ronja
|
ma zgleda da so se ful zmotil! Ma jim nisem ravno verjela da bo 3 tedne prej - sam strašil so me da sem vse pripravla že 1 mesec nazaj saša, hehe, na koncu so se pa zmotli, pa bo punčka . To bi te pa rada videla, kako bi pogledala . khurde, sočustvujem s tabo! moja mami je bila taka, ko sem bila noseča z ronjo! Vsak ljubi dan me je klicala! meni se je trgalo! Ker prej se pa po 2 meseca nisva slišalil... Si predstavljaš ta šok! Sem ji enkrat čisto direkt povedala, da se počutim ko plemenska krava, če jo zdaj naenkrat tako skrbi zame... No, potem se je malo umirila, zdaj je pa ok. Če te kaj potolaži, za 2. otroka se noben več ne sekira (razen staršev, seveda...) No, edino moj fotr vedno govori, da jo moram met ravno tako rada, tudi če ne bo tak luškana pa pametna kot Ronja , je ful posrečen s tem . meni so tudi stvari iz H&M všeč, ne zdi se mi junk, pa luškane so, za otroke je itak skoraj vse luškano, tudi Lumpi pa Sparky . krtexx, o, madona, ti me pa posekaš - jaz sem bila noseča 41 tednov pri Ronji, cca 6-8 tednov pri Klenu - ne vem točno, ker še nisem imela pregleda (to se je lubi hecal, da bi mu bilo ime Klen in ravno ko sva se to hecala, sem začela krvavet... Tako da sem rekla, da mu očitno tako zelo ni bilo všeč, da se je odločil, da to pa ne in ne bo noben Klen! Mi je bil pa zadnjič lubi ful srčkan, ko se je spomnil nanj, pa mu je bilo kar malo hudo... Saj je bilo meni tudi, seveda, samo očitno sva rabila to izkušnjo, da sva vedela, da si res želiva otrok že zdaj...) in zdaj teh 37 tednov pri Lejli. tako da pride nekje 86 tednov vse skup, pa upam, da bo vsaj še en teden... Potem pa mogoče še kdaj 40 ... ja, saj če otrokom nimaš kaj dat za jest, verjamem, da znoriš od skrbi in joka... A sta tvoja dva fantka bratca? mimi, tašča bi sicer z velikanskim veseljem prišla do nas, ampak to bi pomenilo, da smo zapikani za cel dan! Ona namreč ne gre od tu, dokler mala ne spi! Enkrat se je zgodilo, da je šla prej (zadnjič), ker se je bala, da se bo lubi prej vrnil iz terena, pa da jo bo grdo gledal, pa še v trgovino je morala, ker so naslednji dan prišli svak & co. Ampak je šla bo 19:30... tak da ni glih, da bi jo človek vabil dopoldne . pa tudi ne moreš nič zraven, ne moreva se stiskat, pa Ronjo non stop hoče met v rokah in je to včasih nadležno... JOj, ne praši, kako je pri nas s temi temperaturami! Tašča tamalo obleče, da je cela rdeča, ker kadar pride Ronja vedno ful lepo zakurijo, da je toplo, potem jo pa obvezno obleče še v pulover in termo nogavice čez normalne obleke, seveda... mala pa divja okoli in ji je seveda vroče... Moja mami pa drug ekstrem: ona bi jo tik tak prehladila, če ji ne bi vsega prinesla zraven in zabičala, kaj mora met oblečeno - ker njej se pa zdi čisto ok, če je novorojenček čisto nag (pa da ni glih 32 stopinj...) Ma, nekje moramo dat iz sebe, nimaš kaj! kaj pa naj, če ti tako prijavi: vsa žalostna, ker je mami boljša ... mislim, to moraš komentirat vsaj tu gor, hehe. khurde, ja, glede trganja iz rok se še dajemo - ne mislim pa popustit... Enostavno si ne zna pomagat - o tem sta se že pogovarjala z lubijem in vem, da se trudi, ampak vseeno še ni glih na nivoju... Na začetku je bilo grozno in vem, da pri Lejli tega ne bom dopustila! Ker včasih Ronje enostavno ni dala iz rok, tam sva čakala že čisto oblečena, ona pa se je obrnila stran in odnesla Ronjo v drugo sobo ,recimo... Pa sploh s tamalima ne grem sama tja - z ronjo sem šla parkrat, ker sem pač mislila, da bo vse ok, potem sem pa videla, da se sploh ne more kontrolirat in da je pač ultra posesivna in sem rekla, da grem samo še z njim! Zdaj če bo mela katero v rokah, pa da mi začne jokat, jo bom prijela, pa držala in vlekla toliko časa, dokler ne bo spustila! Samo je res smotano, ker sicer ni slaba in ves čas nekak upam, da se bo dalo, pa da moram tudi jaz njo razumet, pa da noče slabo, itd... Samo potem me pa vedno kaj takega na tla vrže... no, kolikor mi bo bolj grozno bit tam, toliko manjkrat bom šla tja - posledično pa bojo manjkrat tam tudi punce, tako da se bo pač morala prej ali slej spametovat... Saj jim ne mislim odžirat babice, ampak recimo sama ne bom šla tja - to je pa že kar velik del obiskov, ki si jih je čisto sama zasrala... ker popoldne smo radi skupaj, sami... Pa dostikrat smo zmatrani in se nam ne da ne vem kam hodit, dositkrat imamo pa opravke... oljica, le pogumno! zakaj pa imaš tak občutek, da te bojo obdržali? jaz mam jutri - oz. danes pregled in sem danes sanjala, da mi je ta druga zdravnica (moja je na dopustu) rekla, da nekaj ni v redu in da moram it kar takoj rodit, midva pa še nisva mela nič zrihtano - le kaj bi te sanje pomenile , hehe, moje so tako lepo nazorne, da mi ni treba v nobeno knjigo gledat . No, potem sva se pa še nekaj pogovarjali, pa sva se zmenili, da lahko mogoče vseeno še počakamo par dni, pa da moja g. pove, kako pa kaj, samo da moram pa res počivat tačas in potem so mi dali en kup enih izvidov, ki so bili ful težki, pa nisem vedela, ali lahko to nosim ali ne - in sem jih pustla tam . no, konec dober, vse dobro, a ne? niia, mene vse boli in špika, ampak jaz verjetno nisem relevantna . Se pa lubiju kar trga zadnje čase - očitno se ni dovolj prepričal, da za božič itak ne bo nič... No, saj je samo še par dni do novega leta . jancci, ne vem, eč ga bojo pustili zraven na ctg, majo različne prakse v različnih zd. Sicer si pa vzemi kako knjigo sabo, ker zna bit dolgčas tam ležat 20 minut pri miru, vsaj jaz mam vedno knjigo sabo. zadnjič sem potem naredila eno krasno sadno omakco, ko sem prišla domov, ker sem dobila idejo v knjigci (kuharci). uršika, kaj če ju spoznava, pa da se malo spoprijateljita med sabo in bosta mogoče nama dali bolj mir . Pa bosta lahko šimfali čez svoji snahi, ki jima nikakor ne dovolita dovljkrat videt vnučkov, pa ki jih hočeta celo kdaj oblečt ali pa pocartat! Da ne govorimo o tem, da jih našuntata, da imajo potem ti bogi vnučki dejansko rajši svoje mame kot babice . Ej, si me nasmejala s svojim komentarjem o moških! Ma, veš, da imaš kar prav! jaz tega nisem bila navajena, ker je moj fotr glih obraten - on je popravil še predno se je pokvarilo - dobesedno. Nikoli ni čakal - še zdaj je tak: omenim, da se je pralni stroj pokrvaril, pa že gre in šraufa... Vidi, da se en vijak odvija na omarici, pa že privija... Pri lubiju pa to ne gre tako enostavno - mora kake pol leta minit vmes ali pa da jaz pop* . Najbolj me pa muči to, ker ne morem tega naredit sama drugače bi bilo že vse zdavnaj pripravljeno(pa ne samo 80%, tako kot je zdaj, ampak 100%, tako kot imam jaz rada Ej, podpišem 100x! Pa ko imaš že eno razgrajačico doma, se to, kar lahko narediš sama, še precej zmanjša... A veste, da jaz pa palačink še nisem jedla s kislo smetano - evo, takoj naslednjič probam! Kaj blazino za dojenje ste si kupile? Sešila mi jo je prijateljica pri Ronji, no, ne te za dojenje, ampak to za nosečke, pa saj je isto, samo da je večja. Samo jaz sem najrajši na stolu z naslonjali za roke dojila. Zdaj bom verjetno morala na tleh, da se Ronja ne bo počutila odrinjeno... MOgoče si bom naredila eno tako prav za dojenje, če bom res veliko na tleh, bom videla, če rabim. Obroč imam pa jaz tudi še od Ronje, še neuporabljen, upam, da tako ostane... Takrat je bilo poletje, pa sem ga kar pri sosedu enkrat v košarico vrgla, je bil mogoče 1 E, več sigurno ne... Zdaj pa zna bit problem, ja - ampak niia, zadnjič sem jih videla v Rutarju pri tisti blagajni zadaj, zraven Dipota. Majo na akciji vse plavalne izdelke, pa ziher niso 20E. punce, naj spijo vaši dragi, ne bojo več dolgo !
|