vanilla
|
Čao, punce, evo, midve prej iz sprehoda, potem sem jo previla, nahranila, se je pokakala, še enkrat previla , zdej pa leži v ležalniku in zadovoljno gleda okoli... Verjetno bo kar kmalu spet zadremala. Ja, kakanje: no, naša kaka enkrat na dan zdej.... Je pa nekaj dni nazaj bilo tudi tako, da je bil kak dan vmes, da ni kakala. Pravijo, da ni nič narobe, če se zgodi, da par dni ne kakajo. Treba jih je opazovat, kako se obnašajo, če se napenjajo, pa "trdoto" drekca, itd.... No, bomo vidli, kako bo. Slišala sem, da je čist normalno npr. četudi recimo 5-krat na dan kakajo al pa če samo 1-krat. Čisto odvisno od posameznega dojenčka. Pa tudi od tega, ali so dojeni ali ne. Naša pač pije izčrpano mleko ter Aptamil (Aptamila precej več). Bom še jutri patronažno vprašala kako kaj s tem kakanjem. Poloma, saj se nam boš hitro pridružila boš vidla. Pa nič te bit strah poroda... No, kaj ti jaz govorim - mene je blo na koncu res strah. Sam pol je res hecno, ko pridejo popadki al pa ti voda odteče, strah čudežno izgine . No, verjetno, ko opaziš, da ti voda odteče, te sigurno malo panika zgrabi. Jaz sem se tudi ustrašila ,ko je prišel prvi popadek. Ko pa smo prišli v P, me pa ni blo popolnoma nič več strah. Prepustiš se toku. Pa komaj čakaš, da bo konec. Maj_taj, skos te pozabim vprašat: kako je ime tvoji miški? Ja, te kapljice pa res upam, da bodo trajno omilile in uničile te nesrečne krčke pri bebicah. Prav grozno res, da morajo malčki to prestajati prve mesece... Pa starši zraven, ko se nič ne morejo spočiti in jim tudi ne veliko pomagati. Kolikor sem slišala za tele Biogaia in Koroške kapljice so še najbolj vsem pomagale. Aja, nisem vam povedala, da ima naša mala že od rojstva dalje na glavici zadebeljen "rogec" na eni strani - kao porodna poškodba. Notri ima nad lobanjo, pod kožo nabrano tekočino. Mehko je na dotik in v porodnišnici so mi rekli, da bo to po kakem mesecu izginilo. Nekako se bo samo vase absorbiralo. Je pa to pogosta poškodba, ko se bebice težko spuščajo v porodni kanal. Temu se strokovno reče kefalhematom.
|