|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
7.1.2009 11:20:03   
kiara24
lunica12 evo jaz sem tole najdla o samohranilki, ne vem pa kolk drži. mislim pa da bi lahko na CSDju prevrila kako in kaj!
Samohranilka pomeni, če si oseba z otrokom in je oče otroka neznan ali zanj ne plačuje preživnine in je ni mogoče izterjati.

Ploha, no tudi jaz malo sladkam čaj, ker j epotem bolj priejtnega okusa. druagče imajo pa Welledo kozmetiko v Mulerju in pa v DM to vem, pa sem že malo razmišljala pa je nisem vzela potem ne vem. Jaz mislim, da sem za masažo presredka že prepozna.user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
7.1.2009 11:26:44   
_kathy_
lunica12, jaz bom mati samohranilka. Če si mati samohranilka pomeni, da si prijavljena na domačem naslovu, s strani očeta imasta urenjeno očetovstvo ter preživnino.

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
7.1.2009 11:27:00   
lunica12
Ja ne vem men se tudi zdi da sem ze nekoliko prepozna za mazanje presredka....Nic grem mal na net iskat ce bom se kaj nasla kako pa kaj...

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
7.1.2009 11:28:35   
_kathy_
Kar je kiara dodala ne drži! NO, to kar sem ti pa napisala, pa drži, saj sem se že vse pozanimala, prečekirala zakon, člene itd.

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
7.1.2009 11:33:33   
nina166
Dan punce!

Midva pa bova moga povedat, ko boma šla v p, ker morma dat Domna v varstvo user posted image .

Ulla če ne boš nobenega obveščala...kam pa boš Ulo dala za ta čas?
Se pa obremenjuješ z enakimi stvarmi kot jaz. Kaj misliš da je to pri drugem otroku bolj pogosto kot pri prvem. Tudi mene ni strah popadkov in bolečin...to bom že nekako pregurala. Veliko bolj me je strah, da bi bilo z Dašiko ali z mano kaj narobe. Predvsem z Dašo, me pa malo skrbi tudi za sebe, ker si res ne predstavljam, da pustim svoje otroke same. In se čedalje bolj obremenjujem s tem...bolj kot se bliža porod bolj razmišljam o tem, kaj bi lahko šlo narobe.
Kaj ta tvoja znanka, je že prej bila nekaj časa med nosečnostjo v bolnišnici, rodila pa je sedaj fanteka...da vidim če vema za isto punco.

Včeraj sem imela pa pregled in tokrat so bile meritve vredu. Naša Dašika je 14 dni manjša, kar pa ni nič strašnega. Pa še za streptokok mi je vzela bris in do konca tedna izvem rezultat. A se je katera dala testirat za streptokok...zanima me, koliko ste plačale?

Glede kalcija: meni je moja g že decembra rekla, da mi posteljica že zori. Sem jo vprašala kaj to pomeni, pa je rekla, da se začne kalcij nabirat po robu posteljice in da se to lahko začne nekaj tednov pred porodom. Nič pa mi ni rekla, da bi zaradi tega prej rodila. Je pa to čisto normalni pojav konec nosečnosti tako da ni treba nič skrbet.

ulla če bi jaz vse to naredila preden bi šla v porodnišnico bi verjetno rodila kar na poti tja ali pa že doma user posted image . Je šlo pri meni bolj na hitro, zdaj pa upam, da še bo šlo bolj user posted image

Povejte mi kako vam uspe se obrit? Kak konkretni nasvet rabim, ker meni to že dolgo ni uselo user posted image

Strije: že v prvi nosečnosti sem jih veliko pridelala, zdaj pa še nekaj dodatnih, tako da imam čisto strijast trebuh in noge. Je pa to res veliko bolj odvisno od prožnosti kože, kot pa od tega kako in koliko se mažeš.

lunica jaz imam 2 dude od aventa in 2 flaške enako od aventa. Boma pa potem dokupila če bom rabila, ker je brezveze zdajle na začetku ne vem kaj kupit, potem pa sploh ne boš rabila ker boš dojila.

Tudi moj bo šel zraven kot prvič. Pa saj to ni nič takega, nobene krvi in nič. Razen ko se dojenček rodi je malo umazan in pa posteljica je pri meni zgledala nič kaj lepo. Drugače pa porod za partnerja ni nič strašnega. Razen tega da mora gledat svojo drago kako trpi.

mojca tvoja Medea je pa res pravi srček...že tako komaj čakam na Dašo zdaj pa si mi še lušte naredilauser posted image . Lepo se cartajte in uživajte 100/uro.

uršap čestitke za Žiga! user posted image  user posted image

saša še tule čestitke za tvojega korenjaka user posted image  user posted image

ronja user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  za tvoj ekspresni porod. Tudi jaz bi imela tako hitrega...imaš kak nasvet

Zdaj sem prebrala kakih 10-12 strani za nazaj, je kar trajalo.

Zdaj pa grem delat, pa se še vmes kaj javim, če bo čas user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
7.1.2009 11:34:06   
khurde
ula, sem prebrala ja, kar mi pripada za moj teden. user posted image

jaz trenutno ne bom mati samohranilka, samo nikoli pa ne veš, kaj te lah doleti. kaj te pa zanima?

bom pa ostala prijavljena na svojem starem naslovu, kjer sem že od nekdaj, ker se mi ne da še s temi dokumenti ukvarjat, mogoče kasneje, bom videla, samo trenutno ne vidim nekega pointa v menjavi naslovov. pa otrok bo verjetno tudi prijavljen drugje kot bova resnično živela. sem vprašala na socialni, če  je to kak problem itd., pa če je treba kaj uredit, pa je rekla, da prijavljeno skupno bivališče ni pogoj za izvenzakonsko skupnost in da sem komot prijavljena kjer sem, pa otrok tudi, živimo pa skupaj na stalnem prebivališču mojega in se štejemo kot družina. je rekla, da je sedaj precej drugače kot včasih, ko si moral biti prijavljen skupno, pa poročen itd., da so te šteli za družino.

glede samohranilke pa se mi ne zdi logično, da bi bil pogoj, da npr. oče otroka noče priznati, saj ga lahko zdele prizna, čez 5 let gresta pa narazen, in bo ženska vseeno samohranilka, če bo pač ona obdržala otroka.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
7.1.2009 11:40:52   
khurde
nina, jaz razmišljam, da bi se testirala za streptokok, samo ne vem, koliko pomembno je to itd.? moja G ima ceno 35 evrov za to stvar.

meni se uspe obriti tako, da spustim pokrov školjke, se usedem nanjo, moj mi pa prinese eno ogromno ogledalo od ene omare in ga naslonim na banjo. potem pa: ali traja celo večnost in celo nekako izgleda ali pa naredim na hitro in sem verjetno kot en oskubljen piščanec (dobro, da ne vidim toliko tja dol, ker zdaj, ko se mi je trebuh spustil, ga moram malo privzdigniti, da kaj vidim tudi v ogledalu, prej vsaj tega ni bilo treba). user posted image user posted image user posted image

sej bi rekla mojemu, samo ponavadi se jaz to spravim delat zjutraj, ko je on na šihtu...

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
7.1.2009 11:44:23   
petra88
Tudi moj bo šel zraven kot prvič. Pa saj to ni nič takega, nobene krvi in nič. Razen ko se dojenček rodi je malo umazan in pa posteljica je pri meni zgledala nič kaj lepo. Drugače pa porod za partnerja ni nič strašnega. Razen tega da mora gledat svojo drago kako trpi.

moj se tega najbolj boji, kako bo prenesel, ko me bo videl trpet tam zraven.
sploh ne vem kaj naj naredim z mojim trebuhom, ves čas me tako srbi, nobena krema ne pomaga NIČ user posted image več kot mažem slabše je, če pa sploh ne mažem je pa ravno tako user posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
7.1.2009 11:46:02   
Anonimen
Ulla če ne boš nobenega obveščala...kam pa boš Ulo dala za ta čas?
Se pa obremenjuješ z enakimi stvarmi kot jaz. Kaj misliš da je to pri drugem otroku bolj pogosto kot pri prvem. Tudi mene ni strah popadkov in bolečin.

v spodnji štuk taščiuser posted image kaj pa naj...

ja, mislim da je to pri drugem ( in vseh naslednjihuser posted image ) bolj pogosto...in ja, valjda me skrbi da bi blo z otrokom kaj narobe, sam najblj groza me je pa, da pustim dva mala otročka za sabouser posted image eh...
verjetno je ista, ja, ne verjamem da sta dve taki zdej tule....a veš da to pa sploh ne vem kaj ima zdej, prej ma punčko...me je tolk šokiralo, da očitno nisem zaregistrirala spola....

brijem se pa jst bolj na približnouser posted image   mal si z ogledalom pomagam, mal se na otip zanašam, ma tolk da ni zaraščeno, da me v p ne bojo briliuser posted image estetski izgled pa verjetno ni omembe vredenuser posted image

kar se samohranilk tiče, je važno sam da masta na sodišču preživnino urejeno.če oče otroka prizna. če ga pa ne, pol pa valjda še to ne.

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 1534
7.1.2009 11:49:01   
lunica12
Kathy zs sem ti poslala..

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
7.1.2009 11:49:56   
lunica12
Kaksne ugodnosti pa imam js potem kot brezposelna mati samohranilka?

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
7.1.2009 11:53:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12

hm...glede na to da si brezposelna, se ti verjetno res bl splača bit samohranilkauser posted image k če bi bla na šihtu, pol tu ni nujno računice....sam če si pa brez, pol pa vzamejo partnerjevo plačo, bohnedaj da on kej malga več zasluži, k si ti pol takoj na slabšem...mah najboljš da se na zavodu oz. na csd pozanimaš...poklič pa vpraši...

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 1537
7.1.2009 11:54:59   
Anonimen

moj bo tud šou, sam men niti približno ni do tegauser posted image mi ni blo prvič, pa je kr sforsiral dedc potrucanuser posted image zdej si pa mislim ma, če je prej bil, je tko vseen če je zdej tuduser posted image sam u bistvu mi pa ni do tega....bi mela raj da zun počakauser posted image

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 1538
7.1.2009 12:00:15   
khurde
moj prav, da mi do danes pove, ga je strah, da ne bi prenesel, čeprav bi ful šel zraven, pa je še clo ene dokumentarce o porodu dol vleku in gledu, jaz nisem, samo pomoje ga straši to, da bom tam jaz in ne kr ena leva, pa se boji, da bi bil bl k ne v napoto in da ne bi znal pomagat. pomoje bo na koncu šel, je bil skos za, samo včer ga je mal panika zagrabla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
7.1.2009 12:01:10   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12

najbolj, da na socialni vprašaš, ti bojo še najbolj za zihr povedal, jaz sem njih vse izprašala.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
   [Brisano sporočilo]
7.1.2009 12:14:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 1541
7.1.2009 12:15:04   
snikolina
Zdravo nosečke, spet sem mela velik za brat. Ste ful pridne!user posted image

Pri meni nič novega, sine je še kar na toplem.user posted image user posted image

Poteka zanimiva debata o samohranilkah, vidim. Jaz tudi mislim, da je najbolje iti na CSD, kjer zveš čisto vse info o tem in ostalih rečeh. Tudi jaz moram spet tja, da preverim ali lahko dobim otroški dodatek kot redna študentka ali naj moj vloži vlogo, in podobne reči.
Pa še strah pred bolečinami in porodom je vsak dan večji. Včeraj zvečer se mi je zdelo, da mi voda odteka po kapljicah-moj je bil čist paničenuser posted image user posted image user posted image user posted image .  Pa je izpadlo, da mam vse v glavi. hahaha

Ne moreš verjet.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
7.1.2009 12:18:07   
kiara24
Lahko da je narobe to sem pobral iz neta. Jaz osebno pa tega ne vem.
Vidim, da nam danes ne gre tako tipkanje kot včeraj.
Lunica12 imaš še vedno več časa kot pa jaz.
Nekaj pa ne vem ali se lahko npr. mažeš oz. masiraš z mandljrvim oljem ali pa kaj podobeg, da ne kupuješ ravno tega? Če katera ve.

No meni se je pa zgodilo da so mi puce v ZDR. napčen datum dale za materinsko šolo in grem šele danes... mogla bi it pa decembra. mi je guna narobe povedala. No ja bo že, gre se mi samo za to da vidim tehnike dihanja, saj vem lahko bi pogledal na netu. Ampak bom šla vseeno tja.
Ali ste ve bile?

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
7.1.2009 12:36:05   
snikolina
Dejte mi povedat NEPOROČENE, kako boste uredile s priimki? A bo otrok mel samo očetovega ali od obeh? Jaz bi rada, da ima od obeh, moj pa za sveto odgovarja, da se mora otrok pisat samo po ati. Pa se mu ne da dopovedat, da ne živimo več za leseno žlico. V tem primeru se mi zdi, da je čisti neandertalec!!user posted image

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
7.1.2009 12:37:36   
khurde
Snikolina, midva greva danes na CSD, ko pride s šihta, da zrihtava očetovstvo, pa da se malo bolj pozanimava o možnostih para redna študentka - zaposlen.

Niia, ja, sej moj je bil tudi na vseh predavanjih z mano, pa zainteresiran, pa vedno za, samo zdaj ga je pa strah ratalo, da bo nekoristen, da se bo onesvestil, da ne bo znal pomagati, da... en kup enih stvari ga muči. user posted image  Bo že, očitno imamo vsi malo krize, ko se tako porod bliža, vsak na svoj način.

Kiara, jaz sem hodila v MŠ.

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
7.1.2009 12:40:56   
khurde
Snikolina, pri nama bo imel verjetno po obeh. Za mojega vem, da bi rad, da se piše po njem, jaz bi rada, da ima moj priimek, pa bova dala na koncu verjetno kar oba, ker prej bo on odstopil od svoje želje, da ima po njem, kot jaz od moje. user posted image  Pa še - če se bom kdaj slučajno poročila, kar sicer nimam v planu -  bi najverjetneje obdržala svoj priimek in ga ne spreminjala, tako da se nama zdita oba priimka najboljša opcija.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
7.1.2009 12:49:51   
snikolina
KHURDE daj potem prosim poročaj kako je blo na CSD, ker me res zanima. Pa da potem kar krenem v akcijo ali pa mojega pošljem. Sva na istem kot vidva  (redna študentka - zaposlen).
Tole s priimkom-moj noče odstopit za nič na svetu. Pa sem mu rekla, da tudi, če se kdaj poročiva bom samo dodala še njegov priimek; drugače pa si seveda tudi jaz želim, da ima otrok tudi moj priimek.
Pa še povedala sem mu, da v P jaz izpolnim obrazce, pa mi ne verjame. Hahaha

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
7.1.2009 12:50:45   
uršika***
Hehe Snikolina to je pa res od vsakega posameznika odvisno. Midva sva še za leseno žlicouser posted image in sva vse skupaj tako načrtovala, da sva sedaj že skor 2 leti poročena, pa ne bova imala teh problemovuser posted image
Če imata oba kratka priimka je meni čist všeč, da ima oba, če sta pa dolga je pa mal zoprno.

Lunica ziher boš najboljši odgovor dobila na CSDju.

Kiara saj se naučiš kar precej uporabnih stvari v materinski šoli. Se splača it- vsaj meni, ki res nisem imela pojma o pojmu je bilo kar zanimivo.

Najina smreka je padla, lepo pospravljena čaka na podstrešju na naslednji božičuser posted image

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
7.1.2009 12:54:04   
snikolina
Hahah Uršika oba imava doooolge priimke. Sem se odločila, da se ne predam!!!

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
7.1.2009 13:03:33   
Zvezdica
Ojla

pri meni pa omet na balkonu delajo pa tako smrdi da je za popenituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Niia, tvoj je kot moj, hoče bit zraven in jast hočem, da je zraven. Mi2 sva se imela prav fajn v porodni, sicer je verjetno mal trpel vsake kvatre ampak sej udi meni ni blo luštn. vem, da zveni egoistično ampak potem ko pride otrok ven je pa tako lepo, da sva skupaj user posted image

Tokrat pa ne da si želim, ampak hočem in zahtevam da gre z mano, ker prvič ko sva cartala tamalga in bila sama v sobi je meni rapidno padel pritisk na 80/55 in so mi neki v žilo tlačil, ampak point je v tem, da sem omedlela s tamalim v naročju. Tko, da dobor da je bil tam. Sej nočem strašit ampak jast mam tko al tko full težav s pritiskom in je bilo res dobrodošlo da je bil tam.

Snikolina, mi2 sva prvič to uredila na matičnem uradu, zdaj sem pa itak poročena. Aja, sej res, kaj od dokumentov moram vzeti s seboj v P? A katera ve?

i belive i can fly....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.