol spet pokaka plenico in grema spet na novo vse. Tak da jo mal okoli prenašam. Zdaj jo še lahko user posted image dolgo je nebom mogla več.
Umivama pa se samo z krpico ja. Se nama še ni popek zacelil. Upam,da se bo čimprej. user posted image

Zdaj pa grem izpolnit za otroški dodatek pol pa napišem porodno zgodbo. user posted image

aja, elevitka..ti si v tej stroki doma. Ko pišem za otr. dodatek moram vpisat plačo za leto 2007 ampak jaz ne najdem tega lista kolko sem imela prihodkov. A je možno, da dobim to na DURSU??

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
4.3.2009 10:11:28   
nebo
evo me evo me sem že tu, danes pa sem tečna jaz....user posted image sem slabo spala....pa ne, saj sem že bolje....ne smem biti tečna...user posted image

Ej Elevitka a si ti dobila napotnico za morfologijo in me zanima če že čutiš gibe?user posted image

Tasa idite danes ven, zunaj se malo kaže sonček, tvojo princesko kliče!!!

Matker veš kaj, pride dan, ko je človek slabše volje (jaz danes), ampak vedno je nekje nekdo, ki je še slabše, zato si reči bolje bo...polna sem energije.....super je..., sem te včeraj prav pogrešala, no saj potem si začela malo sodelovat, ampak....tega mi več ne delaj!!!!user posted image

Komu še naj kaj napišem??? Mene še vedno grlo boli, sem včeraj doma s šnopsom grgrala, zato je danes malo bolje - šnops sem ven plunla, ker drugače bi bila danes en mal nasekana....

čao bao

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
4.3.2009 10:39:20   
elevitka
Tasa... vpišeš iz povzetka obračunov osebnih prejemkov iz leta 2007  torej dohodninskega lista za leto 2007 (podatke imajo tudi na DURSU, ali pa tvoj delodajalec user posted image ) pokliči vašega računovodjo - to ma 5 min dela da pogleda... sicer pa DURS 02/235-65-00 sam tu bo dlje trajalo, ker moraš najprej zvedet kdo je referent za vaše podjetje, pa pol preden ona najde (da dobiš vašo referentko si pomagaj z davčno št. vašega podjetja - napisana je na plačilnih listih)

ali pa si preprosto sama sešteješ  vse prejemke - posebaj plače šifra1101 (bruto, prispevke delojemalca 22,10 % in akontacijo dohodnine)sem spadatudi plača za december 06, če je bila izplačana januarja 07- pazi če je plača december 07 bila izplačana jauarja 08 potem ne šteješ zraven in  posebaj regres šifra 1103 (bruto, in prispevki delojemalca 22,10%)- vse kar je bilo izplačano v letu 2007

aja pa št to ... po rojstvu otroka lahko uveljavljaš tudi  prispevek mestne občine maribor novorojencem (za leto 2009 = 105€ - sem klicala in preverila) : http://www.maribor.si/povezava.aspx?pid=3485

Vloga : http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=8167

priloži kopijo rojstnega lista, in tvojo davčno št. dodatne informacije pokličite  svetovalko za pomoč strankam na Mestni občini Maribor, soba 15-pritličje desno, prva soba levo,  ali na telefonsko številko 22-01-214.
Uradne ure za stanke: petek, od 8. do 13. ure; v ponedeljek od 8. do 12 in od 13. do 15. ure.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
4.3.2009 10:43:31   
elevitka
nebo --- o moji morfologiji ni ne duha ne sluha ...sem vprašala svojo G če mi bo delala zdaj  10.3. ko imam pregled (noseča bom 21 tednov) pa je rekla ne je še prehitro... na naslednjem pregledu ... ko bom 25 tednov (čeprav naj bi se delala  med 2o-24 tednov)... pa baje to dela moja osebna G , razen če so kake komplikacije, potem da napotnico za bolnico.

Gibov še ne čutim (bolj kot neko čudno škripanje, ali pretakanje, mogoče rahle balončke) če je to to nevem user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
4.3.2009 10:48:27   
christiana21
Nebo, jaz pa ne morem šnopsa grgrat. Sem se ga enkrat tolk napila, da sm sam na postlo padla in ni blo nič od mene, ko sem se pa zbudila iz pijanske kome, sem pa sam bruhala. Od takrat mi šnops gor vrže, usta se mi kar sama na silo odprejo in ga morem izpljunit, bljak.
Bi mi katera od vas pomagala z enim nasvetom? Vem, da je to očetova stvar, ampak vseeno bi rada vedela situacijo.
Nekaj sem že pisala o tem, da mi je mami umrla konec julija. Zdaj me pa zanima stanje pri očetu, namreč...še ko je bila moja mami živa, je oče hodil telekomunikacijske in siol storitve rihtat k eni sosedi, ampak to je bilo mogoče dvakrat na mesec (kar se mi je tudi takrat zdelo malo pogosto). Zdaj, od kar je pa mami umrla, pa oče hodi precej pogosto k njej na kavice, ali pa ona pride k njemu domov. Šokirana sem bila nekaj dni nazaj, ko sta bila sestra in oče na Karibih, in mi je sin od te sosede prinesel pošto, ker naj bi njegova mami imela ključ od našega nabiralnika ta čas, dokler sta oče in sestra na Karibih.
Včasih, ko kličem očeta, pa vem, da ne dela in naj bi bil doma, se mi sploh ne javi, pokliče uro ali dve kasneje, ko ga vprašam kaj je počel, da se ni javil, mu dah zastane in dobim nek brezvezen odgovor, npr. nič posebnega nisem počel, nisem slišal telefona..čeprav vem, da ga ima vedno na glas.
Mislite, da ima oče kaj s to žensko? Zdi se mi, da sta si nekoliko preveč blizu. Mislil, da še nisem pripravljena sprejet očetove nove partnerke, če bi jo imel.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
4.3.2009 11:05:29   
nebo
Elevitka, mehurči, ja to je to...jaz tudi nekaj čutim, rahlo, čisto rahlo, včasih mu kaj rečem, ali ga pa malo podrezam....komaj čakam, da bo moja mala čutla, kak njegov gib....

Cristiana, težko je, verjamem, ampak mislim, da si ti sedaj v drugem stanju, veseli se prihoda dojenčka, in ne obremenjuje se s tem ,akr je bilo...je bilo in ne boš popravila, niti ti, nihče, samo žrlo te bo, razjedalo, posledice boš čutila samo ti, ker oče je delal in bo delal to kar želi, pa če si ti tu ali ne!!!!!!
Glej vsak ima pravico do življenja, eni prebolijo prej, drugi kasneje, eni nikoli...ne obremenjuje se, veš pa, da vsaka stvar pride enkrat na dan in prilika dela tatu, če je oče hodil tja, sedaaj pa še pogosteje...haloooo..

Ne vem to je moje mnenje....user posted image

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
4.3.2009 12:04:56   
elevitka
joj kak sem  se jaz najdla - pojedla sem slona in pol user posted image .... zdaj se mi pa tak spi da joj ... kje ste vse danes ?

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
4.3.2009 12:15:36   
nebo
kajjjjjjjjj si jedla?????????????''''user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
4.3.2009 12:18:36   
elevitka
ker nimamo tople kuhne... sem se zadovoljila z polnozrnatim kruhom, pašteto in  svežo solato z paradižnikom in papriko.... na vrh pa še orng kos borovničevo skutne torte.... komaj diham user posted image  (ni čuda da sem v zadnjih dveh tednih kipnila za 2 kili)

mater me joške srbijo ... rastejo user posted image  (saj majo kam.... bo stari bolj srečen)

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
4.3.2009 12:31:00   
matcar

Punce če vam ne plačuje delodajalec tako kot bi moral... prijavit na inšpekcijo za delo (delavec je vedno zaščiten - preverjeno) pa naj plačajo še kazen če jim tak paše... vam pa tud morajo razliko za nazaj poplačat.

Pa to ne moreš verjet kaj se eni grejo, plače so tak nikakve pa še tu nas lupajo. user posted image

Verjela ali ne,smo to vse naredli in to vsak k**** mesec,kazen je plačala,meni pa ne!Danes sem nesla papire za porodniško na CSD,se je za glavo spet prijela,ker jih ni izpolnila tak,kot bi mogla,pa še 80% bolniško mi je,p****,plačevala.

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
4.3.2009 12:37:35   
matcar

nebo --- o moji morfologiji ni ne duha ne sluha ...sem vprašala svojo G če mi bo delala zdaj  10.3. ko imam pregled (noseča bom 21 tednov) pa je rekla ne je še prehitro... na naslednjem pregledu ... ko bom 25 tednov (čeprav naj bi se delala  med 2o-24 tednov)... pa baje to dela moja osebna G , razen če so kake komplikacije, potem da napotnico za bolnico.

Gibov še ne čutim (bolj kot neko čudno škripanje, ali pretakanje, mogoče rahle balončke) če je to to nevem user posted image

Kaj pa pol dela tvoja G? Moja je meni naredla in v 22.,pa še v 25.tednu,ker me je poslala na kontrolo v P. Pa pri M mi je isto delala v 21 in 24. tednu morfo.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
4.3.2009 12:43:06   
matcar
Kaj pa se delodajalcev tiče. Meni je predlani,ko sem bla v bolniški za M pred porodom,4 mesece "zamujala" s plačilom,tak da nisem dobila niti redne majske plače,niti bolniške za junij,julij in avgust. Na ZZZV pa je prikazovala,z datumom,da je denar nakazala na moj račun,stroške so ji povrnili,jaz pa BREZ denarja. Potem pa je to ponovila še v novembru. Meni pa ni dalo mira,na Inšpekciji sem stala vsaki teden,če pa ne pa po telefonu gnjavla,kazni so dobili da joj,meni pa ni plačala. Pol sem šla sama na ZZZV,h glavni za te stvari,ona pa mi pove datume,kdaj sem "dobila" denar nakazan. Jaz pa račun prazen na banki,kar sem ji tudi pokazala. Ti idioti sploh ne preverjajo,če se je plačilo res sprovedlo,ampak na "lepe oke" denar vrnejo.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
4.3.2009 12:45:27   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: nebo

Matcar veš kaj, pride dan, ko je človek slabše volje (jaz danes), ampak vedno je nekje nekdo, ki je še slabše, zato si reči bolje bo...polna sem energije.....super je..., sem te včeraj prav pogrešala, no saj potem si začela malo sodelovat, ampak....tega mi več ne delaj!!!

Saj ne bom,obljubim!user posted image  Odkrito povedano,nisem niti tel. dvigovala,sem si cingl kr dol izklopla. Danes je pa že ok,pa še lapo vreme mamo.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
4.3.2009 12:52:23   
elevitka
matcar... z izpiski iz TRR na inšpekcijio za delo, poskusi na ZZZV tisto gospo prosit če ti lahko da podatke ali izjavo kdaj bi ti naj delodajalec nakazal plačo oz. bolniško, potem pa še na DURS poklicat... ker je za tebe vsak mesec moral delodajalec oddati REK1 obrazec (ne glede na to, ali si bila v bolniški ali si delala - saj se MORA rek obrazec oddati tisti dan ko je plačilo izvršeno).

VSTRAJAJ DO KONCA ... pa tud tole bolniško 80% namesto 90% (če je na bolniškem listu šifra 01 - torej bolezen ---- mora plačat 90% bolniško

INŠPEKCIJO GNJAVI VSAK DAN- magari pokliči in vprašaj kaj še lahko narediš.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
4.3.2009 12:55:07   
matcar
Ja,01 mam na listu za stalež,pa predlani sem tudi mela. Norca se baba dela,to je.Saj gnjavim,brez skrbi. Samo vse traja celo večnost v naši državi,pa zaščiteni bi naj bli delavci!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
4.3.2009 13:01:49   
elevitka
Jaz poznam ogromno primerov... vedno so začšitili delavca..... je pa res da se devajo 50000 na uro user posted image  (da te prej mine in obupaš) saj že če pogledaš sodišče in obravnave... po 5 let traja da zgodba dobi sodni epilog...

mater bog... kdaj bo ura 15user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
4.3.2009 13:53:08   
matcar
Še dobro uro,pa greš domov. Saj bo hitro minlo. Ja,jaz sem zdaj končno dobila rešeno iz vseh možnih sodišč.ker se je koza namreč na vsako stvar pritožla. Tak,da zdaj pa gre v izvržbo,ker je že itak pravnomočna sodba bla. Trajalo pa je skoraj dve leti.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
4.3.2009 13:56:39   
matcar
Aja,pa pozabla sem ti povedat,da v našem podjetju še niso slišali za plačilne liste.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
4.3.2009 14:32:23   
elevitka
To je še dodatna kazen ... plačilno listo moraš dobit neglede na to če ti plačo izplačajo ali ne

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
4.3.2009 16:41:58   
matcar
Tak bi naj blo,ja,po zakonu! Pa ni tak v tej firmi. Na žalost!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
4.3.2009 18:43:55   
Rubin.
Hop iz druge na prvo stran.

Danes sem pa kot cota, samo se vlečem iz kota v kot.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
4.3.2009 18:52:23   
matcar
Taka sem bla jaz včeraj. Saj bo minlo,meni že luft pomaga.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.