Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:13:36
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: Grahec Ojla, ma danes ko sem pa jaz zvečer tle ni pa skor nobene. Moj ima novoletno zabavo s kolegi s službe, tako da sem sama doma in čakam, če mi bo sestra pripeljala nečaka v varstvo, če bo šla ona rodit, ampak bolj slabo kaže, da bi bilo to danes. A potem kdio kaj ve, ste se sploh katere dobile v BTC ali je spet odpadlo? Vse smo bile tam v mislih. Moj je tudi na zabavi. Pa naj mu bo, ker dinarčke služi. v mislih,še je men ratalo prit do LJ ja, vse smo ble v Lj. Jaz sem zapravljala tistih 20€ ko sem jih dobila v nagradni igri če se nebi odjavlaiz nagradne igre,bi še lahk zapravle mojih 20eur
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:14:33
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Grahec ... .. se zdaj odločam, ali naj zamesim testo za orehove rogljičke, da jih jutri naredim ali ne? Se mi da, se mi ne da... to je zdaj ???? Grahec, nena se muči danes.. jaz se tud ne bi dans ubadala
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:17:00
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps če se nebi odjavlaiz nagradne igre,bi še lahk zapravle mojih 20eur verjetno bi lahko v tej trgovini, kar vse pokuple z temi 20€ Verjetno se cene take da me bo sezulo, ko bava not stopla.. Bom raje mela dvojne škornje gor..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:18:01
|
|
|
|
Grahec
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Grahec ... .. se zdaj odločam, ali naj zamesim testo za orehove rogljičke, da jih jutri naredim ali ne? Se mi da, se mi ne da... to je zdaj ???? Grahec, nena se muči danes.. jaz se tud ne bi dans ubadala Ja, ma ste mi ve ene babnce , sem mislila da boste dale kako spodbudo, pa ste mi jo res dale, ja tako za lenarit!!!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:18:04
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: spps če se nebi odjavlaiz nagradne igre,bi še lahk zapravle mojih 20eur verjetno bi lahko v tej trgovini, kar vse pokuple z temi 20€ Verjetno se cene take da me bo sezulo, ko bava not stopla.. Bom raje mela dvojne škornje gor.. pa najboljš,da si jih prilepiš s sekundnim
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:19:16
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Grahec ... .. se zdaj odločam, ali naj zamesim testo za orehove rogljičke, da jih jutri naredim ali ne? Se mi da, se mi ne da... to je zdaj ???? Grahec, nena se muči danes.. jaz se tud ne bi dans ubadala Ja, ma ste mi ve ene babnce , sem mislila da boste dale kako spodbudo, pa ste mi jo res dale, ja tako za lenarit!!! še mal pa bo treba spat.ti bi pa pečt šla
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:22:04
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: spps če se nebi odjavlaiz nagradne igre,bi še lahk zapravle mojih 20eur verjetno bi lahko v tej trgovini, kar vse pokuple z temi 20€ Verjetno se cene take da me bo sezulo, ko bava not stopla.. Bom raje mela dvojne škornje gor.. pa najboljš,da si jih prilepiš s sekundnim pametna ideja. Bom mojega s sekundnim prvo zalepla, pa ga naprej poslala. Če bom vidla,da še zraven sekundnega odleplo, vem da ne smem naprej..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:22:38
|
|
|
|
Grahec
|
Ma, se mi še ne ljubi it spat. Samo res ne vem kaj bi... Se mi ne ljubi nič, knjige sem prebrala, na TV sem danes že popoldne gledala en pocukran film pa se mi zdaj ne ljubi nič gledat... Kaj vem, al naj grem se dret JESENICE!!!?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:23:10
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: Grahec IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Grahec ... .. se zdaj odločam, ali naj zamesim testo za orehove rogljičke, da jih jutri naredim ali ne? Se mi da, se mi ne da... to je zdaj ???? Grahec, nena se muči danes.. jaz se tud ne bi dans ubadala Ja, ma ste mi ve ene babnce , sem mislila da boste dale kako spodbudo, pa ste mi jo res dale, ja tako za lenarit!!! še mal pa bo treba spat.ti bi pa pečt šla ona bi samo zamesla...pekla bi jutri Grahec, mesiš lahko danes kaj druga,ne testa ...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:24:37
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec Ma, se mi še ne ljubi it spat. Samo res ne vem kaj bi... Se mi ne ljubi nič, knjige sem prebrala, na TV sem danes že popoldne gledala en pocukran film pa se mi zdaj ne ljubi nič gledat... Kaj vem, al naj grem se dret JESENICE!!!? jaz se grem z tabo dret. Jaz tud na njih navijam.. ampak da neboma izgnane iz RR, ker se mi zdi da je kr nekaj pristašev zelenih tle gor..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:24:56
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec Ma, se mi še ne ljubi it spat. Samo res ne vem kaj bi... Se mi ne ljubi nič, knjige sem prebrala, na TV sem danes že popoldne gledala en pocukran film pa se mi zdaj ne ljubi nič gledat... Kaj vem, al naj grem se dret JESENICE!!!? kaj če bi pa z nami čvekala
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:26:00
|
|
|
|
Grahec
|
Ja, saj čvekam, a ne???
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:29:21
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec Ja, saj čvekam, a ne??? zaenkrat še
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:30:13
|
|
|
|
tasa_m
|
oooooo, mama_milchy je se nam pridružla. Mama nea beri, se ne splača.. Kaj zaj babe ki ste na forumu bote napisale kaj al ne..novo,drevozivljenja,NoBady,...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:32:04
|
|
|
|
tasa_m
|
ups zdaj pa sem jih prestrašla,..skoraj vse so vujšle..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:33:07
|
|
|
|
Grahec
|
Ja, zdaj ko ne bo nič s testom pa jaz res čakam, da kdo napiše kaj bolj pametnega, da ne bom sam jaz tu neki bluzla.!!!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:34:02
|
|
|
|
spps
|
dajte mi napisat kako doživljate nosečnost,priprave na novega člana,vas je kaj "strah" poroda...? sama vem,da sem bila v prvi nosečnosti dost manj obremenjena,ker takrat,še ni bilo toliko informacij glede nosečnosti,poroda itd.neta nisem imela,da bi visela gor,kot počnem sedaj ,sem rs prebrala vse kar se mi je znašlo pred noson,drugače pa niti nisem pomislila,da bi lahko šlo kaj narobe... sej zdaj me tud ni strah,sam je pa drugače.kot pa je bilo 6 let nazaj
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:35:23
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m ups zdaj pa sem jih prestrašla,..skoraj vse so vujšle.. al ti al pa jaz
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:35:29
|
|
|
|
mama_milchy
|
kaj pa same neumnosti klatite; sem mislila, da delite kakšne dobre nasvete, recepte ali pa morda iščete novega terapevta; tasa_m, No,moj je tudi na novoletni fešti, danes je prva, menda imajo še drug teden dve, nimam pojma, ne sledi; samo da pride cel domov... Danes pa sem čisto crknjena; nekaj malega sem zdaj pospravljala, me čakajo še cunje za pospravit v omaro ma se mi ne da. Me kr hrbet boli; Žiga gleda Nodi reši Božič, sicer pa sem mislila gledat kak film na TV ma ni nič pametnega.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:38:45
|
|
|
|
mama_milchy
|
spps, kaj pa vem; meni se ta nosečnost zdi čisto nekaj drugačnega kot je bila prva, ne vem povedat kako in zakaj, enostavno drugačna; porod - zdaj vem kaj me čaka, kako poteka - vsaj približno, ker itak bo drugače. Priprave??? Jaz sem cunjice zbrala na kup, jih moram še oprat in polikat pa na mesto dat in še kaj dokupit, če se mi bo zdelo, da mi kaj primankuje..... Pazim se mal bolj kot z Žigcem, morda zaradi krvavitev na začetku; sempa bolj občutljiva in razdražljiva v tej nosečnosti kot prvič pa hitro se tudi razjezim
< Sporočilo je popravil mama_milchy -- 12.12.2008 20:39:48 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:41:37
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy spps, kaj pa vem; meni se ta nosečnost zdi čisto nekaj drugačnega kot je bila prva, ne vem povedat kako in zakaj, enostavno drugačna; porod - zdaj vem kaj me čaka, kako poteka - vsaj približno, ker itak bo drugače. Priprave??? Jaz sem cunjice zbrala na kup, jih moram še oprat in polikat pa na mesto dat in še kaj dokupit, če se mi bo zdelo, da mi kaj primankuje..... Pazim se mal bolj kot z Žigcem, morda zaradi krvavitev na začetku; sempa bolj občutljiva in razdražljiva v tej nosečnosti kot prvič pa hitro se tudi razjezim pr men je razlika že to,da sem se prvič skoz počutla super,polna energije-tokrat sem pa iz dneva bolj zjamrana,utrujena.... kak je pa potekal prvi porod?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:42:10
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m ups zdaj pa sem jih prestrašla,..skoraj vse so vujšle.. al ti al pa jaz pol pa sma samo midve tak tu pri marčevkah.. - Jaz priznam,..mene je strah poroda.Sicer ne vem zakaj ampak ko berem kakšne komentarje me kr zmrazi in se sprašuje, če bom jaz to sposobna nardit..da mi rata
- se mi zdi, da moj še nena tak dojema da bomo dobili novega člana,..bo verjetno komaj dojel ko bo šlo zares.. Jaz pa sem dojela takoj, ko sem prvič slišala njen srček in pol prvi premik..zdaj pa ko me veselo binca in dreza, pa se zavedam vedno bolj..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:51:18
|
|
|
|
Grahec
|
No spps, končno ena bolj pametna tema! Kaj vem, meni se zdi da je po svoje nosečnost kar en tak čaroben čas pričakovanja. Prav raznežim se ko grem vsake toliko pogledat, kar imamo že babavljeno za dojenčka... Zelo, zelo se veselim . Saj pridejo strahovi, včasih pomislim, kako bo biti mama, ali bom znala, zmogla... Kaj vem, morda se samega rokovanja z dojenčkom niti ne bojim tako zelo, saj imam nekaj izkušenj z varstvom male deklice (od 1 meseca dalje), bolj se ukvarjam s tem, da bom tu pa jaz tista ki bom poleg očkota odgovorna za otroka... Glede poroda pa tako, malo me je strah, malo razmišljam kako bo..., si pa zelo želim čim bolj naraven porod. Sem danes do konca prebrala Modrost rojevanja. Verjetno je knjiga za nekoga, ki ima en porod za sabo še bolj aktualna, samo se mi je kar dopadla. Res pa je, da so opisani eni občutki, ki jih niti približno ne moreš poznati, če še nisi rodil..., pa da je v naših porodnišnicah itak vse drugače... Me je bistveno bolj strah CR kot vaginalnega poroda. Me je pa tudi zadnič ginekolog malo prestrašil... tako, da se zdaj z otročkom veliko pogovarjam, ga spodbujam naj se obrne na glavco...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:52:16
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps kak je pa potekal prvi porod? jaz sem tudi bol utrujena v tej nosečnosti; moj porod - smeh; v bistvu jaz sem imela rok 18.05.05 ampak nič od tega, pol sem hodla vsak dan gor v bolnico se kazat ampak nič; no 8.dan mi je ginekologinja dala neko svečko da vse skupaj to malo pospeši in je rekla, da se vidimo najkasneje v 24urah nazaj. Ponoči je mene skozi tiščalo na wc, po polnoči pa so se začeli kr orng popadki in ko sem šla na wc, se mi je neka voda ulila in jaz sem mislila, da to pa je to in dvignem mojga pa se odpraviva gor v porodnišnico. Pridem gor okoli 4-ih zjutaj, me pregledajo, me nadrejo, da kaj sem prišla vsa zaprta pa še voda mi ni odtekla, no edino kar je bilo, so bili zelo močni popadki. Pol pogleda v karton in vidi da so mi dali svečko ampak me pošlje na oddelek počivat. Okoli 6.30 pa začnem jamrat, da me špika vedno bolj in bolj, me sestra prikopi na aparature in vidi full močne popadke takoj me zašiba v porodno. Gor me pregledajo in razen popadkov ničesar ampak popadkov takih da je kr trgalo. Me pobrije inmi da klistir, ob 8 pa me poležejo v porodno sobo. Me pogleda babica, odprta 1 cm inmi reče pojdi hodit pol ure; jaz gor in dol po hodniku ampak od popadkov nisem mogla kaj dosti; me nekaj pred 9-to pregleda, odprta 2 cm in ker je bil popadek full močan, mi prebije vodo in pokliče mojega. Vmes med mojimi popdaki in predihavanji; sta mož in babica reševala evropsko poročilo o prometni nesreči in smo se zraven full smejali; me reče malo pred enajstno: Punca moja, zdaj pa gre zares, naslednji popadek potisni. In jaz seveda potisnem, pa reče da vidi glavico; jaz pa njej da ji ne verjamem; mi da rokavico, da si jo dam na roko in pol potipam tam dol. no in ko sem hotla se prepognit da potim, je prišel popadek full močan in še sem se prepognila in je Žiga dobesedno zletel ven. Bolečine pozabljene...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 12.12.2008 20:53:57
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec No spps, končno ena bolj pametna tema! a nišo vse naše teme pametne? Jaz pa sem bila ziher, da stalno kaj pametnega dol vdarimo..
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?