|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 3. del
12.12.2008 20:55:09   
spps
no, moj prvi porod je bil superuser posted image user posted image user posted image  da ne boste mislile,da je vedno prvič najtežjeuser posted image user posted image user posted image  
je pa res,da sem bila pripravljena na dost težji poroduser posted image user posted image user posted image  ni me bilo strah,kako bom rodila,kolk me bo bolelo,vedela sem ,da more beba ven in sem sodelovala z osebjem ,pa ni bilo problemauser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 951
12.12.2008 20:58:03   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

IZVIRNO SPOROČILO: Grahec
No spps, končno ena bolj pametna tema!

a nišo vse naše teme pametne? user posted image user posted image
Jaz pa sem bila ziher, da stalno kaj pametnega dol vdarimo..user posted image
mislim,da bi dalo debatiratuser posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 952
12.12.2008 21:01:03   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: spps

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

No spps, končno ena bolj pametna tema!

a nišo vse naše teme pametne? user posted image user posted image
Jaz pa sem bila ziher, da stalno kaj pametnega dol vdarimo..user posted image
mislim,da bi dalo debatiratuser posted image user posted image

user posted image user posted image  jaz sem prepirčana, da so vse teme pametne,..sicer vsaka za svojo področje user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 953
12.12.2008 21:02:14   
Grahec
Imam še  nekajvprašanj  predvsem za tiste, ki ste že rodile: Kako ste se pa znajdle potem po porodu doma? So vam pomagale kaj mame, tašče...? Je bil mož ali fant priden, je znal in zna z otročkom?
Kaka pričakovanja pa imate do bodočega očka tiste, ki ste prvič noseče?

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti.
(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 954
12.12.2008 21:07:05   
tasa_m

Imam še  nekajvprašanj  predvsem za tiste, ki ste že rodile: Kako ste se pa znajdle potem po porodu doma? So vam pomagale kaj mame, tašče...? Je bil mož ali fant priden, je znal in zna z otročkom?

jaz predvsem upam, da bo mi pomagal vsaj prve dneve ko bom doma iz P. pol ne vem kak bouser posted image , ker mi bo službeno odsoten na mojo veliko žalost..user posted image . Pol pa bom se zanašala na mojo zlato mamo in taščo..
Sicer ne dvomim vanj, da mi nebo pomagal in vse, ker zdaj ko gledava stvari je že ves v user posted image , tak da čakam na marec, da bo še bolj v nebesih..user posted image

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 955
12.12.2008 21:19:21   
mama_milchy

Moj user posted image  si je takoj vzel očetovski dopust in še nekaj dni svojega tkao da je bil z mano; smo pa bili pri mojih starših in si je tudi mama vzela 10dni dopusta, ko sem prišla iz porodnišnice tak da v bistvu je ona skrbela za kuhanje, možek pa je dajal cunje prat in je likal.
Kako smo se znašli??? Niti sama ne vem; je nekaj novega, moraš še za nekoga skrbet, se mu posvečat, ga hranit in še vse ostalo, v bistvu je ta user posted image  prva skrb, pol pride šele vse ostalo. Na začetku se v bistvu nekako učiš in ti in partner, pol pa kr naenkrat zadeva steče. Meni je tudi veliko mama pomagala in sem ji zelo hvaležna user posted image , pri mojih smo bili pol še dobre tri mesece in sem prav vesela, da je bilo tako. Tudi sedaj se selimo k njim ampak ne zato da z možem ne bi zmogla ampak iz razlogov, da se bonaše dvorišče in hišica pretvorla v gradbišče marca in z user posted image  pač tukaj ne moremo bit. Gremo v prenovo hiše.
Tašča???? Kaj pa je to???

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 956
12.12.2008 21:19:52   
felix7
ooooooo, super tema, čudno, da se do zdaj o porodu še nikoli nismo nič pogovarjale. No, mene ni nič strah (zaenkrat), ampak ko bo pa začel grabit, si pa težko predstavljam, da ohranim popolnoma mirno kri. Ali pač... Zadnjič, ko so me ponoči ledvica zgrabila in sva šla v P, sem se celo pot v avtu tresla, ampak to res tresla, kot bi se mi vse mišice zakrčile in me je kar potresavalo. Od samega srahu, ker nisem vedela, kaj je narobe. Ampak, zakaj bi se sekirala vnaprej, če ni treba? user posted image  se tolažim s svojim visokim pragom bolečine.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 957
12.12.2008 21:23:25   
spps

men se je zdelo sam čudno-kot ,da bi prišla nekam na novouser posted image  drugače sem pa sama rihtala-je moj zahinaviluser posted image user posted image  ampak sedaj mu ne bo nič ušlouser posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 958
12.12.2008 21:23:33   
trezika
Čer!
Midva sva glih prišla domov...sva bla na dveh ognjemetih: v gorišnici pa na ptuju...je blo ful lepouser posted image  Pol se je pa obema še kitajske hrane zaluštalo in sva šla seveda na večerjo...sn se najedla za tri noreuser posted image ...samo kaj, ko pa mi je ta hrana ful všečuser posted image ...pa za novoletno darilo sva dobla ful luškan koledaruser posted image  zdaj pa smao še pod tuš pa spat...
Aja, kar se poroda tiče...sn slišala že vse mogoče zgodbe, enim je blo hudo, drugim malo manj, enim je hitro minilo, spet druge so se matrale...no, to bo moj prvi porod tako da se lahk vse mogoče zgodi...js pa o tem še ne razmišljam in se niti ne nekaj obremenjujem kr itak ne vem kako to zgleda...bomo videli...upamo seveda na najboljšeuser posted image user posted image  

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 959
12.12.2008 21:24:08   
felix7
kar se pomoči tiče, ne dvomim v svojega user posted image , je že zdaj zelo uslužen in se vsega loti. Pa tudi mami si bo zihr dopust vzela, da bo v pomoč. Ima v najini hiši 45 kvadratov z lastno kopalnico, praktično svoje stanovanjce, lahko tukaj tudi spi, skratka nanjo res računam.

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 960
12.12.2008 21:27:53   
Lolita23
  • Porod mene ni strah poroda po resnic, niti se ne bojim bolečin, se mi zdi da se bolj ubadam z strahovi, ki jih imam iz prakse(bila sem pri nedonošenčkih in intezivni otroški), tam  sem dušo pustila.Ko sem poslušala alarme pa videla 500g dojenčka umretuser posted image user posted image user posted image . To so pravi borci!!!Ne vem, kak bi vam to opisala, user posted image raje ne grem nikol delat, ko pa da tam delam.Potem pa so še zgodbe o otrocih, ki se rodijo pa jim napovejo leto dve življenja.No v glavnem katastrofa.user posted image user posted image No pa če vam zaupam imam še en strah, da bi se mi zgodilo kot moji mami pri prvi punčki, ki se je rodila zdrava, po dveh dneh pa umrla.
  • Ampak jaz vem, da bo moja punčka zdrava in in čez slabe tri mesece že mamo sred noči budila. Treba je mislit pozitiven.
  • Pomoč ma tu sem daleč od mame, tak da nanjo ne računam, tašča ima no v glavnem dost svojih problemov z svojim 12 letnikom, tak da jaz pa moj.Pa pri mojem je tak mislim, da se čist ne zaveda, sam kot pravijo moški se ne dokler ga nimajo pred sabo.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 961
12.12.2008 21:37:24   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23
  • Porod mene ni strah poroda po resnic, niti se ne bojim bolečin, se mi zdi da se bolj ubadam z strahovi, ki jih imam iz prakse(bila sem pri nedonošenčkih in intezivni otroški), tam  sem dušo pustila.Ko sem poslušala alarme pa videla 500g dojenčka umretuser posted image user posted image user posted image . To so pravi borci!!!Ne vem, kak bi vam to opisala, user posted image raje ne grem nikol delat, ko pa da tam delam.Potem pa so še zgodbe o otrocih, ki se rodijo pa jim napovejo leto dve življenja.No v glavnem katastrofa.user posted image user posted image No pa če vam zaupam imam še en strah, da bi se mi zgodilo kot moji mami pri prvi punčki, ki se je rodila zdrava, po dveh dneh pa umrla.
  • Ampak jaz vem, da bo moja punčka zdrava in in čez slabe tri mesece že mamo sred noči budila. Treba je mislit pozitiven.

• Pomoč ma tu sem daleč od mame, tak da nanjo ne računam, tašča ima no v glavnem dost svojih problemov z svojim 12 letnikom, tak da jaz pa moj.Pa pri mojem je tak mislim, da se čist ne zaveda, sam kot pravijo moški se ne dokler ga nimajo pred sabo.

to je to,ker imamo "preveč" informacij in se nam potem odvijajo črni scenariji...tak ,da punce pozitivno razmišljat,da bo vse ok in z bebicami in z namiuser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 962
12.12.2008 21:42:22   
Grahec
Aha, pa še jaz napišem kaj pričakujem od user posted image . Res je priden, tako da sem prepričana, da bo priden tudi kot očka. Se mi zdi, da pa ima on še veliko več bojazni in strahov, kot pa jaz, samo me noče s tem obremenjevat. Mislim, da upa, da bo se v šoli za starše veliko naučil..., čeprav jaz v to ne verjemem ravno. Vem pa da se bo sproti naučil kako z user posted image , ker se bo zagotovo itak zelo trudil.

Drugače pa imam taščo, tasta in moževega brata za sosede, tako da bo v glavnem kuhala od začetka tašča, ma upam, da se v nego user posted image  pa ne bo silila..., pa moja mama mislim, da bo tudi hotela prit kaj previrit kako se rihtamo, je itak že v penziji, ima ogromno iskušenj in ji ne bo problem. Pa še sestra jo je že vzgojila, da se ne sme preveč vtikat. user posted image user posted image user posted image

(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 963
12.12.2008 21:50:44   
spps
tako resne debate ,pa še menda res nismo imele?user posted image user posted image user posted image
pa mislim,da jih bo vedno večuser posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 964
12.12.2008 21:54:32   
tasa_m
verjamem da se bo od vseh user posted image  znašel po najboljših močeh in da nam bodo pomagali koliko se bo dalo.
Če pa ne pa jih bomo na RR mal zašinfale user posted image user posted image  ampak ne več pod Čvekanje v pričakovanju ampak DOJENČEK,..kak pa bo naslov našega foruma pa še ne vem.. bomo že neko pametno ime si zmislile..saj pa smo te same prave babnice med marčevkami 09 user posted image

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 965
12.12.2008 21:55:26   
spps
nič,punce,ura je čas,da se spakam stran od compa,ker bom menda po riti dobla zaležnine od stolauser posted image user posted image user posted image
lepo bodite,napišite še kaj...
nočko in lep vikend tistim,ko se ne boste nič javileuser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 966
12.12.2008 21:57:32   
spps

BUŠIJI MARČEVK 2009

user posted image   trezika

user posted image  =jasna= 
user posted image    Pupa7 
user posted image   spps
user posted image  Piruri
user posted image lejca
user posted image dali*
user posted image Lolita23
user posted image   čebeica maja
user posted image felix7
user posted image yania
user posted image mojčika
user posted image   Najaa
user posted image tasa_m
 user posted image
 Mala Čebelica
user posted image  mama_milchy
user posted image trinity22
user posted image  Kokica32
user posted image   drevozivljenja
user posted image   PERSIDA

user posted image  novo
user posted image  jjasna85
user posted image  pocka

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 967
12.12.2008 21:58:22   
spps

MARČEVKE 2009

PDP    Ime            (št. user posted image , št. user posted image )    Pregledi, kraj,spol,+ kg, cm buši

user posted image  

01.03.  
jjasna85 
(23) 

(št.1 user posted image , št. user posted image 0) 19.12., Izola  user posted image   +9 kg 
cita (28)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 9.1., CE user posted image +9 kg
02.03
ada2 
(30)                    (št. 3 user posted image , št. user posted image 2) 15.12, Ptuj user posted image
+6 kg 
hedviga (34) user posted image user posted image      (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  ?, LJ user posted image user posted image
mihaela20
(?)               (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  10.12., SG  user posted image
03.03. 
=jasna=
(26)              (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 
7.1., LJ user posted image +4kg, 110cm
Tijaša (24)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 17.12. , LJ user posted image   +8,5kg, 97cm 
04.03.  
mihaela01 (27)           (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 17.12, Ptuj user posted image +6 kg, 88 cm 
dushka (26)                 (št. 1user posted image , št. user posted image 0) ?, LJ user posted image   +2 kg
05.03. 
Linda25
(28)              
(št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  ?, ?    user posted image    +6,5 kg    
06.03. 
Grahec (30)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 7.1., LJ user posted image +4,5 kg108 cm   
07.03. 
spps
(26)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 6.1., CE user posted image
+8,5 kg, 99cm
Steffi (32)                     (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, ? user posted image +3 kg, 92 cm
08.03. 
yania
(29)                     (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 6.1.,
LJ user posted image +6 kg, 90cm
Lolita23 (23)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 14.1, CE  user posted image +10 kg
NoBady (18)                  (št. 1user posted image  , št. user posted image  0)  13.1. ,CE user posted image  +10kg
09.03.  
sahary (29)                      (št. 4 user posted image , št. user posted image 3) 11.12, CE user posted image + 9 kg
11.03. 
petrcaK
(25)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 12.1., CE user posted image +13 kg,109 cm
mama_milchy (27)       (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 6.1., Izola user posted image +8 kg
12.03. 
PERSIDA (32) user posted image  user posted image (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 16.12., MBuser posted image user posted image +7,6 kg,104 cm
helimaša                      (št. 3 user posted image , št. user posted image 1) 23.12., LJ user posted image    -1 kg, 93 cm
13.03.
trezika (24)                   (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 17.12., Ptuj user posted image +12,5 kg
an_angel (28)               (št. 1user posted image , št. user posted image   0)  ?, ? user posted image  +8 kg
14.03.  
*TEJČI* (24)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, ?, user posted image    +5 kg  
Skorpija (30) user posted image  user posted image        (št. 2 user posted image , št. user posted image 0) ?, ? user posted image  user posted image +8 kg
trinity22 (30)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  22.12., CE-SG  user posted image + 8 kg
škratka (?)                      (št. ? user posted image , št. user posted image ?) 11.12., NM  user posted image + 10 kg
15.03. 
lejca
(32)                     
(št. 2 user posted image , št. user posted image 0) 19.12, ITA user posted image +13 kg, 105 cm 
16.03.
dana
(30)                      (št. 2 user posted image , št.  user posted image 1) 12.1., LJ, user posted image
+8 kg, 110 cm
Infinity1 (26)            (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 22.12, NM user posted image  +2,4 kg, 113 cm 
babyg                         (št. 1user posted image   , št.  user posted image 0) 12.12., CE user posted image   +9kg, 94 cm 
17.03. 
mediuhec
(29)
            (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 5.1., MB user posted image   +7,5kg, 93 cm
MalaČebelica (27)             (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, MB user posted image +10kg, 96 cm
18.03. 
Dali*
(28)                     
(št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 23.12., CE user posted image
+ 8 kg, 90 cm
buksi                             (št.1 user posted image , št. user posted image 0) 23.12., PO user posted image +8 kg
tasa_m (25)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 6.1., MB user posted image +8 kg, 107cm
19.03.  
urška13 (32)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, CE, user posted image + 9 kg  
20.03.
KOKICA32 (33)             (št. 2 user posted image , št. user posted image 0) 23.12., MB user posted image +7 kg, 95 cm
pocka (29)                    (št. 2 user posted image , št. user posted image   1) 8.1., Izola  user posted image  +10 kg,93cm 
nina3 (25)                      (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, CE user posted image +5,5 kg  
Janjap(26)                     (št.1 user posted image ,št. user posted image 1)   22.12, FRAuser posted image +0kg ,88cm
  21.3.
_andreja_
  (24)          (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)?,TRB user posted image +4,5kg,123 cm     
mojčika (32)                 (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) ?, LJ user posted image +7 kg, 97 cm
Pupa7 (28)                     (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 29.12, CH user posted image +10 kg, 110 cm 
jadrnica                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 19.12., LJ user posted image +6 kg, 90cm
čebeica maja (30)           (št. 2user posted image , št. user posted image  1) 23.12., NM  user posted image +8 kg, 86 cm
yassy (25)                     (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, LJ user posted image +0 kg
22.03.
pikapoka12345 (26)     (št. 2user posted image , št.user posted image 0) ?, LJ user posted image +4 kg, 82 cm
peugeot (34)                  (št. 1 user posted image , št.user posted image 0)  15.12., KR  user posted image +6kg, 88 cm
23.03.
Zasanjana
(26)              (št.3 user posted image , št. user posted image 2) ?, FRA user posted image
+8 kg, 105 cm
pondelak (19)                (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0) 22.12., MS user posted image +7,5 kg, 103 cm 
majabh (29)                   (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0) 15.12., CE user posted image +4,5 kg, 89 cm 
24.03.  
felix7 (26)                        (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 6.1., LJ user posted image +6 kg   
25.03.

piamaria
                        (št. 4 user posted image , št. user posted image 2) ?, LJ user posted image
+7,5 kg
MONIKQ                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, MS user posted image  + 2 kg, 96 cm 
marec 2009 (31)            (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 18.12., LJ user posted image  -1 kg, 120 cm
27.03.

SRCCEK (28)                   (št. 2user posted image , št. user posted image 1 ) ?, LJ user posted image  +5 kg
novo (29)                        (št. 3 user posted image ,  št. user posted image 0) 10.12., CE user posted image +7 kg, 95 cm
28.03.
Nina00
(35)                    (št. 2 user posted image , št.  user posted image 1) 16.12., LJ user posted image   +6,5 kg
suncicica (29) user posted image  user posted image      (št. 2 user posted image , št.  user posted image 0) ?, Ptuj user posted image +5kg
Tejči H                            (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0) 7.1., LJ user posted image +5 kg
mkkl (23)                      (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, LJ, user posted image  +3 kg, 94cm
29.03.
mikroB
(25)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 22.12.,SG-CEuser posted image
+10 kg, 105 cm
drevozivljenja (22)     (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)  7.1., MS user posted image +9 kg
30.03.
janaja
(25)                     (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 19.12, KR user posted image
 +2,5kg,113cm
31.03.
Najaa
(30)                  
(št.2 user posted image , št. user posted image 1) 15.12.,  LJ user posted image +6 kg
dolči (29)                        (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 22.12., ? user posted image +6 kg, 89 cm
Irena83 (25)                   (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 14.12., LJ user posted image +9 kg
03.04
Piruri (30)                       (št. 2user posted image , št. user posted image 1) 18.12., PO user posted image , +4 kg, 91 cm

user posted image  - 23 fantkov
user posted image  - 18 punčk
user posted image  - 30 presenečenj 

Skupaj nas je 68 marčevskih nosečk!

user posted image

user posted image  

Z nami so pot začele: 
user posted image  fragola - ponovno srečka user posted image  user posted image

user posted image  Nikita   - ponovno srečka user posted image  user posted image

user posted image  zasavka, pikica36, MAŠKA, ajja, enkratna   user posted image  

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              user posted image DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image  NOSEČNOST                user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image  NOSEČNIŠKI KALK.     user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image  MAMA.SI                      user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1     priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2        Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
Priznanje očetovstva
Kako do otroškega dodatka?
Zdravstveno zavarovanje novorojenčka 

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 968
12.12.2008 21:59:03   
tasa_m
ja nič pupe moje ...
NOČKA !!!

user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 969
12.12.2008 22:01:35   
Grahec
Lahko noč vsem tudi od mene, grem zdaj posteljo gret.

(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 970
12.12.2008 22:12:12   
felix7
nč, grem pa še jest spat, zraven pa prilagam še svojo zadnjo slikico bušija, ker tista, ki je trenutno na spisku, je že čist mimo user posted image  smo se precej razširili od takrat.
user posted image

tako, da bo imela spps zjutraj kaj za počet, ko bom jaz še v postelji user posted image user posted image

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 971
12.12.2008 22:41:09   
Piruri
IZVIRNO SPOROČILO: spps

dajte mi napisat kako doživljate nosečnost,priprave na novega člana,vas je kaj "strah" poroda...?

Oh kako fajn tema...glih sem rekla, da te nosečnosti ne dojemam glih kot prve, ko sem vsak teden brala, kako/kaj/zakaj se dogaja z dojenčkom...tokrat se mi zdi, da ga kar malo "zanemarjam" oz. da se sploh ne zavedam, da prihaja nov član...cunjice in opremo nekako odlašam s pripravami...nisem tako neučakana kot prvič, ko sem imela čas samo za to...

Tokrat me je pri porodu strah edino tega, da nebi rodila kje po poti, ker je bil moj prvi porod brzački (2,5 ure  v porodni)...drugače pa se tolažim s tem, da otrok mora ven na takšen ali drugačen način user posted image ...noben še ni ostal notri...

V prvo je prišla moja mama za en teden k nam in poštimala vse, pa moj je bil doma...tašča??? ima dve levi roki...potem sem pa kar samostojno vse sama...in mislim, da bo tudi tokrat tako...

Naš tatko pa je tako zlat tatko, da bolj ne more bit...on je prava igrača za otroke in tudi poštimat zna vse in se na njega lahko 1000% zanesem...kuha, pere, previja, umiva, kopa in poštima našo pupko...in tako ponosen je na novega člana, da je v službi kot kakšna raglja, ki skozi naznanja, da bo ponovno očka...sprva se je bal, da bo naši punci kaj polomil in je bil prav "preveč" previden...kasneje je bil malo "ljbosumen" glede dojenja, pa ne zato, ker si je mala prisvajala zize, ampak, ker je on ni mogel podojit user posted image ...pa smo rešili tako, da sem si čez dan mleko stiskala in sta imela onadva ritual zvečer s flaško...

www.by-ab.si

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 972
13.12.2008 0:15:15   
Pupa7
lolita takih stvari res ne rabiš pisat, ker potem začnemo preveč razmišljat o slabih stvareh, zato niti nisem citirala tvojih izkušenj...  ne zamerit samo tu smo zato da hitro in lepo mine čas saj veš in razumeš sama ane ... 

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 973
13.12.2008 0:22:10   
Pupa7
no pa ker ne morem spat user posted image bom še jaz napisala kaj o porodu hahaha user posted image user posted image

malo za šalo in malo za res, jaz se psihično pripravljam da bo bolelo kot me še nič nikoli ni, pa še bolj... zato da bom lažje rekla saj ni bilo tako hudo... to je moj princip in pa še vse so rodile, ni user posted image da jaz ne bi ane pupe user posted image user posted image user posted image kako pa se moja filozofija obnese v praksi vam pa sporočim marca user posted image user posted image user posted image

zdaj pa grem spit še malo donata, ker me zgaga daje ko zmešana... potem pa grem probat malo spat, čeprav slabo kaže... user posted image

no lepe sanje želim vsem, ki že pridno ajate, tiste pa ki še ne, alo babe takoj spat user posted image user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 974
13.12.2008 8:57:24   
Lolita23
Živjo!!!!

Kako ste kaj??Vse še spite, no ja saj je tak dan ja.

Pupa7 sej potem ko sem pritisnila na potrdi mi je že bilo žal, ker vem, da nas velik pomisli na slabe stvari, ko pač jih še prebereš.Upam, da niste jezne name.

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?