ronja
|
od kod pa ta rumenkast izcedek, ki ga je vedno več? Od čepa - to nima veze z bakterijami. Pri meni so izvidi enaki. khurde, ang. kuharce se ti najbolj splača naročat na amazonu, so precej cenejše kot tu - preračunaj kako je s poštnino, meni se je enkrat ena ful debela bukla bolj splačala iz amerike sem kot pa v konzorciju - je bila 3x cenejša... da jih ni sram . Čeprav vseeno tudi tam kaj kupim, pač vidiš, pa se ne moreš upret luštni knjigci. Mam pa tudi jaz večino kuharic in ustvarjalnih knjigic v tujih jezikih (v gl. v ang., pa nem., pa kakšna tudi v šp. in fra., celo eno it., se mi zid, da imam.) So pač tuje knjige občutno cenejše od naših, pa navadno še boljše - potem se pač vprašaš... Meni je itak vseeno, če ni v slo. Kruh, hehe, to je moja ljubezen - jest ga sploh ne maram tako zelo (ga jem, ampak mi ni glih omiljena hrana), ampak ga pa ful rada delam! pečem ga povsod, kjerkoli imam priliko: doma v kruhomatu ali v pečici, pri bratu v kružni peči, če jo kdaj dovolj razgreje, na morju nad ognjem, pri očetu sem ga naredila na pravem žaru in na električnem žaru, pa tudi v ponvi na plinu sem ga že delala in celo v mikrovalovki. Ma, kruh rata povsod, zato mi je pa tako všeč! Vedno je tak prijazen, ne vem, s testi se res razumemo . Mesim najrajši na roke, kruhomat je pa fajn za tiste dni, ko ima recimo lubi teren ob kaki nečloveški uri in ga naštimam tako, da ima zjutraj svež kruh. Pa te zbudi tisti fajn vonj iz kuhinje (no, poleg otroka in budilke, je pa vseeno tudi vonj po kruhu prisoten, tudi če te glih ne zbudi ). Sicer pa rajši delam ročno, ker imam pač več možnosti oblikovanja, da ni skoz tista kvadratna štruca... Sploh mam rada razne posebne kruhke, meni so recimo ful všeč ploščati (naan, ciabatta, pita,...), lubi ma ful rad razne mlečne kitke, makovke, bombice ipd... mala je vse, itak, svež kruh pa sploh . Mam par knjig, naslovi so večinoma Bread (ne bi nikoli uganila, a ne? ), pa celo eno v slo. (od kruha do kolačev, ampak to najmanj uporabljam), pa eno v nem. (to pa kar dosti, samo se moram prej spomnit, ker je pol teh kruhov s kislim testom - oni ga kupijo, jaz ga moram pa naredit, pa to traja par dni...) kaj pa te zafrkava pri kruhu? je prenizek, se posede, je notri surov, je preveč pečen, kaj ti ne gre? Ali ti samo okus ne paše? malo probavaj različne recepte, v kruh lahko daš res karkoli! Karkoli je treba hitro porabit, ali ostane žlica od kosila (recimo pireja, čeprav se to nam ne zgodi, hehe), pa res milijon variant, kaj namesto vode, pa solit ga moraš dovolj... Pa razne druge začimbe, različne moke... Ja, v kruh sem res zaljubljena . uršika, kar doživljaš, je normalno! Saj se tudi me, ki smo že 1x ali večkrat šle skozi to, ne moremo čisto zavedat... Ampak saj, ko pride, nimaš druge izbire, kot da not padeš Jaz same sebe še zdaj ne vidim kot mamo . Je pa moni moni zelo prav prišel, ja... Za 1. otroka ti vsi nekaj dajejo, za 2. pa nihče več nič - no, razen mojih dveh - mami me je spet častila v tosami, oče pa mi je dal dinčke... midva ne greva nikoli v minus, če nimava, ne kupiva nič, hehe. uršika, pa kako ti piškoti ostajajo? Pri nas grejo za med . Smo ko kobilice, hehe. Kaj tvoji sploh ne jejo nobenih keksov? Ker moj lubi jih kao ne mara - tistih, ki jih njegova mami peče res ne poje kaj dosti - razen v službi, saj veste, tam je vse dobro - ampak moji pa še nikoli niso preživeli 2 dni, pa čeprav jih napečem kar konkretne količine (recimo včeraj nekje 120 komadov vsaj...) Moj fotr je še vedno isti, samo lubi ni glih tak handy man. čeprav se je zadnje čase začel malo zanimat za to in sem mu kupla eno knjigo popravila doma v merkurju (je ful poceni, če maš njihovo kartico, pa dobra) in je kar not padu! khurde, meni na vseh piše, da se lahko perejo tudi v stroju, večinoma na 30 ali 40 stopinjah. In itak dam vse v stroj, razen pletenih copatk, te sem res na roke oprala , ostalo pa lepo roma v stroj, pa dam na ročno pranje, če je nekaj res občutljivega. nimam časa prat na roke . jaz vse operem, če pa je not kak hud mehanizem, da se ne da oprat, pa itak ne daš novorojenčku in tisto potem površinsko umijem in še razkužim z etanolom - umijem z etanolom, to pobije precej več kot pa zmrzovanje. ker spore od večine naših bakterij so kar odporne na nizke temperature, sicer pač pri nas v naravi ne bi preživele... Zato mam rajši alko, hehe, za nekaj je pa le dober. kaka taka zadevica, da se igrajo, je pa fajn, ja. Ronja je mela eno enostavnejšo verzijo - brez dekce, samo plastika (dobila od babi), pa je mela rada. Ležalnik pa sva midva kupila tega: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=178224 samo da je cel rdeč, pač to je bilo lani , druge barve, glavno je, da se da poležat v horizontalo. Punce kaj je to res, da sperma mehča maternični vrat in da ni dobro not spuščat Kako boste ve naredile glede seksa? Boste zdaj nehale, ali boste še naprej veselo Res je, da mehča maternični vrat, ampak SAMO, če je sicer že zadeva pripravljena za porod (torej, če je vse ok, pa je otrok že pripravljen, ali pa če je kaj narobe in ti že itak grozi prezgodnji porod - tako kot pri meni). zato če je vse ok, je zaželjeno, da seksata normalno, da se mv zmehča in boš lepo hitro rodila, če ni ok, ne smeta not spuščat in ti to g. tudi pove (meni je recimo dovolila seks na novo leto, samo s kondomom!), tako da če ni nič rekla, vidva samo veselo slončkajta! kaj bova naredila glede seksa? hehe, ja, začela bova kmalu . sem zadnjič hecala lubija, da pol se mi pa ne bo dalo - se je smejal, pa me vprašal, če me bo glava bolela . Moramo se mal hecat, kaj pa naj - po pol leta brez... Lubiju se je čist utrgalo zadnje čase, je prav seksi, ko skoz po meni pleza
|