Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:20:03
|
|
|
|
kiara24
|
lunica12 evo jaz sem tole najdla o samohranilki, ne vem pa kolk drži. mislim pa da bi lahko na CSDju prevrila kako in kaj! Samohranilka pomeni, če si oseba z otrokom in je oče otroka neznan ali zanj ne plačuje preživnine in je ni mogoče izterjati. Ploha, no tudi jaz malo sladkam čaj, ker j epotem bolj priejtnega okusa. druagče imajo pa Welledo kozmetiko v Mulerju in pa v DM to vem, pa sem že malo razmišljala pa je nisem vzela potem ne vem. Jaz mislim, da sem za masažo presredka že prepozna.
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:26:44
|
|
|
|
_kathy_
|
lunica12, jaz bom mati samohranilka. Če si mati samohranilka pomeni, da si prijavljena na domačem naslovu, s strani očeta imasta urenjeno očetovstvo ter preživnino.
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:27:00
|
|
|
|
lunica12
|
Ja ne vem men se tudi zdi da sem ze nekoliko prepozna za mazanje presredka....Nic grem mal na net iskat ce bom se kaj nasla kako pa kaj...
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:28:35
|
|
|
|
_kathy_
|
Kar je kiara dodala ne drži! NO, to kar sem ti pa napisala, pa drži, saj sem se že vse pozanimala, prečekirala zakon, člene itd.
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:33:33
|
|
|
|
nina166
|
Dan punce! Midva pa bova moga povedat, ko boma šla v p, ker morma dat Domna v varstvo . Ulla če ne boš nobenega obveščala...kam pa boš Ulo dala za ta čas? Se pa obremenjuješ z enakimi stvarmi kot jaz. Kaj misliš da je to pri drugem otroku bolj pogosto kot pri prvem. Tudi mene ni strah popadkov in bolečin...to bom že nekako pregurala. Veliko bolj me je strah, da bi bilo z Dašiko ali z mano kaj narobe. Predvsem z Dašo, me pa malo skrbi tudi za sebe, ker si res ne predstavljam, da pustim svoje otroke same. In se čedalje bolj obremenjujem s tem...bolj kot se bliža porod bolj razmišljam o tem, kaj bi lahko šlo narobe. Kaj ta tvoja znanka, je že prej bila nekaj časa med nosečnostjo v bolnišnici, rodila pa je sedaj fanteka...da vidim če vema za isto punco. Včeraj sem imela pa pregled in tokrat so bile meritve vredu. Naša Dašika je 14 dni manjša, kar pa ni nič strašnega. Pa še za streptokok mi je vzela bris in do konca tedna izvem rezultat. A se je katera dala testirat za streptokok...zanima me, koliko ste plačale? Glede kalcija: meni je moja g že decembra rekla, da mi posteljica že zori. Sem jo vprašala kaj to pomeni, pa je rekla, da se začne kalcij nabirat po robu posteljice in da se to lahko začne nekaj tednov pred porodom. Nič pa mi ni rekla, da bi zaradi tega prej rodila. Je pa to čisto normalni pojav konec nosečnosti tako da ni treba nič skrbet. ulla če bi jaz vse to naredila preden bi šla v porodnišnico bi verjetno rodila kar na poti tja ali pa že doma . Je šlo pri meni bolj na hitro, zdaj pa upam, da še bo šlo bolj Povejte mi kako vam uspe se obrit? Kak konkretni nasvet rabim, ker meni to že dolgo ni uselo Strije: že v prvi nosečnosti sem jih veliko pridelala, zdaj pa še nekaj dodatnih, tako da imam čisto strijast trebuh in noge. Je pa to res veliko bolj odvisno od prožnosti kože, kot pa od tega kako in koliko se mažeš. lunica jaz imam 2 dude od aventa in 2 flaške enako od aventa. Boma pa potem dokupila če bom rabila, ker je brezveze zdajle na začetku ne vem kaj kupit, potem pa sploh ne boš rabila ker boš dojila. Tudi moj bo šel zraven kot prvič. Pa saj to ni nič takega, nobene krvi in nič. Razen ko se dojenček rodi je malo umazan in pa posteljica je pri meni zgledala nič kaj lepo. Drugače pa porod za partnerja ni nič strašnega. Razen tega da mora gledat svojo drago kako trpi. mojca tvoja Medea je pa res pravi srček...že tako komaj čakam na Dašo zdaj pa si mi še lušte naredila . Lepo se cartajte in uživajte 100/uro. uršap čestitke za Žiga! saša še tule čestitke za tvojega korenjaka ronja za tvoj ekspresni porod. Tudi jaz bi imela tako hitrega...imaš kak nasvet Zdaj sem prebrala kakih 10-12 strani za nazaj, je kar trajalo. Zdaj pa grem delat, pa se še vmes kaj javim, če bo čas
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:34:06
|
|
|
|
khurde
|
ula, sem prebrala ja, kar mi pripada za moj teden. jaz trenutno ne bom mati samohranilka, samo nikoli pa ne veš, kaj te lah doleti. kaj te pa zanima? bom pa ostala prijavljena na svojem starem naslovu, kjer sem že od nekdaj, ker se mi ne da še s temi dokumenti ukvarjat, mogoče kasneje, bom videla, samo trenutno ne vidim nekega pointa v menjavi naslovov. pa otrok bo verjetno tudi prijavljen drugje kot bova resnično živela. sem vprašala na socialni, če je to kak problem itd., pa če je treba kaj uredit, pa je rekla, da prijavljeno skupno bivališče ni pogoj za izvenzakonsko skupnost in da sem komot prijavljena kjer sem, pa otrok tudi, živimo pa skupaj na stalnem prebivališču mojega in se štejemo kot družina. je rekla, da je sedaj precej drugače kot včasih, ko si moral biti prijavljen skupno, pa poročen itd., da so te šteli za družino. glede samohranilke pa se mi ne zdi logično, da bi bil pogoj, da npr. oče otroka noče priznati, saj ga lahko zdele prizna, čez 5 let gresta pa narazen, in bo ženska vseeno samohranilka, če bo pač ona obdržala otroka.
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:40:52
|
|
|
|
khurde
|
nina, jaz razmišljam, da bi se testirala za streptokok, samo ne vem, koliko pomembno je to itd.? moja G ima ceno 35 evrov za to stvar. meni se uspe obriti tako, da spustim pokrov školjke, se usedem nanjo, moj mi pa prinese eno ogromno ogledalo od ene omare in ga naslonim na banjo. potem pa: ali traja celo večnost in celo nekako izgleda ali pa naredim na hitro in sem verjetno kot en oskubljen piščanec (dobro, da ne vidim toliko tja dol, ker zdaj, ko se mi je trebuh spustil, ga moram malo privzdigniti, da kaj vidim tudi v ogledalu, prej vsaj tega ni bilo treba). sej bi rekla mojemu, samo ponavadi se jaz to spravim delat zjutraj, ko je on na šihtu...
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:44:23
|
|
|
|
petra88
|
Tudi moj bo šel zraven kot prvič. Pa saj to ni nič takega, nobene krvi in nič. Razen ko se dojenček rodi je malo umazan in pa posteljica je pri meni zgledala nič kaj lepo. Drugače pa porod za partnerja ni nič strašnega. Razen tega da mora gledat svojo drago kako trpi. moj se tega najbolj boji, kako bo prenesel, ko me bo videl trpet tam zraven. sploh ne vem kaj naj naredim z mojim trebuhom, ves čas me tako srbi, nobena krema ne pomaga NIČ več kot mažem slabše je, če pa sploh ne mažem je pa ravno tako
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:46:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ulla če ne boš nobenega obveščala...kam pa boš Ulo dala za ta čas? Se pa obremenjuješ z enakimi stvarmi kot jaz. Kaj misliš da je to pri drugem otroku bolj pogosto kot pri prvem. Tudi mene ni strah popadkov in bolečin. v spodnji štuk tašči kaj pa naj... ja, mislim da je to pri drugem ( in vseh naslednjih ) bolj pogosto...in ja, valjda me skrbi da bi blo z otrokom kaj narobe, sam najblj groza me je pa, da pustim dva mala otročka za sabo eh... verjetno je ista, ja, ne verjamem da sta dve taki zdej tule....a veš da to pa sploh ne vem kaj ima zdej, prej ma punčko...me je tolk šokiralo, da očitno nisem zaregistrirala spola.... brijem se pa jst bolj na približno mal si z ogledalom pomagam, mal se na otip zanašam, ma tolk da ni zaraščeno, da me v p ne bojo brili estetski izgled pa verjetno ni omembe vreden kar se samohranilk tiče, je važno sam da masta na sodišču preživnino urejeno.če oče otroka prizna. če ga pa ne, pol pa valjda še to ne.
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:49:01
|
|
|
|
lunica12
|
Kathy zs sem ti poslala..
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:49:56
|
|
|
|
lunica12
|
Kaksne ugodnosti pa imam js potem kot brezposelna mati samohranilka?
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:53:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12 Kaksne ugodnosti pa imam js potem kot brezposelna mati samohranilka? hm...glede na to da si brezposelna, se ti verjetno res bl splača bit samohranilka k če bi bla na šihtu, pol tu ni nujno računice....sam če si pa brez, pol pa vzamejo partnerjevo plačo, bohnedaj da on kej malga več zasluži, k si ti pol takoj na slabšem...mah najboljš da se na zavodu oz. na csd pozanimaš...poklič pa vpraši...
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 11:54:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi moj bo šel zraven kot prvič. Pa saj to ni nič takega, nobene krvi in nič. Razen ko se dojenček rodi je malo umazan in pa posteljica je pri meni zgledala nič kaj lepo. Drugače pa porod za partnerja ni nič strašnega. Razen tega da mora gledat svojo drago kako trpi. moj bo tud šou, sam men niti približno ni do tega mi ni blo prvič, pa je kr sforsiral dedc potrucan zdej si pa mislim ma, če je prej bil, je tko vseen če je zdej tud sam u bistvu mi pa ni do tega....bi mela raj da zun počaka
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:00:15
|
|
|
|
khurde
|
moj prav, da mi do danes pove, ga je strah, da ne bi prenesel, čeprav bi ful šel zraven, pa je še clo ene dokumentarce o porodu dol vleku in gledu, jaz nisem, samo pomoje ga straši to, da bom tam jaz in ne kr ena leva, pa se boji, da bi bil bl k ne v napoto in da ne bi znal pomagat. pomoje bo na koncu šel, je bil skos za, samo včer ga je mal panika zagrabla.
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:01:10
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12 Kaksne ugodnosti pa imam js potem kot brezposelna mati samohranilka? najbolj, da na socialni vprašaš, ti bojo še najbolj za zihr povedal, jaz sem njih vse izprašala.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 7.1.2009 12:14:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:15:04
|
|
|
|
snikolina
|
Zdravo nosečke, spet sem mela velik za brat. Ste ful pridne! Pri meni nič novega, sine je še kar na toplem. Poteka zanimiva debata o samohranilkah, vidim. Jaz tudi mislim, da je najbolje iti na CSD, kjer zveš čisto vse info o tem in ostalih rečeh. Tudi jaz moram spet tja, da preverim ali lahko dobim otroški dodatek kot redna študentka ali naj moj vloži vlogo, in podobne reči. Pa še strah pred bolečinami in porodom je vsak dan večji. Včeraj zvečer se mi je zdelo, da mi voda odteka po kapljicah-moj je bil čist paničen . Pa je izpadlo, da mam vse v glavi. hahaha Ne moreš verjet.
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:18:07
|
|
|
|
kiara24
|
Lahko da je narobe to sem pobral iz neta. Jaz osebno pa tega ne vem. Vidim, da nam danes ne gre tako tipkanje kot včeraj. Lunica12 imaš še vedno več časa kot pa jaz. Nekaj pa ne vem ali se lahko npr. mažeš oz. masiraš z mandljrvim oljem ali pa kaj podobeg, da ne kupuješ ravno tega? Če katera ve. No meni se je pa zgodilo da so mi puce v ZDR. napčen datum dale za materinsko šolo in grem šele danes... mogla bi it pa decembra. mi je guna narobe povedala. No ja bo že, gre se mi samo za to da vidim tehnike dihanja, saj vem lahko bi pogledal na netu. Ampak bom šla vseeno tja. Ali ste ve bile?
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:36:05
|
|
|
|
snikolina
|
Dejte mi povedat NEPOROČENE, kako boste uredile s priimki? A bo otrok mel samo očetovega ali od obeh? Jaz bi rada, da ima od obeh, moj pa za sveto odgovarja, da se mora otrok pisat samo po ati. Pa se mu ne da dopovedat, da ne živimo več za leseno žlico. V tem primeru se mi zdi, da je čisti neandertalec!!
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:37:36
|
|
|
|
khurde
|
Snikolina, midva greva danes na CSD, ko pride s šihta, da zrihtava očetovstvo, pa da se malo bolj pozanimava o možnostih para redna študentka - zaposlen. Niia, ja, sej moj je bil tudi na vseh predavanjih z mano, pa zainteresiran, pa vedno za, samo zdaj ga je pa strah ratalo, da bo nekoristen, da se bo onesvestil, da ne bo znal pomagati, da... en kup enih stvari ga muči. Bo že, očitno imamo vsi malo krize, ko se tako porod bliža, vsak na svoj način. Kiara, jaz sem hodila v MŠ.
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:40:56
|
|
|
|
khurde
|
Snikolina, pri nama bo imel verjetno po obeh. Za mojega vem, da bi rad, da se piše po njem, jaz bi rada, da ima moj priimek, pa bova dala na koncu verjetno kar oba, ker prej bo on odstopil od svoje želje, da ima po njem, kot jaz od moje. Pa še - če se bom kdaj slučajno poročila, kar sicer nimam v planu - bi najverjetneje obdržala svoj priimek in ga ne spreminjala, tako da se nama zdita oba priimka najboljša opcija.
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:49:51
|
|
|
|
snikolina
|
KHURDE daj potem prosim poročaj kako je blo na CSD, ker me res zanima. Pa da potem kar krenem v akcijo ali pa mojega pošljem. Sva na istem kot vidva (redna študentka - zaposlen). Tole s priimkom-moj noče odstopit za nič na svetu. Pa sem mu rekla, da tudi, če se kdaj poročiva bom samo dodala še njegov priimek; drugače pa si seveda tudi jaz želim, da ima otrok tudi moj priimek. Pa še povedala sem mu, da v P jaz izpolnim obrazce, pa mi ne verjame. Hahaha
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:50:45
|
|
|
|
uršika***
|
Hehe Snikolina to je pa res od vsakega posameznika odvisno. Midva sva še za leseno žlico in sva vse skupaj tako načrtovala, da sva sedaj že skor 2 leti poročena, pa ne bova imala teh problemov Če imata oba kratka priimka je meni čist všeč, da ima oba, če sta pa dolga je pa mal zoprno. Lunica ziher boš najboljši odgovor dobila na CSDju. Kiara saj se naučiš kar precej uporabnih stvari v materinski šoli. Se splača it- vsaj meni, ki res nisem imela pojma o pojmu je bilo kar zanimivo. Najina smreka je padla, lepo pospravljena čaka na podstrešju na naslednji božič
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 12:54:04
|
|
|
|
snikolina
|
Hahah Uršika oba imava doooolge priimke. Sem se odločila, da se ne predam!!!
|
|
|
|
RE: Januarčice 2009 2. del 7.1.2009 13:03:33
|
|
|
|
Zvezdica
|
Ojla pri meni pa omet na balkonu delajo pa tako smrdi da je za popenit Niia, tvoj je kot moj, hoče bit zraven in jast hočem, da je zraven. Mi2 sva se imela prav fajn v porodni, sicer je verjetno mal trpel vsake kvatre ampak sej udi meni ni blo luštn. vem, da zveni egoistično ampak potem ko pride otrok ven je pa tako lepo, da sva skupaj Tokrat pa ne da si želim, ampak hočem in zahtevam da gre z mano, ker prvič ko sva cartala tamalga in bila sama v sobi je meni rapidno padel pritisk na 80/55 in so mi neki v žilo tlačil, ampak point je v tem, da sem omedlela s tamalim v naročju. Tko, da dobor da je bil tam. Sej nočem strašit ampak jast mam tko al tko full težav s pritiskom in je bilo res dobrodošlo da je bil tam. Snikolina, mi2 sva prvič to uredila na matičnem uradu, zdaj sem pa itak poročena. Aja, sej res, kaj od dokumentov moram vzeti s seboj v P? A katera ve?
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.