|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
6.1.2009 21:02:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uršika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 1476
   RE: Januarčice 2009 2. del
6.1.2009 21:02:55   
ronja
Ti pa vidim da nisi kr tk,js bi ze bila po mojem v poroodnisnici zdle...A ti pa rada sivas vidim...Kk fajn se vsaj tako zamotis pa cas hitreje mine..

hehe, ja, so se vsi rahlo čudili lubiju, kak me je pustiluser posted image - ampak on me pozna, pa ve, kdaj me ne bo premaknu za mmuser posted image , pa niti ne troši energijeuser posted image . Kaj vas kaj zanima, kako je bilo?user posted image

Sm se prav nasmejala, ko je včeraj razlagala kam vse še mora it. na koncu je pristala v porodnišnici.

hehe, da ne boš mislila: vse to sem vseeno naredila: zaranžirala sem darilce (kekske) za babice, napisala porodni plan (ki ga potem seveda niso mele časa prebratuser posted image ), pripravila cotke za iz porodnišnice zame in za Lejlo, nafutrali smo račke, da jim je bilo kar slabo od tistega cukra in kruha, vmes med potjo tja sem predihavala popadke na avtomobilih (ful priporočam, glih prava višina, da se lahko fino nasloniš - res te malo hecno gledajo mimoidoči, ampak J* ga, naj se folk navadi, da se ne rojeva samo v p.user posted image ), ob Ljubljanici pa kar na lubiju, sem se obešala nanj... sešila in izvezla pajacka do konca, šla v bano za 2 uri, si umila lase,... Vmes pa popadki, vedno hujši in vedno močnejši in vedno pogostejši... Nisem hotela budit tamale, da ji ne bi ritma zmedla - sem hotela, da se Ronja zbudi, predno gremo, pa se nikakor ni hotela in potem smo okoli 16h počasi začeli galamit, da se je zbudila, pa jaz sem se zrihtala, kar je trajalo še pa još, ker sem mela pač že une tahude popadke... tako da se je potem  že kar mudilo - odpeljat malo k babici v varstvo, potem pa midva gasa v p. ko smo šli v avto, sem že čutila tiste popadke za iztis, omenim to lubiju, mu je kar vroče ratalo, se mi zdiuser posted image . Pa me je mislu že najprej kar v p. peljat, pa da on vmes odpelje tamalo, pa sva si potem premislila, da bi vseeno odložila tamalo kar sproti - hvalabogu, sicer bi vse zamudil... No, potem še babici razlagat, da zdajle res ne bi nekaj razpredali, ker se nama mudi (ona pa: "ja, kam pa?"user posted image user posted image )

No, potem prideva do p., po stopnicah dol, prav zabavno s popadki za iztis... seveda je bil gl. vhod zaprt in seveda nazaj po stopnicah gor - ful zanimivo s popadki, kjer ti že otrok ven hoče... Sem se skoz na lubija obešala, hvalabogu je močen... No,  potem me je odpeljal na zadnij vhod, da sem šla v sprejemno, tam me je babica samo poslala v porodno, pa me priganjala, da če ne mislim tu rodit, naj se spokam takojuser posted image . Bila sem 7 cm odprta. Čubi je moral pa še tisti kit za popkovnično kri it iskat in so babice mislile, da bo vse skup zamudu. Mu je ratalo, ma dolge nogeuser posted image , je bilo pa vse res na knap - 15 minut v porodni in Lejla je že ležala NA mojem trebuščkuuser posted image .

Jaz babic seveda nisem niti približno resno jemala, da bom zdaj zdaj rodila - pri Ronji sem bila 8 cm odprta, ko so me blagovolili prit pogledat, pa je potem trajalo še kar 2 uri, da je mala izvolila privakat na svet... Tako da nisem niti približno mislila, da res govorimo o minutah... Nekak sem računala na še vsaj par ur mučenja... No, potem pa pridem v porodno, babica se niti preoblečt ni mela časa, sam na posteljo so me dali, po pručko ni bilo časa it, sem rodila spet polsede.
Klistirja seveda nisem dobila (niti ni bil potreben, ker sem že dva dni driskila, zadnji dan pa res non stop, tak da nisem mela ama čisto nič not), obrili me tuid niso, pod tuš me tudi niso poslali, ker itak ni bilo časa za kake standardne postopke; obrili bi me sicer lahko na mizi, pa me je samo vprašala, če sem bila prvič rezana, ker je bil ne, je samo poslala britvico stranuser posted image . Še katetra v roko mi niso uspeli naštimat - je rekla, da itak nima smisla, da se s tem matra in so mi po porodu dali kar navadno injekcijo v žilo, tisto za krčenje maternice, da izvrže posteljico.
No, seveda sva imela en krasen plan, kako pa kaj, pa potem ni bilo več časa za nič. Nekak sem ji (babici) med tistimi popadki in med njenim umivanjem rok povedala glavne stvari, ki sem se jih spomnila - da ne bi rada nobenih zdravil - se je samo nasmehnila - da mi zdaj res ne bo noben tega predlagal, ker bom glihkar rodila. Pa da ne bi rada, da mi predrejo mehur, pa se je spet smejala, da niti nima smisla, da bi ga, ker bo zdaj itak konec, da bo verjetno kar sam počil. Pa da če bi se dalo pručko - ko sem do sem prišla, sem bila že na mizi - pa je rekla, da žal ni več časa it ponjo... No, potem pa da naj potisnem... In je šlo vse skup ekspres-ekspres - mala se na poti niti obrnit ni mela časa! Tako da so rame prišle kar prečno ven! Ampak ji ni bilo nič in so mi jo dali takoj na bušija se pocartat, meni pa še kar ni bilo jasno, da jo mam že tu, na svetu... Sploh nisem mogla dojet - računala sem, da se bom vsaj do 20h ali 22h matrala, potem sem jo pa ob 17:32 mela že na sebi...

jaz sem se prejšnjič zaklela, da še enkrat na slovenske popevke ne mislim rojevat, tako da sva mela s sabo radio (prejšnjič tudi, samo so ga poslali nazaj, češ da je v porodni sobi tudi - je res bil, samo mu ni delal cd in mi to ni nič pomagal, ker je tisti k* zakon o 30% slo. muzike in ker sem Ronjo rojevala ponoči, ko nihče ne posluša radia in zato takrat polnijo te kvote, no, tako imajo ponoči vsi radiji samo najbolj bedne slovenske komade (ker je dobrih premalo, verjetno;) in vem, da sem ne vem kolikokrat pomislila, če ni že to dovolj hudo, da mam popadke in tele porodne muke... potem me pa še z Anito mučijo...). no, tokrat sva mela s sabo radio in ga je lubi tudi prinesel gor, pa še cd za rojevanje je spekel, kjer sta gor obe Lejli... Ampak ga ni bilo časa prižgat... No, ampak zdaj je bilo popoldne in ej bila glasba v porodni čisto sprejemljiva. user posted image

Punce a lahko ginekologi prek uz vidijo ce ma otrok zavito popkovnico okoli vratu?

Se vidi, če bi gledali, ampak ne gledajo,ker se tako skoz premikajo in" tudi če ima vse našnolano okoli, ni rečeno, da se bo obesil", kot je rekla moja g., ko sem jo to vprašalauser posted image .

(odgovor članu crtka)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
6.1.2009 21:02:58   
uršika***
Ma ja, ene so taprave pršičkeuser posted image
Bogi ginekologi, pa njihove žene doma, k stradajouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
6.1.2009 21:04:11   
uršika***
O helooooou Ronja!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1479
6.1.2009 21:05:52   
Anonimen
ronja user posted image user posted image user posted image no, to pa je poroduser posted image in drugač, vse ok?

Neposredna povezava do sporočila: 1480
6.1.2009 21:07:28   
spps
user posted image  saša ČESTIITAAAAAAAAAAM ŠE ENKRAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kdor čaka ,dočaka?

Neposredna povezava do sporočila: 1481
6.1.2009 21:09:09   
sonček33
saša -čestitam! Joj, sem vesela zate, ker zdej je bil pa že skrajni čas, da Anže pride v tvoje naročje

Ronja
- o da bi jaz imela tvoj pogum

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
6.1.2009 21:10:49   
khurde
dober dan, v druge mami ronja! no, dober večer. pri tako pridnem detetu kot praviš, da ga imaš, boš lah šivala, kuhala in ustvarjala v isti meri kot prej.

super za porod! jaz sem se samo spraševala, če si šla tudi v bano, pa sem vidla, da si. user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
6.1.2009 21:12:02   
ronja
hehe, ja, ulla, to je "domači" porod. Sva se z lubijem hecala, da tretjič bo pa že vse sam znaluser posted image . No, saj če bi bilo takole, mislim, da bi res zmogla tudi sama... In res je - porod je pač bil od 2h ponoči dalje - samo sem šla pač v p. bolj ksnouser posted image . Tak da to lahko vse probate, bo pri vseh hitro.user posted image

Ja, drugače vse super, ne moreš verjet - dobila sva neko zlato dete, ki spi in je in da mir! ne moreš verjet, res! Saj sva se hecala, da če so jo zamenjali, jo bojo hoteli ziher še danes zamenjat nazaj... pa da je ne davauser posted image ! lejla spi pridno ko angleček, Ronja pa nama je zasedla posteljo in glih gruntava, ali jo upava prestavit al še malo počakavauser posted image . V najini postelji namreč spi, v svoji pa ne...

Sicer pa je super! Krvavim fuuuuuuul manj kot prejšnjič, lubi pravi, da tudi zgledam ful boljše, pa tamala je zdrava, sva že doma, lubi je tuki, nihče mi ni otroka vzel... Doji se ko profesionalka, sploh ji ni bilo treba nič pomagat, sama ona to zgrabi bradavico, ko da se je že ne vem kok časa dojila!

Ronja jo pa boža in lupčka in bi rada lezla po njej... To zadnje je mal problematično, ker je pač novorojenček en mičken bolj razbitljivo bitje kot pa tale najin 18 mesečni robavs...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
6.1.2009 21:15:49   
Jancci
Ronja.. a pa je pametno, da si kar takoj na compu?? Zaradi učk in podobno... men moj že zdej ful teži,da bo mali čist presevan, pa da mi bo zaklenu vse skupaj... user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
6.1.2009 21:15:50   
Anonimen
joj super resuser posted image sej pravjo da je drugi otrok navadno čist drgačen kot prviuser posted image tko da mam jst tud upanje za mirnega, pridnega, spečega, TIHEGA otrokauser posted image drgač pa jst tud nimam namena se kmal spokat v puser posted image že prvič sem mečkala doma, zdej bom pa tuduser posted image sam lubi se boji da bom pol v avtu rodila, je reku da bo ono šotorsko plahto vzel s sabouser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1486
6.1.2009 21:16:14   
ronja
pri tako pridnem detetu kot praviš, da ga imaš, boš lah šivala, kuhala in ustvarjala v isti meri kot prej.

Daj bože... (aja, sej res, ne verjamem vanj... no,potem moram rečt daj, NEFnevem kaj že - iz Dawkinsa - non existing fictional ne vem kaj že - sicer če bi poskrbel, da bi najini mulčici spančkali takole pridno, bi se dalo zmenit, da bi celo midva začela verjet vanjuser posted image )
Lubi že cel večer ponavlja: "Dobro je, da bolje biti nemože!" Je slovenec, ja, samo kadar hoče kaj povdarit, vedno začne govorit v kakem drugem jeziku ali vsaj narečjuuser posted image .

NO, zdaj pa morava malo izkoristit tale "Dobro je, da bolje biti nemože!", pa se greva stiskat, mu je ratalo Ronjo prestavit v njeno sobico in se greva cartat v najino - ljele itak ne motiuser posted image . verjetno ne bo prav dosti takih prilikuser posted image . Vas ju3 preberem, pa še kaj napišem, če vas bo še kaj zanimalo...

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
6.1.2009 21:17:14   
Najki
CESTITKE SASA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Js sm koncno dobila namig, da se porod bliza. Sredi noci me je uzgal maternicni krc kot za menstro, samo dva do zdej pa v  dveh noceh. Zdej sm pa zbolela in mi gre vedno na slabs. Ni se vrocine, sam bi lohk preslo v angino, pa mi je ful bad k ne bi bla tko bolna pa morala it rodit =[. Cist nesrecna pa se dohtarca jutr ne dela. Pa imunski sistem mi je padu, sploh ne vem kako to na malega vpliva, prou ne bi sla zdej na antibiotike pa v primeru poroda se predihavat ne bi mogla med kasljem pa ksno vrocino. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Kolkor si zelim malega cimprej videti in ga nestrpno cakam, tolko si zelim, da bi zdej pocakal da ce pocajtam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
6.1.2009 21:18:13   
lunica12
Mater ste se razpisale med tem casu ko me ni blo...user posted image user posted image kr tk naprej user posted image No glede jogijev se js tudi strinjam,cazno da je ravno in pa trdo...

Ursika tako da res bolje da novega kupis ker tale opis ki si ga dala o jogiju ni nic kaj prijeten user posted image Nic pocivanja...user posted image

Mater babe vas pa danes mece glede seksa pa ne vem kaj se vsega user posted image vse bi rade sle rodit pa nam ze malo po glavi spilauser posted image

Ronjauser posted image user posted image user posted image za prihod domov...Kok ji je fajn me pa se kr take bajsike user posted image

Sasa user posted image   user posted image Joj kok ji je fajn..No pa se je le resla par muk.. user posted image

Khurde moji izvidi od toxe se tudi niso prisli pa sem isto dala kri kot ti...Grozauser posted image user posted image

Ziher je to . Zafrustrirani so in spolno neaktivni, ker imajo nočne more zaradi vseh šišk, ki jih morjo pregledat in prevohat -mah sem se nasmejala ursikauser posted image user posted image user posted image user posted image

Ulla user posted image user posted image user posted image
ti pa tud ubijas z svojimi izjavami

Punce a mislite da ta malinov caj res kaj pomaga?

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
6.1.2009 21:19:27   
sonček33
Ronja - kakšna slikica Lejle nam pripada?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
6.1.2009 21:21:41   
_kathy_
oooo Ronja, kaj bi dala za takšen porod!!! Jst bom pa vrjetn že kr ob prvih popadkih letela, kr me bo strah ...no ...pa kje je še moj PDP!!user posted image user posted image

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
6.1.2009 21:27:11   
lunica12
Ronja sploh ne morem verjet tvoji zgodbiuser posted image user posted image Ma si me sokirala...In kako se pocutis brez trebuha?user posted image

Najkiuser posted image user posted image user posted image user posted image da bi bilo cim prej bolse..

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
6.1.2009 21:34:22   
mimi30
ČESTITKE SAŠA! user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem vas prebrala in se zarven fino nasmejala. Res vas razganja. Kaj vse, ki vas takle meče malinov čaj pijete user posted image , mogoče pa tako deluje user posted image .

Ronja, super sta vidve z Lejlo to zrihtale. Smo vse pesti držale, da bodo tokrat popadki trajali majn kot tri dni in pol in je zgleda delovalo user posted image .

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
6.1.2009 21:38:22   
komarka
Ronja, pa to je fenomenalno!!!! Js bi tud!!!!

Torej si želela naravni porod...a za to si se prpravljala? (knjiga,???)

Veš kaj me zanima, kaj bi nardila, če bi tiodtekla voda? a bi počaka na popadke, še počivala doma in pol šla v P al kako?
In kakšne so šanse v porodni da ti ni treba ležat, če ti je odtekla voda?
(to je moja "travma" od poroda)

ma res si faca!!! in tvoj lubi tud!! sta glih taprava dva skupi!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
6.1.2009 21:42:14   
khurde
jaz sam upam, da se mi uspe doma zamotit kot se je ronji, pa da ne bom prekmal letela tja. mi je tudi babica v P rekla, da je tako najbolje, če nočem, da mi pospešujejo in če bi rada bolj "miren" porod. samo k*** ko ne veš, kako bo.

vem samo to, da bi me tašča najraje ob najmanjšem signalu poslala v P, pa sem ji že rekla, da če bo vse ok, brez krvavitve ali odteka vode, bom kar doma v banji čakala, da bojo popadki vsaj eno uro na 5 minut. user posted image  me je prav šokirano pogledala, pa kaj morem.

je tud rekla, da me lahko vedno tast pelje, k je upokojen, če bi bil moj v službi takrat, pa sem rekla, da če ne bo nekaj ekstra hitro, kar je - realno gledano - rezervirano le za redke, lahko komot domov pride, še kaj poje, pa greva počasi skupaj. me gleda včasih kot da sem z lune padla. user posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
6.1.2009 21:44:17   
khurde
joj, najki, upam, da boš kmalu čisto ok!

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
6.1.2009 21:56:46   
Anonimen
jst tud nameravam kar doma čakatuser posted image sam dočakala pa nebi domauser posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 1497
6.1.2009 21:59:13   
Ploha
uršap: čestitke! user posted image user posted image user posted image
saša: čestitke tudi tebi!!user posted image user posted image

Ronja: svaka čas!!!user posted image user posted image

mojca:
ne me dražit s tako lepo punči

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
6.1.2009 22:07:09   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12

Khurde moji izvidi od toxe se tudi niso prisli pa sem isto dala kri kot ti...Grozauser posted image user posted image

/.../

Punce a mislite da ta malinov caj res kaj pomaga?

Hm, mogoče imajo pa nov let pa prazniki kaj pri tem, da izvidi še niso prišli.

Malinov čaj naj bi pomagal samo pri drugi porodni dobi za hitrejše odpiranje, drugače pa prej nič ne pospešuje porod ali karkoli podobnega, vtipkaj "malinov čaj" v google, pa klikni pol link od med.over.net, tam ful piše.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
6.1.2009 22:14:36   
lunica12
Ja khurde cisto mozno da je to krivo...

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.